Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
Eşimde zeynep bilge istiyordu ama ben iki isim zor oluyor diye istemedim. Sadece zeynep diyoruz ama bakalım o gün ne karar vereceğiz

bence basak çok güzel bir isim zaten burcu da basak olacak eylül basak ta koyabilirsin aslında ...bende ARYA düşünüyorum ama henüz tam karar veremedim
Teşekkür ederim cvp yazdığınız için.evet benimde biraz içime siniyor başak ismi burcunda başak ve genelde başak kızları güzel oluyor.arya ismide gayet güzel.

Şimdi bir saat sonra içtiğim şekeri yakamamışsa vücut bu gebelik şekeri mi oluyor ya da açlık tokluk arası fark mı belirliyor şeker çıkma ihtimalini. Bilen var mı?
Benim doktorum şeker yüklemesi yapması.ayrıca gittiğim riskli gebelik profesörü de yükleme yapma mi ısrar etmedi.sağlık ocaginda ac karnına kan aldırmami sonra kahvaltı yapıp 1 saat sonrada tokluk şekerime baktirmami söyledi.açlık şekerim 81 tokluk şekerimde 71 cikti.10 gün sonra kontrolüm de sonucu doktoruma söylüyecem.yani bu şekilde de gebelik şekerini anlıyorlar yükleme yapılmadan.

Benm prensesimin ismi de Gokce naz olcak teyzesinin ismini koycam cok sevdigim bi isim hem ablamnda ismi gokce daha guzel bi isim olmaz bana gore ❤❤❤❤

Kızlar merhaba. İştahım çok açıldı ya sürekli açım. Şimdiden 8 kilo aldım. Bu gidişle 20 kiloyu geçerim ben İştah kesmek için bildiğiniz yöntemler var mı?

Sonucum bu galiba normalden yüksek çıkmış tokluk şekerim agustos annelerine baktım şimdi 1. Saate 130/140 arası denmiş benim yüksek

Eklentiler

• image.webp
    8,2 KB · Görüntüleme: 97
sonucun normal sınırlarda yediklerine dikkat der gibi sana benimki gibi yüksek değil

sonucun normal sınırlarda yediklerine dikkat der gibi sana benimki gibi yüksek değil
Hayatım boyunca diyet yapmama gerek kalmadı kilom 62 yi hiç geçmedi
Severek spor yaptım hem lisanslı yüzücüyüm sürekli bir spor salonu vardır gittiğim zayıflama amaçlı değil ama sevdiğimden gittim giderim yani
İlk defa şeker söz konusu olunca üzüldüm
Hiç hayatı boyunca diyet yapmamış biri olarak vücut kitle endeksi 20 olan biri için süpriz oldu. 18zayıf sayılıyor 25 şişman benimki 20/22 yani hep kilo boy oranı
Şimdi dr karpuz bile yeme deyince bozuldum belki
yemem o çok problem değil de tuhafgeldi sadece detaylı bAkılacak belki ikinci defa doktordan telefon bekliyorım

Sonucum bu galiba normalden yüksek çıkmış tokluk şekerim agustos annelerine baktım şimdi 1. Saate 130/140 arası denmiş benim yüksek

Canım 1. Saat aşırı önemsenecek yükseklikte değil. Şöyle diyeyim benim 193 tü. Bu sonuca göre hafif bir diyet verecektir. Meyvayı azalttıracak. Karpuzu şeker için yasaklamıştır. Benim dr direk meyvayı kes dedi bana. Şekerimi en çok çıkaran o. Totalde 5,5 kg aldım lakin meyva canavarlığı yaptığım için şeker 150den aşağıya kolay kolay düşmedi. Sağlık ocağında 1. Saat için 150-170 arasını normal kabul ettiklerini söylediler. Ayrıca ilk 6 ay için 10 kg aşırı bir kg değil ki 6. ayımız bitiyor. 15 kg alanları duyunca aşırı normal geliyor. Diyeceksin ki 5,5 kg aldın sus bakayım ben full diyet modunda kalmak zorundaydım. Canım çekse bile mahrum kaldım şeker korkusunageceleri bildiğin aç geziyorum

tembelanne seker yemekle saglikla vs ilgili ama ayni zamanda endokrin sistem de cok etkiliyor. hormonal olarak da cikabilir yediklerinden bagimsiz. cok cok yuksek bir deger degil 1. saat sonucun. bence de sekeri ani yukseltecek seyleri kesip duzenli beslenmene devam ettireceklerdir seni. diyet olayi hic moralini bozmasin.

kilosuna da masallah bebisinin. biz direnc yuzunden gram sayiyoruz resmen saglikla 2yi gecebilelim diye doguma kadar. lutfen saglikli olduktan sonra takma kafani bunlara hic.

Bebeklerin anne karnında da büyüme atakları olabiliyor. Belki benimki ön büyümeli bir seninki son aylar arayı kapatabilir.
Arkadaşımın bebeği çok minik doğmuştu öyle bir büyüdü ki 2 ay içinde kapattı arayı.

Eşim de maximum kaç kilo almalı önümüzdeki ay Dedi dr u yönlendirdi.
Ona da bozuldum demiyor ki Bebek sağlıklı karım sağlıklı çok şükğr bu sefer kanama yok düşük tehlikesi yok ama 10 kilo var. Eşimin zaten 10/15 kilo fazlası var yani o çok formda fit biri değil zaten.

Ben de hayat boyu kilo sorunu yaşamadım. Ağırıma gitti belki hamilelik alınganlığı üzüldüm
İlkinde bir ay erken doğuma gittim 15 kilo almıştım. Bunda da belki 15 olacak belki fazla bilemiyorum ama en önemli olan şey bu kısmı değil bebeğin ve annenin sağlığı
Sinir oluyorum gebelere yapılan bu dayatmalara

Esas inat yapmalı
herkes kaç kilo aldın çok kilo aldın
Bir de vermesi var bilmem ne diye etrafta çene çaldıkça ters bir yönlendirme yapmalıyım kendime
Ha ha deyip sallamadan geçmeliyim.
gebelik de stres kapısı oldu resmen hep bir sebep var maalesef
Haklısın takmayalım
Biz başkayız bebekler başka vücut ölçüleri başka psikolojiler başka böyle bakmak lazım
Gebelik yogasına gittim bu gün pozitif kalmam lazım :)

olbey sen de pozitif düşün her gebelik her bünye her hikaye başka. Sonu güzel olsun bizim hikayelerin. Allah'a emanetiz o gramlar artsın artsın sağlıkla gelsin yavrun kucağına
Bu gün benim de doğum yapacagım hastaneden sabah bir yeni anne çıkış yAptı Bebeği kucağında
Dün doğum yapmış. baba heyecanlı anane babaanne teyzeler Nasıl sevinçli.
Bize de nasip olur inşallah

Bende 9 kilo aldım. O kadar koşturdugum halde. İlk kızımda 27 kilo civarinda aldım. Tam 4 aylık oldugunda eski kiloma inmiştim. Şimdi dikkat etmeme ragmen aldım. Demekki vücüdün ihtiyacı var. O kadat üzülmeyin derim.
Şeker yok, meyve çok az ekmek vs az yedigim halde aldım bu kiloyu ben:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…