2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Kizlar alisveriste abartiya kacmak isteniyorum.

Mesela kac tulum kac takim alacaksinjz?
Kac zibin birde..

ilk 3 ay için düşündüklerim

iki hastane çıkışı aldım bir tanede hastane verir.
yani 3 hastane çıkışı yeni doğan için yeter.(içinde battaniye,zıpın,bady,tulum alt-üst şapka,eldiven oluyor)
iki uyku tulumu
2 kısa kolu 2 uzun kolu bady (hst çıkış haricinde)
2 alt 2 üst (hst çıkış haricinde)
5 çorap 2 eldiven 2şapka (hst çıkış haricinde)
2 yelek 2 hırka (bunlar gibi dış giyimler 3-6 aylık beden)

düşünüyorum.

ben olsam 489 tl olanı alırım bölmelerine kadar aynı gibi yerleri ve yerleşimleri farklı pek bi boy farkı olacağını sanmıyorum şuan ben bile girip bakacağım eşimi ikna edersem alırım herhalde...

canım 489 tl olan 2 metre genişlik
890 tl olan 2,4 genişlik
ben kullanış kısmındayım adama habire dolap aldıramam almazda yani
çocuk doğunca büyücekti derken artık yeni şeyler almak zorlanacak
o yüzden diyorum büyük mü alsam diye şu an için evden taşınma durumumuz yok hani sabit kalacak
ev bizim ay bilemedim hala ya

489tl olan erkek kıyafetleri kızların gibi ayrıştırılması gereken çeşitliliğe sahip olmuyor.
Erkekler öyle gözden alıp dener atar :) çok göz olunca hepsini birbirine katar.
gerek yok. 489tl olan erkek icin daha kullaanışlı,gömlekler ceket hırka askıya
kazak ,tişörtler, kotları gözlere
çamaşır ve çorapları çekmeyece daha kullanışlı bence.

hem genişliğine bak evet bakıldığında yarım metre daha büyükmüş dış görünüşüne de bak içerik olarak yarım metre dışında iç kullanım alanları aynı gibi pek bi fark göremedim tabi 890 tl olanın bölmeleri biraz daha düzenli gibi 489 tl olanında ikea dolap düzenleyicisi ile askılıklarından birini değerlendirebilirsin sonuçta kullanacak olan ne eşin ne de başka biri sensin içine hangisi siniyorsa onu al derim ben sanki 890 tl olanı daha çok beğendin kullanışlı buldun gibi geldi hem ahşabıda daha kalitelidir bence 890 olanı al beşik ne düşünüyorsun..? ben park yatak düşünüyorum

canım teşekkürler :) yardımcı oldu bu,
ayrıca sen ilk zamanlar yoktun ya da yazmıyordun, iyi ki geldin sayende birsürü şey öğrendik

ben daha hastane çıkışı almadım hala :/
2kısa kollu 2 uzun kollu body dediğin çıtçıtlı badiler mi? onlardan aldım ben ama 50-56 cm arası, ilk zamanlar bebeğe büyük gelirse napcaz? kaç beden almak lazım?
çorap ve yelek tamam. ama hırkamız yok hiç.. listeme yazayım..
gerçi annem kızıo bana çocuğu lahana bebek gibi yapma alıştırma diyo ama :):)

bir de eldiven ve şapkayı diğer takımlarla kullanmak için mi yedek almalıyız?

Yasinin Prensesi hepsiburadadaki daha kullanışlı görünüyor ama malzemesi sağlam mı? bebeler içine girip oturmayı seviyolar yeğenimden biliyorum görümcemin yatak odasının dolabı ikeaydı kırdı bir iki rafı tabi kendide zarar gördü. biz çilek natura babynin 3 kapılı dolabıyla şifonyerini alıcaz. dolap çok kullanışlı erkek çocuk için. bizde en az 10 15 yaşlarına kadar idare etsin istiyoruz.
NisanFRM yelek ve hırkaları yün mü penye mi? bende sadece penye yelekler var annemler bir iki tane örmüş ama 3 aydan daha büyük gibiler? bide hastanede hastane çıkışı mı veriyorlar?

sağol canım ben zaten büyük almak istememim sebebi koca dolabı çocuğa vermicem bizim fazla eşyaları oraya aktarıcam :)
yatak bende park yatak alacağım çünkü çocuk odasında çift kişilik bazalı yatak var onu atamam satamam çocuk 5-6 yaşına gelene kadar park yatak kullanır ve sonra büyük yatağa geçer
hem park yatak katlayıp kaldırılıyor annem bakacak çocuğa kalma durumunda yanımda götürürüm diyorum hem tatile hem anneme ya da başka yere park yatakta kesinim artık
bi dolap alıcam bi de 5 li şifonyeri var işte oh mis
odada küçük soba var bide kış çocuğu kaldırmıcam onu da çünkü geçen sene 3 gün elektrik gitti petekler çalışmadı bi sene en azından kalsın diyorum küçük olacak yavrum o zaman üşümesin :)

sağol canım onu da bi inceleyim olmadı :)

Canım benım
Aldıklarım

0-3 ay 3 zıbın
3-6 ay 4 zıbın

0-3 ay tulum 4 adet
3-6 ay tulum 6 adet

Pijma altı :3 tane
Omuz bezi :2 tane
Agız bezi :5 tane
Corap:6 tane
2 battaniye

Birde bebek odasını aldık.
Baska birsey almadık daha. Yetişmeyecek sanırım

tşk ederim ilk başlarda hamilelik moduna girememiştim, geç girdim KK o yuzden :))
Bende sizlerde aynı şekilde öğreniyorum.Aramızda tecrübeli anneler çok yardımcı oluyor.
evet çıtçıtlı body doğru.
50-56 beden zaten 1-2 aylık bebek için 50 altı premetüre bebek kıyafetlerine giriyormuş.
Hastane çıkışları genelde 50 beden oluyor.Bebekler 2 -4hafta da çok hızlı büyüyormuş.

hastane çıkışı standart alırsın ama ilk iki ay için 56-62 bedenler uygun bence.Sonrasında 3-6 aylık giyerler.
Hastane çıkışı pamidorda yarı fiyatın çok karlı oldu sık sık yapıyormuş bu kampanyayı,kalite kalite farklı marka vardı.
Eldiven kolay kirlenir ağzına sokar ıslatır.Şapka da evet hem uyum hem saçta konak olduğunda temiz temiz değiştirilir.
Ben ilk iki ay için sadece kolları kundak olan kundaklardan aldım.Onda huzurlu uyuyorlarmışta.Hastane çıkışında da rahat olur diye düşündüm.Resimde kinin alt tarafı daha geniş ve uzun olursa daha iyi olur.
Hırkayı 3-6 aylıkda alabilirsin.

NisanFRM yelek ve hırkaları yün mü penye mi? bende sadece penye yelekler var annemler bir iki tane örmüş ama 3 aydan daha büyük gibiler? bide hastanede hastane çıkışı mı veriyorlar?

artık evler kaloriferli o yuzden iki katlı penye olanları tercih ettim. 3 aydan sonrasında icinde penye dışı örgülüler kullanışlı gibi.Ben hazırları kullanmayı tercih ediyorum.Bebekler alerji edinmeye müsaitler.
Özel hastaneler kendi reklamlarının yazılı olduğu çıkış veriyormuş. Hatta hastanelerin bugun doğanlar kısmına bakarsan görürsün ,butun bebeklerde giydirmişler :)

ilk aylarda şifonyerler veya dolap içinde kucuk bölmeli kutular çok kullanışlı gibi.
butun temizlik malzemelerine kadar toparlıyor.
ikea nın en alta ki şifonyerinin içi çok geniş yuksek değişik ebat ve şekilde olanı vardı.
İleride de hertürlü kullanır değerlendiririm.
ben 35 hafta civarı karar vericem.

Selam kızlar,
bende ne zamandır bakamıyorum.. Dün gittim kontrole oğlum 914 gram 37 cm olmuş biraz uzun bir bebek olacak dedi doktorumuz. Çok oynak birşey oldu bizimkisi :)) 12 kilo almışım artık alma dedi; ama çok zor çünkü sürekli tatlı isteğim var Allaha şükür sağlık durumumuz iyi kilolarıda kendi çabamızla vermeye çalışırız sonrasında napalımmm

Merhaba canim ayni gunlerde dogumumuz :) masallah suphanallah bebegin kilosu gayet iyiymis ben dun gittigimde doktorum 730 gram demisti. Acaba benim minik zayif mi olacak ki anladim. Saglik durumumuz iyi dedi doktor Rabbbim hayirlisiyla kucagimiza almayi nasip etsin

ben aradım ulastım kendısıne. 2 gun sonra hemen gel dedi oyle de devam ediyoruz bakalım ınsallah bende memnun kalırım. herkes de cok övuyo ama hastanede yenı dogan yok. ondan cok korkuyorum ya bırsey olursa nereye gıderız o halde ben sezeryan olcam kesin

Canım sağlıkla gelsin inş. dogunca görücez yüzlerini artık :) benim 3 hafta olcak gormeyeli, dahada 3 hafta gidemeyecegim kontrole gün hesabı yapınca 35-40 günde gitmiş olacağım. İnş sabrederim o kadar
bizde dun gittik doktora benim minnoş kızım 1544 gramdı bi masallahınızı alırız teyzeleri
Maşallah minnos kızına Tombik olucak heralde canım :)
Maşallah canım
Canlar dun bebegim aksama kadar mesanemi tekmeledi durdu ilk defa icimde hissettim tekmelri ama bugun iki uc defa anca hissettim ve cok silikti pozisyonu ters galiba o yuzden hissetmiyorum diyorum olmuyo icim icimi yiyo nie bugun hatekeysiz bu cocuk
Canım çok hareketli olduğunda, hissedemiyor olabilirsin. ama dinlenme pozisyonuna gecince güm güm vuruyorlar :) benimki sağ tarafıma yerleşmiş resmen
Büyük bir müzisyen mi geliyor yoksa :) tabi seslere karşı duyarlilar akıllı kuzularimiz :)
Maşallah canım

Canim benim de normalde bayramdan önceydi sonra gittik tam 40 gün falan görmedim dayandım ama nasıl dayandım kafayı yiyecektim

Slm kızlar ben de uzun zamandır giremedim.masallah büyümüş herkesin kuzuları..bi arkadasım 26 haftalık hamile simdiye kadar hep aynı doktora gitti.suyu azalmış sınırdaymıs.doktoru üniversiteye yönlendirmiş takibin orda yapılsın 10 güne bir gitmen lazım demiş..her neyse.kendi doktoru 25.haftaya kadar erkek demiş cinsiyet için.26.haftada yani pazartesi günü üniversite has.gitmiş ve doktor cinsiyet için kesin kız demiş.isimleri bile hazırdı.yani aynı seyi yasamaktan korkuyorum alisveris de yaptım biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…