Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Arkadaslar nerhaba,
2-3 gun pek giremedim. Gecmise donuk okudum ama alintilayamadim:))

Bu arada insallah yarin ben de ayrintili ultrasona giricem. Insallah her sey yolunda olur:)

Herkese merhaba
Kızlar kabızlık sorunu yaşayanlar doktorunuz hangi ilaçları verdi lütfen yardım edin. Ben kabızlıktam
Çok şikayetçiyim bu yüzden sürekli kilo aliyorim. Sizler kaç kilo aldiniz bu zamana kadar

Kızlaaaaar tetanoz aşısı oldum az önce daha önce olanlar hakkaten çok sürüyor mu acısı vee beklenen gün saat dörtte ayrıntılı ultrason randevumuz var merakla bekliyoruz
Bn cuma yaptirdim tetanoz u cnm o gun bise yoktu sonra iki gun biraz kolumu yuksege kaldirirkn agri oluodu. Bugun daa ii

Cnm Kabizlik sikayetim icin doktorum osmolak ve magnesine calsine verdi.Doktorunuzla konusun ona gore ilac verecektir.

bende çok şikayetçiyim ama ilaç almak istemedim kuru kAyısı ve yaş kayısı yiyorum gün içinde sürekli fırsat buldkça,kilo artışıda alıp başını gidiyordu bu kabızlk yüzünden şimdilik 5,5 kilo aldım

Ve kizlar bu gun gittigim doktorda bebegimin cinsiyetine karar veremedi bacaklarini kisacik araladi bi dahada doktor ne yaparsa yapsin acmadi once erkek dedi sonra hayir kizda olabilir dedi bacaklarini kapatti ama dedi ugrasti ugrasti acmadi inatci bebisim gostermiyooorr :)

çok geçmiş olsun canım inşallah yarınki kontrolün iyi geçer. benim hiç ağrım sancım kanamam filan yoktu birden doktor 25 mm deyince şaşırdım tabi. birde daha önceki kontrollerimde ölçülüp ölçülmediğinide bilmiyorum yani doktorlar birşey söylemedi bende sormadım. inşallah korkulacak bir durum değildir. birde anlamadım senin doktorun haftalık takip dahada kısaltır deyip 10 günde bir mi gel dedi. alttan mı ölçüyor her seferinde o yüzden mi acaba. benimki karından ölçüldü bende bir hafta sonra tekrar karından ölçtürmeyi düşünüyorum sakıncalı mı acaba.

Ferritin oranı çok düşük olan var mı aranızda? Benim 5 çıktı. Zaten kendimi hiç iyi hissetmiyordum. Kansızlıktan başım dönüyormuş
Sınırı 10 olan kan testi değil mi bahsettiğin? Çok düşük gerçekten senin ne yapacaksın peki doktorun ne önerdi? Bnm sınırda ve ilaç kullanmama rağmen yükselmedi dozu arttırdık olmadı kan serumu dedi bakalım test tekrarlatacağım bu aralar

Yanlış anlaşılma olmuş sanırım doktorum haftalık takip edelim çünkü rahim ağzın kısalabilir sıkı takiple bunu anlayıp önlem alabiliriz manasında öyle dedi yoksa haftalık takip kısaltmaz benim bi acildeki doktor(asistan) alttan ölçtü benim bebeğim tüp bebekle oldu 2 doktorum vardı başından beri biri tedavimi yapan izmit araştırmada diğeri yaşadığım şehirde özel hastahanede baştan beri iki doktorum da ölçüm yapıyordu hep 35mm çıkıyordu acildeki 25 mm deyince panik olduk haliyle doğum hastahanesinde de doç. Tüp bebek olduğunu öğrenince oda takip etmek istedi şuan 3 doktorum oldu anlıcan 10 günde 1 kontrol olucam ortak takip edicekler beni Allahım korusun acil bir durumda da müdahale edilecek bence sende ihmal etme başka doktora daha ölçüm yaptır 20mm hatta 17 15mm aşağısı riskliymiş dikiş atılıyormuş ve çok hareket etmiceksin dinleniceksin ben kaç gündür yatıyorum vallahi bebeğimden kıymetli değil hiç bişey

Malesef uzunluğu arttırmanın yolu yok ama daha da azalmasını engellemek mümkün serklaj konusunu iyi bi doktorla görüş ama bildiğim kadarıyla çok azalınca yapmıyorlar komplikasyon olma ihtimali artıyormuş kasılmalar olabiliyormuş istirahat vermedi mi çok ayakta kalma yukarı uzanma mümkün mertebe eğilme kabızlığa dikkat et karın içi basıncı arttıracak herşeyden uzak dur benim de serklaj yapıldı 14. haftada o haftadan beri her harekete dikkat ediyoruz mecbur

Kizlar detaylı ultrasona giderken ac tok olmak fark ediyor mu??

Canim bende oyleyim ve ustune hemoroid sorunu yasiyorum. Doktora soyledigimde hemoroid buyuk sorun kesinlikle kabiz olmamalisin dedi ve duphalac diye bir surup verdi. Hergun icmiyorum 2-3gun lavaboya cikamazsam bir gun iciyorum rahatlatiyor

eftelyahsn merhaba canım, Pyara arkadaşımızın dediklerine katılıyorum.
Ben de 27 Nisan Çarşamba gecesi tam yatmadan önce ufak bir kanama gördüm. Aslında üzerinde pek durmayacaktım, benimki tüp bebek ve hamileliğin başlarında da bir kaç kez kanama yaşadım, genelde progesteron takviyesi ve haftalık iğnelerle hızlıca atlattım. Ama gece yarısı olmasına rağmen danıştığım doktorum ihmal etmeyelim acilde nöbetçi hekime bir görünün ve rahim ağzı uzunluğunun da ölçülmesini isteyin dedi. Acilde ölçüm yapan doktor 17mm olarak ölçtü ve beni acil olarak hastaneye yatırdılar, hiç bir ağrı sızı vs. yaşamamıştım. Cumartesi gününe kadar hastanede kaldım, cumartesi günü detaylı ultrason randevum vardı başka bir profesörde, serklaj yapılıp yapılmamasıyla ilgili onun da görüşünü almak istediler, detaylı ultrasonu yapan doktor çok moralimizi bozdu açıkçası serklaj yapılsa da yapılmasa da erken doğum olacağını, muayenehanesinden çıktıktan hemen sonra bile doğumun başlayabileceğini vb... birçok şey söyledi. Orada yapılan ölçüm 19m çıktı. Doktor gerçekçiydi tabi ama moralimiz inanılmaz bozuldu. Sonrasında tüp bebek doktorumuza danıştık, benim tüp bebek tedavimden önce polip ve miyom alma ameliyatımı da kendisi yaptığı ve serklajlar konusunda tüp bebek doktorlarının deneyiminin bir hayli fazla olması sebeplerinden onun da fikrini almak istedik. 3 mayıs salı günü onun yaptığı tetkikte 35mm gibi bir ölçüm çıktı. Riskli olduğu düşünüldüğünden serklaj önerilmedi. Şu an raporluyum, evdeyim. Bolca istirahat. Açıkçası bu kadar farklı ölçümler çıkması hepimizi şaşırttı. Ya hastanede kaldığım dönemde yapılan müdahaleler ve sonrasında mümkün olduğunca yatmam işe yaradı ve açılma geriledi, ya da ölçümler farklı yapılıyor, bilemiyoruz. Neticede haftalık takip yapılmasına karar verilmişti, yarın kontrolüm var, bakalım nasıl çıkacak, umarım iyi çıkar ölçümler.
Genelde 12-14 hafta civarında serklaj işlemini daha risksiz görüyorlar. Özellikle bu 20-28 arası haftalarda olan durumlarda işlemin doğumu tetikleme riskinden dolayı mecbur kalınmadıkça yapılması önerilmiyor (Mesela bizim durumumuzda 4 doktordan (2si profesör) hiçbiri kesin yapılmalı ya da kesin yapılmamalı diyemedi.
Bir de hepsinin söylediği tek şey ölçümün vajinal yapılması gerektiği, karından yapılan ölçümlerin yanıltıcı olduğu.
Umarım hepimiz için iyi olur ve sorunsuz, sıkıntısız ve vaktinde bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olur

Geçmiş olsun cnm neler yaşamışsın inş sıkıntısız sorunsuz atlatırsın bu durumu ölçümler hep iyiye gitmiş daha da iyi olacak rabbim sizi korusun dua ediyorum sıkıntı yaşayan tüm arkadaşlara..

Çok sağol canım benim. Neye uğradığımızı şaşırdık, ortada hiç bir sancı sıkıntı vb. yokken olunca insan daha da bir tuhaf oluyor. Hepimiz için iyi olur umarım, senin bebişler nasıl bu arada, umarım sağlıkla devam ediyordur hamileliğin. Anladığım kadarıyla hamilelik öncesi histereskopik ameliyat geçirmiş kişilerde bu risk atıyormuş, bende yaşananın sebebi de bu olabilir ama net, bilinen sebepleri yok çoğunlukla da teşhis 1 ya ada 2 kayıp yaşandıktan sonra konabiliyormuş

Allah korusun canm sağlıkla doğacak inşallah en azından Bilgin var ona göre davranırsın bol bol yat dinlen kendine dikkat et her an hersey olabiliyor hepimiz endişeliyiz bir şekilde geçirmeye çalışıyoruz günleri hepimizi korusun allahım inşallah bn iyim cok şükür oğluş da iyi hafta snu detaylımız var bakalım

Canım benimde iki hafta önce 28 mm çıkmıştı doktor haftalık iğne günlük progestan verdi 2 hafta yattım bugün 33mm olmuş yatmak gerekiyor. Birde kasların güçsüz olabilir dedi bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…