2016 Aralık Anneleri

Arkadaslar ben 24 haftalik hamileyim somdi kac aylik hamileyim bn

Ben böyle biliyorum. Bu hesaba göre 6. ayı bitiriyoruz.

1 Aylık Gebelik

2 Aylık Gebelik (4-8 haftalar arası)

3 Aylık Gebelik (9-12 haftalar arası)

4 Aylık Gebelik (13-16 haftalar arası)

5 Aylık Gebelik (17-20 haftalar arası)

6 Aylık Gebelik (21-24 haftalar arası)

7 Aylık Gebelik (25-28 haftalar arası)

8 Aylık Gebelik (29-33 haftalar arası)

9 Aylık Gebelik (34-40 haftalar arası)

10 Aylık Gebelik (40 haftadan sonraki dönem)

kızlar facebook grubunda da sordum ama burayı daha aktif kullananlar var, o yüzden burada da sormak istedim.

yenidoğan bebeklerin boğulma tehlikesine karşı battaniye ve yorgan örtülmediğini öğrendim. kış bebeği anneleri olarak ilk aylarda kullanmak için nasıl bir uyku tulumu aldınız ya da alacaksınız? birkaç model var netten baktığım ama hangisi daha kullanışlı olur bilemedim. torba modeller daha uzun ve daha rahat kullanılır gibi geldi bana ama onların da hem kollu hem kolsuz çeşidi var. sizce hangisi? ya da direkt normal tulum gibi giydirilenler mi iyi?

12.haftada erkege benzyor dedı 16.haftada kız olabılır bu dedı 20.haftada kesın kız dedı 24.haft dr ıcene gosterdı bak kız dıye
Canim benimkisi kesin erkek cunku herseyini detayli bi sekilde gorduk pipisi ortadaydi bu arada ben fransadayim ve burda detayli ulturason 32 haftalikken yapiliyor sende girmemissin detayliya turkiyede herkes yapti ben daha yapmadim zamanini bekliyorum

günaydın canım gitmeye değermi bu kurs. benim sezeryan olacak. ayrıca 500 tl dediği için gitmek istemedim çok geldi bu sıkışık dönemimizde.

Aslinda sezeryan olacaksa fazla sana düsen bir sey kalmiyor dogum sirasinda. Dogum öncesi olarak hamilelik sikayetlerinin nedenleri ve kadinlarin anatomisini anlattilar. Bu kismini bilmekte fayda var ama cok elzem degil. Dogum baslangici nasil anlasilir, dogum sancilari, nefes alma, dogum sirasinda hangi pozisyonlar yardim eder, dogum sirasinda kendimizi kontrol etme, agri kesici secenekleri falan anlatildi. Ama sezeryanda bunlarin hepsi anlamsiz oluyor. Sonrasinda da lohusalik bebek bakimi ve emzirme anlatildi. Senin durumun icin 500 tl vermek gereksiz gibi geldi bana da. Ama ücretsiz olanlar da varmis.

Evet bize de kursta anlattilar bebege yorgan vs olmazmis. Alti torba gibi olanlar iyi. Ben ortadaki gibi bir sey almak istiyorum. Askili olandan da hastaneden veriyorlarmis burada. Önemli olan bebegin kafasinin iceri girmeyecek sekilde boynunun genis olmamasi. Bebek iceriye kaymamali yani.

Bir de ilk 1 sene bebek yastik da kullanmamaliymis.

arkadaslar merhaba vıtamın ve kan hapını duzenlı kullanıyormusunuz bu konuda doktorlarınız ne dıyor

Vitamin düzenli kullaniyorum kan hapi vermedi, gerek yok sana dedi.

Kızlar acil cevap yazar misiniz yaa. Bugün seker yüklemesi vardi.aç karnına kan verdim.sonra 50 gr şeker içtim. 1 saat sonra tekrar kan verecektim ama ben şeker i içtikten sonra da bişey ler yedim. 1 saat geçince de tekrar kan verdim. 152 çıktı deger. Yüksek çıktı. Acaba hiç bişey yemeyecek miydim, şekerli su dan sonra. O yüzden yüksek mi çıktı.

Yemek yememen gerekiyor diye biliyorum. Yemek Yedigin için yukselmis olabilir.

Bende 50 gr yaptırdım şeker ictikten sonra hicbirsey yiyip icmedim 144 cikti.

Sinirin ustunde oldugu icib Persembe gunu 75 lik yapalım dedi doktor.

Yememen gerekiyodu canim. Doktoruna söyle biseyler yedigini.

Eve geldim artk.çarşamba 100 gr lık tekrar yapalım dedi.off ya ne kadar aptal ım

Eve geldim artk.çarşamba 100 gr lık tekrar yapalım dedi.off ya ne kadar aptal ım
Sen nerden bileceksin ki sana bunu söylemeyen hemşirenin hatası. Tabi ki bir şeyler yediğimin için ekstra yükselmiştir ama ne kadar etkilediğini bilemeyecekleri için mecburen bir daha yapılacak

Sen nerden bileceksin ki sana bunu söylemeyen hemşirenin hatası. Tabi ki bir şeyler yediğimin için ekstra yükselmiştir ama ne kadar etkilediğini bilemeyecekleri için mecburen bir daha yapılacak
Bi tane simit bi bardak da tek şeker li çay içtim.tekrar mi yapar lar yoksa 100 lük mü yapılır yaa. Tam olarak da açıklamıyor lar

Yoktur inşallah üzülme. 24 ÇOk da geç değil aslında. NEREDEsiniz bilmiyorum ama bezm-i alemde 175e yapıyorlar.doçent bakıyor. TABI 2 - 3 hafta sonraya randevu veriyorlar. ÖNCE gebe poliklinigine gidiliyor, doktor yönlendiriyor.

Kızlar beni resmen ateş basıyor.kısa giyiniyor um bu sefer de üsütüyorum. Geceleri deliksiz uyuyamiyorum artk çok dönüyorum çok uyanıyorum. Benim gibi olan varmı?
Ateş basması olmuyor ama sıcağa hiç dayanamıyorum. Gece üstüme bişey örtmüyorum yinede çok terliyorum. Pencereyi açıp altında yatıyorum bazen sonrada gaz sancısı çekiyorum :) sık uyanıyorum ben de

Canim yukleme yapilmadan once 12 saat aclik istemislerdi benden ilk gebeligimde.yuklemden sonrada bisi yemiceksin icmiceksin ve fazla hareket etmiceksin demisti dr. Sen dr konus bu meseleyi simit hamur isi sonucta etkisi coktur bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…