olbey sen de pozitif düşün her gebelik her bünye her hikaye başka. Sonu güzel olsun bizim hikayelerin. Allah'a emanetiz o gramlar artsın artsın sağlıkla gelsin yavrun kucağına
Bu gün benim de doğum yapacagım hastaneden sabah bir yeni anne çıkış yAptı Bebeği kucağında
Dün doğum yapmış. baba heyecanlı anane babaanne teyzeler Nasıl sevinçli.
Bize de nasip olur inşallah
Bende senin gibiydim canım. Diyet nedir bilmem hiç. Ama doktor bana da meyveden kendini çek dedi. Hamur işi fazla tuketme dedi diye eşim pazar sabahı tam bir tanecik kuru pasta yiyeyim derken "yeme" dedi ve o sözü duymamla ağlamaya başlamam bir oldu. Adam zor susturdu beni masada. Allah yardımcımız olsunHayatım boyunca diyet yapmama gerek kalmadı kilom 62 yi hiç geçmedi
Severek spor yaptım hem lisanslı yüzücüyüm sürekli bir spor salonu vardır gittiğim zayıflama amaçlı değil ama sevdiğimden gittim giderim yani
İlk defa şeker söz konusu olunca üzüldüm
Hiç hayatı boyunca diyet yapmamış biri olarak vücut kitle endeksi 20 olan biri için süpriz oldu. 18zayıf sayılıyor 25 şişman benimki 20/22 yani hep kilo boy oranı
Şimdi dr karpuz bile yeme deyince bozuldum belki
yemem o çok problem değil de tuhafgeldi sadece detaylı bAkılacak belki ikinci defa doktordan telefon bekliyorım
Hahahh bende varım canım. Cumartesi gunku kontrolde 12kilo artışla rekor bende sanırım. Miniğimde 910gr dı.pozitifbiri ve @tembelanne yalnız değilsiniz. Bugün benim de kontrol vardı. Ben de 10 kilo almışım. Bundan sonra çok almasak bari. Bebeğim de 832 gr. Hadi @tembelanne kilo almış da bebeği büyütmüş, ben sırf kendime almışım. Uyluk kemiği de kısa çıktı. İnş bir dahaki kontrole uzar.
Bu dönemde hep evdemiydin cnm dışarı cikabildin mi Biz parka komşuya sık gideriz bu sürede evdemi dursak hep varmı başka önerilerinhayatumuttur canım öğrenmesi yakındır. benim oğlum da 27 aylık. bıraktık şükür bezi.toplam 20 günü buldu
Bu dönemde hep evdemiydin cnm dışarı cikabildin mi Biz parka komşuya sık gideriz bu sürede evdemi dursak hep varmı başka önerilerin
Cnm gece bizimki çok sinirli gece ağlamalarını da çözmüş değilim mümkün değil gibi gece kaldırıp wcye getirmek..kakasını beklemekteyim bu arada yapması lazım bugunde 4kere tuvalete gittik bişe yapmıyor bitti diyo kendi diyo anne çisim geldi diye öyle getiriyorum ama etmiyor demin çişini altına yaptı mesele hamileyken de zor uğraşmak bel ağrım var kaldır indir oturt ne yapacam bakalım inşallah kolayca alırşırıztavsiyem geceleri de bezi çıkarman. gece bikaç kes kalkıp çiş tut. zaten uyku sersemi anlamıyorlar pek. zaten kendi uykusu tatlı geldiği için kalkmak istemeytecek ve gece de tutmasını öğrenecektir. en fazla batan bikaç çarşaf olur onu da at makina yıkasın.
Günaydın kızlar,Bende 9 kilo aldım. O kadar koşturdugum halde. İlk kızımda 27 kilo civarinda aldım. Tam 4 aylık oldugunda eski kiloma inmiştim. Şimdi dikkat etmeme ragmen aldım. Demekki vücüdün ihtiyacı var. O kadat üzülmeyin derim.
Şeker yok, meyve çok az ekmek vs az yedigim halde aldım bu kiloyu ben:)
günaydın canım, bende öylekilo problemim hiç olmadı aksine biraz kilo al diyenler vardı hep etrafımda hamileliğimin 6. ayındayım ve 3 kilo aldım sadece şekerle karşılaşmak şok etkisi yaptı bendedeHayatım boyunca diyet yapmama gerek kalmadı kilom 62 yi hiç geçmedi
Severek spor yaptım hem lisanslı yüzücüyüm sürekli bir spor salonu vardır gittiğim zayıflama amaçlı değil ama sevdiğimden gittim giderim yani
İlk defa şeker söz konusu olunca üzüldüm
Hiç hayatı boyunca diyet yapmamış biri olarak vücut kitle endeksi 20 olan biri için süpriz oldu. 18zayıf sayılıyor 25 şişman benimki 20/22 yani hep kilo boy oranı
Şimdi dr karpuz bile yeme deyince bozuldum belki
yemem o çok problem değil de tuhafgeldi sadece detaylı bAkılacak belki ikinci defa doktordan telefon bekliyorım
Şimdiden 2 çişini yaptı altına anne çisim dedi hep Islandı pes edecekmisim gibi hissediyorum.ama pes etsem ilerde yine aynı şeyler olacak sagol önerilerin için cnm dua et de kolayca anlatalımatlatalimşimdi öğret sonra daha da zor olacak kaldır indir. Merak etme vaktini öğrenecektir. bizimki de oturturdum söylemezdi bile. bittiiiiiii annneeee kapaaaaat diye bas bas bagırdı 3 gün ve sonuç altına yaptı. 1 hafta sonra tutmaya ve wc ye yapmaya başladı. altını hiç ıslak bırakma. kuruluğa alıştır. islanmamak için tutacaktır. tecrübeyle sabit
Günaydın kızlar,
Ben de 9 kg aldım, 25. haftaya giriyoruz, normal mi çok mu fazla bilmiyorum, son 3 ayımız, son aylarda çok mu hızlı alınıyor ki, kime sorsam çevremde toplamda 21 -26 kg aldım, sonrasında emzirerek en geç 6 ayda eski kiloma döndüm diyor. Ben sabahları sağlam bir kahvaltı yapıyorum, ekmek yiyorum ama 2 ya da 3 dilim ve kızarmış gevrek ekmek yiyorum, ya da yağsız peynirle tost yapıyorum, kaymak, tereyağı, süt, ceviz, zeytin,domates, salatalık yiyorum, benim tatlıyla hiç aram yok, eşim bal yedirmeye çalışır, imkanı yok yiyemem, haftada bir gün bir çilek reçelinin tanesini ağzıma zor alırım, ama gel gelelim dondurma ve meyve canavarıyım resmen, hep öyleydim zaten hamilelikte de dondurma ve meyve iştahımız yerinde yine. Öğlen iş yerinde sulu yemek yiyorum, genelde mevsim sebzeleri,et yemekleri(tavuk ve balık çıkmıyor iş yerinde) pilavla aram yoktur ama sık acıkıyorum diye 2 kaşık yiyorum yine, makarna olursa 1 porsiyon yiyorum, salata da yiyorum, gün içinde acıkıyorum saat 4 gibi açık bir bardak çayla birkaç bisküvi atıştırıyorum, akşam eve gidince yorgunluktan en pratik neyse onu yapıyorum, ya fırında sebze fırınlayıp sosluyorum ya tavuk -balık-salata, ya soslu makarna, ya da bazen abartıp gözleme yapıyorum, en kısa sürede ne pişecekse o tarz yemekler hazırlıyorum ama öyle patlıcan karnıyarık, imambayıldı yanına pilavı salatası kompostosu, çorbası,tatlısı gibi dört başı mamur sofra hazırlayıp yemiyoruz, 2 kişi olunca en pratik neyse onu yapıyorum açıkçası ama mutlaka ya yoğurt ya ayran mutlaka tüketiyorum, tabi akşamları yine koca tabak meyvemiz eksik olmuyor ya da çerezimiz.
Anlayacağınız çok fazla dikkat etmiyorum yediklerime inşallah sonra pişman olmamşimdilik 9 kg aldım, sabah tartıldığımda 8 kg almışım görünüyor akşam tartıldığımda 9 kg, sanırım sindirimle de alakalı ama afedersiniz ben haftanın 3 günü ishalimdir rutin olarak yıllardır böyledir bu, açlık kan şekerim hamile kaldığım ilk hafta 66 idi yani sınırın altındaydı, şimdilerde 73, doktor yüklemeye gerek yok dedi, 50 mg yükletebilirsin de tokluk da bakabiliriz dedi, bakalım ne yapacağım haftaya. Dün asansörde bayan sordu 6. ay bitiyor dedim, "aa ne iyiymiş, maşallah top gibi küçücük" dedi, bana göre de kocaman geliyor göbüş, bilemedim normal mi bu büyüme genişleme, fazla mı kilo aldık anlayamadım, inşallah sağlıklı sıhhatli alırız kucaklarımıza.
Bu anlattıklarına göre çok çok az almışssın ben bundan çok daha az yedim dikkat etmeye çalışıyorum 7.5 kilo aldım 5.5 aydaBende 5 ile 5,5 arası aldım. bu sabah baktım 66 kilo geliyorum. Yapıcak bişey yok dicem ama boşuna vicdanımı rahatlatmaya çalışmayayım çünkü bildiğin öküz gibi ekmek yiyorum, her sabah iki tane tost yiyorum çünkü 1 taneyle doymuyorum. Bir oturuşta dolu bir tabak makarnayi yiyebiliyorum dahasını da yerim ama karnım çok şişiyor diye duruyorum. Dün gece 11 de bir borcam kızartmayı yedim annem şaşkınlıktan dilini yutacaktı kadınhatta abim geldi oha hepsini sen mi yedin dedi, zamanında gelseydin soğuyodu yedim dedim sıvışmaya çalıştım. Önceden de pis boğazdım çok yerdim annem buzdolabına kilit takıcam derdi. Şimdi kalkıp da ay çok kilo aldım desem ayıp bana çünkü kendi kendime ediyorum. Biraz dikkat etsem bu kadar kilo almazdım eminim ama tutamıyorum kendimi elimde değil. İşe gelirken lisede taktığım sırt çantamı takıyorum. Neden? çünkü içine domates salatalık ve en az 1 kilo karışık meyve koyuyorum. En az 6 tane nektari yiyorum sadece iş yerindeyken. Neyse ki odadakiler alıştı artık dönüp bakmıyolar bu kafayı yemiş diye. Ha bu arada bunları yiyorum ya maşallahım falan yok çünkü öyle bi şişiyorum ki 2 km yürüsem kar etmiyor yine de şişkinliğim geçmiyor nefes alamayacak hale geliyorum. Ben galiba obur oldum bunun başka açıklaması olamaz sanırım
benim eşim de zeynep diyor zeynep bilge diyorum bastırarak ben de ikisini de söyle diyorum :) ben bilgeyi seviyorum çünkü..Eşimde zeynep bilge istiyordu ama ben iki isim zor oluyor diye istemedim. Sadece zeynep diyoruz ama bakalım o gün ne karar vereceğiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?