Yine senin eşin fit değilmiş, aman kendine baksın diye rahatlatırsın kendini. Benim eşim baya fittir. Bir de ailesi kilo memuru gibi. 500 gr alsam farkederler hemen kilo mu aldın sen diye sorarlar. Geçen kaynım sordu ya kaç kilo aldın diye. Bunaldım bu kilo baskısından.Bebeklerin anne karnında da büyüme atakları olabiliyor. Belki benimki ön büyümeli bir seninki son aylar arayı kapatabilir.
Arkadaşımın bebeği çok minik doğmuştu öyle bir büyüdü ki 2 ay içinde kapattı arayı.
Eşim de maximum kaç kilo almalı önümüzdeki ay Dedi dr u yönlendirdi.
Ona da bozuldum demiyor ki Bebek sağlıklı karım sağlıklı çok şükğr bu sefer kanama yok düşük tehlikesi yok ama 10 kilo var. Eşimin zaten 10/15 kilo fazlası var yani o çok formda fit biri değil zaten.
Ben de hayat boyu kilo sorunu yaşamadım. Ağırıma gitti belki hamilelik alınganlığı üzüldüm
İlkinde bir ay erken doğuma gittim 15 kilo almıştım. Bunda da belki 15 olacak belki fazla bilemiyorum ama en önemli olan şey bu kısmı değil bebeğin ve annenin sağlığı
Sinir oluyorum gebelere yapılan bu dayatmalara
Bu anlattıklarına göre çok çok az almışssın ben bundan çok daha az yedim dikkat etmeye çalışıyorum 7.5 kilo aldım 5.5 ayda
hayr hayır sakın pes etme bak 2 haftayı buluyor. sabır tek ilacı. inan bana karşılığını alacaksın. hiçbir çocuk benimki kadar işemez diye düşünmüştüm. bir ara cinnet geçiriyordum ki düzene girdi. inan kuş gibi oluyorsun bu iş bitince :)
bence kızmayın onun yediği sağlıklı diyet yemeklerden sizde yiyin. benim eşim çerez, kızartma fln yiyor görünce bende dayanamıyorum. keşke diyet yapsa nefsime hakim olmam kolaylaşırdı.Kızlar eve yeni gelebildim şeker yüklemesi ne menem bişeymiş valla ikinci cocuk olursa yaptırmayı düşünmüorum ayılıp bayıldım Allahdan eşim yanımdaydıda destek oldu hayır birde heryer okudum 50 mg yerine bize 75 mg dayadılar bi sorun yokmuş cok şükür ama resmen bile isteğe kendi kendime çin işkencesi çektirdim bebişi saymıorun bile...birde sizlere soraım 82/142/120 aralıklarında 3 kere kan alındı...ha bu kilo mevzusu gene açılmış size çıldırtan bi örnek vereim 5 senemiz bitcek ve benim inatcı kocam her yaz benim zorumla kilo verir cok memnun kalır ama kısında midesine söz geçiremez ne verdiyse geri alır 10 küsür kilo şimdi napıo peki ben patır patır kilo alırken benim şapşikim tanıdık diyetisyene gidio ve kendi kendine onca sene uğraşmalarıma ragmen ben kilo alırken kafasına nerden saksı düştüyse kilo vermeye başladı gelde dövme adamı bide utanmadan diyetime göre beslenmem lazım vs vs diyip duruo...canınızı sıkmayın bunların rövanşı olcak elbet
merhabalar ,
sitenize yeni üyeyim.ve sizlere bir konu hakkında daha dogrusu tahlıl sonucu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
7 ayda ikinci kez düşük yaptım ve 2.düşük daha çok yeni 1 hafta oldu.
patalojı sonuçlarım çıktı sonucu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim .
PATOLOJİK TANI :Kavum uteri ,plasenta ve fetus :
1- Otolitik ve multipl fragmante görünümde fetus
2-Göbek kordonunda iki arter bir ven varlığı
3-İltihaplı kanamalı ve nekrotik desidua
4-Nekrotik koryon villusları
Kızlar eve yeni gelebildim şeker yüklemesi ne menem bişeymiş valla ikinci cocuk olursa yaptırmayı düşünmüorum ayılıp bayıldım Allahdan eşim yanımdaydıda destek oldu hayır birde heryer okudum 50 mg yerine bize 75 mg dayadılar bi sorun yokmuş cok şükür ama resmen bile isteğe kendi kendime çin işkencesi çektirdim bebişi saymıorun bile...birde sizlere soraım 82/142/120 aralıklarında 3 kere kan alındı...ha bu kilo mevzusu gene açılmış size çıldırtan bi örnek vereim 5 senemiz bitcek ve benim inatcı kocam her yaz benim zorumla kilo verir cok memnun kalır ama kısında midesine söz geçiremez ne verdiyse geri alır 10 küsür kilo şimdi napıo peki ben patır patır kilo alırken benim şapşikim tanıdık diyetisyene gidio ve kendi kendine onca sene uğraşmalarıma ragmen ben kilo alırken kafasına nerden saksı düştüyse kilo vermeye başladı gelde dövme adamı bide utanmadan diyetime göre beslenmem lazım vs vs diyip duruo...canınızı sıkmayın bunların rövanşı olcak elbet
Geçmiş olsun. Zor bir ameliyat mı? Çok bakım gerektirecek mi? Doktor daha sonra olursa sıkıntı olur demediyse üzme kendini bence.Arkadaşlar uzun zamandır sadece bir iki dk girip çıkıyorum aslında burda bunları anlatmak istemezdim ama şuan cevremdekiler kafaya takiyorum diye bana kızıyorlar bebeğini düşün diyorlar iki haftadır o kadar yorgunum ki doktordayiz sürekli annemi götürüyorum ilk miyom olduğunu öğrendik sonra idrarında kan çıktı böbrek taşı olabilir dediler ultrasona girdi üreterlerde kıvrım ve aşırı kansızlık çıktı bugün damar yoluyla kan ilacı verildi annemin miyomdan ameliyat olması gerek ama ben bu halimle onla ilgilenemem teyzelerimde ilgilenemez biliyorun annemle kim ilgilenecek onu dusunuyorum annem ameliyat olmayı erteliyor benim yüzümden kendimi kötü hissediyorum
Geçmiş olsun. Maalesef bir bilgim yok bu konuda.merhabalar ,
sitenize yeni üyeyim.ve sizlere bir konu hakkında daha dogrusu tahlıl sonucu hakkında yardımcı olabilir misiniz?
Normalde alınması gerekiyor miyomdan dolayi kan kaybi fazla oluyor annem durumu anlatınca 3 ay sonra tekrar bir kontrol olursun dedi doktor rahim alınması gerekiyor nasil bir ameliyat bir bilgim yokGeçmiş olsun. Zor bir ameliyat mı? Çok bakım gerektirecek mi? Doktor daha sonra olursa sıkıntı olur demediyse üzme kendini bence.
Çok geçmiş olsun canım , Allah acil şifa versin, sıkma canını, dermansız dert değil ya sonuçta, annemde ben lisedeyken ameliyat olmuştu miyomdan, Allah bir hal yoluna koymuştur zaten sen tasalanıp durma.Arkadaşlar uzun zamandır sadece bir iki dk girip çıkıyorum aslında burda bunları anlatmak istemezdim ama şuan cevremdekiler kafaya takiyorum diye bana kızıyorlar bebeğini düşün diyorlar iki haftadır o kadar yorgunum ki doktordayiz sürekli annemi götürüyorum ilk miyom olduğunu öğrendik sonra idrarında kan çıktı böbrek taşı olabilir dediler ultrasona girdi üreterlerde kıvrım ve aşırı kansızlık çıktı bugün damar yoluyla kan ilacı verildi annemin miyomdan ameliyat olması gerek ama ben bu halimle onla ilgilenemem teyzelerimde ilgilenemez biliyorun annemle kim ilgilenecek onu dusunuyorum annem ameliyat olmayı erteliyor benim yüzümden kendimi kötü hissediyorum
Gözünü korkutmayayım canım, annem 2001 senesinde oldu, o zaman çok zorlanmıştı ama şimdi her şey daha kolay olabiliyor, hem öteki türlü sürekli kanaması ve karın ağrısı vardı, ama ameliyatla bir defa çekti sonra kurtuldu çok şükür, rahim alınmadı bu arada annemin tek yumurta da duruyor, hepsini almayı tavsiye etmişti doktor ama annem sanırım kadınlığı tamamen elinden gidecek gibi mi hissetti bilemiyorum o zamanlar, tek yumurtalık alınmıştı ve miyomlar, kayınvalidem de aynı sene olmuş o tamamen aldırmış, ameliyat sonrası bakıma ihtiyacı oluyor, özellikle kalkması toparlanması kişiye göre değişmekle beraber (annem dirayetli bir kadın değildir ve bünyesi çok zayıftır) en az 2-3 haftayı buluyor, lavoboya filan gitmek için ki desteğe ihtiyacı var, baba ya da kardeş varsa yardımları gerekir, zaten ilk 2 hafta ayakta kalması zor oluyor, sen belki sadece yemek için filan yardımcı olabilirsin, mümkün mertebe ameliyat tarihini ertelemeniz bence de iyi olur görüşündeyim.Normalde alınması gerekiyor miyomdan dolayi kan kaybi fazla oluyor annem durumu anlatınca 3 ay sonra tekrar bir kontrol olursun dedi doktor rahim alınması gerekiyor nasil bir ameliyat bir bilgim yok
Çok geçmiş olsun arkadaşım, maalesef sonuçlar hakkında benim de yorumum yok, düşükler kaçıncı ayında olmuştu. Allah en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli kucağınızda nasip eder inşallah.merhabalar ,
Sağol canım amin.Çok geçmiş olsun canım , Allah acil şifa versin, sıkma canını, dermansız dert değil ya sonuçta, annemde ben lisedeyken ameliyat olmuştu miyomdan, Allah bir hal yoluna koymuştur zaten sen tasalanıp durma.
Yemek konusunda sıkıntı yapmiyorum anneannem var 70 yaşında dinc o yapar benim gozumu korkutan bakımını kim yapcak annemin arkadaşı tek miyomunu aldirdi bir hafta sonra ayaklandı ama annemin rahim uretkenmis 3 tane var miyomu olmadı doğumdan 2 ay sonra aldıracak başka çare yok gibi görünüyorGözünü korkutmayayım canım, annem 2001 senesinde oldu, o zaman çok zorlanmıştı ama şimdi her şey daha kolay olabiliyor, hem öteki türlü sürekli kanaması ve karın ağrısı vardı, ama ameliyatla bir defa çekti sonra kurtuldu çok şükür, rahim alınmadı bu arada annemin tek yumurta da duruyor, hepsini almayı tavsiye etmişti doktor ama annem sanırım kadınlığı tamamen elinden gidecek gibi mi hissetti bilemiyorum o zamanlar, tek yumurtalık alınmıştı ve miyomlar, kayınvalidem de aynı sene olmuş o tamamen aldırmış, ameliyat sonrası bakıma ihtiyacı oluyor, özellikle kalkması toparlanması kişiye göre değişmekle beraber (annem dirayetli bir kadın değildir ve bünyesi çok zayıftır) en az 2-3 haftayı buluyor, lavoboya filan gitmek için ki desteğe ihtiyacı var, baba ya da kardeş varsa yardımları gerekir, zaten ilk 2 hafta ayakta kalması zor oluyor, sen belki sadece yemek için filan yardımcı olabilirsin, mümkün mertebe ameliyat tarihini ertelemeniz bence de iyi olur görüşündeyim.
Arkadaşlar uzun zamandır sadece bir iki dk girip çıkıyorum aslında burda bunları anlatmak istemezdim ama şuan cevremdekiler kafaya takiyorum diye bana kızıyorlar bebeğini düşün diyorlar iki haftadır o kadar yorgunum ki doktordayiz sürekli annemi götürüyorum ilk miyom olduğunu öğrendik sonra idrarında kan çıktı böbrek taşı olabilir dediler ultrasona girdi üreterlerde kıvrım ve aşırı kansızlık çıktı bugün damar yoluyla kan ilacı verildi annemin miyomdan ameliyat olması gerek ama ben bu halimle onla ilgilenemem teyzelerimde ilgilenemez biliyorun annemle kim ilgilenecek onu dusunuyorum annem ameliyat olmayı erteliyor benim yüzümden kendimi kötü hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?