Günaydınlar herkese. Son zamanlarda haberlerden zika virüsü kabusunu takip ettiniz mi bilmem. sivrisineklerden insana geçiyor. Allah korusun hamilelerde korkunç sonuçları var mikrosefali gibi. Benim içime bir korku düştü. Gerçi şuan Türkiye için bi tehlike yok deniyor. Ama dünya çapında yayılma olasılığı olabilirmiş. Yazın sivrisineklerden tam korunmak imkansız malum. Ve eylüle kadar fazlasıyla sokulmuş oluruz. Ben fazla mı pimpirikliyim bilmem ama içimde sıkıntısı. Bu konuda bilgisi olan veya beni rahatlatabilecek birileri var mı çok merak ediyorum. Allah hepimizin bebişlerini korusun...
Ben de tedirgin oldum ama bir yandan da kendimi rahatlatmaya çalıştım her sene böyle bsy cıkıyor cidden illallah ettik artık ya bari şu hamileliği hayırlısıyla atlatsaydık. Hayır aşı vs buluyorlar ama onun da ne derece güvenli olduğu tartışılır. Bence şimdiden çok sıkıntı etme nasılsa henüz türkiyeye gelmedi. Geldiğinde çözüm düşünürüz gerekirse evden cıkmaz imkanı olanlar, olmayan da ince uzun seyler giyer acık alanda cok vakit gecirmez ne blym baska cozum de dusunemedim
Arda da memorial atasehirin eski doktoru bu tam gün yasası çıkınca femical i tercih etmiş haliyle. Herhalde tolga bey de onun arkadasidir cunku bur sorun olursa memorial a gidip hastam olduğunu şöyle hepsi arkadasim fln demişti. Bir bakayim
eğer araştırırsan memorial Altuğ Semiz tavsiye ederim.iki senedir gidiyorum.o kadar doktor gezdim, hem hastahane olarak hemde doktorun ilgisi olarak daha iyisini görmedim.ciddi bir miyom ameliyatı geçirdim sağolsun sayesinde atlattım.
kızlar bilgilerinizi toparladım listeye ekleyeceğim ama internette bir problem var sanırım, o yüzden güncelleyemedim. biraz zaman geçsin tekrar deneyeceğim.
Hayırlısı inşallah sorunsuz atlatırız. Ama nekadar tedbir alsak da sıfır sivrisinek ve hiç sokulmamak mümkün değil. dışarı çıkmasan o içeri girer. spreyler kovucular işe yarar mı bilinmez. İnşallah o zehirli sivriler gelmez ülkemize.
eğer araştırırsan memorial Altuğ Semiz tavsiye ederim.iki senedir gidiyorum.o kadar doktor gezdim, hem hastahane olarak hemde doktorun ilgisi olarak daha iyisini görmedim.ciddi bir miyom ameliyatı geçirdim sağolsun sayesinde atlattım.
Cnm benim sigorta paketimle sikintim yok hem yatarak hem ayakta tedavileti karsiliyor ve sadece dogum degil hersey ile ilgili sadece gitmek istedigim doktor allianz ile anlasmasini iptal etti simdi guvenecek perinatalog ariyorum. Kendi doktoruma gidersem cok zararda kaliyorum. Cnm zaten senin ödedigin miktarda 12 bin tlyi bulmuş.... bir zahmet odesin artik yuzde yuz...
yeditepenin allianzla anlasmasi var mi bilmiyorum ama olus api`yi tavsiye edebilirim. oglumun da detaylisini o yapmisti. yine bu ayin sonunda ikili icin ona randevum var..
Ben de tedirgin oldum ama bir yandan da kendimi rahatlatmaya çalıştım her sene böyle bsy cıkıyor cidden illallah ettik artık ya bari şu hamileliği hayırlısıyla atlatsaydık. Hayır aşı vs buluyorlar ama onun da ne derece güvenli olduğu tartışılır. Bence şimdiden çok sıkıntı etme nasılsa henüz türkiyeye gelmedi. Geldiğinde çözüm düşünürüz gerekirse evden cıkmaz imkanı olanlar, olmayan da ince uzun seyler giyer acık alanda cok vakit gecirmez ne blym baska cozum de dusunemedim
su an ailemin yasadigi durumu anlatsam agziniz acik kalir. hicbisi olmaz dememek lazim. neler neler oluyor.
sinek kovucu spreyer var ben oglumun ilk yazinda almistim icerik olarak guvenebilecegin versiyonlari mevcut. bi de cok feahlatici bi kokusu vardi benim kullandigimin belki o sekilde korunabiliriz.
kızlar bilgilerinizi toparladım listeye ekleyeceğim ama internette bir problem var sanırım, o yüzden güncelleyemedim. biraz zaman geçsin tekrar deneyeceğim.
arkadaşlar merhaba bir kaç sorum olacak,sinüzit farenjit oldum dr infex verdi antibiyotik ama korkuyorum, kullanan oldumu ya da kullanan birini duydunuz mu B grubuymuş, 2. si D vitaminim 10,5 çıktı doktor düşük ama anlamsız dedi, ilaç vermedi. anlamı yok kullanmanın dedi.
Canım infexi ben önceki hamileliğimde haberim yokken kullanmıştım ne kadar doktora sorduysam cok sorun değil dedi ama hastalıgının boyutuna göre hafif atlatıyorsan ne kadar ilaç kullanmasak o kadar iyi ama bir yandan da ağırsa daha cok. Tehlikeli olacagından ilaç kullanmak tercih edilebilir. Doktoruna güvenmenle alakalı olmazsa bir doktora daha sor. D vitamini konusunda ise benim 2.35 cıktı düşün bitmiş gibi bsy ama doktorum suan vermedi. 12 haftayı doldurmadan kullanma dedi ve sanırım dvitin kategorisi c grubuymuş. Veren doktorlar da var.
yeditepenin allianzla anlasmasi var mi bilmiyorum ama olus api`yi tavsiye edebilirim. oglumun da detaylisini o yapmisti. yine bu ayin sonunda ikili ocon ona randevum var..
Cnm tesekkurler ama benim perinataloga gitmem gerekiyor bir bakayim bu arada zaten sadece hastahanenin anlaşmasi olmasi yetmiyor eger gittiginiz doktor prof ise o da ayni anlasmayi firma ile yapmasi gerekiyor benim sorunumda bu noktada basladi zaten acibademde zaten allianz var ama doktor da ayrica anlaşmali olmali adam prof oldugu icin....
Cnm ben de d vit 3 ve solgar d vit kullaniuorum d vit 3 u haftada yarim ampul kullaniyorum solgari hergun dedi doktor ama icim hic rahat degil bu d vitamini kullanimiyla ilgili internetten saglikli bir makaleye veya yoruma rastlamadim. Sakincali olur diye korkuyorum. Doktor ilk yazdiginda onemsememistim o nedenle de cok sorgulamadim. ama duyduguma gore d vitamininde cok dikkatli olmak gerekiyormus prospektusunde bile gebelikte kullanimi sakincalidir diyor d vit 3 icin senin doktorun biseyler soyledi mi?
Canım infexi ben önceki hamileliğimde haberim yokken kullanmıştım ne kadar doktora sorduysam cok sorun değil dedi ama hastalıgının boyutuna göre hafif atlatıyorsan ne kadar ilaç kullanmasak o kadar iyi ama bir yandan da ağırsa daha cok. Tehlikeli olacagından ilaç kullanmak tercih edilebilir. Doktoruna güvenmenle alakalı olmazsa bir doktora daha sor. D vitamini konusunda ise benim 2.35 cıktı düşün bitmiş gibi bsy ama doktorum suan vermedi. 12 haftayı doldurmadan kullanma dedi ve sanırım dvitin kategorisi c grubuymuş. Veren doktorlar da var.
canım teşekkür ederim. infexi bende güvenli diye duydum araştırdım. mecburum çünkü iltihap doldu sinüslerım , 10 gündür bitkisel dezteklerle geçmedi. sabah kalktım kaburgalarım bile acıyor öksürmekten başladım ilaca. d vitamini banada vermedi doktor vermenin bebek üzerinde bir etkisi yok dedi hem Doç.e gidiyoruim hem de devlet hastanesine, ikisi de öyle dedi. vermediler. 4. ayda vitamine demire başlayacağız dediler.
su an ailemin yasadigi durumu anlatsam agziniz acik kalir. hicbisi olmaz dememek lazim. neler neler oluyor.
sinek kovucu spreyer var ben oglumun ilk yazinda almistim icerik olarak guvenebilecegin versiyonlari mevcut. bi de cok feahlatici bi kokusu vardi benim kullandigimin belki o sekilde korunabiliriz.
Bsy olmaz diye demedim aslında ben de tedirginim onu rahatlatayım istedim azıcık :)
Camlara sineklik taktırsak da girer mi ki yaa. Elektrikli kovucular. Bi de vücudun acık yerlerine sürsek fln