isyaaaan...
daha serin ve iş yerime daha yakın olduğu için annemde kalmaya başladım. doğum iznime kadar hafta içi orada kalmaya devam edeceğim. ama komşularını öldürmezsem. dün birisi balkona çağırıyor merak etmiş beni sağolsun yorumu ayyy hamile gibi değil şişko gibisin
bugün sabah başka birisiyle karşılaştım doğuma kaç ay var dedi 3 deyince yuh 3 ay daha şişersen patlarsın dedi
öğle molasında iş arkadaşım son üç ayını öğle yemeği yemeden geçirsen iyi edersin yoksa doğuma vinçle götüreceğiz seni dedi
57 kilodan tedavi sürecinde 80li kilolara çıktım dr. kilo vermem için tedaviye ara verdiğinde mucizem gerçekleşti ve doğal yollardan hamile kaldım. şu an 86 kiloyum ve dr. sorun yok gayet normal sağlıklısın diyor. bu can sıkıcı yorumları yapan herkes bu sürecimi biliyor.
şu an çoooook mutsuzum yaaa
hastanede kullanıyorlarmış kendilerinin pompalarınıda evde ihtiyaç olurmu olursa alırım diye düşündüm@bebekicin yolla kuzum hepsini toplanıp dövelim valla böle densiz insan topluluklarıyla aynj havayı solumakbu insanlar hiç aynaya bakıyorlarmı ayrıca hamile olmasak bile kilolu bi insanada sölenmez ya bundan çok çektim zamanında sende hazır cevap ol kapak yap geç insan taşıosun can taşıosun can ... DIPTISDIPTIS benim eşimin kuzeni doğurana kadar ya sütün gelmezse sezeryan doğurucam die üzülüodu o kadar kafayı takmıştı ki ağlıodu doğurduğu gibi emdi çocuk... E emebe canım hastanene sor istersen onlarında pompaları varmış sadece 1 gün için bende o kadar parayı bayılmak istemiorum... Annem üniveristedeyken ben doğmuşum okula gidip gelirkende beni emzirmiş 6 ay emmişim
evet söyledim diyetisyene yönlendirdi diyet listesi verdi 15 gün sonra 3 günlük ölçümle çağırdı tekrarKeşke belirtseydin patatesi. Muhtemelen gereksiz bir yükselme yaptırdı. Ben sadece diyet yapıyorum insüline gerek kalmadı.
Hımm 28e kadar yapılıyormuş belki gittiğinde söyler canım, burun kanamalarım benim hep olurdu zaten alışkınım ama arttı çok sordum kan miktarı basıncı vs arttığından normal dedilerherkes şeker yüklemesi yaptırıyor benim dr um bana yaptırmayacak herhalde haftaya gideceğim dr a 26 haftalık olacak her hangi bir şeyde söylemedi
burun kanaması ben yaşıyorum maalesef genelde gece kanıyor ama birde ben aspirin içtiğim için tetikliyor galiba
Eveet yaklaşık 10saat aç kalmış oldum bende :) ay damarlanmayı sorma karnımda göğsümde acayip belirginleştiler :))kan alımlarında yaklaşık 10 saat önceden açolmak gerekiyo birde akşamdan bol su içmek gerekiyo sabah kan aldracaksan.burun kanamalarını ben yaşamadım ama yaşayan çok oluyo.damarlarımızı çok genişliyo sanırıım benimde kollarımda tüm damarlarm meydanda nerdeyse kılcallar bile gözüküyo
Bakamadım tekrardan dün misafirlerden ya yemiş bulundum meyve dondurma falan10-12 saat aç gideceksin. Aşırı sıvı tüketme, ayrıca meyve veya tatlı yeme 1 gün önceden canım. Burnum her allahın günü kanıyor ama şakır şakır değil. Bununda normal olduğunu söylemişti dr.
Hadi ya ilk defa duydum hafif atıştır diyeni bir yanlışın olmasın sor istersenben şeker yüklemesi yaptırırken çok aç gelme demişti bana hemşire. 2 saat öncesinde hafif bir şeyler yiyip gitmiştim. Aö karnına olunca o suyu içmek daha zor olur ya.
Geçen hafta iki defa burnum kanadı geçti. Şimdilik bir sıkıntı yok.
aynı duygular ve korkular bende de olduğu için böyle derinlemesine araştırdım ya zatengarmastan açılmış meme uçları büyük yaralar için çok iyi, ilk etapta koruyucu olarak specta mam phyto, earth mama angel baby ya da lansinoh lanolin kullanmak daha doğru, ama garmastanı da alıcam bebek emmeye başladığından itibaren onu ve specta mam' ı dönüşümlü kullanmayı düşünüyorum. İnşallah en hafif şekilde atlatırız
Bakamadım tekrardan dün misafirlerden ya yemiş bulundum meyve dondurma falanbakıcam birazdan sonuçlara inş birşey çıkmaz evet burun kanamalarını tekrar sordum normal dedi çok olurmuş, aman normal olsun da herşey peçetelerle gezeriz sorun değil
Çok saol bunların hepsini not aldım. Muhtemelen piyasada ne kadar krem vs varsa toplarız bu korkuyla
Ben iki haftadır sadece mantar taban terlikle dolaşıyorum canım. Türkiye'ye geldikten sonra nevrim döndü. Bilekten başlayıp şişiyor ayaklarım. Damarlar da kocaman gözüküyor. Büyük ihtimalle doğuma kadar terliklerim en iyi arkadaşım olacak.işte bende o saydıklarımın hepsini alıcam
sizin de ayaklarınız şişiyor mu kızlar ya? 2 gündür çok sıcak ve ben 2 gündür çok şişiyorum. bütün gün sandalyede oturup ayaklarımı sarkıttığım için de çok şişiyor ama sanki bu ara iyice coştular. terlik giymeye başladım artık ayakkabılar olmuyor
Ben iki haftadır sadece mantar taban terlikle dolaşıyorum canım. Türkiye'ye geldikten sonra nevrim döndü. Bilekten başlayıp şişiyor ayaklarım. Damarlar da kocaman gözüküyor. Büyük ihtimalle doğuma kadar terliklerim en iyi arkadaşım olacak.
Gecen nhafta yaptirdim ben normal çıktı. Yuklemeden once ozellikle ac olup olmadigimi sordular.Hadi ya ilk defa duydum hafif atıştır diyeni bir yanlışın olmasın sor isterseneczacı önerdi meyveli gazoz gibiydi tadı yenidir belki gayet iyi oldu şansıma
Şekerinin çıkmamasına sevindim. Bazen genetik yatkınlıkla alakalı olabiliyor. Anne-babanın doğum kilosu bebeğin doğum kilosunu etkileyebiliyor. Bazen de son aya kadar önde giden bebekte son haftalarda kilo yavaşlaması da olabiliyor. Yeter ki sağlık sıkıntısı olmasın. Bazı anneler erkek bebeklerin daha iri geliştiklerini söyler. Ama doğduktan sonrası için mi anne karnında mı bilemiyorum o kısmını. Bence içini ferah tut.Arkadaşlar bugün şeker yüklemem vardı sukur normal çıktı. O içtiğim şekerin tadını asla unutamam ki ben normalde tatlı düşkün bir insanım onu içtikten sonra tatlıdan nefret ettim tek anlamadığım şey Oğluşumun gelişimi bu kadar nasıl öne geçti ? Onu düşünüyorum.
Bize eğitimde ebe 36. Haftadan sonra sürmeye başlayın demişti.Arkadasim pazartesi gunu dogum yapti ve sali gunu goguslerinin yara oldugunu soyledi. Bu kadar kisa surede hemen yara olmasi cok sasirtti beni. Bende ayni sikinti yi yasarim diye cok korkuyorum. Dogumdan once mi bu kremlerden kullanarak tedbir almak gerekiyor acaba
Ben 2 kilo 850 gram doğmuşum esimi bilmiyorum eşim ikiz zaten. Erkek kardesim gelişimi önde gidip 15 gün erken doğdu ve 3.650 gram 53 cm boyu vardı şuan da 16 yasinda 1.83 boyu 75 kilo bir de amcası 1.80 boyunda 90 kilo acaba onlara mi çekti diye dusunmuyor değilimŞekerinin çıkmamasına sevindim. Bazen genetik yatkınlıkla alakalı olabiliyor. Anne-babanın doğum kilosu bebeğin doğum kilosunu etkileyebiliyor. Bazen de son aya kadar önde giden bebekte son haftalarda kilo yavaşlaması da olabiliyor. Yeter ki sağlık sıkıntısı olmasın. Bazı anneler erkek bebeklerin daha iri geliştiklerini söyler. Ama doğduktan sonrası için mi anne karnında mı bilemiyorum o kısmını. Bence içini ferah tut.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?