Canım ben sezaryen oldum. 39 haftalıktı kızım. Sabah hastanede NST'ye bağladıklarında hemşire doğum sancılarınız başlamış dedi ama ben birşey hissetmedim. Anlayacağın sezaryen olmasa da kızım gelmek üzereymiş herhalde. Benimki çok güzel bir doğum oldu Allah'a şükür. Doktoruma rica ettik, eşim de benimle beraber doğuma girdi. İlk gece hastanede geçiyor zaten. Akşama koridorda rahat rahat dolaştım. Ertesi gün öğlen de eve gittik. İlk 3 gün yataktan kalkarken destek aldım sadece, ondan sonra gayet normal bir şekilde devam ettim. İnşallah bu seferki doğumum da bu kadar rahat geçer Allah'ın izniyle.Kızlar şimdiye kadar sorcam hep erteledim daha önce normal yada sezaryen ile doğum yapmış arkadaşlarım bizim gibi hiç tecrübesi olmayanlara doğumunuz nasıl geçti? Kaç günde toparladınız ? Kısaca anlatırmısınız rica etsem
Ben Allah izin versin görelim o günleri ama heyecan korku hepsi bir sarıyor .
Neye ağlıyorsun cnm hayırdır
günaydın Hayırlı Cumalar olsun
Hamileliğimin başından beri dün ilk kez birden içime bir sıkıntı girdi. Modum düştü. Annemi aradım konuşup rahatlarım diye, aksine çok özlemişim, gidemiyorum yurtdışındayım diye daha kötü oldum. Tutamadım kendimi hıçkıra hıçkıra ağlamışım. Hala da uyudum uyandım tam düzelemedim
6 aydır ilk defa böyle oldum bende anlamadım
Canim masallah biraz iri bebis :) bende 20 haftalikken bebis 275 gramdi :)kızlar bu arada bebişim 24 cm miş kilosu da 473 gr. bana sanki biraz iri gibi geldi öyle mi bilmiyorum 1 hafta da önden gidiyor deyince acaba mı dedim .
Aileden uzak olmak cok zorİşte aynı bende öyle ota çöpe ağlar oldum. Benimde ailem uzakta onuda stres yapıyorum galiba. Pekte dertleşip konuşacağım arkadaşım yok içime attıkça herşey batar oldu. İlk hamileliğimdede böyle ağlama nöbetlerim oluyordu. Allah yardımcımız olsun
Ben dün ebeyle konusurken bu dönemler degisken olur belli olmaz falan dedi. Benim de ölcümlerde 1 hafta önde görünüyordu. Ben dogum tarihi degisir mi acaba diye sormustumkızlar bu arada bebişim 24 cm miş kilosu da 473 gr. bana sanki biraz iri gibi geldi öyle mi bilmiyorum 1 hafta da önden gidiyor deyince acaba mı dedim .
o durup dururken anlam veremediğim gereksiz his bende de oluyor cnm ben de parka cıkıyorum darlandıkca bir iki tur atıp eve donuyorum iki hareket de etmiş oluyorum bu sayede
canım ben 21 haftayı bugün tamamlamış bulunuyorum. zaten en başından beri 1 hafta önden gidiyor diyordu doktorum herşey yolunda dedi gerçi bu benim fikrim yoksa iri falan demedi doktorum da ne bilimm işte :))Canim masallah biraz iri bebis :) bende 20 haftalikken bebis 275 gramdi :)
Maşallah canım. Sağlıklı günlerde giysin bebiş cicilerini. :)Merhaba güzel anneler nasilsiniz?
Ben bugün nedense cok halsizim. Bacaklarim agriyor. Dün vitaminlerimi unutmusum baya gec ictim acaba 1 günde hemen bu kadar etki eder mi ki? Istahim da yok zorla yedim
Onun disinda bugün ebe geldi eve, onunla tanistik :) 1 saatten fazla konustuk. Cok tatli birisi. Dogumdan sonra her gün eve gelecek, yardimci olmak icin. Onun da 14 aylik bir oglu varmis. Nasil yardim edecegini konustuk. Dogumla ilgili konustuk. O da benim dogum yapmayi planladigim hastanede calisiyor. Ama doguma girmeyecekmis. Doguma da girecek olan birisi olsa daha iyi olurdu ama sorun degil. Burada mesela ben kadin doktoruma gidiyorum ama dogumumla onun alakasi yok, dogum icin hastane seciliyor, kadin doktorunun ise sadece kendi muayenehanesi var. YAni dogumumdaki kisileri tanimiyor olacagim.Ben bizim yakindaki hastaneden randevu aldim dogum kaydi icin. Simdilik insallah bir aksilik olmazsa ebelerle dogum yapmayi düsünüyorum. Doktor olmayacak yani, her seyi dogal yolla yapmaya calisiyorlarmis, ilacsiz falan. Ama tabi hastane oldugu icin bir sorun olursa doktor hemen geliyor. Bizim ebe evde ve suda dogum planlamis (eve sisme havuz kuruluyor :)) ama uzun sürünce hastanede dogurmus. Sen de sancilarinin ilk kismini evde küvette gecirebilirsin dedi. Bir de hastanenin dogum hazirlik kursu var, burada tüm hamilelere esleriyle beraber veriliyor. Oraya da kaydoldum. 4-5 Eylülde gidicez, orada ögrendiklerimi de paylasicam sizlerle.
Kendisinin de bebegi oldugu icin bebek kiyafetlerine kadar her seyi sordum. Bu aralar baya alisveris yaptim. Totomu kaldirmadan internetten siparis verip duruyorumHatta kargocu cocuk da bana is cikarmak icin mi yapiyosunuz diyo Ama valla cok egleniyorum. Indirim bulunca kacirmiyorum, simdiden su kucakta tasima cantalarindan bile aldim istedigim markayi yari fiyatina buldum cünkü. Bir de kundak aldim o da cok kullanisliymis. Aldiklarimi cikarip cikarip bakiyorum Hatta bebisimin ilk cicilerini ekleyeyim bakin :)
Benim hamilelikte değil ama kızım iki aylıkken burnum kanıyordu ara ara. Hatta ilki yurtdışına giderken uçakta olmuştu. Döndükten sonra KBB uzmanına gittim. Kılcal damarlarla ilgili bir sıkıntıymış. Burnımun içinde damara küçücük bir işlem ile gümüş nitrat sürüp orayı yaktı. Sonra hemen düzeldi, bir daha da sıkıntı yaşamadım. Bence sık sık oluyorsa sen de bir uzmana git canım.Gunaydin . Hayirli cumalar arkadaslr
Benim gbi gecesi gunduzu olmaksizin devamli sol burnu kanayan varmi?. Hamieleligimin basindan beri devamli sol tarafta kanama oluyo. Dun olmustu gunduz. Gece yatmadan gene oldu ve sabah yine.
Tesekkür ederimmmMaşallah canım. Sağlıklı günlerde giysin bebiş cicilerini. :)
anladm cnm bende yeni 21 haftalik oldun sandim :)canım ben 21 haftayı bugün tamamlamış bulunuyorum. zaten en başından beri 1 hafta önden gidiyor diyordu doktorum herşey yolunda dedi gerçi bu benim fikrim yoksa iri falan demedi doktorum da ne bilimm işte :))
aynen bende usuyorum :) belcikada yagmurlu suan.. ama olsun cok sicakta cekilmez gecen yaz cok sicaktiSicaktan bunalan bana gelebilir, bildigin üsüyorum burada ya
Evet haklisin. Gerci belli olmuyor yarin asiri sicak bile olabiliraynen bende usuyorum :) belcikada yagmurlu suan.. ama olsun cok sicakta cekilmez gecen yaz cok sicakti
kızlar ya moralim çok bozuk dün sağlık ocağında şeker yüklemesi yaptırdım 50mg lık bugün sonuca baktım açlık düşük çıkarken şekerden 1 saat sonra 166 çıkmış değerim hemşire 140ın altında olması lazım demişti napçam şimdi ben başına gelen varmı
Canim dun doktora sordum normal dedi gunde 10.nun asagisinda olursaproblem yok dedi eger 10 defa olursa o zaman sikinti. Yani korkma gunde 3 4 defa olsada sorun degil. Iyi takip et cok olursa doktora gitO tas gbi olma durumunu bende yasadik bi kac kere ama diodumki bebek yapio. Demek erken dogummus. Bi daha olursa takip ediyim. Benm bi kere oluyodu dedigin gbi bole tas gbi diodum poposunu falan dayio hralde die ve felaket bi agri hissediodum. Gece yasadim bunu bi kac keree ne sag ne sol donemedim sonra gecmisti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?