2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
ah canım geçmiş olsun, bak misafir ağırlamışsın , yorgunluktan olmuştur kasılmalar dikkat et kendine

kafayı ya da popoyu dayıyordur oraya,
çok canımı acıtırdı ilk oğlum, kiloluydu da.
bakalım daha neler görücez :)

valla ben çok titiz bir anne değilim açıkçası ama bu deterjan olayında bir yaştan önce geçmemeli normal deterjana,
çünkü günümüz çocukları maalesef alerjiye çok yatkın oluyorlar,
tamam bu bebek deterjanları da pek iyi temizlemiyor ama, atıyorum gidiyor kıyafetleri.
oğlum 3 yaşına girecek, elbette arada bizimkilerle yıkıyorum çamaşırlarını ama genelde kendi deterjanı ile devam ediyorum.
her konuda titiz olmayalım ama yetişkinlere bile önerilmeyen şeyleri de çok kullanmayalım diyorum ben.

38.hafta geç değilmi ya kulağa geç gibi geldi biraz :) sonuçta 37de normal doğuranlarda olabiliyooo

:))
37 de her durumda doğurur diyorlar demek,
ben ilkinde ne nst ye girdim ne de çatı muayenesi oldum,
2. bebek ama baya cahilim bu konularda :))

sadece şunu biliyorum bunların genel geçer süreleri yok, doktor gerekli görürse herhangi bir haftada yapar.
bana zaten sen doğuramazsın demişti, hiç çatı muayenesi yapmadı.
nst lik de bir durumum olmadı, çünkü yalancı kasılma bile yaşamadım ben.

kadın doğumcuna uy bence,
çünkü idrar yolları enfeksiyonu erken doğumu tetikleyebiliyor.

tam 32+0 da raporunu alman gerekiyor.
ben de 31+2 de randevuma gideceğim, kontrol randevusu alıp rapor almak için 32+0 da yeniden gideceğim.
doktorun bunu hesaplamamıştır sen özellikle sormadıysan.

ne kadar az kimyasal o kadar az sorun.
günümüzde maalesef çocuklar alerjiye çok yakın,
o yüzden mümkün olduğunda normal detarjan yumuşatıcıdan uzak kalmak önemli bence.

ben de çok titiz bir anne değilim, oğlumu sabunla yıkarım, deterjanı vardır bir de o kadar,
başka özel bir şeyi yok.
ama 3 yaşına girecek, hala mecbur kalmadıkça normal deterjan kullanmıyorum.

yumuşatıcı konusu ise, ben kendim zaten astım olduğum için hiç yumuşatıcı yok bizim evde, öyle kokan şeyleri nasıl kullanıyorlar hatta şaşırıyorum :)

oğlumun kıyafetlerini kendi eşyalarımızı bu nedenle bir dönem sonra mecburen atıyorum, hasta olmamızdan daha önemli değil kıyafetlerin yumuşacık olması.

nacizane tavsiyem kullanmamanız yönünde.

bu bebek bezi,ıslak mendil için stok yapacaklar için nerede indirim var birbirimizi haberdar edelim.

ya benim oğlum kiloluydu,
1 tane yenidoğan,
1 tane 1 numara,
1 tane 2 numara kullandım,
sonra 3-4 ay 3 numara kullandık,
sonra uzun dönem 4 numarada kaldık. (molfix)

bir de bazı bebekler bazı markaları kullanamıyorlar, hani en iyisi diye aldığımız bile bebeğimizde pişik yapabiliyor,
o yüzden en azından markayı kesin belirleyene kadar stok yapmamak gerek.

ben molfix kullandım, hiç sorun yaşamadım,
bir arkadaşım bir sürü ürün değiştirdi.

hiç bunları düşünüp moralini bozma.
37. haftaya kadar yan duruyordu bebeğim,
ki ters duran bebeği bile doğurtuyorlar da yan duranda muhakkak sezeryan yapıyorlar.
37 den sonra döndü sıpam, ama kilo nedeniyle yine de sezeryan oldu.

Canim ben bu konuda biraz ulkeciyim galiba :) türkiyede üretilen bezleri tercih edicem :) şu anda komili aklıma en yatan :) beğenmezse pasam sleepyi denerim :)

komili yeni zeytinyağlı bez çıkarmış diye duydum, ama hiç görmedim.
onu mu alacaksınız?

geçmiş olsun,
raporunuzu tam 32+0 da almanız gerekiyor.
bu kadar hassas iseniz bence çalışabilir almayın, hamilelik çok önemli aslında, biraz evde dinlenin bence.

evet canım ama ters duranı da alıolar sezeryanla hiç riske atmıyolar.
benim bi arkadaşm yeni doğum yaptı, bebeği başı aşağıdaydı 32den sonra hep, ama doğum kanalına girmedi 40 hafta bitene kadar, öyle olunca doğamadı normal, sezeryanla aldılar.. ki arkadaşım her gün yürüyüşünü yapardı çok kilo da almamıştı hatta son 2 hafta pilates topuyla çalışmasını göstermişti doktoru doğuma yardımcı olsun gibisinden.. ama olmadı

yani cidden bizim bu konuda yapacağımız bişi yok, bebek ne isterse o oluyo :) sadece inşallah diyip gerisini Alllaha bırakıyorum ben de, kısmet...
klasik sezeryan olursa sütüm gelmez korkusu var, zaten göğüsler yok denecek kadar az Sağlıklı olalım da tabi, herşeyin çaresi var

:))
ne kadar güzel.

ya açıkçası benim ilk oğlum kiloluydu,
sonra ben normal kilosunda doğan bebekleri kucağıma alamadım, o kadar küçük geliyorlardı ki gözüme.

bu oğlum da azıcık tombik olsa hayır demem :)))

klasik sezeryan olursa sütüm gelmez korkusu var, zaten göğüsler yok denecek kadar az Sağlıklı olalım da tabi, herşeyin çaresi var

uydurma o canım ya,
ben 39da sezeryanla doğum yaptım, iriydi de bebeğim,
gelen giden sen bunu doyuramazsın diyip mama vermeye kalkıyordu.
aynen göğüs de yok gibi bişi :))))
ama süt konusunda sıkıntı olmadı.

senin durumuna bağlı biraz da,
ilk doğumumda 36 ya kadar ayda bir gitmeye devam ettim.

ayyy umut doğdu içimeee :):) inşallah o zamann :)

ayyy umut doğdu içimeee :):) inşallah o zamann :)

ay ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.
o durumda bile anneme veya kv ye kalsa sütüm gelmiyordu,
mama diye tuturdular her ağladığında, ben de sürekli emzirmeye çalışıyorum mama falan vermesinler diye,
ya diyorum benim sütüm var biliyorum, çocuk da emiyor hissediyorum.

en son 10 günlükken kıvranıyor benim sıpa, kv tutturdu gene mama diye,
eşim benim destekçimdi, o da dayanamadı artık, goha mama mı versek belki doymuyordur dedi,
dedim ne yapıyorsanız yapın, çıktım odadan,
sonra mama hazırlayıp verdiler oğluma, oğlum hepsini kustu, acile çocuk doktoruna gittik hemen,
doktorun ilk söylediği şey, "kızım sen bunu çok beslemişsin, çatlatcan mı çocuğu"

ay maşalah size yaaa :) iyi ders olmuştur annelere de :)
o ailelerden gelecek fikirler her şekilde olacak çevremde tüm arkadaşlarım yaşıyorlar, bizler de hazırlıklı olmalıyızzz

paketler adet sayılarına göre değişiyor sanırım 66 lık 88 lik 98 lık ve 108 lık sanırım.
1 tane derken kaçlısını önerirsin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…