- 22 Ekim 2015
- 2.069
- 2.049
- 83
- 37
Bilmiyorum ki canim ben de..Öyle duymuştum canım yanlış mı
Cnn bende 5+3 ama bende hiç gitmedim doktora cuma gunu gidecez bizde insalhhh gorururm yavrumuKizlaaaar benim 5+6 falan simdi .. gitmedm hic doktora ama artik meraktan olmek uzereyim.. sali carsamba falan gideyim diyorum artik karindan gormesem duymasam.bile alttan baktirayim diyorum.. 6+1 fln olunca yani.. hayirlisi hakkimizda insallah Allahim nasip eder gonlumuze gore olur
Maşallah canım6 haftalığız şuan tatlım ama göremedik daha kalp atışınıda duyamadım kısmetse önümüzdeki hafta gideceğim :)
Canım allah sabır versin çok zor bi durum allahım sağlıklı bi gebelik yaşatsın. Sağlıkla kucağına alırsın inşCanım Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin,
kalp atışlarını duymadan ben hiçbir şey diyemiyorum önceki gebelğimde çok heyecanlandım çok sevindim yüreğim ağzımdaydı ama kalp atışını duyamadan veda ettim bebeğime.
Şimdi kimselere söylemedik zaten sadece eşim ben ve sizler biliyorsunuz.Nolur dualarınızı eksik etmeyin,Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırlısıyla.
Maşallah canımİnşallah hayırlısıyla sağlıklı bi şekilde duyarsın kalp atışlarını :)
Canımmm bu Ada'm dr mu acaba??çok sinirlendim.bence sana daha nazik davranacak pozitif hasta/hamile psikolojisinden anlayan bir dr a git.bikere seni hırpalamış resmen.bu zararlı bence.gerçekten sinirlendim.ne demek ben negatif düşünen bir dr um.bu onun kendi psikolojisiyle ilgili Bi durum.sen daha pozitif kibar Bi dr a görün derin.seni şimdiden baya üzmüş.9 ay bu dr ile geçmez!!Günaydın kızlar
size nasıl haberlerle geldim bende bilmiyorum doğrusu .
Olay şu ki son adet tarihim 5 ocak , 1 şubatta test yapıp gebe olduğumu öğrendim.
3 şubatta beta 62 cıktı , 6 şubatta 94 , tutuştum 8 şubatta tekrarladım 220 cıktı ve rahatladım . 13 şubatta 5+4 günlükken yani kontrole gittim , vajinal muayne yapıyormuş doktor 12 haftaya kadar. gittiğim doktor büyük bir hastanede perintalog cv'si filan cok iyi civar semtlerden ayrıntılı usg ve amniyosentez için popüler bir doktor aynı zamanda docent. Neyse ilk gidişimde anlamamıştım çok ancak bu gidşimde kan testı sonuclarını begenmedım (gecen hafta gıttımı hatırlamadı) ama sonradan duzelmıs gıbı bı bakalım dedı. Neyse vajinal baktı.
öncelikle sert bi adam bana ısrarla bacaklarımı daha cok acmamı soyledı zaten acık olan bacaklarımı dızlerden ayırmaya calısırken usg bısey anlamadım sureklı ac ac dıye uyarıp duruyordu sanırım dıs gebelık ıhtımalını degerlendırıyordu cunku uzun uzun baktı.Bişey varmı dedim ? Keseye benzer bişi var dedi , nasıl yani benzer dedim?
Ben dedi net görene kaadr bişey demem kan sonucların benı şüpheye düşürür dedi. hem ben negatif bir doktorum dedi herseyın kotuusnu dusunuruum dedi bunun uzerıne hıc bırsey soramadım nutkum tutuldu . muayne sonrası bana bır rapor ve 2 usg cıktısı verdı ( sınırden cıkar cıkmaz çöpe attım )Beta hcg tekrarlıcaz bıde progesteron bakıcaz dedi. kanaman varmı ? yok dedim , agrın var mı yok dedim. şoka girdim dedim ben ne yapayım beklıyeyımmı gideyim mi normal hayatıjma devammı edeyım ben gebemıyım degılmıyım hıc bısey anlamadım dedim. hamılesın ama saglıklımı degılmı bılmıyorum bılıyorsun her gebelık dogumla sonuclanmaz dedı.
boğazımdakı yumruyla hastaneden kanları verıp cıktım.
kağıdın allahtan fotosonu cekmısım bırıne gonderırken ,neyse sonuclar cıktı beta 1112 pazartesi, carsamba ve cuma 48 saat arayla yapılsa cumartesı sabah cıkan sonuc cok normaldı . progesteron 8,7 cıktı. bana hıc bı ılac vermedı zaten dr ulasmam aksam 9 buldu . bu surecte bır kere aha bebegı dusurdum dedım sanırım vajınal usg dolayı beyaz jel gerı geldı kan sandım dısardaydım odum koptu.
doktor sonucların cok guzel senı gormusmuydum dedı ( yıne hatırlamadı) keseyı gordummu dedı bende bılmıyorum dedım ( kafam karısırıyor) sonucların mukemmel haftaya bı daha gel dedı.
bugun ıcın endokrıne gıtmemeı soyledı tsh yuksek cıktı 3 deger, neyse . sonra ben nobetcı dr aradım nobettcı dr ıse degerlerın cok g uzel bahsettıgınız dr tanmıyorum ben gece gelıyorum sadece neden temkınlı yaklaşıyor bi fikrim yok ama ben olsam once beta yaparım sonra usg alırım cunku vajınalda olsa 1500 altında gorulmez veya saglıklı gorulmez dedı .
Sonuc olarak hala araftayım keseyı gorduk sanırım ama sanırımkı kucuk. bu dr devam edeyım mı etmeyeyım mı bılmıyorum. 2 sene once 16 haftalık bı kaybım var ( enf oturu başlayan kanamalarım ve hıc durmadan 8 hafta devam etmesı sonucu gebelık sonlandırıldı - bebegın suyuda azalmıstı veya kese acılmıstı bılmıyoruz. doktor iyi bi doktor şüphdem yok bu kadar suphecı olmasında haklımı onuda bılmıyorum kımısı dıyor bu hafta gıtme 2 hafta sonra gıt bebek buyusun habıre gıdıp mmorelını bozma dıyolar, ote yandan ya bos gebelıkse dıyorum.
Şimdi sorum şu , bu sonuclardan anlayan varmı ? Gs dıyen yer kese mı?
altakı yazıda duzensız oldugu rahım duvarının 9.25 mm oldugunu soyluyor ancak gecen hafta karından 12 mm olcuyorlardı ıncelmıs mı dusecek mı? olse olsa bı progesteron vermezmıydı acaba? doktorla sonuclar sonradan cıktıgından adam akıllı konusamadım
Daha onceden doktor ıhmalınden dolayı enf tedavı edılemedı ve baya dr gıttım hepsı tesaduf dedı ancak bu cok ılgılendı gecmısımle baya test yaptırdı gecmıste kesem acılmıs olmalıkı bı enf gecırmıısım mesela. bunuda gecen hafta ogrendım sımdı bunu bırakıp basıma bı ıs gelırse kendımıde hıc affetmemCanımmm bu Ada'm dr mu acaba??çok sinirlendim.bence sana daha nazik davranacak pozitif hasta/hamile psikolojisinden anlayan bir dr a git.bikere seni hırpalamış resmen.bu zararlı bence.gerçekten sinirlendim.ne demek ben negatif düşünen bir dr um.bu onun kendi psikolojisiyle ilgili Bi durum.sen daha pozitif kibar Bi dr a görün derin.seni şimdiden baya üzmüş.9 ay bu dr ile geçmez!!
ğına git başka bir dr a daha görün.bir müddet 2 dr ile takip et madem durum böyleyse.hamileysen sana stres olmak da ciddi tehlikeli.o yüzden kendini rahatlat ve kafandaki soruları cevaplayacak Bi dr a görün.ben 25.günde dr a gittim kese ve kalp atışını gördü.gerçi dr un kullandığı aletle de alakalıydı.hem de karından ultrasonla.seni hırpalamış resmen çok sinirlendim!!gerekmedikçe bakinal muayene de yapmıyorlar.ama sen en azından başka Bi dr a git beklemeden en azından Bebek varmı onu sana söyler.yani dr dediğin dikkatli hastasını önemseyen psikolojisinden anlayan biri olmalı.ünlendikçe egosu büyümüş sanki bu dr un.neyse Can'ım vakit kaybetmeden git Bi dr a.yine istersen bu dr ile devam edersinDaha onceden doktor ıhmalınden dolayı enf tedavı edılemedı ve baya dr gıttım hepsı tesaduf dedı ancak bu cok ılgılendı gecmısımle baya test yaptırdı gecmıste kesem acılmıs olmalıkı bı enf gecırmıısım mesela. bunuda gecen hafta ogrendım sımdı bunu bırakıp basıma bı ıs gelırse kendımıde hıc affetmem
acab aben baska bı dr gıtsem en azından kese varmı yokmu anlasam yoksa bu dr bunu anlayana kadar geberıp gıtcem sonra karar verırım dr bırakıp bırakmıcama ama suanda acıl olarak rahatlamaya ıhtıyacım var aynı hastanede dr gıdersem ekrande goruyor baskasına gıttıgımı bozulur dıye dusunuyorum.
usg cıktılarına baktınmı ? keseyı gorduk mu bız acaba?
anım ikimizin de batı 5 hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. ben haftaya pazartesi gidicem. benim de kesim 3.6 idi seninde cumartesi gününde 5.4 normal yani. hep unuttuğumuz birşey var ultrason c cihazının kalitesi. ben 5 haftalıkken. 4hafta 5 gün gözüktüm. büyük ihtimalle bizimkilrt geç döllenme 1000 bulmuşsun bence sağlıklı bir gebelik. ben keseyi resimde gördüm. haftaya cumatesi gitmek senin için daha mantıklı... bence herşey yolunda. bu haftalarda kese mutlaka tam anlamıyla gözükecek veya kalp atacak diye birşey yok... benim ilk öocuğumda dr bana kese var ama bebek var demiyorum devam eder ya da etmez hamilesin demiyorum dedi ve bir ay sonra gel dedi. düşün 1 ay bana nasıl geçti ki tecribesizim başka dr gitmeyi bile akıl edemiyorum. başka dr git derim. enfeksyo testini de mutlaka tekrar yaptır canımDaha onceden doktor ıhmalınden dolayı enf tedavı edılemedı ve baya dr gıttım hepsı tesaduf dedı ancak bu cok ılgılendı gecmısımle baya test yaptırdı gecmıste kesem acılmıs olmalıkı bı enf gecırmıısım mesela. bunuda gecen hafta ogrendım sımdı bunu bırakıp basıma bı ıs gelırse kendımıde hıc affetmem
acab aben baska bı dr gıtsem en azından kese varmı yokmu anlasam yoksa bu dr bunu anlayana kadar geberıp gıtcem sonra karar verırım dr bırakıp bırakmıcama ama suanda acıl olarak rahatlamaya ıhtıyacım var aynı hastanede dr gıdersem ekrande goruyor baskasına gıttıgımı bozulur dıye dusunuyorum.
Valla bende anladıgım veya anlamadım sey o bır kese mı? asagıda yazan anekoık o sanırım bır kıst anlamına gelıyormus ? kafam o kadar karısık kı anlatamamc
anım ikimizin de batı 5 hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. ben haftaya pazartesi gidicem. benim de kesim 3.6 idi seninde cumartesi gününde 5.4 normal yani. hep unuttuğumuz birşey var ultrason c cihazının kalitesi. ben 5 haftalıkken. 4hafta 5 gün gözüktüm. büyük ihtimalle bizimkilrt geç döllenme 1000 bulmuşsun bence sağlıklı bir gebelik. ben keseyi resimde gördüm. haftaya cumatesi gitmek senin için daha mantıklı... bence herşey yolunda. bu haftalarda kese mutlaka tam anlamıyla gözükecek veya kalp atacak diye birşey yok... benim ilk öocuğumda dr bana kese var ama bebek var demiyorum devam eder ya da etmez hamilesin demiyorum dedi ve bir ay sonra gel dedi. düşün 1 ay bana nasıl geçti ki tecribesizim başka dr gitmeyi bile akıl edemiyorum. başka dr git derim. enfeksyo testini de mutlaka tekrar yaptır canım
Cnm ben igdirdaym en iyi dedikleri dr asirf cok sert oldugu icin gitmiyorum bi gebelik daha yasadim bana direk ultrasondan sonra kurtaj icin su gun gel dedi ben sok oldum tabi esim bi daha seni o dr a goturmem bu bizim icin kotu haber bole mi solenir dedi simdi ki cok sakaci cok rahat herseyi sorabiliyorumDaha onceden doktor ıhmalınden dolayı enf tedavı edılemedı ve baya dr gıttım hepsı tesaduf dedı ancak bu cok ılgılendı gecmısımle baya test yaptırdı gecmıste kesem acılmıs olmalıkı bı enf gecırmıısım mesela. bunuda gecen hafta ogrendım sımdı bunu bırakıp basıma bı ıs gelırse kendımıde hıc affetmem
ben daha onceden alman hastanesınde kontrol oldum ılk oglum tup bebektı ve muthıs ılgı alaka goruyordum . kı kıme gıtsem bu tup bebek desem yıne aynı tavırdalardı ancak buna dr bedava gebelık dıyor ( ılk oglum 3 denemede oldu ) yanı ne bılım dr benı hatırlayamıyor olmasınada ayrıca uyuz oluyorum E erik86Cnm ben igdirdaym en iyi dedikleri dr asirf cok sert oldugu icin gitmiyorum bi gebelik daha yasadim bana direk ultrasondan sonra kurtaj icin su gun gel dedi ben sok oldum tabi esim bi daha seni o dr a goturmem bu bizim icin kotu haber bole mi solenir dedi simdi ki cok sakaci cok rahat herseyi sorabiliyorum
Valla bende anladıgım veya anlamadım sey o bır kese mı? asagıda yazan anekoık o sanırım bır kıst anlamına gelıyormus ? kafam o kadar karısık kı anlatamam
vajınalda baktıgı ıcın bısey dıyemıyorum cıhazı ıyıdır sanırım hastane fılan gayet kalıtelı ama bılmıyorum .
Ay gercekten ıcım sıkılıyor bı yanım bekle dıyor bı yanım gıt rahatla dıyor
bu aksam 5.30 randevu aldım endokrın bolumune seytan dıyor bask a bı dr gıt karından baktır bugun 2224 deger ama hala bıle az olabılır kese ıcın
oylemı dersın ıcınde bebek gozukmedıgı ıcınmı kıst gıbı yazmıslar oraya yanı anekoık gorunum gıbı bısı yazıyor baktımda gerıden okuyarak gelıyorum baska kızlarada sıvı dolu kıst mı demısler ne demısler ay kafam son derece karısıkcanım içinde bebek olmadığından tıp adında bir kist elbette. bir kere dış gebelik yok... kese gözükmüş. boşuna stres yapmakla beraber kan testiyle takip etmeni ve tekrar vajinal ukrtasona bir hafta da iki kere girmemeni tavsiye ederim. kan daha kesin sonuç veriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?