Kendin de farkındasın zaten, şu anda bir mucizeyi yaşıyorsun ve fazladan 10-15 kg elbette veriliyor, ve hatta doğumdan sonra extra çabasız kendiliğinden bile gidebiliyor ama bu mucize her zaman herkese nasip olamayabiliyor, şükret gerisini de duyma şu süreçte, kendini bilmez insanlar maalesef hep oluyor, olacak da.isyaaaan...
daha serin ve iş yerime daha yakın olduğu için annemde kalmaya başladım. doğum iznime kadar hafta içi orada kalmaya devam edeceğim. ama komşularını öldürmezsem. dün birisi balkona çağırıyor merak etmiş beni sağolsun yorumu ayyy hamile gibi değil şişko gibisin
bugün sabah başka birisiyle karşılaştım doğuma kaç ay var dedi 3 deyince yuh 3 ay daha şişersen patlarsın dedi
öğle molasında iş arkadaşım son üç ayını öğle yemeği yemeden geçirsen iyi edersin yoksa doğuma vinçle götüreceğiz seni dedi
57 kilodan tedavi sürecinde 80li kilolara çıktım dr. kilo vermem için tedaviye ara verdiğinde mucizem gerçekleşti ve doğal yollardan hamile kaldım. şu an 86 kiloyum ve dr. sorun yok gayet normal sağlıklısın diyor. bu can sıkıcı yorumları yapan herkes bu sürecimi biliyor.
şu an çoooook mutsuzum yaaa
MaşallahBugün 27+6 olduk. Doktor kontrolümüz vardı. Oğluşumun kilosu 1221 gr boyu 39 cm olmuş.
Maşallahhhdışarıdan hareketlerini izliyorum ben de, gün içinde ofiste olunca sürekli yoğunlaşamıyorum, akşam uzanınca öyle tatlı tepikliyor ki, suratımızda kocaman bir gülümsemeyle durup göbeğimi seyrediyoruz eşimle, bizimki 7 haziranda 907 gramdı, o yüzden 10 gün kadar önde dedi demek ki doktorumuz, tahmini doğum tarihi için de 8 eylül dedi zaten, hayırlısıyla kavuşalım inşallah.
Çok sağol canım, sana da geçmiş olsun, haftada 2 gün içiyordum magenzyumu her gün içebilirsin dedi doktor son kontrolde, ishalim sürekli, gün aşırı içiyorum o yüzden magnezyumu,dün sabah haykıra haykıra uyandım yine sol baldırımda krampla uyandım yine, şimdiye kadar 3 defa yaşadım, çok kötü oluyor, eşimi de korkutuyorumsinemnur geçmiş olsun canım o dediklerini bende yaşadım geçen haftalarda ayakta fazla kalma günde iki şişe soda iç ve magnezyum destegi verdi bana doktor bu aylarda böyle kasılma erken sık sık oluyorsa ve dakika tut dakikasını şaşmıyorsa günde 5 i geçiyorsa beklemeden gel dedi birde uzanırken oldugunda mutlaka pozisyon değiştir sakın karnını ovma sertlik geçsin diye dedi. Senin doktora görünmende fayda var için rahat etsin en azından. Ama herşeyin ilacı bol bol dinlenmek..
Benimde sabahlari uyanirken sol baldirima acayip kramp giriyor. Bu sabah kendimi nasil yataktan attim bilmiyorum. Dehset aci veriyor. Allah yardimcimiz olsun. Yavrularimizi kucaklarimiza versin.Çok sağol canım, sana da geçmiş olsun, haftada 2 gün içiyordum magenzyumu her gün içebilirsin dedi doktor son kontrolde, ishalim sürekli, gün aşırı içiyorum o yüzden magnezyumu,dün sabah haykıra haykıra uyandım yine sol baldırımda krampla uyandım yine, şimdiye kadar 3 defa yaşadım, çok kötü oluyor, eşimi de korkutuyorummaden suyu da aklıma gelince içiyorum, içeyim bari her gün, dediğin gibi dün dinlenince iyi geldi sancılara ama gece boyunca dönmekten uyuyamadım, son 3 haftama kadar işe gelmek niyetindeydim, inşallah son 2 ay çok zor olmaz. bir de konuşuldu sanırım kızlar da, sata göre 19 eylül olan tahmini doğum tarihim usgye göre 8 eylül, benim son 3 haftam neye göre belirlenecek, doktorun verdiği rapor mu etkili oluyor, 8 eylülde doğum derse 15 ağustosa kadar, 19 eylül doğum derse ağustos sonuna kadar mı gideceğim işe, bu işi net bilen var mı?
Canım usg ölçümüne göre şekilleniyor. Doktorun sana rapor yazarken haftanı gününü belirtiyor zaten. Bu durumda en geç 15 ağustosta izne ayrılman gerekiyor gibi.Çok sağol canım, sana da geçmiş olsun, haftada 2 gün içiyordum magenzyumu her gün içebilirsin dedi doktor son kontrolde, ishalim sürekli, gün aşırı içiyorum o yüzden magnezyumu,dün sabah haykıra haykıra uyandım yine sol baldırımda krampla uyandım yine, şimdiye kadar 3 defa yaşadım, çok kötü oluyor, eşimi de korkutuyorummaden suyu da aklıma gelince içiyorum, içeyim bari her gün, dediğin gibi dün dinlenince iyi geldi sancılara ama gece boyunca dönmekten uyuyamadım, son 3 haftama kadar işe gelmek niyetindeydim, inşallah son 2 ay çok zor olmaz. bir de konuşuldu sanırım kızlar da, sata göre 19 eylül olan tahmini doğum tarihim usgye göre 8 eylül, benim son 3 haftam neye göre belirlenecek, doktorun verdiği rapor mu etkili oluyor, 8 eylülde doğum derse 15 ağustosa kadar, 19 eylül doğum derse ağustos sonuna kadar mı gideceğim işe, bu işi net bilen var mı?
Canm geçmiş olsun bende öyle bi durum olmadığı için bişey diyemeyeceğim ama içinin rahat etmesi için doktora gitsen ya da en azından telefondan sorsan iyi olurKızlar merhaba,
Dün öğlen 15:30 a kadar dayanabildim ofiste, sonra eşim eve bıraktı, bugün de geldim ama sandalyede 15 dkdan fazla oturunca karnımda kasılmalar başlıyor, normal mi bilmiyorum, kasılmalardan ötürü tansiyonumun düştüğünü hissediyorum, birden bire terliyorum ve halsizlik basıyor, böyle olan var mı aranızda, nstye kaçıncı haftadan sonra bağlanılıyor. Endişe etmeyeyim diyorum ama hafiften de korkmuyor değilim, eşim de haftaya yurt dışına gidecek, panik mi yapıyorum bilmiyorum.
Zaten temmuzda son 8 haftana girdiğinde doktor sana çalışabilir ya da çalışamaz raporu verecek sen sanırım son 3 haftaya kadar çalışacaksın, temmuzda gittiğinde büyük ihtimal belli olur ama bana göre sata göre olur çünkü ileri veya geri olması bebeğin kilosuyla alakalı ya bu sefer gittiğinizde normal haftasına dönmüşse ne olacak?Çok sağol canım, sana da geçmiş olsun, haftada 2 gün içiyordum magenzyumu her gün içebilirsin dedi doktor son kontrolde, ishalim sürekli, gün aşırı içiyorum o yüzden magnezyumu,dün sabah haykıra haykıra uyandım yine sol baldırımda krampla uyandım yine, şimdiye kadar 3 defa yaşadım, çok kötü oluyor, eşimi de korkutuyorummaden suyu da aklıma gelince içiyorum, içeyim bari her gün, dediğin gibi dün dinlenince iyi geldi sancılara ama gece boyunca dönmekten uyuyamadım, son 3 haftama kadar işe gelmek niyetindeydim, inşallah son 2 ay çok zor olmaz. bir de konuşuldu sanırım kızlar da, sata göre 19 eylül olan tahmini doğum tarihim usgye göre 8 eylül, benim son 3 haftam neye göre belirlenecek, doktorun verdiği rapor mu etkili oluyor, 8 eylülde doğum derse 15 ağustosa kadar, 19 eylül doğum derse ağustos sonuna kadar mı gideceğim işe, bu işi net bilen var mı?
canım vücut kendini doğuma hazırlıyor diyorlar ama devam ederse sen yine bi doktora danış istersen için rahat eder. benim tansiyon düşüklüğü, halsizlik ve ağrılar çok ama kasılma denilen şeyi hala anlamadım nasıl olduğunu. kendini çok yormamaya çalış canım.Kızlar merhaba,
Dün öğlen 15:30 a kadar dayanabildim ofiste, sonra eşim eve bıraktı, bugün de geldim ama sandalyede 15 dkdan fazla oturunca karnımda kasılmalar başlıyor, normal mi bilmiyorum, kasılmalardan ötürü tansiyonumun düştüğünü hissediyorum, birden bire terliyorum ve halsizlik basıyor, böyle olan var mı aranızda, nstye kaçıncı haftadan sonra bağlanılıyor. Endişe etmeyeyim diyorum ama hafiften de korkmuyor değilim, eşim de haftaya yurt dışına gidecek, panik mi yapıyorum bilmiyorum.
Dehşet gerçekten bağıra bağıra uyanıyorum, eşim de doğum sancısı zannediyor korkarak uyanıyor, adamı da paranoyak yaptım ama çok şiddetli giriyor kramp girinceBenimde sabahlari uyanirken sol baldirima acayip kramp giriyor. Bu sabah kendimi nasil yataktan attim bilmiyorum. Dehset aci veriyor. Allah yardimcimiz olsun. Yavrularimizi kucaklarimiza versin.
Bu şekilde olması çok iyi olur gerçekten, yoksa satı baz alıp doğum önceden gerçekleşirse neredeyse son haftama kadar çalışmış olurum o şekilde çünkü, erkek bebek çok gelişiyor ama ağır oluyor, 40. haftayı dolduruyor diyen var, ilk doğum 38. haftada olur diyen var, usgde de 1,5 hafta kadar önce görünüyor, sülalede de 37. haftadan sonra doğum yok, muhtemelen 15. ağustostan sonra gitmeyeceğim işe, sağolsunlar iş yerim anlayışlı zaten de resmi kuralına da uygun olsun istiyorum. Teşekkür ederim canım.Canım usg ölçümüne göre şekilleniyor. Doktorun sana rapor yazarken haftanı gününü belirtiyor zaten. Bu durumda en geç 15 ağustosta izne ayrılman gerekiyor gibi.
Evet canım son 3 haftaya kadar eğer ki bir mani çıkmazsa çalışayım istiyorum , doğum öncesi 8 hafta hakkın en azından 5 haftasını da doğumdan sonraya saklayayım diye düşünüyorum tabi durumlar el verirse. bu sefer gittiğimizde ölçümde normal haftasına dönerse (sat ile uyumlu olursa) yine usg ölçümü baz alınıyor demektir, usgde ölçüm neyi gösteriyorsa o tarihe göre doktorun yazacağı rapor baz alınacak o zaman doğru muyum?Zaten temmuzda son 8 haftana girdiğinde doktor sana çalışabilir ya da çalışamaz raporu verecek sen sanırım son 3 haftaya kadar çalışacaksın, temmuzda gittiğinde büyük ihtimal belli olur ama bana göre sata göre olur çünkü ileri veya geri olması bebeğin kilosuyla alakalı ya bu sefer gittiğinizde normal haftasına dönmüşse ne olacak?
gece uyku haram oldu bende de, sanki dakikada bir uyanıyorum ağrılardan. sola yatıyorum ama ağrılarım tam da orada fazla olunca arada sağa döneyim diyorum bizimki içerden uyarı veriyor tepiklemeye başlıyor burda ben varım öteki yana yat diye. e mecbur kıyamam ki ona rahatsız oluyor herhalde diyorum sola geri dönüyorum bu seferde ağrıdan uyku uyunmuyor. bir de feci sıcak. neyse ki hiç kullanmamıştım ama kayınvalidem sağolsun evlenirken verdiği pamuk yastık beni daha rahat ettirdi bu aralar. yoksa yüzüme yüzüme ateşler basıyordu. hepinize de geçmiş olsun kızlar, bikaç ay daha çekeceğiz bunları belli ki..Dehşet gerçekten bağıra bağıra uyanıyorum, eşim de doğum sancısı zannediyor korkarak uyanıyor, adamı da paranoyak yaptım ama çok şiddetli giriyor kramp girinceamin canım inşallah.
Teşekkür ederimcanım, çok sağol, sandalyede kaykık vaziyette oturuyorum, iyi gibiyim, eğer devam ederse ya da sıkıştırırsa gideriz artık.Canm geçmiş olsun bende öyle bi durum olmadığı için bişey diyemeyeceğim ama içinin rahat etmesi için doktora gitsen ya da en azından telefondan sorsan iyi olur
Öyle görünüyor canım, teşekkür ederiz, sana da geçmiş olsun, bu aylar biraz ağrılı sancılı geçecek sanırım, son trimester için beklenen durumlar ne de olsa, sağlıklı olsunlar da çekeceğiz napalım.gece uyku haram oldu bende de, sanki dakikada bir uyanıyorum ağrılardan. sola yatıyorum ama ağrılarım tam da orada fazla olunca arada sağa döneyim diyorum bizimki içerden uyarı veriyor tepiklemeye başlıyor burda ben varım öteki yana yat diye. e mecbur kıyamam ki ona rahatsız oluyor herhalde diyorum sola geri dönüyorum bu seferde ağrıdan uyku uyunmuyor. bir de feci sıcak. neyse ki hiç kullanmamıştım ama kayınvalidem sağolsun evlenirken verdiği pamuk yastık beni daha rahat ettirdi bu aralar. yoksa yüzüme yüzüme ateşler basıyordu. hepinize de geçmiş olsun kızlar, bikaç ay daha çekeceğiz bunları belli ki..
Böyle dayanılmayacak şiddette değil canım, özellikle sağ tarafımda sanki sürekli bebek kendisini dışarı itiyormuş gibi bir his, ortaokula kadar bebeğin göbek deliğinin açılıp oradan çıktığını zannediyordum, şimdi yeniden öyle olduğunu düşünmeye başladım, göbek deliğimi öyle bir zorluyor ki, bir aralık bulsa, başını uzatıp merhaba diyecekmiş gibi geliyorcanım vücut kendini doğuma hazırlıyor diyorlar ama devam ederse sen yine bi doktora danış istersen için rahat eder. benim tansiyon düşüklüğü, halsizlik ve ağrılar çok ama kasılma denilen şeyi hala anlamadım nasıl olduğunu. kendini çok yormamaya çalış canım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?