teşekkür ederiim :) bundan da alıcam kesinlikle herkes tavsiye etti çevreden de sağol canım içim rahatladı valla :))canim benim de yoktu, ilk 20 gun gogus ucu aparatlari var (turkce'sini bilemedim simdi), ondan kullandim, sonra oglumun emmesi kuvvetlenince kendi kavramaya basladi. bi sorun olmaz merak etme. daha iki ay var doguma. gogusler dogum esnasinda bile sekil degistirebiliyor. acele etme simdilik.
http://www.ozelcan.com.tr/img/stokImg/MDL-80229_b.jpg
Geçtimi canım nasılsın şimdiKızlar belime ağrı girior ama sadecesoll tarafıma korkamqm gerekir
Miki ya endiselendim
Aşırı bel ağrısı iyi değil cnm kimi gebelikte doğum sancısı bele vurur. Doktorunn nosu varsa ara yoksada bence bir git görün ( tabi aşırı bir ağrı varsa ve hayla devam ediyorsa) inşllh bir sıkıntı yoktur cnmKızlar belime ağrı girior ama sadecesoll tarafıma korkamqm gerekir
Miki ya endiselendim
Kızlar belime ağrı girior ama sadecesoll tarafıma korkamqm gerekir
Miki ya endiselendim
Canım aynı şekilde banada oldu bugün biraz geçti şimdi böyle kemik sızlaması gibi birşeyKızlar belime ağrı girior ama sadecesoll tarafıma korkamqm gerekir
Miki ya endiselendim
:))
37 de her durumda doğurur diyorlar demek,
ben ilkinde ne nst ye girdim ne de çatı muayenesi oldum,
2. bebek ama baya cahilim bu konularda :))
sadece şunu biliyorum bunların genel geçer süreleri yok, doktor gerekli görürse herhangi bir haftada yapar.
bana zaten sen doğuramazsın demişti, hiç çatı muayenesi yapmadı.
nst lik de bir durumum olmadı, çünkü yalancı kasılma bile yaşamadım ben.
evet canım ama ters duranı da alıolar sezeryanla hiç riske atmıyolar.
benim bi arkadaşm yeni doğum yaptı, bebeği başı aşağıdaydı 32den sonra hep, ama doğum kanalına girmedi 40 hafta bitene kadar, öyle olunca doğamadı normal, sezeryanla aldılar.. ki arkadaşım her gün yürüyüşünü yapardı çok kilo da almamıştı hatta son 2 hafta pilates topuyla çalışmasını göstermişti doktoru doğuma yardımcı olsun gibisinden.. ama olmadı
yani cidden bizim bu konuda yapacağımız bişi yok, bebek ne isterse o oluyo :) sadece inşallah diyip gerisini Alllaha bırakıyorum ben de, kısmet...
klasik sezeryan olursa sütüm gelmez korkusu var, zaten göğüsler yok denecek kadar azSağlıklı olalım da tabi, herşeyin çaresi var
Kızlar bugun toker bebe ve e-bebek mağazalarını gezdim.. Toker'in fiyatları biraz daha uygun gibi geldi...
1) İpek pamuklu mendil öneriliyor ya, 10 paketi 39,90.. Çok lazım oluyormuş evde özellikle,dışarıda ıslak mendil diyorlar ama.. Islak mendil hangi marka almak lazım o da tam stok yapmalık bişiy :)
2) Bir de saç fırçası ve konak tarağı setlerne baktım.. Nuk marka önerdiler ama kalmamıştı alamadım..
3) tırnak makası + yuvarlak uçlu makas + törpü setleri var rengarenk çok güzeldi
4) pişik kremi olarak sudokrem öneriliyor ama çok pahalıydı en küçük boyu bile 16 idi en byük boyu 50küsür..
Üzerinde bebek resmi olan bepantol önerdiler zeytinyağlıymış hem..
5) bezlerde de indirimler vardı,1 paket alana 2. Oaket %30 indirmliydi. prima baktım ama biz ilk başta ne almalıyız? 1 numara mı? 0 var mı scaba yenidoğan için falan? Çözemedim almadım.. Peki hastaneye 1 paket götürsek yeter mi? Eve de 2 paket falan ilk başta.. Belki büyür çocuk falan:):)
6) bebeğin kıyafetlerni yıkamak için.. Friendly marka deterjan önerdiler parfümsüZ.. Fiyatı 40. Ama ben az bişi güzel koksun istiyorum o zaman dalin dediler.. Fiyat 30. Kararsızım almadım :)
Bu konularda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirm haftaya falan bu ihtiyaçları alayım bitsin istiyorum :)
ya bizim yeğenimiz var, geçen sene ekim sonu doğdu paşamız, ona da sürekli müdahale ettiler ev soğuk çocuk bu üşür diye diye, kat kat giydirdiler aylarca,
tabii ki kışa geldi ve kısa kollu giyecek hali yoktu ama, kombi yanarken ayrıca elektrikli soba açıyorlardı oturma odasına 30 dereceyi geçiyodu içerisi ama çocuk hala yelekli hırkalı şapkalıydı..
en son tüm vücudunu isilik bastı kafasında konak oldu ama doktora gidildi 1ay sürdü geçmesi falan...
yani beslenmesine ısınmasına giyinmesine uykusuna her şeye karışılcak sanırım
Günaydın kızlar dun bahsetmiştim ağrım var diye ankaraya dönünce gece acile geldik ağrım sabahkine oran azalmis olsada ne olur ne olmaz diye burda ki arkadaşların başına gelenleride okuyunca nstye bağlandim ve sancım çıktı maalesef doktorum gondermedi eve ciğer gelistirici iğne vurdular birde sancı giderici erken doğum riski varmış doktorumu bekliyorum bakalım sonuc ne olacak ins. 32. Hafta çalışır raporu alabilirim alamazsamda ne yapalim paşam sağolsun
Canım tüh yoruldugun kadar varmış, dikkat et kendine çok geçmiş olsun. nasıl bi ağrı vardı? Dr dan çıkınca haber ver mutlakaGünaydın kızlar dun bahsetmiştim ağrım var diye ankaraya dönünce gece acile geldik ağrım sabahkine oran azalmis olsada ne olur ne olmaz diye burda ki arkadaşların başına gelenleride okuyunca nstye bağlandim ve sancım çıktı maalesef doktorum gondermedi eve ciğer gelistirici iğne vurdular birde sancı giderici erken doğum riski varmış doktorumu bekliyorum bakalım sonuc ne olacak ins. 32. Hafta çalışır raporu alabilirim alamazsamda ne yapalim paşam sağolsun
Kızlar günaydınn :) benim bi sorum olacak göğsünün ucu olmayan var mı? Benim tek göğsümün ucu yok. Biraz büyüdü ama çıkmadı ucu. Değişik bi şekilde göğüslerim çok da büyümedi aslında. Doktora mı gitsem bu ucu için me yapılabilir acaba tek memeyle mi emzirmek zorunda kalıcam
Aynen canım çok hızlı geçiyor bende bi yandan geçmesin istiyorum ya içimdeki kıpırtı bitsin istemiyorum ama bi an öncede doğsun kucağıma alayım istiyorum
kızlar karyola ne aldınız? ya da ne düşünüyorsunuz.
büyüyen yatak mı alsam yoksa karyola mı karar veremedim. anne yanı yatağı aldım 6 ay için ama odasını hazırlamak istiyorum o yüzden kararsızım. siz ne yaptınız?
Günaydın canım bir dra gozukmende fayda var. içini ferah tut önlem amaçlı git benceGünaydın kızlar bugün çok kötüyüm gece belime bir ağrı girdi hala çekiyorum karnimda ağrımaya başladı çok korkuyorum.
Dün misafir vardı acaba yorgunluktan olabilirmi biraz daha bekliyim geçmez ise giderim mutlaka kontrolüm cuma günü aslında cumayı bekleyemem sanırımGünaydın canım bir dra gozukmende fayda var. içini ferah tut önlem amaçlı git bence
cnm geçmiş olsunnn.. eğer öyle olursa da evinde dinlenerek beklersin önemli olan Sağlık kuzucum ..Günaydın kızlar dun bahsetmiştim ağrım var diye ankaraya dönünce gece acile geldik ağrım sabahkine oran azalmis olsada ne olur ne olmaz diye burda ki arkadaşların başına gelenleride okuyunca nstye bağlandim ve sancım çıktı maalesef doktorum gondermedi eve ciğer gelistirici iğne vurdular birde sancı giderici erken doğum riski varmış doktorumu bekliyorum bakalım sonuc ne olacak ins. 32. Hafta çalışır raporu alabilirim alamazsamda ne yapalim paşam sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?