Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306
belinayidil detayını yeni gördüm kusura bakma yazıp geçtim öyle. Rahim komple alınacaksa biraz sıkıntılı. Allah sağlık versin tez zamanda
Amin canım tüm hastalara inşallah keşke öyle olsaydı ilk bende araştırdım laparoskopi yöntemiyle diye sonra hayal kırıklığına uğradim annemin rahimi miyoma yatkinmis yatkın olmasa gerek kalmayacakti benim zorumla doktora gitti yoksa demir 12 ye dusmustu demiri etkilediği için alınması gerekiyor inşallah 3 ay sonra bir küçülme gorulur de gerek kalmaz tek umudum o ya da 5 ay daha bekleyeceğiz

Mrb arkadaşlar şimdi dr geldim rahim kısalması ve açılması 27 buçuk görüldü ilaçlar verdi p.tesi gel 25 olmuşsa dikiş atılacak dedi bi bilgisi olan var mı

23 +1 günlük yani 24. Haftadayim 638 gram Allah korusun erken doğarsa ne olacak dikiş nasış atılır

Mrb arkadaşlar şimdi dr geldim rahim kısalması ve açılması 27 buçuk görüldü ilaçlar verdi p.tesi gel 25 olmuşsa dikiş atılacak dedi bi bilgisi olan var mı
Bi gün hastanede yatarsın beş on dakikalık bi anesteziyle atılır dikiş ilk gün biraz acı sıkıntı yaşarsın belki ama uzun sürmüyor ardından bi hafta on gün kadar yatak istirahati gerekir mutlaka sen başka doktora da görün rahim ağzı iyice kısalırsa yapmıyor bazı doktorlar kasılmaların başlamasına sebep olabiliyormuş bi kaç kişiden fikir al kesin dikiş derlerse daha fazla bekleme

Tşk kısalma açılma olupta erken doğum ertelenebiliyor mu dikişli veya dikişsiz kaç hafta ertelenebilir bunlar karıştırıyo aklımı ya dikişin bi zararı varsa vs.vs

Tşk kısalma açılma olupta erken doğum ertelenebiliyor mu dikişli veya dikişsiz kaç hafta ertelenebilir bunlar karıştırıyo aklımı ya dikişin bi zararı varsa vs.vs
Dikiş ve sıkı istirahatle ertelenebiliyor canım dikişin kendinin bi zararı yok 14. haftada açılma kısalma olmadan daha dikiş atıldı benim ama tabiki anesteziye bağlı risk var ama çok hafif bi doz veriliyor ve bebeği kaybetme riskini düşününce göze alınmayacak bi risk değil iki buçuk santimin altına düşünce tuvalet banyo harici ayağa kalkmadan yatarak geçiriliyor diye biliyorum ihmal etme kesinlikle 24. haftada daha çok küçük bebeğin açılma olup kese rahimden taşar ya da patlarsa geri dönüsü yok ilk bebeğimi bu yüzden kaybettim bu sefer çok daha temkinliyiz o yüzden

Canım ben de 21. haftadaydım benzer bir sıkıntı yaşadığımda. Bende 17 mm ölçüldü, hemen hastaneye yatırdılar. Diğer arkadaşlarımda söylemiş, bir kaç doktorun görüşünü almak önemli. Bana dikiş atmamaya karar verdiler (doktorlar riskleri anlatıp senin görüşünü de alıyorlar tabi) Dikiş 12-14 gibi haftalarda daha az riskler içeriyormuş ama bizimki gibi haftalarda erken doğumu tetikleme, enfeksiyon vb. risklerden dolayı daha dikkatli karar veriliyor yapılıp yapılmamasına. Ben hastanede bir süre kaldıktan sonra evde istirahate başladım ve haftalık ölçümler yapıldı. Şu ana kadar 28 mm lerde gayet iyi gidiyor yani ama dikkat etmek lazım ve istirahat şart. Umarım sorunsuz bir şekilde vaktiyle tamamlayabiliriz hamileliğimizi ve sağlıkla kucağımıza almak nasip olur

Cvb için tşk doktorum beni eve gönderdi crinon jel prloton iğne bide karından iğne verdi p.tesi gel 25 in altına düşmüşse kesin dikiş desi +bende idrar yolu enfeksyonu da var doktor hiç biley dmedi sadece p.tesi bakalım büyük bi ihtimalle dikiş dedi

Korkum dikiş ağrı filan değil bebeğe bişi olur korkusu sadece

Merhaba arkadaşlar sizlere bişey soracağım, bu akşam iç çamaşırıma beyaz sulu bir sıvı geldi sulu olduğu için üstümdeki tayt da bundan nasiplendi tabi üstümü değiştirdim aradan 5 dk ya geçti ya geçmedi tekrar geldi, sonrasında daha da gelmedi, doktoruma yazdım ama henüz cevap gelmedi, endişelendim hiç böyle bişey yaşayan oldu mu?

Canım inşallah önemli bir şey değildir, 17-18. Haftalara kadar beyaz renkli çamaşırımın sadece orta bölümünü lekelendiren akıntı bende de oluyordu, daha önce idrarda üreme, enfeksiyon için antibiyotik, monurol filan içtim, doktorum her seferinde akıntı devam ediyor mu diye soruyor zaten, koku, yeşile dönük renk ,koyuluk, kaşıntı vs yoksa hamilelikte akıntı normal diyor, son haftalarda da bendeki akıntı açık sarı renkte ama çok çok az miktarda, sulu değil,ben normal kabul ediyorum ama sen sulu diyorsun, miktar olarak tarif edersen , tayta da geçti diyorsun, bir çay bardağı filan var mıdır?

Hep yatacam o sıkıntı değil miniğim iyi olsunda zamanımda doğsunda sadece sırt üstümü yatmalı yoksa yan yatsam da olur

aynı şeyleri bi kaç gündür bende yaşıyorum biraz endişelendim ama bu tip akıntlar normal sanrııım yaa takma.

Ben de şu an haftada bir proluton depot iğne kullanıyorum ve her gün progesteron hapı vajinal olarak kullanıyorum ve 1 adette içiyorum. Enfeksiyonlar hamileliğin her aşamasında tehlikeli, bende de ilk baktıkları enfeksiyon olup olmadığıydı. Enfeksiyon çıkmamıştı ama önlem olarak hastanede kaldığım dönemde antibiyotik iğne vuruyorlardı ve ayrıca kasılmaları önleyici ilaçlar veriyorlardı. (kasılmalarım pek olmadı aslında) Doktorun en doğru kararı verecektir zaten ama ikinci ve hatta üçüncü bir görüş almak her zaman iyidir diye düşünüyorum.
Bu konuda bir çok olumlu-olumsuz örnek duyacak ve okuyacaksın. Olumlu olanlara odaklanmaya çalış.
Naçizane tavsiyem, bir sonraki kontrolüne kadar bol bol yat, uzan, dinlen. Eğilme, kalkma, uzanma gibi hareketlerden mümkün olduğunca sakın, kabız olmamaya ve ıkınmamaya gayret göster. İnşallah iyi haberlerle gelirsin.

Hep yatacam o sıkıntı değil miniğim iyi olsunda zamanımda doğsunda sadece sırt üstümü yatmalı yoksa yan yatsam da olur
Bebek için en sağlıklısı soluna yatman tabi ama uzun süreli istirahatlerde sürekli tek bir tarafa yatmak çok zor oluyor (en azından benim için çok zor) o yüzden ben arada yatıyorum (sağıma, soluma, sırtüstü) , arada çok dik olmayacak şekilde oturur gibi uzanıyorum, arada oturuyorum.
Neticede amaç mümkün olduğunca minimum yerçekimine maruz kalmak

Korkum dikiş ağrı filan değil bebeğe bişi olur korkusu sadece
İyi bi cerrah tarafından yapılırsa hiç bişey olmaz öyle büyük bi dikiş değil zaten tam rahmin ağzında torba ağzı gibi bi çıkıntı var etrafından büzer gibi bi dikiş atılıyor zaten acı da dikişten ziyade vajina girişinde tahrişten dolayı oluyor güvenebileceğin bi doktora yaptır

Canım benimki işin ilginç yani çamaşırımın önünde yani sanki çiş yapmış gibi, en fazla bir kaşık kadardır ama sulu olduğu için geçtiğini düşünüyorum, kokladım koku da yok rengi beyaz olmasa altıma kaçırdım diyeceğim ama anlamadım bende ne olduğunu, en son idrar tahlilimde hiç enfeksiyon çıkmadı onunla alakalı olacağını da sanmıyorum, eşim de sor bak araştır diyor ama ne olduğunu anlamadığım şeyi nasıl araştıracağım

aynı şeyleri bi kaç gündür bende yaşıyorum biraz endişelendim ama bu tip akıntlar normal sanrııım yaa takma.
Beni endişelendiren sulu olmasıydı yoksa normal akıntı olmasına alışkınım, inş önemli bişey değildir bakalım doktora sordum ne diyecek haftaya randevum vardı normalde olmadı erkene alırım, şimdilik birşey yok bebişimde çok hareketli onu hissetmek beni rahatlatıyor

Çok tşk canım bende öyle yapacam hiç kalkmayacam rabbim bebeklerimizi bize bağışlar inşallah

Benim doktorm çok iyi açıkma ve kısalma canımı çok sıktı bide bundan önce 15. Haftalık bi kaybım daha oldu ve ondan da önce bi boş gebeliğim ondan da önce 4 haftalım bi kaybim oldu bu dördüncu onun için çok endişeliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…