-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Selam kızlar nasılsınız valla dün giremedim bugun pasta yaptım bayram için temizlik felan yaptım işte siz ne yapyorsun hanımlar

Evet Canım doğru hatırlıyorsun dijitalde alıp bulunduracam çok merak ediyorum Bebek doğduktan sonra bunu niye almışım şunu niye almışım diyeceğim olacak mı acaba

Yaz günlerinin bol sulu ve serinletici meyvesi karpuzun hamileler için önemli faydaları olduğunu belirten uzmanlar, hamilelere günde 300 gramlık, bir dilim karpuz yemelerini tavsiye ediyor.

Karpuzun hamileler için sağladığı faydalardan bazıları şöyle sıralanıyor:
-Karpuz, mide yanmasını hafifletir.
-Ödem- Vücutta su toplanmasını önlemeye yardımcı olur.
-İçeriğindeki yüksek sıvı ve meyve şekerleri, bulantıları hafifletir ve vücudun susuz kalması önler.
-İçerdiği mineraller, gebeliğin son üç ayda sık yaşanan krampları önlemeye yardımcı olur.
- İyi bir lif kaynağı olduğundan bağırsak hareketlerini düzenler.

Karpuz, domatesten daha fazla likopen içeriyor.
-Bir antioksidan madde olan likopen ise kanserden ve kalp-damar hastalıklarından korunmaya yardımcı olur,
-bağışıklık sistemini güçlendirir ve cildin doğal güneş koruma faktörünü artırır.
-Ayrıca likopen hamilelikte karşılaşılan ciddi sorunlardan biri olan preeklempsi riskini önemli ölçüde azaltır.

Karpuzun 100 gramında 4 miligram likopen bulunur. A, C ve B6 vitaminleri ile potasyum ve magnezyum minerallerini de bol miktarda içerdiğinden
-anne karnındaki bebeğin beynin, sinir sisteminin ve bağışıklık sisteminin gelişimi açısından büyük önem taşır.

karpız güzel de severim ama ben yediğim zaman göbeyim çok geriliyor rahatsız oluyorum, şişiyorum. o yüzden yemiyorum

Günaydın annişler

Dünki saldırıda yakınlarını kaybeden herkesin başı sağolsun, Allah sabır versin

Bu arada ben bebeğimin ultrason resimlerini kaybettim yaaa, dün akşamdan beri arıyorum bulamıyorum yaaa

karpız güzel de severim ama ben yediğim zaman göbeyim çok geriliyor rahatsız oluyorum, şişiyorum. o yüzden yemiyorum

evet gaz yapıyor doğru,bende de yapıyor,ama yiyorum yinede,dün evde yoktu eşimde şehir dışındaydı akşam canım serin serin çekti, pazar arabasıyla gittim aldım ,ne yersek içersek mutlaka dik olarak enaz 30 dk oturmamız gerekiyor,sakın uzanmayın .
özellikle sırt üstü uzanmak diğer sakıncaları dışında gaz,kabızlık ve hemorıid oluşumuna sebep oluyormuş.

amin

ben doktordan gelir gelmez hemen görüntü ve butun belgeleri printerda scan ediyorum ayrıca bilgisayarda saklıyorum.
yoksa kaybetmek,zarar görmesi kolay .
Bulursun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…