- 17 Eylül 2014
- 2.516
- 2.120
- 133
Canim bende de ayni öyle yuruyunce özellikle ve egilince bir baski vardi bacak aramda ve karnima giren kramplar arttinca artik normal degil dedim ve durumu ebeme anlattim nst yaptilar ve direk doktoruma gonderdi enfeksiyon olabilir dedi ama sanci nedeni kesin degil dedi, ,,, yani bu haftalarda olur dedim normaldir ama normal degilmis agrisi Genital bolgmde cok hissediyordum bu haftalarda sanci olmasi erken doguma ve acilmaya sebep oluyormusÇok geçmiş olsun canım, mesela ben çorabımı giymeye eğilemiyorum, bacaklarımın arasında hep bir ağrı gibi bir durum var, doktorum her kontrolde germeler çekmeler normal diyor, sende nasıl bir ağrı olmuştu?
Allah yardimcin olsun canim rabbim safi ismiyle sifa versin bol bol ya mubdi oku rabbim acilarini gostermesinBenimde addt tarihine göre eylül annesiydim. İkiz olduğu için ağustosa çekti doktorum en erken 1 ağustos demistiki aradan 10 gün geçti geçmedi ağrı ile hastaneye gittiğimde açılma vardı rahimde acil dikiş attılar. Bir. Bebeğimin sebebi belirlenmedi suyu Azalmış doktor birini feda ediceZ belki dedi digeride riskte((( paArtesi kontrolum olucak ne olur kizlarim için dua edermisiniz çok kötü yum
Gorus bence ama çatır çatır söyle kilolar nolcak derlerse benim yerime sen mi vereceksin de 9 ay Bebek taşıdım karnımda Victoria secret defilem beni beklesin artık de.Bu tecrübelere dayanarak ilk 1 ay kimseyle görüşmeme kararı aldım:)
Maşallah yavruna. Bebek iyi ya en önemlisi bu kilolar hep teferruat. Sıcaklarda zaten bişey yiyemeyeceğiz benceMerhaba kızlar, bugün şeker vardı. 75'lik yaptı doktorum ve çok şükür birşey çıkmadı. Sadece ben toplamda 8 kilo aldığım için ve bunun 4'ünü son bir ayda aldığım için diyet verdi. Kızım çok iyi. Boyu uzun olucak dedi, kilosu 2 gün önden gidiyor. Resmini yüklüyorum size, bize gülümsedi yavrum
Cok üzüldüm cnm dua etcm inşallah bebişlerinle sağlıklı şekilde devam edersin Allah yardımcınız olsunBenimde addt tarihine göre eylül annesiydim. İkiz olduğu için ağustosa çekti doktorum en erken 1 ağustos demistiki aradan 10 gün geçti geçmedi ağrı ile hastaneye gittiğimde açılma vardı rahimde acil dikiş attılar. Bir. Bebeğimin sebebi belirlenmedi suyu Azalmış doktor birini feda ediceZ belki dedi digeride riskte((( paArtesi kontrolum olucak ne olur kizlarim için dua edermisiniz çok kötü yum
Geçmiş olsun canım. Feda edicez ne demek? Alacaklar mı yani? İnş pzt güzel haberler alırsın.Benimde addt tarihine göre eylül annesiydim. İkiz olduğu için ağustosa çekti doktorum en erken 1 ağustos demistiki aradan 10 gün geçti geçmedi ağrı ile hastaneye gittiğimde açılma vardı rahimde acil dikiş attılar. Bir. Bebeğimin sebebi belirlenmedi suyu Azalmış doktor birini feda ediceZ belki dedi digeride riskte((( paArtesi kontrolum olucak ne olur kizlarim için dua edermisiniz çok kötü yum
Doğru söylüyorsun.Gorus bence ama çatır çatır söyle kilolar nolcak derlerse benim yerime sen mi vereceksin de 9 ay Bebek taşıdım karnımda Victoria secret defilem beni beklesin artık de.
Cevap vermemek de kötü ortamlardan uzak kalmakta.
Ben şimdiden söylüyorum etrafa cahil davranmayın doğum sonrası depresyonuna sokmayın ne beni ne de başka gebeyi diyorum. Ben eski ben değilim ona göre
düşünerek konusun kalp kırmayın diyorum
Yine de bir densiz çıkar aradan
dış kapının mandalı bir tip
Ona patlarım artık Can'ım kusura bakma yaaa der geçerim.
Planlarım böyle
Hayaller güzellik iyilik hayatlar laf sokma ve düşğncesizlik maalesef
Suyu azalmışGeçmiş olsun canım. Feda edicez ne demek? Alacaklar mı yani? İnş pzt güzel haberler alırsın.
Benim belimden ziyade sırtımın belli bir kısmında var ağrılarım. Yatak istirahatindeyim bir de. Ama maalesef uzandığım zamanlar ağrım artıyor. Mecburen kalkıp biraz oturuyorum, tekrar ağrımaya başlıyor, kalkıp biraz dolanıyorum. Aslında magnezyum çok iyi geliyor bana onu farkettim (erken doğum riskinde kasılmaların azalmasına da yardımcı oluyormuş magnezyum). Ama erken doğum riskimden sonra bir gece de ishal yüzünden hastanede yattım, bağırsaklarımdaki ağrılar erken doğumu tetikleyebilir diye hastanede tedavi ettiler ve doktor magnezyum ishal yaptığı için bir süre kullanma dedi. İki gün önce sırtımdaki ağrıya dayanamayıp magnezyum aldım yine, baktım ağrı hafifliyor ama o gün yine 4-5 kez tuvalete gittim ve ishale dönecek gibiydi, tekrar magnezyumu alamadım. Şimdilik maden suyu içiyorum arada bir magnezyum var içinde biliyorsundur. Doktorun magnezyum verdi mi bilemiyorum ama doktoruna danış istersen. Bir de yürüyüş iyi gelebilir belkiKızlar ya sizinde beliniz çok agriyor mu? Rahatlamak için neler yapıyorsunuz?
Çok tesekkur ederim. Benimde erken doğum gecmisim var ondan bende magnezyum kullanıyorum magvital şase. Ama inan kabızlık sorunuma da pek çare olduğu söylenemez. Sen günde kaç kez alıyorsun? Bende yatak istiharetindeyim. Belim boşluklarım sırtım anlayamadım. Tekrar erken doğum olur diye öyle çok korkuyorum ki biran önce sağlıkla su zamanları geçireyim istiyorum inan bebek bakmak zorluğundan korkmuyorum su hamilelik sürecinden korktuğum kadar. İnşaallah zamanında sağlıkla bebeklerimizi kucağımiza alırız.Benim belimden ziyade sırtımın belli bir kısmında var ağrılarım. Yatak istirahatindeyim bir de. Ama maalesef uzandığım zamanlar ağrım artıyor. Mecburen kalkıp biraz oturuyorum, tekrar ağrımaya başlıyor, kalkıp biraz dolanıyorum. Aslında magnezyum çok iyi geliyor bana onu farkettim (erken doğum riskinde kasılmaların azalmasına da yardımcı oluyormuş magnezyum). Ama erken doğum riskimden sonra bir gece de ishal yüzünden hastanede yattım, bağırsaklarımdaki ağrılar erken doğumu tetikleyebilir diye hastanede tedavi ettiler ve doktor magnezyum ishal yaptığı için bir süre kullanma dedi. İki gün önce sırtımdaki ağrıya dayanamayıp magnezyum aldım yine, baktım ağrı hafifliyor ama o gün yine 4-5 kez tuvalete gittim ve ishale dönecek gibiydi, tekrar magnezyumu alamadım. Şimdilik maden suyu içiyorum arada bir magnezyum var içinde biliyorsundur. Doktorun magnezyum verdi mi bilemiyorum ama doktoruna danış istersen. Bir de yürüyüş iyi gelebilir belki
Canım gönlünü ferah tutmaya çalış. Suyu azalan ama sonrasında suyu geri toplayan çok kişi duymuştum. Dikiş de işe yarar umarım ve sonuna kadar iki bebişin de bu yolculuğa sağlıkla devam eder.Benimde addt tarihine göre eylül annesiydim. İkiz olduğu için ağustosa çekti doktorum en erken 1 ağustos demistiki aradan 10 gün geçti geçmedi ağrı ile hastaneye gittiğimde açılma vardı rahimde acil dikiş attılar. Bir. Bebeğimin sebebi belirlenmedi suyu Azalmış doktor birini feda ediceZ belki dedi digeride riskte((( paArtesi kontrolum olucak ne olur kizlarim için dua edermisiniz çok kötü yum
Uzansam da geçmiyor magnezyum alıyorum iyi geliyor ağrırsa içiyorum yoksa içmiyorum benmki suda eriyenKızlar ya sizinde beliniz çok agriyor mu? Rahatlamak için neler yapıyorsunuz?
Çok ilginç, senin de ağrıyan yerlerin aynı şekilde demek ki . Acaba hareketsizlik mi bizi bu şekilde yapıyor. Bir de ben bir kaç yabancı makalede okumuştum progesteron takviyesi kaslarda ve bağ dokularda gevşemelere sebep olabiliyormuş. Bizim de şu an belimizi, sırtımızı güçlendiren hiç bir hareket yapmadığımızı düşünürsek belki bu yüzden ağrıları daha fazla hissediyoruz. Bu arada adını hatırlayamıyorum ilacın ama aynı ilaç değil farklı bir ilaç vermişti benim doktorum, günde 1 şase kullanıyordum. Daha da zamanımız var baya, umarım ilerleyen zamanlarda daha da artmaz bu ağrılarÇok tesekkur ederim. Benimde erken doğum gecmisim var ondan bende magnezyum kullanıyorum magvital şase. Ama inan kabızlık sorunuma da pek çare olduğu söylenemez. Sen günde kaç kez alıyorsun? Bende yatak istiharetindeyim. Belim boşluklarım sırtım anlayamadım. Tekrar erken doğum olur diye öyle çok korkuyorum ki biran önce sağlıkla su zamanları geçireyim istiyorum inan bebek bakmak zorluğundan korkmuyorum su hamilelik sürecinden korktuğum kadar. İnşaallah zamanında sağlıkla bebeklerimizi kucağımiza alırız.
İnş toparlar tekrar. Nasıl anlaşıldı? Bir şikayetin olmuş muydu?Suyu azalmış( evey
Valla bende şaşırdım şimdi magnezyum iceyim bari inşaallah iyi gelir banadaUzansam da geçmiyor magnezyum alıyorum iyi geliyor ağrırsa içiyorum yoksa içmiyorum benmki suda eriyen
Ya ben aslında sürekli yatmiyorum ayakta geziniyorum felen. Benimde rahim ağzı ölçümü yapılıyor daha p.tesi günü yapıldı. İnşaallah ağrılar ciddi birşey değildir. Benim 27. Haftada oldu erken dogumum. Aslında gayet sağlıklı ve hareketli bir hamilelik dönemi geçiriyordum sadece doğum sancılarımin başladığı gün kalabalık bir misafir grubum vardı öncesi temizlik hazırlık servis derken inanılmaz uzun sure ayakta kaldım oturdugumdada belinde ağrı vardı sonra kasılmalar başladı doğum olduğu aklıma bile gelmemişti Dr gelmedi ilgilenmedi en son bir ebenin doguruyorsun demesiyle anladım herşeyi bebegimi 1 hafta sonra kaybettim kimseyi üzmek istemiyorum anlatarak ama çok zor günlerdi hala öyle. Suan 23+5 im hala çok korkuyorum hele o haftalara yaklaştıkça korkularim hat safhaya çıkıyor. Rabbim kimseye yasatmasin benim bebeğimide bana bagislasin amin canım tesekkurler. Senin neden erken doğum riskin var?Çok ilginç, senin de ağrıyan yerlerin aynı şekilde demek ki . Acaba hareketsizlik mi bizi bu şekilde yapıyor. Bir de ben bir kaç yabancı makalede okumuştum progesteron takviyesi kaslarda ve bağ dokularda gevşemelere sebep olabiliyormuş. Bizim de şu an belimizi, sırtımızı güçlendiren hiç bir hareket yapmadığımızı düşünürsek belki bu yüzden ağrıları daha fazla hissediyoruz. Bu arada adını hatırlayamıyorum ilacın ama aynı ilaç değil farklı bir ilaç vermişti benim doktorum, günde 1 şase kullanıyordum. Daha da zamanımız var baya, umarım ilerleyen zamanlarda daha da artmaz bu ağrılarPazartesi şeker yüklemem, rahim ağzı ölçümüm ve kontrolüm var, doktora danışacağım bu konuyu, bir önerisi olursa seni de bilgilendiririm. Bu arada çok ama çok üzüldüm daha önce bir erken doğum yaşamışsın, umarım bu kez hiç sorunsuz sağlıkla olması gereken vakte kadar ulaşırsın. Seni üzmeyecekse kaçıncı haftalarındaydın bir öncekinde, belirtilerin var mıydı hiç?
Ben de çok güzel bir hamilelik geçiriyordum, ne bir bulantı, ne ağrı, ne sızı. Bir de tüp bebek bizimkisi. İlk üç ayda iki kez çok çok az ve devam etmeyen kanamam olmuştu ama sorun olmamıştı. 21. haftamda bir gece yatmak üzereyken çok çok az bir kanamam oldu. Doktora danıştık, nöbetçi hekime gidip kontrol ettirmemizi istedi ve servikal ölçüm yapılsın dedi (doktorum söylemese pek üzerinde durmayacaktım hatta hastaneye bile gitmeyecektik belki ve kanama devam ediyor mu diye gözlemleyecektim aslında çünkü ne bir ağrı, ne bir sızı, hiçbir sıkıntım yoktu) Acildeki kadın doğumcu rahim ağzında açılma olduğunu ve çok sınırda olduğunu söyledi, hastaneye yatırdılar hemen serumlar, ilaç destekleri vs.... Derken heyet raporu ve evde istirahat işte Allaha şükür 26. haftamıza başladık bugün ama hep bir tedirginlik var. Yaşadıkların çok zor kıyamam, tedirginliğini çok iyi anlıyorum inşallah sağlıkla devam eder. Aslında benim için de sürekli yatış denmedi ama yerçekimine ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi diye düşünüyorum. Sende serklaj yapıldı mı bu hamileliğinde? Daha önce rahim ağzı yetmezliğiyle erken doğum yapanlara 12-14. haftalarında önlem olarak serklaj yapıyorlar genelde.Ya ben aslında sürekli yatmiyorum ayakta geziniyorum felen. Benimde rahim ağzı ölçümü yapılıyor daha p.tesi günü yapıldı. İnşaallah ağrılar ciddi birşey değildir. Benim 27. Haftada oldu erken dogumum. Aslında gayet sağlıklı ve hareketli bir hamilelik dönemi geçiriyordum sadece doğum sancılarımin başladığı gün kalabalık bir misafir grubum vardı öncesi temizlik hazırlık servis derken inanılmaz uzun sure ayakta kaldım oturdugumdada belinde ağrı vardı sonra kasılmalar başladı doğum olduğu aklıma bile gelmemişti Dr gelmedi ilgilenmedi en son bir ebenin doguruyorsun demesiyle anladım herşeyi bebegimi 1 hafta sonra kaybettim kimseyi üzmek istemiyorum anlatarak ama çok zor günlerdi hala öyle. Suan 23+5 im hala çok korkuyorum hele o haftalara yaklaştıkça korkularim hat safhaya çıkıyor. Rabbim kimseye yasatmasin benim bebeğimide bana bagislasin amin canım tesekkurler. Senin neden erken doğum riskin var?
Cok ayakta durunca belim ve sırtım agriyor, yatıp dinleniyorumKızlar ya sizinde beliniz çok agriyor mu? Rahatlamak için neler yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?