Bana özellikle sormuyor doktorum "ne yiyorsun ne içiyorsun" diye, kan değerlerine bakıyor, "gayet güzel, mide de iyi demek ki, emilimler de güzel, zaten dengeli beslenilse bu vitaminlere de gerek yok" falan filan diyor, ben de yoğun olarak hamilelerde omega kullanıldığını biliyorum, balık da sürekli tüketemiyorum, içime dert oldu şimdi, ceviz, badem, fındık tüketmeye dikkat ediyorum ama inşallah yeterli geliyordur.Bana doktorum hiç balık tüketemiyorum diye omega başladı
Geçmiş olsun ama kötüyü düşünme hemen. Halsizlik çarpıntı belki tansiyonla alakalıdır şeker yüklemeyi erkenden yaptır için rahat etsin. Sağlıkocagında mı yaptıracaksın?Kızlar sürekli şeker ölçümleyen var mı aranızda? Bugün 150-130 arası hiç düşmüyorsağlık ocağını aradım cuma günü şeker yüklemesi yapılacak. Bu kadar düşük seyrederken (60-80 arası) 2 gündür çok yüksek nasıl olur anlamıyorum. Aşırı halsizim ve çarpıntım var.
Canim ben balik yiyemiyorum deyince doktor i-mom diye bir hap verdi. Haftada 2-3kez icmen yeterli dedi. Balik yer gibi yani. Ama ben cogu zaman unutuyorum icmeyi. 2 ayi gecti daha bir kutu bitiremedimDoktor kan değerlerime bakıyor aylık olarak, gayet iyi dedi, ne kan ilacı, ne omega ikisini de içmiyorum ben, sadece decavit tablet ve devit 3 oral damla içiyorum, açıkçası balık da tüketemiyorum öyle düzenli olarak , müthiş şekilde meyve yerim, bilimum da yoğurt, süt ve peynir çeşitleri tüketirim, yumurta alerjimden ötürü yumurta da yiyemiyorum, içim de hiç rahat değil bebeğime iyi bakamıyor muyum evhamı şimdiden başladı bile ama sanırım o vitaminlere de muhtaç oluyoruz çoğu kez.
Kızlar sizlerde hangi değere istinaden omega desteği başlandı, rutin bir kullanım mı, yoksa ihtiyaç mı duyuldu takibinizde.
Benim aileden gelen anemi hastaligim var depolarim hiç dolmadi nerdeyse hiç yok denilecek şekildeydi ben beslenmeme dikkat ediyorum ama süt fazla icemiyorum açıkçası 4-5 sebze hariç sebze yemeği yemem kuruyemiste fazla tuketemiyorun kaşıntı yapıyor doktoruma bunları söyleyince vitamin desteği şart gibi gorunuyor dedi birde vitamin ilacını içmeden evvel doymak nedir unutmuştum şimdi normal yiyorum şuanda taze balık yok genellikle buzhane balığı onları da yemediğimi söyleyince doktor balık yağı veriyorum beyin gelişimi için çok önemli dediDoktor kan değerlerime bakıyor aylık olarak, gayet iyi dedi, ne kan ilacı, ne omega ikisini de içmiyorum ben, sadece decavit tablet ve devit 3 oral damla içiyorum, açıkçası balık da tüketemiyorum öyle düzenli olarak , müthiş şekilde meyve yerim, bilimum da yoğurt, süt ve peynir çeşitleri tüketirim, yumurta alerjimden ötürü yumurta da yiyemiyorum, içim de hiç rahat değil bebeğime iyi bakamıyor muyum evhamı şimdiden başladı bile ama sanırım o vitaminlere de muhtaç oluyoruz çoğu kez.
Kızlar sizlerde hangi değere istinaden omega desteği başlandı, rutin bir kullanım mı, yoksa ihtiyaç mı duyuldu takibinizde.
Canim bu sabah gittim seker tuklemesi icin saglik ocagina. Ac karnina gidiyorsun. Acken kan aldilar daha sonra eczaneden bir bardak kadar sekerli su gibi birsey almami ve icip 1 saat sonra tekrar kan vermemo soylediler. Sonuclar yaron ogleden sonra cikacakmis. Bakalim ne gorecegizIns cnm. Kolay gelsin
Ben doktorumla konustum bu balik yagi olayini. Sentetik bir urun oldugu icin almak istemedim. Fetuse zararli oldugunu dusunuyorum. En azindan erken donemde. Benim gibi ilacfobik olan doktorum(tr deki) da dogruladi beni. Suana kadar omega-3 haplarinin bebegin ustunde olumlu calismalari saptanmamis. Haftada bir balik yersen karsilarsin ihtiyacini dedi. Hic balik yiyemiyorsan diger omega-3 kaynaklarina yonel dedi. Ceviz, Ispanak, kabak cekirdegi vs. Doktordan doktora farklilik gosteriyor yorumlar. Buradaki doktorum da aksine multivitamin disinda omega-3, kalsiyum hapi, magnezyum hapi ne ararsan verdi ama kullanmiyorum ben. Tamamen kararina kalmis ama kan degerlerin duzenliyse ve duzgun beslenebiliyorsan kan hapi disinda ilac alinmasi taraftari degilim. (o da yuksek olsa bile onlem amacli, vucut fazlasini idrarla attigi icin)Canim ben balik yiyemiyorum deyince doktor i-mom diye bir hap verdi. Haftada 2-3kez icmen yeterli dedi. Balik yer gibi yani. Ama ben cogu zaman unutuyorum icmeyi. 2 ayi gecti daha bir kutu bitiremedim
Canım şimdi araştırdım da zaten bebek beyin ve sinir gelişiminin tamamlanması % 70 oranında son trimesterde olduğundan balık yağının son 3 ayda kullanımı öneriliyormuş, sanırım bizim doktor da hazirandaki kontrole bıraktı," kan hapına da başlatmıyorum, böyle devam edelim" demişti, sanırım son 3 ayda başlayacağız biz de. Sen de içemediklerine üzülme, ben de vitaminlerimi unutuyorum da , eşim sağolsun o dolanıyor arkamda.Canim ben balik yiyemiyorum deyince doktor i-mom diye bir hap verdi. Haftada 2-3kez icmen yeterli dedi. Balik yer gibi yani. Ama ben cogu zaman unutuyorum icmeyi. 2 ayi gecti daha bir kutu bitiremedim
Geçmiş olsun canım, benim de 25-26 yaşıma kadar sürekli kansızlık problemim vardı, daha sonra düzeldi. Ben de sebzeyi yemek olarak değil de çiğ olarak tüketmeyi sevenlerdenim, karnıbaharı, brüksel lahanayı, brokoliyi bile salatada yerim sadece, tencereye girip yemek halini alınca sevmiyorum, ıspanak dersen her türlüsüne bayılırımBenim aileden gelen anemi hastaligim var depolarim hiç dolmadi nerdeyse hiç yok denilecek şekildeydi ben beslenmeme dikkat ediyorum ama süt fazla icemiyorum açıkçası 4-5 sebze hariç sebze yemeği yemem kuruyemiste fazla tuketemiyorun kaşıntı yapıyor doktoruma bunları söyleyince vitamin desteği şart gibi gorunuyor dedi birde vitamin ilacını içmeden evvel doymak nedir unutmuştum şimdi normal yiyorum şuanda taze balık yok genellikle buzhane balığı onları da yemediğimi söyleyince doktor balık yağı veriyorum beyin gelişimi için çok önemli dedi
Bozma moralini güzel anne, testleri bir yaptır bakalım, sonuçta çaresi olan bir durum
Bence de en sağlıklı o şekilde olur. Ben de burada yaptıracaktım doktor aile geçmişimi sordu, yok dedim. Tamam o zaman gerek yok dedi. Varsa da artık geçmiş olsun.
Geçmiş olsun ama kötüyü düşünme hemen. Halsizlik çarpıntı belki tansiyonla alakalıdır şeker yüklemeyi erkenden yaptır için rahat etsin. Sağlıkocagında mı yaptıracaksın?
Nasıl bir his bu annelik, ilk hemen bebeğe bir şey olma riskine karşı aklımız çıkıyor, önceki gün meyve dilimlerken elimi bıçakla hafiften kanattım, nasıl bir bilinçaltıysa, kendime zarar verme fikir ve hissini çoktan aşmışım kafamda(ki normalde canı az, biraz da mızmız birisiyimdir maalesef), hemen zihnim otomatik yoklamaya geçti, "parmağımı kestim, bebeğime bir şey olur mu" diye, ilk onlar için endişeleniyor, onlar için korkuyoruzAynen ama işte diyet yapacak olma fikri canımı sıkıyor. Tabi birde erken doğum riski ve ani yükselmede bebek ölümleri vs olduğu için tırsıyorum
Sen yinede açlık tokluk şeklinde kontrol ettir. Hiç şeker geçmişi olmayan komşum insülin kullanacak seviyedeydi ve insülin kullanmasına rağmen 300den düşmedi şekeri 36 haftada acil sezercik yaptılar
Saol canım. Tansiyonum 12/7 fena değildi ama nabız baya yüksekti. Şekerim fırladığında panik oldum ondanda olabilir. Cuma günü yapılacak duruma göre dahiliyeye gidip insülin için rapor çıkarmam gerekecekönce sağlık ocağında bakılacak. Buradaki sağlık ocağından aşırı memnunum bazıları sallıyorlar.
Ben çok araştırdım bir zararını gören olmamış bütün eczanelere sordum çoğu hamilelere veriliyormusGeçmiş olsun canım, benim de 25-26 yaşıma kadar sürekli kansızlık problemim vardı, daha sonra düzeldi. Ben de sebzeyi yemek olarak değil de çiğ olarak tüketmeyi sevenlerdenim, karnıbaharı, brüksel lahanayı, brokoliyi bile salatada yerim sadece, tencereye girip yemek halini alınca sevmiyorum, ıspanak dersen her türlüsüne bayılırımkuruyemiş iyi tüketiyorum, severiz eşimle, evde sinema kuruyemiş en büyük zevklerimizden biridir, cips ve patlamış mısır yerine kesinlikle kuruyemiş seçenlerdeniz. Vitaminin sende yanlış anlamadıysam tokluk hissi yaratması da şaşırttı beni, hep iştah açıyor diye duyuyordum.
Balık konusunda haklısın, en iyi somonda var deniyor, büyük balıkta civa içeriğinden dolayı riskli deniyor, hamsi ve sardalye tercih edilmeliymiş, bu mevsimde ara bulomega-3 tabletlerin de balık karaciğerinden yapılmış olması istenmiyor, bebekte A vitamini tehlikeli olduğundan, ben şimdiden evhamlı bir anne oldum çıktım, Allah kolaylık versin, tabii eşime de
Canim balik normalde de pek yiyemezdim simdi hicten yiyemiyorum. Bende kan hapi ve aklima gelince magnezyum iciyorum. Hergun 10-12 tane cig badem yada ceviz yiyorum. Balik hapinida dedigim gibi aklima gelirse anca iciyorum. Belki 2 haftada bir yaniBen doktorumla konustum bu balik yagi olayini. Sentetik bir urun oldugu icin almak istemedim. Fetuse zararli oldugunu dusunuyorum. En azindan erken donemde. Benim gibi ilacfobik olan doktorum(tr deki) da dogruladi beni. Suana kadar omega-3 haplarinin bebegin ustunde olumlu calismalari saptanmamis. Haftada bir balik yersen karsilarsin ihtiyacini dedi. Hic balik yiyemiyorsan diger omega-3 kaynaklarina yonel dedi. Ceviz, Ispanak, kabak cekirdegi vs. Doktordan doktora farklilik gosteriyor yorumlar. Buradaki doktorum da aksine multivitamin disinda omega-3, kalsiyum hapi, magnezyum hapi ne ararsan verdi ama kullanmiyorum ben. Tamamen kararina kalmis ama kan degerlerin duzenliyse ve duzgun beslenebiliyorsan kan hapi disinda ilac alinmasi taraftari degilim. (o da yuksek olsa bile onlem amacli, vucut fazlasini idrarla attigi icin)
Canim senin soruna da cevap oldu galiba.sinemnur
Bu aralar bir ölüm kaza korkusu sardıki beni sorma. Ama mevzu benim ölmem değil tabi. Kaza geçirsem ben yaşasam bebeğe birşey olsa aklımı kaçırırım heralde diye düşünüyorum. Aşırı paranoya oldu bende. Sokakta çocuklar top oynuyor ben diğer sokaktan dolanıyorum. Bisikletli motorsikletli birini göreyim kaldırıma atıyorum kendimi sokakta. Aslında hala sahiplenemediğimi düşünüyordum canavarı ama şimdi tek endişem ona birşey olursa ne yaparım. Şimdiden böyleysem doğunca nasıl bir deli olurum bilemiyorumNasıl bir his bu annelik, ilk hemen bebeğe bir şey olma riskine karşı aklımız çıkıyor, önceki gün meyve dilimlerken elimi bıçakla hafiften kanattım, nasıl bir bilinçaltıysa, kendime zarar verme fikir ve hissini çoktan aşmışım kafamda(ki normalde canı az, biraz da mızmız birisiyimdir maalesef), hemen zihnim otomatik yoklamaya geçti, "parmağımı kestim, bebeğime bir şey olur mu" diye, ilk onlar için endişeleniyor, onlar için korkuyoruz"anne olunca anlarsın " ne demekmiş anlamaya başlıyorum, burnumun direği sızlıyor şimdiden
sen de hiç kötü düşünme canım, düzelecektir inşallah.
Ya ben çok kıskanıyorum şimdi bunu diyince ne anlıycaksınız bilmiorum ama bizim bebiş bi babasının sesine tepki veriyor içimde lunaparkda dolanıo gibi hareketler edio ama seslendigimde hiç kıpırdanma yok akşam oluo babası eve gelio 10 dak göbeğimle konuşuyo resmen babacı biZimkisi dün en son kafasına tekmeyi bastı kıskançlıkdan çatlıycam olmaz böle şey kızlarda azcık anneci olsa ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?