- 5 Nisan 2016
- 739
- 1.109
- 28
- 37
Günaydın kızlar
Oruç konusunda doktoruyla konuşan var mı? Ben tutma niyetinde değilim, hatta imkansız olduğunu düşünüyorum ama çevremde baya baskı var. En azından bir dene diyenler, doktorlar zaten hemen öyle der, sen onlara bakma diyenler biraz canımı sıkıyor. Kendimi sanki bu durumu kullanıyormuş gibi suçlu hissetmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Günaydın kızlar
Oruç konusunda doktoruyla konuşan var mı? Ben tutma niyetinde değilim, hatta imkansız olduğunu düşünüyorum ama çevremde baya baskı var. En azından bir dene diyenler, doktorlar zaten hemen öyle der, sen onlara bakma diyenler biraz canımı sıkıyor. Kendimi sanki bu durumu kullanıyormuş gibi suçlu hissetmeye başladım. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ramazan orucu hamilelere farz değil bence . Normal insanlar tutabilenler tutsun. Bu kadar uzun saat aç kalarak bebeği zora sokarsın Allah etmesin bebeğin ufak bir sıkını yaşasa içini kemirir sebep oldu mu diye
Allahım her işin olurunu sunmuş bizlere tutamıyorsan 30 günlük iftar sahur ücretini hesapla ver bir fakire fukaraya.
ben her sene tutarım Ramazan orucunu öyle çok severim. Oruç tutmayı severim Ramazan ruhunu. İlk gebeliğimde 1,2 aylık zamanıma denk gelmişti yeni hamileydim tutmamıştım şimdi yine tutmam. İçine dert olmasın Rabbim kullarjnı öyle sever her durumda gözetir kolaylık sağlar
Seneye tutacağım günleri bekliyorum şimdiden nasipse yavrum kucagımda iftar yapmak nasip olsun :)
Haddim değil belki ama yine de söylemek isterim, Hastalık, özür ve yaşlılık gibi durumlar olmadığı sürece sağlıklı bir insanın oruç tutmayıp sadece fidye vermesi yeterli değildir, yani bir örnekle söylemek gerekirse kendimizden örnek verelim, hamileyiz ve açlık süresi uzun, bebeğimizin sağlığını etkileyecek bir durum söz konusu bu yüzden oruç tutmadık değil mi, işte o zaman bunun fidyesini vermemiz yeterli değil, tutmadığımız her bir gün için oruç tutmamız gerekir. Yanlışım varsa beni de düzeltsin daha bilgili olan birisi yanlış yönlendirmek istemem
Kesinlikle doğru zaten fidyesini versen bile magdurluk durumu kalkınca onun tutmak zorundasın diye bilyorum
peki biz hamileyken fidye verecekmiyiz her gün için
Bunu bilmiyorum ama sorup öğreneceğim sana da söylerim canım.
Gözün aydın canım, çok sevindim, nefesimi tutup okudum senden gelecek haberi, bu haftalarda artık iyice panik oluyoruz galiba, Rabbim sağlıkla kavuştursun yavrularımıza inşallah...Kızlarr biz anca gelebildik. Doktor suyunda azalma var ama aman aman dencek kadar degil dedi. Evet 1 hafta geriden geliyo ama saglıklı bi bebek dedi. 4boyutlu usg yapılsın dedi kan ve idrar tahlili yaptırdı. 4boyutlu usg nin doktoru uyuz bi kadındı önce beni beklettii en son sen geliceksin dedi. Odasından çıkarken agrım var duramıyorum artık dedim ne agrısıymış bu dedi. Neyse gel bakalım dedi tam bakmaya başladı önce yüzünü gösteremicem pozisyonu uygun degil dedi sonrada kalk kalk bugun bakmayalım yarın 4 te gel bakalım bebek dizlerini karnına çekmiş dedi. Benim şansıma ya hastane iyi olur doktor berbat ya doktor iyi olur hastane berbat. Şimdi bi tane daha doktor buldum kordon hastanesinde mete beymiş ama yoruldum artık oda haftaya giderim. Uarın sözdeee 4 boyutlu görücem cocugumu. Ama saglıgı iyi dedi ya çok şükürrr..
anladım canım, seninki çok farklı bir boyut gerçekten, ben kanama olayını çok sık yaşadığım için sordum, kantaron yağının kırmızısını ve kırmızı olmayanını aldım bende, duphalac gebelikte kullanılıyor mu ya ay söylesene banaa hemen söyliyim doktora bana da yazsın çok sevindim şuan, ben kayısı da yesem incir de yesem fayda etmiyor, 4-5 günü buluyor wc ye çıkmam. Haliyle zorlanıyorum, zorlanınca neler oluyor biliyosun, sonra bir süre oturamıyorum vs vs... acısını saymıyorum bile. Benim bağırsak karakterim değişmiş olabilir, önceden patates kızartması yediğimde çok etkili olurdu rahatça çıkardım wc ye, ama şimdi o bile etki etmiyor. İnşallah ilerlemiş hemoroid sorunlarıyla karşılaşmayız
Günaydın kızlar
Haklısın canım. Zaten dediğin gibi eninde sonunda tutacağız. Bir de ben geçen Ramazan'da da hamileydim. Daha çok yeni diye tuttum. Sonra son günlere doğru leke gelmeye başladı. Doktora gittim rahim çok susuz kalmış kasılmış dedi. Bayramda da eşimin memleketine gittik, sıcak yol derken çok bunaldım ve 2. gün kanamam başladı. Bebeğim düştü. Tek sebep bu değil tabii ki, hatta belki hiç etkisi bile yok. Ama biz önlem almaya karar verdik bu sefer. Eşimin memleketine gitmeyeceğim. Oruç da tutmayı düşünmüyorum. Sonuçta ruhsat var, niye zora sokayım kendimi de bebeğimi de.Canım bende bu konuyu araştırdım, hafta içi tutma denemesi yapmayacağım çünkü sabah 7 de kalkmış oluyorum, yol gelip çalışıyorum, hadi yemek yememeye dayandım diyelim ama susuzluğa dayanamam gibi, cumartesi pazar deneme yapacağım eğer kötü olmazsam haftasonları tutmayı düşünüyorum, tabi doktorumun fikrini de almak istiyorum öncelikle. Tutamazsan da üzülme, borç bizim borcumuz sonuçta tutamadığımız her bir günü tutmamız gerekecek zaten, vicdanını rahatsız etmene gerek yok. İslam hoşgörü dinidir bunu unutmayalım
Arkadaşlar merhaba 25. Haftadayım şeker yüklemesi için doktorum 75 ml eczaneden glikoz almamı söyledi. Açıkçası pek yaptırmak istemiyorum ama ne gibi etkileri olur yaptırmazsam da bilemedim. Ayrıca bebek hareketlerini bu haftada bile az hissediyorum bu normal mi sizce ? Teşekkürler.
Y yapayalniz1 sanırım normal canım cocukda resmen şoka girio benimkide o gün çok çok az kımıldadı ondan önceki günde tetenoz olmuştuk 2 gün bebişim şok geçirdi bu yüzden eğer 2. Bebek düşünürsem asla bi daha şeker yüklemesi yaptırmıycam hayatımda gördüğüm en büyük eziyet hem çocuga hem bana
Günaydın kızlar
anladım canım, seninki çok farklı bir boyut gerçekten, ben kanama olayını çok sık yaşadığım için sordum, kantaron yağının kırmızısını ve kırmızı olmayanını aldım bende, duphalac gebelikte kullanılıyor mu ya ay söylesene banaa hemen söyliyim doktora bana da yazsın çok sevindim şuan, ben kayısı da yesem incir de yesem fayda etmiyor, 4-5 günü buluyor wc ye çıkmam. Haliyle zorlanıyorum, zorlanınca neler oluyor biliyosun, sonra bir süre oturamıyorum vs vs... acısını saymıyorum bile. Benim bağırsak karakterim değişmiş olabilir, önceden patates kızartması yediğimde çok etkili olurdu rahatça çıkardım wc ye, ama şimdi o bile etki etmiyor. İnşallah ilerlemiş hemoroid sorunlarıyla karşılaşmayız
Zaten sanırım parayla borcu kapatamıyoruz canım. Zorunlu hastalık durumu olmadığı için. Kısa günlerde tutulur yavaş yavaş. Ben de kışa doğru her ay 4-5 gün tutarak tamamlamayı düşünüyorum.Benim doktorum da bana kesinlikle oruç tutma dedi bende tutmayı düşünmüyorum zaten demiştim, kendisi kapalı bir bayan sonuçta bana özellikle bununla alakalı bir ikazda bulunmazdı diye düşünüyorum, artık bebişlerimiz bizden besleniyor, kendimizle beraber onu da aç bırakmak olmaz, heleki suyu azalır falan çok korktuğum şeylerden biri. Ben bunu ilahiyatta bir hocaya sordum sonradan kazasını yapmamız yeterli olacağını söyledi, her gün için para vermeye gerek yokmuş.
Evet, para iyileşmesi mümkün olmayan hastalıklarda veriliyor. Biz daha sonra kaza edebiliriz.Benim doktorum da bana kesinlikle oruç tutma dedi bende tutmayı düşünmüyorum zaten demiştim, kendisi kapalı bir bayan sonuçta bana özellikle bununla alakalı bir ikazda bulunmazdı diye düşünüyorum, artık bebişlerimiz bizden besleniyor, kendimizle beraber onu da aç bırakmak olmaz, heleki suyu azalır falan çok korktuğum şeylerden biri. Ben bunu ilahiyatta bir hocaya sordum sonradan kazasını yapmamız yeterli olacağını söyledi, her gün için para vermeye gerek yokmuş.
O zaman da süt kesilmez di mi? Günler kısa olur, çok aç susuz kalmayız.Zaten sanırım parayla borcu kapatamıyoruz canım. Zorunlu hastalık durumu olmadığı için. Kısa günlerde tutulur yavaş yavaş. Ben de kışa doğru her ay 4-5 gün tutarak tamamlamayı düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?