yok canım ya çok basit bişeydi bindiğim öyle şeyler yaşamadım yapımdan dolayıda pek kolay heycanlanmam sadece karnıma biraz sert çarpınca tedirgin oldumCanımneden bindin ani duygu iniş çıkışları yasanıyor adrenalin cok fazla.
Asla riske atm
Cnm bana vitamin elevit , kan ilacı diye de santafer vermiş . Kullanayım ben o zmn ya , ilaç kullanmak Bnm en sevmediğim şeylerden biri de ne gerek var diye düşünüyordum onun için , iyi oldu kızlar paylaşımınız
kızlar bebişlerin tekmeleri dışardan ne zaman belli olur? yani babalar ne zaman hissedecek
Aman canımyok canım ya çok basit bişeydi bindiğim öyle şeyler yaşamadım yapımdan dolayıda pek kolay heycanlanmam sadece karnıma biraz sert çarpınca tedirgin oldum
aaaaaaaa o kadar erken hissediliyor muu?? çok sevindim yakındır ozaman benim de. evet yazık onlara ama eee ana olmak kolay değil bazı mukafatları da olsunncanım benim belli oluyor canım 20.hafta başladığından beri.. ben sırtüstü uzanınca tabi.. eşim de hissediyor. senin de bi kaç güne kuvvetlenir bence.
ama babalar sadece dıştan hissediyorlar yazık onlaraaaabiz hem içten hem dıştan hissediyoruz
Ben de bunu merak ediyorum, hoş ben de günde bi kere bile hissetmiyorum ya, bikaç gün de birkızlar bebişlerin tekmeleri dışardan ne zaman belli olur? yani babalar ne zaman hissedecek
kızlarr selam...
özeldeki doktoruma gittim. yaramaz kızımı gördüm. çok şükür iyi. detaylı için dışarıya yönlendirdi, pazartesiye randevu aldık. 200 TL imiş. devlettekine pek güvenememiştim zaten. 2 dk baktı sadece. bu uzun inceliyor ve dosya halinde renkli fotoları ve cd ile size çekimleri teslim ediyor dedi. kızçem ultrasonla bakarken sürekli tekme attı. rahatsız oldu herhalde. :) 21+1 günlük. 423 gr olmuş. haftasıyla uyumlu bazı bölgeleri birkaç gün önde. çok şükür suyu falan da iyi. ben 74.6 olmuşum. toplam 2.3 kilo almışım. gayet iyi diyor doktor. inşallah böyle devam eder. tetanozu da vurulmak zorunda değilsin dedi, çok sevindim. vurulmayacağım. kolu kalkmıyor insanın..
herkes iyidir umuyorum... öpüyorum herkesi ve sevgiyle kucaklıyorum..
bende hiç sevmiyorum canım ... sana bir şey söyleyeim elevit te domuz jelatini karısımı var diye biliyorum..onun muadili decavit kullanıyorum ben
cnm elevit yerne decavit ya da previt almanı öneririm.. heps multivitamin zaten içerikleri aynı. ama elevit de domuz jelatini, diğerlerinde sığır jelatini varmış diye duydum.
kan ilacını da ihmal etme :)
bir çoğumuz kullanıyoruz tabikide kullanman lazım doktorun uygun görüyorsa. Zaten günlük aldığın demir miktarı bebeğin ihtiyacını hiçbir zaman karşılamaz senden kullanır bu yüzden takviye alman senin açından iyi. Bu konularda her doktor farklı yol izler. Kardeşinin ki uygun görmemiş olabilir ama geriye dönüp bakarsan birçoğumuzun doktoru kan ilacı kullandırıyor.
Demir normal şartlarda zaten ihtiyacınız olan bir mineraldir. Ancak hamilelikte önemi bir kat daha artmaktadır. Hamilelik esnasında vücuttaki kan yoğunluğu artar. Hamile bir kadının vücudunda normal zamandakine oranla %50 daha fazla kan bulunmaktadır. Kan hücrelerinin oluşumu için gerekli olan demir miktarı da hamilelikte artar. Özellikle ikinci ve üçüncü 3 aylık dönemlerde bebeğin gelişimi ve plasenta için demir hayati önem taşır. Demir eksikliğine bağlı anemi erken doğum , düşük kilolu doğum ve hatta ölü doğum riskini arttırır.
Hamilelikte günde 27 mg demire ihtiyaç duyulur. Hamilelik söz konusu olmadığında bu ihtiyaç 18 mg’dır.
muhip canım bak tesadüfen gördüm şimdi :)
Maşallah, gözünüz aydın, Rabbim cümlemize güzel haberler nasip etsinkızlarr selam...
özeldeki doktoruma gittim. yaramaz kızımı gördüm. çok şükür iyi. detaylı için dışarıya yönlendirdi, pazartesiye randevu aldık. 200 TL imiş. devlettekine pek güvenememiştim zaten. 2 dk baktı sadece. bu uzun inceliyor ve dosya halinde renkli fotoları ve cd ile size çekimleri teslim ediyor dedi. kızçem ultrasonla bakarken sürekli tekme attı. rahatsız oldu herhalde. :) 21+1 günlük. 423 gr olmuş. haftasıyla uyumlu bazı bölgeleri birkaç gün önde. çok şükür suyu falan da iyi. ben 74.6 olmuşum. toplam 2.3 kilo almışım. gayet iyi diyor doktor. inşallah böyle devam eder. tetanozu da vurulmak zorunda değilsin dedi, çok sevindim. vurulmayacağım. kolu kalkmıyor insanın..
Ah ah canim daha ben kendim hissedmedim bebisi bide babayimi dusuncemkızlar bebişlerin tekmeleri dışardan ne zaman belli olur? yani babalar ne zaman hissedecek
Masallah size canimkızlarr selam...
Merhaba,dr'un soylemedi mi baska bisey?Arkadaşlar merhaba. Bugün ayrıntılı ultrasyona girdim. Doktor amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi. Bu durumla karşılaşan var mı aranızda. Kötü bişey mi çok merak ediyorum
Aynen bende önce kendimi düşünüyorumAh ah canim daha ben kendim hissedmedim bebisi bide babayimi dusuncem
Kötü bişey olsa söylerdi heralde doktorun, aslında açıklamalıydı ne demek, tabi o anda sen de soramadın muhakkakArkadaşlar merhaba. Bugün ayrıntılı ultrasyona girdim. Doktor amniyon sıvımın fazla olduğunu söyledi. Bu durumla karşılaşan var mı aranızda. Kötü bişey mi çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?