Cnm tesekkurler ama benim perinataloga gitmem gerekiyor bir bakayim bu arada zaten sadece hastahanenin anlaşmasi olmasi yetmiyor eger gittiginiz doktor prof ise o da ayni anlasmayi firma ile yapmasi gerekiyor benim sorunumda bu noktada basladi zaten acibademde zaten allianz var ama doktor da ayrica anlaşmali olmali adam prof oldugu icin....
Cnm benim sigorta paketimle sikintim yok hem yatarak hem ayakta tedavileti karsiliyor ve sadece dogum degil hersey ile ilgili sadece gitmek istedigim doktor allianz ile anlasmasini iptal etti simdi guvenecek perinatalog ariyorum. Kendi doktoruma gidersem cok zararda kaliyorum. Cnm zaten senin ödedigin miktarda 12 bin tlyi bulmuş.... bir zahmet odesin artik yuzde yuz...
anladım inşallah sorununu halledersin.ben 1 yıl =2169 2. yıl 4000 tl toplamda 6000 tl oldu.ayakta +yatarak +doğum + hamilelik sürecindeki her şeyi karşılıyor.ikinci yılda full yapınca iyi oldu.amerikan hastanesi dışındaki her yerde yüzde yüzünü karşılıyor.senin sorunun kötü olmuş.
günaydın güzel hamişler. Dr umdan bağırsaklarım tembel olduğu için ilaç falan istemiştim o da magnezyum yazdı,bağırsakların çalışmasına da çok yarıyor dedi ama ben bu magnezyumu kullanmaya başladığımdan beri ne gaz çıkarabiliyorum ne de tuvalete çıkabiliyorum. 2 gündür çatlamak üzereyim.
Bsy olmaz diye demedim aslında ben de tedirginim onu rahatlatayım istedim azıcık :)
Camlara sineklik taktırsak da girer mi ki yaa. Elektrikli kovucular. Bi de vücudun acık yerlerine sürsek fln
beni de rahatlat nolur :)) bu ara evham evham geziyorum ortaliklarda. goktasi dusmuyo ya kafamiza ona sukreder oldum resmen.. allah beterinden korusun.
haklisin tabi tabartmadan tedbir almakta fayda var. benim evimde yazin sinek hic olmuyor. disarda da sikarim bisiler.
Cnm onemli bir konu o benim 2.41 cikti ona bile ara ara olcup bakalim 2.5 e yakin dedi doktor. Farkli bir doktora daha danis bence 4 cok yuksek gebelik icin.
günaydın güzel hamişler. Dr umdan bağırsaklarım tembel olduğu için ilaç falan istemiştim o da magnezyum yazdı,bağırsakların çalışmasına da çok yarıyor dedi ama ben bu magnezyumu kullanmaya başladığımdan beri ne gaz çıkarabiliyorum ne de tuvalete çıkabiliyorum. 2 gündür çatlamak üzereyim.
aslinda magnezyum yazmakta hakli cidden ise yarar. bi daha gidince cuca`yi sor istersen ilac degil diye biliyorum ama onerirse kullanabilirsin. cuca da incir ekstresi oluyo.
Cnm tesekkurler ama benim perinataloga gitmem gerekiyor bir bakayim bu arada zaten sadece hastahanenin anlaşmasi olmasi yetmiyor eger gittiginiz doktor prof ise o da ayni anlasmayi firma ile yapmasi gerekiyor benim sorunumda bu noktada basladi zaten acibademde zaten allianz var ama doktor da ayrica anlaşmali olmali adam prof oldugu icin....
en etkilisi XMdiet diye bir şurup öyle bir barsak boşlatıyorki, ama hamileyken verilmiyor çünkü barsakta ne var ne yok atıyor. hatta barsak filmlerinden önce 1 şişe falan içiriyorlar.
Herkese günaydın kızlar.. Dün randevumuz vardı kalp atışları için.. Şükürler olsun duyduk kalp atışlarını..
6+4'tü dün.. Yani tahmini doğum tarihim de netleşmiş oldu artık 25 eylül kısmetse... Çünkü benim sat biraz karışık, 8 aralıkta kimyasal gebelikten düşük yapmıştım.. Allah hamileliklerimizi tamamına erdirsin inşallah, sağlıkla doğsun bebeklerimiz....
Kizlar herkese merhaba, bende Allah nasip ederse eylulde anne olucam, benim bu aralar mide bulantilarim cok fazla aslinda takildigim nokta bu degil bu olmasi gereken bisey zaten,ancak ben hic birsey yiyemiyorum mutfaktan kaciyorum resmen beslenemiyor muyum acaba diye kendi kendimi suclamaya basladim, bugun 7. Haftayi bitirdik benim kilo kaybim 2 kilo sizde durumlar nedir ? Varmi çözüm önerileriniz ?
Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. bende seninle aynı durumdayım 1 kilodan çok kaybım var şuan. evime sadece geceleri yatmaya gidiyorum tatlıdan nefret ettim yediğim belli başlı bir kaç şey dışında aç dolanıyorum ruh gibi. ilk 3 ay bebek annenin yediklerinden değil vücudundan besleniyormuş, bunu öğrendikten sonra içim biraz rahatladı benimde. inşallah bu zor dönemi çabuk atlatırız....
Teşekkür ederim
Ben 2006 yılında pko teşhisiyle beraberinde öğrendim. Ayrıca aşırı kg almıştım buda tetiklemişti. Verdikleri ilaçlar 7/24 kusturduğu için fazla kullanamadım. Daha çok kg vermeye yönelik diyetisyen yolları aşındırdım.
Fakat aynı zamanda omurgamdaki aşırı darlık ve sinir sıkışması nedeniyle 2 yıl lyrica denen bir ilaç kullandım. Verdiğim kiloları misli misli aldım ve şekerim 140-160 arasında düşmez oldu. Bir kaç ay önce ilacı bırakıp ani kilo kaybı yaşadım. Üstüne plansız bu gebelik öyküsü eklendi ve insülin direnci gebelikle hipoglisemiye neden oldu. Hipoglisemi ciddi tehlikelidir. Zaman zaman kendimi o kadar kötü hissediyorum ki anlatamam ve işin kötüsü ilaç kullanamıyorum...
Bu yüzden her yemek öncesi ve 1-2 saat aralığında ölçmek zorundayım. Son dönem toparlamıştım ama bugün yeniden oldu... Nasıl başa çıkarım meçhul... Yemekten 1 saat sonra şekerin pik yapması gerektiği durumda benim 60-70 arası çıkabiliyor.
Şeker yüklemesi normalde 20. haftada oluyor. Ben risk grubunda olduğumdan sürekli deşiliyorum malesef. Şimdi kg aldıkça değerler sapıtıyor...
beni de rahatlat nolur :)) bu ara evham evham geziyorum ortaliklarda. goktasi dusmuyo ya kafamiza ona sukreder oldum resmen.. allah beterinden korusun.
haklisin tabi tabartmadan tedbir almakta fayda var. benim evimde yazin sinek hic olmuyor. disarda da sikarim bisiler.
Sen yeditepeye yakın oturuyorsan baya yakınız. Yürüme mesafesinde sayılırım. Ya canım ben biraz sey bakıyorum bir de kendimi rahatlatmak icin. Bunlar küresel ilaç satanların büyük oyunları diyerek rahatlatıyorum kendimi:) yok kus gribi yok domuz gribi sırada zika var simdi. Onlarda nasıl hayatta kaldıysam yine basarırım diyorum:) daha yaz da gelmedi medyanın korkutucu propagandalarına gelmeyelim bence. Bir de en sinsi düşman stres herseyi taka taka delircez valla :)
Gunaydin kizlar evde duramiyorum yaa ev kokuyo bana kahvalti hazirlamak eziyet ama mecbur oglus var yoksa mutfaga girmem bugun babamiz evde allahtan o hallediyo neyse ki benim oglum 4yasinda oyle cok bi zorlugu yok. Bebesi olanlar valla allah yardimciniz olsun
Gunaydin kizlar evde duramiyorum yaa ev kokuyo bana kahvalti hazirlamak eziyet ama mecbur oglus var yoksa mutfaga girmem bugun babamiz evde allahtan o hallediyo neyse ki benim oglum 4yasinda oyle cok bi zorlugu yok. Bebesi olanlar valla allah yardimciniz olsun
benim doktor 3 ay bitince gerekli olursa başlayacağız diyor. bilimsel oladak her gün vitamın kullanmamanın anneye ya da bebeğe yararı ya da zararı olup olmadığğı net değıl dedi. kararsız kaldım