- 5 Nisan 2016
- 739
- 1.109
- 28
- 37
hoşgeldiniz, nereye gittiniz nasıl geçti? bizde geçen haftalarda Roma'da kısa bir tatil yaptıkGünaydın hanımlar biz tatilimizi yaptık geldik :) sizlerde keyifler nasıl
hoşgeldiniz, nereye gittiniz nasıl geçti? bizde geçen haftalarda Roma'da kısa bir tatil yaptık
Canım demir hapı önemli diye biliyorum bana doktorum doğumdan sonra bile kullanman gerek dedi ayrıca kilo filan da yapmadı kilo alımım normal, vitamin hapı için kilo yaptığını duydum decavit kullananlar söylüyorlardı ama ben vitamin kullanmıyorum, yediğim besinlerden aldığım yeterli dedi dr. Sende günlük yediğin şeylerden aldığın vitaminlere bak arada da kan verip eksiklik olup olmadığına bakarsın, kontrollu bir şekilde olabilir belkiArkadasar vitamin ve demir hapini kullanmak zorundamiyiz.doktor bana kullan dedi..ama kilo yapar diye cekiniyorum...icmesem olmaz mi
Geçmiş olsun canım Allah sağlık sıhhat versin sana da bebeğine deSevgili anneler ne olur bana dua edin. Dualariniza cok ihtiyacim var... Viral konjonktivit denen bir hastaliga yakalandim gecmek bilmiyor.Allahim bana sabir ver güc ver şifa ver. Hamile oldugum icin sinirli sekilde ilac veriyorlar. Hamileleein duasi makbul olur dualariniza cok ihtiyacim var ne olursunuz dua edin biran once iyileseyim..Rabbim bebeklerimizi saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin insallah..hepinize saglikli gunler..
Sevgili anneler ne olur bana dua edin. Dualariniza cok ihtiyacim var... Viral konjonktivit denen bir hastaliga yakalandim gecmek bilmiyor.Allahim bana sabir ver güc ver şifa ver. Hamile oldugum icin sinirli sekilde ilac veriyorlar. Hamileleein duasi makbul olur dualariniza cok ihtiyacim var ne olursunuz dua edin biran once iyileseyim..Rabbim bebeklerimizi saglicakla kucagimiza almayi nasip etsin insallah..hepinize saglikli gunler..
Bi arkadasim taci basortusunun üstüne takmjsdi
Fotosunu bulursam atarim sadece süs kismini takmisdi tac ki smini degil yanlis anllattimYa oyle sanki bi garip duruo cnm. Esarbin uzerine direk susu yapistirmk daa hos olabilie
Geçmiş olsun, acil şifalar diliyorum sana canım. 3-4 sene önce kirpiklerim döküldü benim ve bir kaç tane yağı karıştırarak geceleri kirpik diplerime sürüyordum, çok iyi gelmişti kirpiklerim uzamaya başladı derken bir sabah kalktım ki gözüm göze benzemiyor, batmalar yanmalar oluyor. Beyoğlun' da Galata kulesinin dibinde eski ismiyle kuledibi olarak bilinir, Göz Eğitim ve Araştırma Hastanesi var, oraya gittim. Konjonktivit olmuşum, antibiyotikli göz damlaları kremler verdi doktor, 3 gün sonra düzelmeye başlamıştı. Endişe etme kalıcı birşey değil, ilaçları sınırlı şekilde kullandığından iyileşme sürecin uzamış olabilir. He bir de konjonktivitin nedeni virüstür bu yüzden de bulaşıcıdır. Buna çok dikkat et, bir gözündeyse eğer diğer gözüne de bulaşabilir. En kısa sürede iyileşirsin inşallah
Allahım yardımcınız olsun, güzel haberlerle döneceksiniz inşallah, şifa için duacıyız .Benimde addt tarihine göre eylül annesiydim. İkiz olduğu için ağustosa çekti doktorum en erken 1 ağustos demistiki aradan 10 gün geçti geçmedi ağrı ile hastaneye gittiğimde açılma vardı rahimde acil dikiş attılar. Bir. Bebeğimin sebebi belirlenmedi suyu Azalmış doktor birini feda ediceZ belki dedi digeride riskte((( paArtesi kontrolum olucak ne olur kizlarim için dua edermisiniz çok kötü yum
Amiiinn Allah razi olsun canim Rabbim hepimizu korusun insallah..Geçmiş olsun canım Allah sağlık sıhhat versin sana da bebeğine de
Cok sagol canim evet gozum mikrop kapmis bi de ustune cok kotu grip oldum ikisi de gecmek bilmedi.Rabbim dusmanima vetmesin bizi de kurtarsin saglicskla insallah sizleri de korusunGünaydın canım geçmiş olsun bildiğim kadarıyla gözün mikrop kapması oluyor dimi inşallah en kısa zamanda geçer
Seninle aynı durumdayız zaten, 15 .haftadan bu yana bırakmadı ağrılar bizi, yatakta dönerken eşimden tutunuyorum, gülüyor bana, dün instagramda 7-8 aylık hamile kadınlar resmen akrobasi hareketler yapıyorlar, eşim "benim karım yatakta dönemiyor" dedi, ay kendimi nasıl hantal, hımbıl bir şey hissettim, halbuki hala tüm ev işlerini dip köşe kendim yapıyorum, eşim de yardım ediyor sağolsun ama, tüm gün işteyim , masa başında olsam da yoruluyorum, kalan arta zamanlarda kimseye ihtiyaç duymadan devama ediyoruz, eşim öyle deyince bozuldum ama gerçekten vajinada baskılı ağrı var, 30 dkdan fazla yürüyüşte karnım oldukça geriliyor, dün molalı olarak 3 ssaat yürüdüm ama zor geiyor, gece baygın vaziyette uyudum. kontrolüm 7 haziranda, eminim ki doktorum, yürüyüş, esneme hareketleri yap, bu ağrılar çok normaaaalll, olaaacaaak yani o kadaaar diyerek naz yaptığımı düşünecekbende aynısını sorcaktım sen yazmışsın.ağrıyla resmen yaşamaya alıştım. yatak ta dönerken ayağa kalkarken eğilirken. kaç defa gittim hep normal denildi. nasıl bilecez ya
Canım ya yorumunu okuyunca da tarifin kasılma harici tutuyor, ben de kasılma yok, yürüyünce ve eğilince bacak aramda baskı gibi gerilme , zorlanma var, genital bölgede sanki bir lastikle bacaklarımı ayırmamı engelleyen bir durum var gibi , inanki elimle yokluyorum bacak arasını, yok burası değilmiş diyorum ,sanırım içeriden rahim baskısını böyle hissediyorum, Allaha emanet yavrucuklar.Canim bende de ayni öyle yuruyunce özellikle ve egilince bir baski vardi bacak aramda ve karnima giren kramplar arttinca artik normal degil dedim ve durumu ebeme anlattim nst yaptilar ve direk doktoruma gonderdi enfeksiyon olabilir dedi ama sanci nedeni kesin degil dedi, ,,, yani bu haftalarda olur dedim normaldir ama normal degilmis agrisi Genital bolgmde cok hissediyordum bu haftalarda sanci olmasi erken doguma ve acilmaya sebep oluyormus
Canım içine nasıl siniyorsa en güzeli odur, ben ailemden ve yakınlarımdan farklı bir şehirdeyim, hastanede aksiyon kısmını minimalde tutacağız(bebek çikolatası ve lokum beğendim, onu siparişedeceğiz) eve gelen en yakınlarımız olacak, 2016 eylül bebeklerinin cicileri başlığına da yazmıştım, en yakınlar için bir hediye paketi yapıyorum, yetişkinler için kokulu bebek sabunu, iğnelik olarak da kullanılabilecek bebek lavanta kesesi, çocuklar için de şekerleme paketi koyacağım içine. ikramlık olarak da tatlı ve tuzlu kurabiye, kek ve limonata olacak, genelde kullan at kağıt malzemeler aldım, tabak, bardak, pipet, peçete vs. ama lohusa şerbeti için de bardak süsü aldım 12 adet, kekler için de süsleme kek tacı aldım, en azından miniğimin sevdiklerimle güzel fotoları olsun diye abartmadan biraz süslemeyi planlıyorum ikramlıkları.bir de sunum kaseleri, tepsiler filan aldım işte, Rabbim sağlıklı sıhhatli kavuştursun inşallah.Merhaba arkadaslar uzun zamandir giremedim. Sizlere danismak istedigim belki basit ama ufak bi sorum var.. Allah izin verirse dogum yaptiginizda hastane odasini suslemek disinda nasil ikramliklariniz olucak. Yani meyve sulari kurabiyeler suslu bardaklar sartmi? Maddiyattan degil aksine manevi olarak ben doguma girerken cevremde yardimci olabilecek cok kisi bulunmadigindan teredduuteyim.. yani sezeryan dogum yaparsam kendim suslerim ama normal dogumda yapabilmem imkansiz doguma girecegim icin. Sizce ikramlik bebek cikolatasi ve ufak bir bebek magneti yeterli olurmu? Birde kapi susum olur yeter gider diyorum.. sizlerin fikrinide alabilirmiyim
Afacanlar kiloları aldırdıkları gibi zayıflatırlar inşallah ben süt verme kısmında zayıflamaya çok umut bağlamış durumdayımbenim boyum kısa canım o yüzden çok almasam iyi olacak. aldığım da hep basenlere gidiyor maalesef evet belim normal hala. boyum 1.60 benim. kilo 55-56 ile yani ben de fazlayla başladım, şimdi 63-64kg çıkıyorum. kışları hep kilo alırım zaten o döneme denk geldik. yaz ile arada hep 3-4 kilo değişirdi kilom. bence endişelenmemeliyiz, bebişler bizi iki günde zayıflatır gibime geliyor. benimkine ben bam bam adını koydum artık canımı acıtmaya başladı tekmeleri. geçen kpss'ye girdim, sınava odaklanmaya çalışırken beyefendinin tekmeleri zirve yaptı, artık zaten tshirtten görünüyor hareketler, ben de gülsem mi ağlasam mı bilemedim zaten bu sene de sınavdan hayır yok o belli ,ben de salladım gitti. şimdiden böyleyse bu kerata beni çok yoracak. aman istedikleri kadar yorsunlar yeter ki kavuşalım artık değil mi...
İkisini de kullandım bende kansızlık var 3 aydır da yükselmedi gitti 2 hap içiyorum decavit de 1 tane. Kilo yaptığını düşünmüyorum bu hafta bıraktık vitamini bence Demir'i eksik etmemek lazım vitamin yediklerine dikkat ederek telafi edilir heraldeArkadasar vitamin ve demir hapini kullanmak zorundamiyiz.doktor bana kullan dedi..ama kilo yapar diye cekiniyorum...icmesem olmaz mi
Evet yaaaa ben de yatağa yüzü gömülü uyuyanlardanım normalde, nasıl özledim yüzüstü uyumayı, bebişler doğsun beraber yüzüstü yatarız artıkhem de nasıl ağrıyor valla, elim belimde geziyorum bazen, eşim hem üzülüyor hem gülmeden edemiyor arkamdan. neyse ki çok yardımcı oluyor sağolsun. fark ettim de magnezyum ilacımı bikaç gün aksatsam çok aşırı artıyor bu ağrılar, demek ki ilaç faydalıymış diyorum ben de. zor olsa da yürüyüşümü yapmaya çalışıyorum. en çok da yüzüstü yatmayı özledim ben .
Çok zor sınavlar var, Allah zor imtihan vermesin, verene de dayanma gücü, sabır versin. Doğru söylüyorsun şükürsüz, minnetsiz olduk, günlük koşturmacalar bir çok detayı kaçırmamıza sebep oluyor maalesef, kolayca sığınacağımız bahanelerimiz de hep hazır oluyor zaten.Günaydın kızlar... Sizlere bir şey anlatmak istiyorum. Bugün tr saatiyle 16:30 da ayrılıyorum cape town' dan bildiğiniz gibi. Birkaç gündür kafam bulanık. Eşimden ayrılacağım için düşünüp duruyordum. Gün içinde kuzenimle olduğum için kendimi topluyor, gece yastığa başımı koyar koymaz ağlama nöbetlerine giriyordum. Ne kadar onu üzmemeye çalışsam da kollarında çok zayıfım ve tabi bu halimin etkisi de çok büyük. Bu halde son haftalarım nasıl geçecek, onun desteği olmadan nasıl doğuracağım, bir de eve yalnız çıkıyorum nasıl tekrar düzen oturtacağım diye düşünmekten kafayı yedim. Ta ki dün geceye kadar... Dün buradaki son gecemiz olmasına rağmen hiç duygusal boşluğa düşmeden rahat bir uyku çektim. Sebebi ise dün gündüz yaşadığım birkaç hadiseden ötürü.
Kuzenim burada olduğu için hem onu gezdiriyor, hem de en sevdiğimiz yerleri son kez görme fırsatımız oluyordu. Dün gündüz saatinde üçümüz ümit burnu limanına doğru yol aldık. Ben oradaki manzarayı çok severim. Yolda gitmeden avm ye uğrayıp yiyecek bir şeyler alalım dedik. Gittik, aldık, geldik. Avm de çok kalabalıktı. Eşim araba koltuğuna oturduğunda cüzdanının olmadığını farketti. Arabanın her yerini aradık ama bulamadık. Sonra avm deki kalabalıkta çıkarken cüzdanı çaldırdığına emin olduk. Bir anda başımızdan aşağı kaynar sular döküldü. Yurtdışında yaşayanlar bilir, cüzdan kaybolunca ehliyeti, kartları vs çıkarması göndermesi aylar sürüyor. İki gün sonra da eşim ayrılıyor buradan ve yanında kuruş yok. Benim o stresle karnıma ağrı saplandı. Doğumum yakın olsa o anda doğururdum herhalde stresten. Neyse hemen bankayı arayıp kartı iptal etmek istediğimizi söyledik. Görevli tam kartı iptal etti ve kuzenim arabanın çok alakasız bir yerinde cüzdanı buldu! Sonrası komik oldu, adam kartı iptal ettim tekrar geri almanız için talep yapmanız gerekli dedi, bir saat kadar da geri almaya uğraştık filan. :) Neyse ki sorunsuz şekilde halloldu her şey. Ama o iki saatlik yolculukta eşimle benzimiz bembeyazdı. Ben o ağrıyı inene kadar çektim. Allah korumuş dedik...
İki saat sonra Ümit burnuna vardık. Daha havasını çekmemle tüm modum değişti. Tepeye giderkenki dağ manzaraları, çiçekler o kadar güzeldi ki, teleferik yerine tırmanmayı tercih ettik (evet ben halen dağa çıkıyorum.) Çıktık tepeye. Gökyüzü masmavi, okyanusla renkler birleşmiş. Tam bulunduğum noktanın sağ tarafı hint, sol tarafı atlas okyanusu. Rüya gibi bir manzara. Yarın bu güzelliği bırakacağıma bir kez daha üzüldüm. Bol bol ölümsüzleştirdik o anları. Sonra fotoğraf çekeceğimiz bir başka noktada bir adamın tam tepenin olduğu taşa boylu boyunca uzandığını gördük. Normal sizin bizim gibi bir tipti. Gözlerini kapamış ya uyuyordu ya da dinleniyordu. Derin derin temiz havayı içine çekiyordu.İnsanlar da o noktada fotoğraf çekmek için kuyruk olmuşlardı. Neyse daha sonra adamın yanındaki arkadaşı onu kollarından tutarak kaldırdı ve ne görelim, adam görme engelli... ve onca güzelliği görmekten mahrum olduğunu bilmesine rağmen bir an olsun hissedebilmek için gelmiş oraya. Dalga seslerinden huzuru yakalamaya çalışıyor. Günün geri kalanı bizim için tam bir dumur oldu. Gün içinde atlattığımız korku, günlerce yaşadığım depresif ruh halleri, daha önceleri vs uçup gitti. Derdime tüküreyim dedim. Ne kadar şükürsüz insanlar olduğumuzu farkettik. Hiçbir şeyin sağlıktan öte gelmediğini bir kez daha anladık. O gün cüzdanı gerçekten de kaptırsak, tüm dünyamız yansa da şu hayatta tüm servetini bağışlasan satın alamayacağımız şeyler var. Ne diye en ufak şeyden büyük sıkıntılar yaratırız ki kendimize. Ya da gerçekten eldekinin kıymetini bilmek için elden uçması mı gerekli? Hepimiz çok etkilendik dünkü adamdan ve dün gece hiç ağlamadım. Benim için en önemli şey sağlığım ve sevdiklerimin sağlığı. Allah bu güzellikleri bize bahşetmişken dünya sıkıntısında kalmak ağır geldi bana. Şimdi kızımla yeni bir hayata başlayacağız, babamız da yeni şehrinde yeni hayatına adım atıp eylülde bize kavuşacağı günü bekleyecek.
Bundan sonra hepiniz için tek duam, sağlığınızdan sıhhatinizden Allah mahrum bırakmasın. Burada bir arkadaşımız vardı eşi önemli bir kalp ameliyatına girecekti. Ne bebek gözündeydi ne geride kalan dünyası. Bu da güzel bir örnekti benim için. Hayat küçük hesaplar peşine düşmek için çok kısa.
Hepinizi çok öpüyorum annelerim.
Türkiye' de tekrar görüşmek üzere. :)
Doktorum ölçtüğünde rahim ağzı kapalı, kesenin konumu ve yeri iyi diyor ama rakam söylemiyor, sanırım sıkıntı ya da risk olsa söylerdi.Selam canım benimde 4.5 çıkmıştı p.tesi günü. Ben her ay olcturuyorum vajinal mi baktilar? Suan gayet iyi demek senin rakamın bebeğin kesesi rahim ağzı çok uzak ama sezeryan yada normal için şuan erken o çünkü sonlara doğru daha da yaklaşıyor diye biliyorum inşaallah gönlüne göre olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?