- 15 Kasım 2014
- 890
- 1.126
- 113
Anladım canım iyiki Dr dinlemissin bu aylardan sonra kanama işaret zaten sakin ihmal etme çok geçmiş olsun inşaallah birşey olmaz. Buarada progestan kullanıyormusun? Benim Dr bu aylardan sonra sayfasından çok zararı olur dedi kullandirtmiyor. Benimde Rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendiler ama düzenli olarak takip edildim şuan ihtiyaç olmadığını belirtti Dr çok sukur olcumlerimde sorun yok. P.tesi kendi Dr um vajinal baktı 4,5 çıktı perşembe ayrıntılı ultrasona girdim 3.6 çıktı ama doğru sonuc vajinal ile olcumlenen dedi dr. İnşaallah evlattan yana imtihanim bitmiştir inşaallah bu sefer sağlıkla kucağıma alırım zamanında. Sende çok stres yapma tabi dinlenme şansın varsa masaallah az kalmış seninki biraz da böyle geçirirsin herşey bebisler için olmazsa yatarimda bende hiç sorun değil. Yeterki herşey yolunda sağlıkla devam etsin. Elimizden geleni yaptık tevekkül Allaha.Ben de çok güzel bir hamilelik geçiriyordum, ne bir bulantı, ne ağrı, ne sızı. Bir de tüp bebek bizimkisi. İlk üç ayda iki kez çok çok az ve devam etmeyen kanamam olmuştu ama sorun olmamıştı. 21. haftamda bir gece yatmak üzereyken çok çok az bir kanamam oldu. Doktora danıştık, nöbetçi hekime gidip kontrol ettirmemizi istedi ve servikal ölçüm yapılsın dedi (doktorum söylemese pek üzerinde durmayacaktım hatta hastaneye bile gitmeyecektik belki ve kanama devam ediyor mu diye gözlemleyecektim aslında çünkü ne bir ağrı, ne bir sızı, hiçbir sıkıntım yoktu) Acildeki kadın doğumcu rahim ağzında açılma olduğunu ve çok sınırda olduğunu söyledi, hastaneye yatırdılar hemen serumlar, ilaç destekleri vs.... Derken heyet raporu ve evde istirahat işte Allaha şükür 26. haftamıza başladık bugün ama hep bir tedirginlik var. Yaşadıkların çok zor kıyamam, tedirginliğini çok iyi anlıyorum inşallah sağlıkla devam eder. Aslında benim için de sürekli yatış denmedi ama yerçekimine ne kadar az maruz kalırsa o kadar iyi diye düşünüyorum. Sende serklaj yapıldı mı bu hamileliğinde? Daha önce rahim ağzı yetmezliğiyle erken doğum yapanlara 12-14. haftalarında önlem olarak serklaj yapıyorlar genelde.
Progestan kullanıyorum, 1 vajinal alıyorum 1 adette ağızdan, haftada bir de proluton depot iğne vuruluyorum. Açıkçası ilk kez duydum belli bir haftadan sonra yararından çok zararı olabileceğini. Benim 2 doktorumda devam diyor, pazartesi bunu da bir sorarım bakalım. Senin ölçümlerin gayet iyiymiş, maşallah, umarım hep iyi gider. Benim o acile gidişimde 1,7 ölçüldü, sonra yükseldi. Şimdi de genelde 2,8 - 3 civarı çıkıyor ölçümler, inşallah azalmaz tekrar zamanla. Benim de tüm ölçümler vajinal yapılıyor, karından ölçümle farklı çıkıyor gerçekten de. Dediğin gibi bundan sonrası Allahın takdiri, biz elimizden geleni yapıp dua edebiliyoruz ancak. İnşallah iyi haberlerimizi paylaşırız hepAnladım canım iyiki Dr dinlemissin bu aylardan sonra kanama işaret zaten sakin ihmal etme çok geçmiş olsun inşaallah birşey olmaz. Buarada progestan kullanıyormusun? Benim Dr bu aylardan sonra sayfasından çok zararı olur dedi kullandirtmiyor. Benimde Rahim ağzı yetmezliğinden şüphelendiler ama düzenli olarak takip edildim şuan ihtiyaç olmadığını belirtti Dr çok sukur olcumlerimde sorun yok. P.tesi kendi Dr um vajinal baktı 4,5 çıktı perşembe ayrıntılı ultrasona girdim 3.6 çıktı ama doğru sonuc vajinal ile olcumlenen dedi dr. İnşaallah evlattan yana imtihanim bitmiştir inşaallah bu sefer sağlıkla kucağıma alırım zamanında. Sende çok stres yapma tabi dinlenme şansın varsa masaallah az kalmış seninki biraz da böyle geçirirsin herşey bebisler için olmazsa yatarimda bende hiç sorun değil. Yeterki herşey yolunda sağlıkla devam etsin. Elimizden geleni yaptık tevekkül Allaha.
benim boyum kısa canım o yüzden çok almasam iyi olacak. aldığım da hep basenlere gidiyor maalesef evet belim normal hala. boyum 1.60 benim. kilo 55-56 ile yani ben de fazlayla başladım, şimdi 63-64kg çıkıyorum. kışları hep kilo alırım zaten o döneme denk geldik. yaz ile arada hep 3-4 kilo değişirdi kilom. bence endişelenmemeliyiz, bebişler bizi iki günde zayıflatır gibime geliyorBen de sabahları 8 kg almış görünüyorum akşamları 9 kg, ama zaten biraz fazla kiloyla(doğum kontrol hapları sağolsun, bana bir 5 kg hediye etti ve ben senin gibi ödem filan atamadım, bildiğin kilo olarak kaldılar) başladığım için kontrollü gitmem gerekiyor. doğumdan sonra hemen 6 kg gidiyor diyorlar, bu son 3 ayı kaç kg ile tamamladığım önemli sanırım, iştahım da maşallah hani nasıl olacak bilemiyorum. Benim de önde sipsivri bir göbek var, kim görse erkek diyor ama yanlarda hafiften simitleşme vardı, çok olmasa da onlar moralimi bozuyorkalça ve basenden lokal almadım ama sanırım homojen olarak her yere dağılıyor. Senin belin filan incecik duruyor, şanslısın bence hiç de 8 kg almış durmuyorsun, şu anda kaç kg dasın? Benim boyum 167 cm kilom 72 oldu
çok geçmiş olsun canım, umarım her şey yolunda gider. dualarım sizin için, inşallah güzel haberlerini alırız tez zamanda. Herşey Allah'tan canım, içini ferah tutmaya çalış sen de bol bol dua et.Benimde addt tarihine göre eylül annesiydim. İkiz olduğu için ağustosa çekti doktorum en erken 1 ağustos demistiki aradan 10 gün geçti geçmedi ağrı ile hastaneye gittiğimde açılma vardı rahimde acil dikiş attılar. Bir. Bebeğimin sebebi belirlenmedi suyu Azalmış doktor birini feda ediceZ belki dedi digeride riskte((( paArtesi kontrolum olucak ne olur kizlarim için dua edermisiniz çok kötü yum
bence yeter de artar bile canım daha ne olsun. biz hamileyiz, etrafımızdakiler bizi şımartsın biz mi şımartıcaz diyorum ben. eskiden böyle şeyler mi varmış hem. çikolata ve magnet gayet güzel fikir. ben hiçbir şey hazırlamayacaktım ama geçen bebek şekeri olarak sabun gördüm internette onu beğendim. zaten bulunduğum şehirde şimdi kimsem yok neredeyse, en yakınlarıma böyle bir hediye hazırlarım belki o kadar. ya da yine hatıra olsun diye magnet olabilir. ama süslü şeyleri sevmiyorum, her şeyi olabildiğince sade seçiyorum. içinden nasıl geçiyorsa öyle yap, kendini nazla, bebişini nazla, gerisini boşver gitsin benceMerhaba arkadaslar uzun zamandir giremedim. Sizlere danismak istedigim belki basit ama ufak bi sorum var.. Allah izin verirse dogum yaptiginizda hastane odasini suslemek disinda nasil ikramliklariniz olucak. Yani meyve sulari kurabiyeler suslu bardaklar sartmi? Maddiyattan degil aksine manevi olarak ben doguma girerken cevremde yardimci olabilecek cok kisi bulunmadigindan teredduuteyim.. yani sezeryan dogum yaparsam kendim suslerim ama normal dogumda yapabilmem imkansiz doguma girecegim icin. Sizce ikramlik bebek cikolatasi ve ufak bir bebek magneti yeterli olurmu? Birde kapi susum olur yeter gider diyorum.. sizlerin fikrinide alabilirmiyim
hem de nasıl ağrıyor valla, elim belimde geziyorum bazen, eşim hem üzülüyor hem gülmeden edemiyor arkamdanKızlar ya sizinde beliniz çok agriyor mu? Rahatlamak için neler yapıyorsunuz?
Benim de normal olursa doğum bu işleri süslemeleri yapacak kimsem yok. İlk bebeğimde yapamadım erken doğum sebebiyle çok içimde kaldı yapmak istiyorum ama her bir detayı düşünüp süsler şerbetlikler muazzam süslü bir masa kurmak istesem alsam hepsinden gece yarısı normal doğuma gitsem veya gündüz hiç arkamdan bunları ayarlayan olmaz maalesefMerhaba arkadaslar uzun zamandir giremedim. Sizlere danismak istedigim belki basit ama ufak bi sorum var.. Allah izin verirse dogum yaptiginizda hastane odasini suslemek disinda nasil ikramliklariniz olucak. Yani meyve sulari kurabiyeler suslu bardaklar sartmi? Maddiyattan degil aksine manevi olarak ben doguma girerken cevremde yardimci olabilecek cok kisi bulunmadigindan teredduuteyim.. yani sezeryan dogum yaparsam kendim suslerim ama normal dogumda yapabilmem imkansiz doguma girecegim icin. Sizce ikramlik bebek cikolatasi ve ufak bir bebek magneti yeterli olurmu? Birde kapi susum olur yeter gider diyorum.. sizlerin fikrinide alabilirmiyim
Günaydın canim insallah kötü bisey degildir ama tedbiride elden birakma cunku gercekden insan bu haftalarda korkuyor basima gelince dahada anladim, en azindan gidersin doktora bakarlar icin rahat eder cunku gitmesende strese gireceksin ve icin rahat etmezGünaydıınn kızlar iyi pazarlar. Saat o8.58 de karnımda sertleşmeyle uyandım. Sonra o9. 1o da bidaha oldu 1 dk sürmemiştir. O9.23 de tekrar oldu. En son o9. 3o da oldu sertleşiyo hafif belim agrıyo. Korktum bu kadat sık olmasından ben ne yapayım annemlerde kaldık uyandırsammı annemi kötü bişeymidir. Ebe bana say düzenli aralıklarla oluyorsa kasılmadır demişti
Selam canım benimde 4.5 çıkmıştı p.tesi günü. Ben her ay olcturuyorum vajinal mi baktilar? Suan gayet iyi demek senin rakamın bebeğin kesesi rahim ağzı çok uzak ama sezeryan yada normal için şuan erken o çünkü sonlara doğru daha da yaklaşıyor diye biliyorum inşaallah gönlüne göre olurArkadaşlar benim ilk kez rahim ağzım ölçüldü 4.30 doktorum suan korkulucak bişey yok dedi ama yinede ben bilgisi olan arkadaşlardan fikir almak istiyorum bu iyi bi rakammıdır sezeryanmı gidişat ne dir ne deildir bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın
Amin canım senden de razı olsun. Aslında Dr olması gereken yani düzenli bakılması gereken birşeye bakmis. İçini ferah tut canım. İçini rahatlattiysam ne mutluAmin inşallah Allah herkesin gönlündekini verir, vajinal deildi muaynem açıkcası doktorun bi mimiği beni telaşlandırdı yoksa ona güvenim tamda...cevap yazdıgın için çok saol okuyorum okuyorum genede pek istediğim bilgiye erişemedim...Allah razı olsun şimdi sende sorun yok normal diyince içim rahatladıebican_040506
canım ne güzel yazmışsın gözlerim doldu, kesinlikle şu hayatta önceliklerimizi arasıra kendimize hatırlatmamız lazım, yoksa boşyere üzüyoruz kendimizi ve sevdiklerimizi. sağlık olmadıktan sonra ne para pul ne mal mülk, o yüzden şimdiye odaklanmak lazım, geçmişi düşünmeden gelecek için kaygılanmadan. kelebeğin ömrü gibi hayatımız. hepimiz sevdiklerimizin ve sahip olduklarımızın kıymetini iyi bilelim.Günaydın kızlar... Sizlere bir şey anlatmak istiyorum. Bugün tr saatiyle 16:30 da ayrılıyorum cape town' dan bildiğiniz gibi. Birkaç gündür kafam bulanık. Eşimden ayrılacağım için düşünüp duruyordum. Gün içinde kuzenimle olduğum için kendimi topluyor, gece yastığa başımı koyar koymaz ağlama nöbetlerine giriyordum. Ne kadar onu üzmemeye çalışsam da kollarında çok zayıfım ve tabi bu halimin etkisi de çok büyük. Bu halde son haftalarım nasıl geçecek, onun desteği olmadan nasıl doğuracağım, bir de eve yalnız çıkıyorum nasıl tekrar düzen oturtacağım diye düşünmekten kafayı yedim. Ta ki dün geceye kadar... Dün buradaki son gecemiz olmasına rağmen hiç duygusal boşluğa düşmeden rahat bir uyku çektim. Sebebi ise dün gündüz yaşadığım birkaç hadiseden ötürü.
Kuzenim burada olduğu için hem onu gezdiriyor, hem de en sevdiğimiz yerleri son kez görme fırsatımız oluyordu. Dün gündüz saatinde üçümüz ümit burnu limanına doğru yol aldık. Ben oradaki manzarayı çok severim. Yolda gitmeden avm ye uğrayıp yiyecek bir şeyler alalım dedik. Gittik, aldık, geldik. Avm de çok kalabalıktı. Eşim araba koltuğuna oturduğunda cüzdanının olmadığını farketti. Arabanın her yerini aradık ama bulamadık. Sonra avm deki kalabalıkta çıkarken cüzdanı çaldırdığına emin olduk. Bir anda başımızdan aşağı kaynar sular döküldü. Yurtdışında yaşayanlar bilir, cüzdan kaybolunca ehliyeti, kartları vs çıkarması göndermesi aylar sürüyor. İki gün sonra da eşim ayrılıyor buradan ve yanında kuruş yok. Benim o stresle karnıma ağrı saplandı. Doğumum yakın olsa o anda doğururdum herhalde stresten. Neyse hemen bankayı arayıp kartı iptal etmek istediğimizi söyledik. Görevli tam kartı iptal etti ve kuzenim arabanın çok alakasız bir yerinde cüzdanı buldu! Sonrası komik oldu, adam kartı iptal ettim tekrar geri almanız için talep yapmanız gerekli dedi, bir saat kadar da geri almaya uğraştık filan. :) Neyse ki sorunsuz şekilde halloldu her şey. Ama o iki saatlik yolculukta eşimle benzimiz bembeyazdı. Ben o ağrıyı inene kadar çektim. Allah korumuş dedik...
İki saat sonra Ümit burnuna vardık. Daha havasını çekmemle tüm modum değişti. Tepeye giderkenki dağ manzaraları, çiçekler o kadar güzeldi ki, teleferik yerine tırmanmayı tercih ettik (evet ben halen dağa çıkıyorum.) Çıktık tepeye. Gökyüzü masmavi, okyanusla renkler birleşmiş. Tam bulunduğum noktanın sağ tarafı hint, sol tarafı atlas okyanusu. Rüya gibi bir manzara. Yarın bu güzelliği bırakacağıma bir kez daha üzüldüm. Bol bol ölümsüzleştirdik o anları. Sonra fotoğraf çekeceğimiz bir başka noktada bir adamın tam tepenin olduğu taşa boylu boyunca uzandığını gördük. Normal sizin bizim gibi bir tipti. Gözlerini kapamış ya uyuyordu ya da dinleniyordu. Derin derin temiz havayı içine çekiyordu.İnsanlar da o noktada fotoğraf çekmek için kuyruk olmuşlardı. Neyse daha sonra adamın yanındaki arkadaşı onu kollarından tutarak kaldırdı ve ne görelim, adam görme engelli... ve onca güzelliği görmekten mahrum olduğunu bilmesine rağmen bir an olsun hissedebilmek için gelmiş oraya. Dalga seslerinden huzuru yakalamaya çalışıyor. Günün geri kalanı bizim için tam bir dumur oldu. Gün içinde atlattığımız korku, günlerce yaşadığım depresif ruh halleri, daha önceleri vs uçup gitti. Derdime tüküreyim dedim. Ne kadar şükürsüz insanlar olduğumuzu farkettik. Hiçbir şeyin sağlıktan öte gelmediğini bir kez daha anladık. O gün cüzdanı gerçekten de kaptırsak, tüm dünyamız yansa da şu hayatta tüm servetini bağışlasan satın alamayacağımız şeyler var. Ne diye en ufak şeyden büyük sıkıntılar yaratırız ki kendimize. Ya da gerçekten eldekinin kıymetini bilmek için elden uçması mı gerekli? Hepimiz çok etkilendik dünkü adamdan ve dün gece hiç ağlamadım. Benim için en önemli şey sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı. Allah bu güzellikleri bize bahşetmişken dünya sıkıntısında kalmak ağır geldi bana. Şimdi kızımla yeni bir hayata başlayacağız, babamız da yeni şehrinde yeni hayatına adım atıp eylülde bize kavuşacağı günü bekleyecek.
Bundan sonra hepiniz için tek duam, sağlığınızdan sıhhatinizden Allah mahrum bırakmasın. Burada bir arkadaşımız vardı eşi önemli bir kalp ameliyatına girecekti. Ne bebek gözündeydi ne geride kalan dünyası. Bu da güzel bir örnekti benim için. Hayat küçük hesaplar peşine düşmek için çok kısa.
Hepinizi çok öpüyorum annelerim.
Türkiye' de tekrar görüşmek üzere. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?