Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    306

Hmaileye farz değilki kuranda açıklaması bile var bunun neden kendimizi zora sokalımki yemeği geçtim bebeklerimizin suya ihiyacı var , ee yemek yemeyince benim kan şekerim düşüyor , sevap kazanalım derken daha çok günah bebeklerimizede bizede

Ben geçen hafta kontrolde doktoruma sormuştum. Kısa günler olsa olabilirdi ama uzun günler çok uzun süre susuz ve aç kalacaksın bayılabilirsin bebeğin hareketleri azalır tutma dedi. En son çıkarken kapıdan tekrar oruç tutma dedi.

Haddim değil belki ama yine de söylemek isterim, Hastalık, özür ve yaşlılık gibi durumlar olmadığı sürece sağlıklı bir insanın oruç tutmayıp sadece fidye vermesi yeterli değildir, yani bir örnekle söylemek gerekirse kendimizden örnek verelim, hamileyiz ve açlık süresi uzun, bebeğimizin sağlığını etkileyecek bir durum söz konusu bu yüzden oruç tutmadık değil mi, işte o zaman bunun fidyesini vermemiz yeterli değil, tutmadığımız her bir gün için oruç tutmamız gerekir. Yanlışım varsa beni de düzeltsin daha bilgili olan birisi yanlış yönlendirmek istemem

Kesinlikle doğru zaten fidyesini versen bile magdurluk durumu kalkınca onun tutmak zorundasın diye bilyorum

peki biz hamileyken fidye verecekmiyiz her gün için

Gözün aydın canım, çok sevindim, nefesimi tutup okudum senden gelecek haberi, bu haftalarda artık iyice panik oluyoruz galiba, Rabbim sağlıkla kavuştursun yavrularımıza inşallah...

Arkadaşlar merhaba 25. Haftadayım şeker yüklemesi için doktorum 75 ml eczaneden glikoz almamı söyledi. Açıkçası pek yaptırmak istemiyorum ama ne gibi etkileri olur yaptırmazsam da bilemedim. Ayrıca bebek hareketlerini bu haftada bile az hissediyorum bu normal mi sizce ? Teşekkürler.

Bende sizinle aynı durumdayım canım. Doktoruma hemorid ve kabızlığı soylediğimde kesinlikle kabız olmamalısın hemorid için çok riskli deyip duphalac yazmıştı. Çok sık kullanmadım çok çok ihtiyaç duyunca aldım ama yine de işe yarıyor. Hatta bir kutu bitti bugün sağlık ocağında tekrar yazdırdım.bence doktoruna sorup alabilirsin.tadı berbat şekerli olsa da işe yarıyor

Canım ben 2 saat birşey yemediğimde içimde şiddetli tepikler hissediyorum. Mümkün değil tutmam. Bende kendimi kotu hissediyorum fakat insan sağlığı herşeyden önemli. Nasıl ki kalp tansiyon hastaları ilaç kullandıkları için tutamıyorsa bizde tutamayabiliriz diye düşünüyorum. Dinen nasıldır bilmiyorum ama bebek ek gıdaya başladıktan sonra kaza yaparız artık

Haklısın canım. Zaten dediğin gibi eninde sonunda tutacağız. Bir de ben geçen Ramazan'da da hamileydim. Daha çok yeni diye tuttum. Sonra son günlere doğru leke gelmeye başladı. Doktora gittim rahim çok susuz kalmış kasılmış dedi. Bayramda da eşimin memleketine gittik, sıcak yol derken çok bunaldım ve 2. gün kanamam başladı. Bebeğim düştü. Tek sebep bu değil tabii ki, hatta belki hiç etkisi bile yok. Ama biz önlem almaya karar verdik bu sefer. Eşimin memleketine gitmeyeceğim. Oruç da tutmayı düşünmüyorum. Sonuçta ruhsat var, niye zora sokayım kendimi de bebeğimi de.

Bende cok hissetmiyorum suyu az çunku benim bebeğimin çok hareketli değil ama sorunda değil dedi dr

şeker yüklemesi yaptırmadım henüz ama yaptıracağım çünkü yüksek şekerin bebeği bazı olumsuzlukları olduğunu duydum yaptırmadanda bilemiyorum şu anda yüksekmi normalmi

Bende asla yaptirmiycam çok kötü bir gündü bide aç olunca bebeğim baya tekneleri sonrada şeker birden vücuda girince ben tetenozun ikinci dozunuda aynı gün oldum. Mide kaç gün mide bulantısı yasadim zaten hamileligimin başından beri tatlı yiyemiyorum. Ama kiloluyum diye Dr istedi şükür çıkmadı

Canim açlığı falan da hadi geçtim o kadar saat susuzluk bebegin gelişimi için çok tehlikeli bence. Bir arkadaş yazmıştı oruç tutan birinin bebeğinde gelişim geriliği olmuş ve erken doğum olmuş Allah korusun. Annem bile bana hamileyken tutmamış 26 yıl önce...

Benim doktorum da bana kesinlikle oruç tutma dedi bende tutmayı düşünmüyorum zaten demiştim, kendisi kapalı bir bayan sonuçta bana özellikle bununla alakalı bir ikazda bulunmazdı diye düşünüyorum, artık bebişlerimiz bizden besleniyor, kendimizle beraber onu da aç bırakmak olmaz, heleki suyu azalır falan çok korktuğum şeylerden biri. Ben bunu ilahiyatta bir hocaya sordum sonradan kazasını yapmamız yeterli olacağını söyledi, her gün için para vermeye gerek yokmuş.

Iki doktorum da duphalaci kullanabilecegimi soyledi. Sanirim fazla sanci yapcak kadar kullanilmadigi surece bir sorun yok.

Amin canim insallah saglikla sonuna kadar gitmek nasib olsun. Kucaklayalik kuzucuklari dertsizce :)

selam arkadaşlar benim 50 grlık şeker yüklemesi 200 çıktı yarın endokrin dr na gideceğim sonucu yüksek çıkan varmı başka acaba??

Zaten sanırım parayla borcu kapatamıyoruz canım. Zorunlu hastalık durumu olmadığı için. Kısa günlerde tutulur yavaş yavaş. Ben de kışa doğru her ay 4-5 gün tutarak tamamlamayı düşünüyorum.

Evet, para iyileşmesi mümkün olmayan hastalıklarda veriliyor. Biz daha sonra kaza edebiliriz.

O zaman da süt kesilmez di mi? Günler kısa olur, çok aç susuz kalmayız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…