- 22 Ekim 2015
- 2.069
- 2.049
- 83
- 37
ah canım geçmiş olsun, bak misafir ağırlamışsın , yorgunluktan olmuştur kasılmalarbenimde oluyo aynıları. Çok sert ittirmeye başladı hatta acı veriyo kontrolde sorucam doktora. Yalancı kasılmalarım da başladı bEnim. İki gün önce acile gittim yalancı kasılmalardan dolayı. Doktor dinlen yorulma bol bol uzan dedi.
bakıyorum canım teşekkür ederimmcicekkokusu ben ilkinde artış almıştım,
bakmanı tavsiye ederim.
https://www.artis.com.tr/c-2760-LOHUSA.html
bir de doğumdan sonra giymeye ucuz bir gecelik almıştım, c&a dan.
Kizlar gun icerisinde karnim aşiri sert oluyor. Yani bebegim vucudunu oyle bir ittiriyor ki. Bazen sag bazen sol tarafimda oluyor 10 saniye falan şiş ve semsert duruyor sonra yer degistiriyor. Sizde boyle bi durum var mi ben mi aşiri tedirginim
evet canım alıp dene istersen.. valla bana da annem diyo alıştırma öyle sürekli ayrı yıkamaya farklı deterjana, iyice hassaslaştırırsın bebeği dedi. 3 ay kullanırız büyüdükçe normale geçersin dedi :)
ben dalininkini alırım heralde
38.hafta geç değilmi ya kulağa geç gibi geldi biraz :) sonuçta 37de normal doğuranlarda olabiliyooo
kızlar şimdi ben temmuzun ortasında sağlık ocağında kan idrar tahlili verdim
idrarda enfeksiyon çıktı ama doktor bana kanda bişey gözükmüyor dedi hamilelikte rahim mesaneye baskı yaptığı için tam boşaltamazsın dedi ondan öyle çıkabilir dedi
dün kendi doktoruma sonucu gösterdim
hem suda eritmeli antibiyotik verdi hem ağızdan içmelik yine antibiyotik verdi aklım karıştı
ve bende hiç acı yanma bişey yok yani
kayınvalidem eski hemşire ve ebe ona sordum
tozu iç sadece olmadı dedi hapı içme dedi herhangi bir fiziksel belirtim yok çünkü benim
bende öyle yapmayı düşündüm zaten ve sadece tozu içtim sizin fikriniz nedir
antibiyotik içmek istemiyorum ya 16sında yine gidip tahlilde vericez bakalım
Canım bana 5 hafta sonra gelsen olur dedi. illa 32+0 da gitmem gerekse söylerdi heralde, 5 hafta 31+ ya denk geliyordu ozaman bakmıştım. Bakalım olmazsa özel hastane 10 gün muayene hakkı var onu beklerim artık canım bende
ya düşündümde bilmiyorum hala net değilim o konuda ama çokta titizlenmek istemiyorum, bizim çamaşırlara karıştırmam zaten ama makinadada farklı deterjan kullansakta illaki karışıcak bizim deterjandan, sonuçta gözenekleri temizleyemiycezkii
bu bebek bezi,ıslak mendil için stok yapacaklar için nerede indirim var birbirimizi haberdar edelim.
Canım benim kzıım da seninki gibi duruyor sanırım.. 20 den sonra hiç normal bebek gibi yatay durmadı karnımda, hep değişik değişik duruyodu doktor da şaşırıyodu, hala aynı :) en son gittiğimzde de başı yanda ayakları aşağıdaydı kambur duruyodu yine.. Düşününce üzülüyorum bazen niye böyle duruyo diye ama :) napayım kendi tercihieğer böyle devam ederse sezeryan olur sanırım.. Ama Ben de çok istiyorum 32 de başaşağı olsun sonra kanala girsin normal doğum olsun.. Hakkımızda hayırlısı olsun önemli olan sağlıkla kucağımıza almak
Canim ben bu konuda biraz ulkeciyim galiba :) türkiyede üretilen bezleri tercih edicem :) şu anda komili aklıma en yatan :) beğenmezse pasam sleepyi denerim :)
Selam kızlar...
Uzun zaman oldu giremedim buraya. vakit buldukça okudum ama yazamadım. temmuz başında yıllık izin alıp Ankaraya gitmiştim. bayramı da orda geçirdim. 3-4 gün ailemle tatile gittik. yoruldum galiba ağrılarım oldu 10 gün istirahat aldım aynı gece darbe girişimini yaşadım orada. zor günler geçirdim. hala etkisinden kurtulamadım. uykusuz geceler, her gece aynı rüyalar.. bugün psikiyatriye gittim. lustral başlayalım dedi. lohusalıkta daha büyük sıkıntılar yaşarsın dedi. başlayacaktım ama prospektüsü okudum vazgeçtim. bebekte sorunlara yol açabiliyormuş. kalp sıkışması için de kardiyolojiye gitmiştim kolestroller yüksek çıktı. 10 ağustosa da eko için gün verdiler onu bekliyorum. o zaman göstereceğim sonuçları. bakalım inşallah toparlarım bir an önce.
31+1 deyim. geçen hafta kontrole gitmiştim. bebek 1 hafta gerilemiş. yaşadıklarından etkilenmiş olabilir dedi doktor. artık 2 haftada kontrole gideceğim. haftaya çalışabilir alacağım ama acaba 32+6 da falan alabilir miyim.. tam 32 de alırsam 37. hafta kurban bayramı 2. gününe denk geliyor. hem raporu almak zor hem kurban bayramı tatilim yanmış olacak. en azından o haftayı da aktarmış olurum.
geldi mi her şey üst üste geliyor oğlum ateşli iki gündür. onunla uğraşıyorum. boğaz enfeksiyonu yine. antibiyotik başladı doktor. birkaç günde düşer inşallah.
umarım herkes iyidir... artık son trimerse girdik çoğumuz. Allah hayırlısıyla evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...
evet canım ama ters duranı da alıolar sezeryanla hiç riske atmıyolar.hiç bunları düşünüp moralini bozma.
37. haftaya kadar yan duruyordu bebeğim,
ki ters duran bebeği bile doğurtuyorlar da yan duranda muhakkak sezeryan yapıyorlar.
37 den sonra döndü sıpam, ama kilo nedeniyle yine de sezeryan oldu.
ben hiç evham yapmıyorum işte çok şükür
Allah a emanet diyorum doktor bile dedi hiç bişey yaptırmadın ne kadar kadercisin diye
dedim Allah ın izniyle iyi o inşallah bişey olmayacak
gerçekten zorlanıyorum baya haftasına göre iri benim oğluşum napalım kime çekti bilmiyorum
ama tek sıkıntım normal doğum olmazsa böyle büyük giderse hayırlısı diyorum paşam iyi olsun da :)
klasik sezeryan olursa sütüm gelmez korkusu var, zaten göğüsler yok denecek kadar azSağlıklı olalım da tabi, herşeyin çaresi var
Arkadaşlar en son 26. haftamda dr a gittim. dr. bidaha 32 de gel çalışabilir raporu vereyim ozaman dedi. Ama okuduğum bazı yerlerde 28den sonra artık 15 günde bir dr a gidilmesi gerektiği...ama sizlerde de bu kadar sık çağırmıyorlar değilmi?
ayyy umut doğdu içimeee :):) inşallah o zamann :)uydurma o canım ya,
ben 39da sezeryanla doğum yaptım, iriydi de bebeğim,
gelen giden sen bunu doyuramazsın diyip mama vermeye kalkıyordu.
aynen göğüs de yok gibi bişi :))))
ama süt konusunda sıkıntı olmadı.
ayyy umut doğdu içimeee :):) inşallah o zamann :)
ay ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.
o durumda bile anneme veya kv ye kalsa sütüm gelmiyordu,
mama diye tuturdular her ağladığında, ben de sürekli emzirmeye çalışıyorum mama falan vermesinler diye,
ya diyorum benim sütüm var biliyorum, çocuk da emiyor hissediyorum.
en son 10 günlükken kıvranıyor benim sıpa, kv tutturdu gene mama diye,
eşim benim destekçimdi, o da dayanamadı artık, goha mama mı versek belki doymuyordur dedi,
dedim ne yapıyorsanız yapın, çıktım odadan,
sonra mama hazırlayıp verdiler oğluma, oğlum hepsini kustu, acile çocuk doktoruna gittik hemen,
doktorun ilk söylediği şey, "kızım sen bunu çok beslemişsin, çatlatcan mı çocuğu"
ya benim oğlum kiloluydu,
1 tane yenidoğan,
1 tane 1 numara,
1 tane 2 numara kullandım,
sonra 3-4 ay 3 numara kullandık,
sonra uzun dönem 4 numarada kaldık. (molfix)
bir de bazı bebekler bazı markaları kullanamıyorlar, hani en iyisi diye aldığımız bile bebeğimizde pişik yapabiliyor,
o yüzden en azından markayı kesin belirleyene kadar stok yapmamak gerek.
ben molfix kullandım, hiç sorun yaşamadım,
bir arkadaşım bir sürü ürün değiştirdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?