2016 Aralık Anneleri

kızlar facebooktan gördüğüme göre birçok kişi alışverişi neredeyse tamamlamış. benim ilk bebeğim olacak hiç tecrübem ve bilgim yok. öncelikle sormak istiyorum oyun parkı alacağım hangilerini önerirsiniz ve yatak olarak binlerce seçenek var. visko mu yoksa normal yaylı yatak mı daha iyi bebeğin sağlığı açısından? para kısmı önemli değil bence bu konuda. çünkü bizler için bile yatak çok önemli hem uyku kalitesi hem sağlık olarak
Ben oğluma büyüyen beşik aldım içine normal yaylı yatak üstüne yün sen ped yaptı babanesi yatak tek yatmadı hiç park da ev küçük se yada kracı işen güzel olur sağlam oldursan sonra çünkü bazı bebeler aşırı hareketli olıyor

kızlar doğum iznine Allah nasip ederse 1 kasım itibariyle çıkmayı düşünüyorum. iş yeri ile konuşsam doğum izninden sonra toplu alacağım parayı size vereceğim siz bana aylık ödeme yapar mısınız desem onaylarlar mı acaba ya da şimdiden konuşmak için erken mi ki ?
Ay dogum iZni denekti yaklaştı günler inşl heyecanlıyımm ikinci olmasına rağmen gün sayıyorum elhamdulillah

Ben oğluma büyüyen beşik aldım içine normal yaylı yatak üstüne yün sen ped yaptı babanesi yatak tek yatmadı hiç park da ev küçük se yada kracı işen güzel olur sağlam oldursan sonra çünkü bazı bebeler aşırı hareketli olıyor

oda çok büyük değil hem park yatak hem büyüyen yatak sığmaz. aslında normal bir bebek odası alıp uzun yıllar yani en azından 7-8 yaşına gelene kadar kullanmak istiyorum. herkes takım almak yerine park yatak al dediği için park yatak düşündüm. zaten eğer park yatak alırsam yine kendi odamda kullanmayacağım , bebek odasında duracak çünkü hem kendi odamda yer yok hem de bebek ilk zamandan beri kendi odasına alışıp uyusun istiyorum. ben gidip onun odasına ilgilenmeye razıyım, yani kendi yatağımın yanı başında olmayacak. bu durumda tam takım büyüyen yataklı mı almalıyım yoksa sadece gardolap ve komidin alıp park yatakla mı kullanayım ???

her aymi neden peki ilk hamileikte bu tetsiniz pozitifmi çıktı ondanmı tekrarlanıyor.
benm negatif çıktı ilk testim dr birde 28 . hafta da tekrarlıcaz demişti.
Sormadım heray neden yapıyoruz diye dr a canım
ama her ay yapıyor :)
kızımın kanı pozitif
bu arada şöyle birşey oldu bunla alakalı :işsiz:
amniyosentez sonrası yine kan uyuşmazlığı iğnesi vuruldum vurulmak şartmış
bu arada o iğne koca amniyosentez iğnesinden daha çok canımı yaktı :KK53:
sonra rutin kontrolümde druma gittim
o ay ki testim pozitif çıktı 1/4 oranında dr bebeğin kanını değiştireceğiz karnında dedi:KK57:
Hocam neden beni buluyor dedim ama halen şokum
sonra durun durun siz amniyosentez oldunuz sonrasında iğne oldunuz ondan dedi
gayet normal bu durum dedi :işsiz:
uzun bir ohhh çektim içimden :) :cool:

5 senedir aynı iş yerinde çalışıyorum mantıklarına göre yeni doğum yapan kadın işe geri dönmez , dönsede durmadan izin alır aşısı hastanesi vs. o yüzden yasal süre bitince çıkartıyorlar
Eğer bakanın varsa bebişe izin çok çok almam diyorsan
Söyle başta çıkmayacağını
5 yıllık tazminatını felan alacaksan güzel bir durum ama tekrar çalışmak istiyormusun
istersen hemen bulabilirmisin
iyi düşünmek lazım

eğer doktordan çalışabilir raporu alırsak kaç haftaydı unuttum bir süre daha çalışabiliyoruz o süre de doğum sonrasına eklenebiliyor canım.

kızlar 32 de dr dan ilk açlışabilri raporunu almamız gerek sonra o süre 37 . haftaya kadar uzayıp raporla çalışabiliyoruz. ama bu tarihten sonra mecbur ayrılmak zorundayız 37 den sonra yasak çalışmak.

Kizlar türkiyede "jette"veya "abc design" marka bebek arabasi var mi? Bugün bebek arabasi bakmaya gittik. Bu markanin cok modeli vardi. Yalniz arabalar 11-17 kg arasinda degisiyordu. Mesela araba cok konforlu görünüyor ama 14 kg. Zor olmaz mi onunla? Nasil geziyor anneler bu kadar agir arabayla? Daha hafif olanlar da dandik görünüyor. Sanki bebegin orasina burasina demir batacakmis gibi.
Begendiklerimden en hafifi 11 kg.
Pusetler hafif ama onlar zaten 6 aydan sonra. 6 aya kadar nasil olacak?

14 kg zor olur tabiki cnm olmazmı ben 11,5 kiloluk bir arabayı denedm kaldıramadm 9 kiloluk arabalarda var onu yine kaldırabildim az buçuk ama 14 çok bence sakın düşünme

kızlar doğum iznine Allah nasip ederse 1 kasım itibariyle çıkmayı düşünüyorum. iş yeri ile konuşsam doğum izninden sonra toplu alacağım parayı size vereceğim siz bana aylık ödeme yapar mısınız desem onaylarlar mı acaba ya da şimdiden konuşmak için erken mi ki ?

bizim şirket geçtiğimiz yılda doğum yapan ark. bu dedidğini yapmışlar cnm , her ay maaşı ödenmiş ark. devletten aldığı doğum parasını şirkete döndüğünde şirkete vermiş . ama sen şimdiden konuş tabi en azından kendini ona göre ayarlarsn maaş. alacak olmakla almayacağını bilmek farklı şeyler sonuçta.
bakalım banada yapacaklarmı bende merakla bekliyorum . yeni bir ins. kayn. adam başladı da tamda bana dengk geldi bakalaım adamın ygulaması nasıl olacak çokta ketun birine benziyor :) hadi hayırlsııs

Kızlar sonuçlarım nasıl sizce?

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    8,7 KB · Görüntüleme: 66
şeker yüklemesine bende gidicem, biraz tırsıyorum midem bulanır diye..
yüksek çıkacağını sanmıyorum ama içim rahat etsin yaptırıcam :(

Back
X