2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Demir normal şartlarda zaten ihtiyacınız olan bir mineraldir. Ancak hamilelikte önemi bir kat daha artmaktadır. Hamilelik esnasında vücuttaki kan yoğunluğu artar. Hamile bir kadının vücudunda normal zamandakine oranla %50 daha fazla kan bulunmaktadır. Kan hücrelerinin oluşumu için gerekli olan demir miktarı da hamilelikte artar. Özellikle ikinci ve üçüncü 3 aylık dönemlerde bebeğin gelişimi ve plasenta için demir hayati önem taşır. Demir eksikliğine bağlı anemi erken doğum , düşük kilolu doğum ve hatta ölü doğum riskini arttırır.

Hamilelikte günde 27 mg demire ihtiyaç duyulur. Hamilelik söz konusu olmadığında bu ihtiyaç 18 mg’dır.

muhip canım bak tesadüfen gördüm şimdi :)

bende 16. haftadan itibaren içiyorum ona rağmen hem kan hemde demir degerlerim giderek azalıyo. bence içmelisin. vitamini de diger hapıda.

kızlar bebişlerin tekmeleri dışardan ne zaman belli olur? yani babalar ne zaman hissedecek

canım benim belli oluyor canım 20.hafta başladığından beri.. ben sırtüstü uzanınca tabi.. eşim de hissediyor. senin de bi kaç güne kuvvetlenir bence.
ama babalar sadece dıştan hissediyorlar yazık onlaraaaa biz hem içten hem dıştan hissediyoruz

yok canım ya çok basit bişeydi bindiğim öyle şeyler yaşamadım yapımdan dolayıda pek kolay heycanlanmam sadece karnıma biraz sert çarpınca tedirgin oldum
Aman canım
Allah korusun hepimizi

aaaaaaaa o kadar erken hissediliyor muu?? çok sevindim yakındır ozaman benim de. evet yazık onlara ama eee ana olmak kolay değil bazı mukafatları da olsunn

Kızlar acaba hamilelik şekeri olsa normal şeker aleti ile aç karnına bakıldığında anlaşılır mı ki, öyle olsa niye şeker yüklemesi yapsınlar ki özellikle, hatta canan Karatay A kızan doktorlar gebelik şekeri ni anlamanın başka yolu yok diye kızıyorlardı

kızlarr selam...
özeldeki doktoruma gittim. yaramaz kızımı gördüm. çok şükür iyi. detaylı için dışarıya yönlendirdi, pazartesiye randevu aldık. 200 TL imiş. devlettekine pek güvenememiştim zaten. 2 dk baktı sadece. bu uzun inceliyor ve dosya halinde renkli fotoları ve cd ile size çekimleri teslim ediyor dedi. kızçem ultrasonla bakarken sürekli tekme attı. rahatsız oldu herhalde. :) 21+1 günlük. 423 gr olmuş. haftasıyla uyumlu bazı bölgeleri birkaç gün önde. çok şükür suyu falan da iyi. ben 74.6 olmuşum. toplam 2.3 kilo almışım. gayet iyi diyor doktor. inşallah böyle devam eder. tetanozu da vurulmak zorunda değilsin dedi, çok sevindim. vurulmayacağım. kolu kalkmıyor insanın..
herkes iyidir umuyorum... öpüyorum herkesi ve sevgiyle kucaklıyorum..

güzel haberin hayırlı olsun canım senin için çok svindimmm

bende hiç sevmiyorum canım ... sana bir şey söyleyeim elevit te domuz jelatini karısımı var diye biliyorum..onun muadili decavit kullanıyorum ben

cnm elevit yerne decavit ya da previt almanı öneririm.. heps multivitamin zaten içerikleri aynı. ama elevit de domuz jelatini, diğerlerinde sığır jelatini varmış diye duydum.
kan ilacını da ihmal etme :)

Kızlar önerileriniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkür ediyorum . Bende elevit de domuz jelatini var diye duymuştum , decavit içeyim , Yrn hemen inşallsh başlıyorum kan ilacı ve vitamine seviyorum sizi kızlarrrrr ...

Maşallah, gözünüz aydın, Rabbim cümlemize güzel haberler nasip etsin

Arkadaşlar merhaba. Bugün ayrıntılı ultrasyona girdim. Doktor amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi. Bu durumla karşılaşan var mı aranızda. Kötü bişey mi çok merak ediyorum

Masallah size canim

Arkadaşlar merhaba. Bugün ayrıntılı ultrasyona girdim. Doktor amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi. Bu durumla karşılaşan var mı aranızda. Kötü bişey mi çok merak ediyorum
Kötü bişey olsa söylerdi heralde doktorun, aslında açıklamalıydı ne demek, tabi o anda sen de soramadın muhakkak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…