Evet canım ya ilk gebelik benim ki, geç döllenmeyi ilk duyunca bir tuhaf olmuştum, sonra burada aynen dediğin gibi en az 10 kişiden aynı şeyi duydum, bu ay mı böyle, yoksa hep mi oluyor bilemiyorum tabii, diğer topiklerden bihaberim.
Bu ay havadan mi su dan mi bilinmez boyle benim 28gunde bir adetim hic sasmaz 6 gun gec yumurtlamisim... zaten bu ay hic beklemiyodum basak burcuna denk gelmesin diye ara vermistik. Yumurtlama gununde yan yana bile gelmedik... Bu aya kismetmis...
Ben de izmirdeyim. Çiğli kent hastanesine gidiyorum tunç beye Arada egepolde Onur beye gidiyorum. 2li testten sonra Karataş hastanesine gidicem :) ama kent Hastanesi tunç beyde doğum düşünüyorum :)
Ben de aksine basak burcuna geldigi icin cok seviniyorum. Annem de basak burcu. Hatta kiz olursa sezeryan tarihini 9 eylule almayi dusunuyorum. Annemin dogum gunu, ona benzer insallah her seyiyle. :)
Öyle dua etme canım benim oglum akrep burcuna denk geliyordu aman akrep olmasa keske terazi olsa diyordum sonra cocugum 8aylık dogdu terazi oldu ama keske zamaninda dogsaydi allahtan gayet saglikliydi yanlıs dua etmemek lazım
Öyle dua etme canım benim oglum akrep burcuna denk geliyordu aman akrep olmasa keske terazi olsa diyordum sonra cocugum 8aylık dogdu terazi oldu ama keske zamaninda dogsaydi allahtan gayet saglikliydi yanlıs dua etmemek lazım
Kizlar renkli camasir giydigimde hic anlamiyorum bu kahverengi akinti kanama felan wc kagidi ile anlasilir demi camasir renkli olunca akintiyi bask bisey saniyorum
Kizlar renkli camasir giydigimde hic anlamiyorum bu kahverengi akinti kanama felan wc kagidi ile anlasilir demi camasir renkli olunca akintiyi bask bisey saniyorum
Kizlar eski msjlarda duyuru yapmistim ama gormeyenler icin tekrarliyim
rahim agzi yetmezligi yani servikal yetmezliktir bebek buyudukce kilosu arttikca serviks agrisiz sancisiz aciliyor ve zamansiz dogum basliyor ve sonuc olum bunun ufakta olsa bir cozumu var 12 hafta civari vajinal muayene ile serviks uzunlugu doktor tarafindan olculuyor yada karniniza ultrason cihaziyla bastirdiginda kesede bir hunilesme goruluyorsa serviks yetmezligi olabiliyor
Ozellikle ilk hamileligi olanlar doktorlarina mutlaka sormamalilar cunku doktorlar ilk gebelikte servikse dikis atma taraftari olmadiklari icin bir kayip yasamamizi bekliyorlar
Ben 20 haftalik oglumu kaybettigimde bu hastalik bir kere kayip verilince anlasilir demisti ama yok oyle bir sey arastirdim doktorlar cok gaddarlar bu konuda
Ozellikle ilk hamileligi olanlar mutlaka doktorlarina rahim agzi olcumu istediklerini soylesinler
Bu arada arkadaslar bilmediginiz seyler hakkinda bence yorum yapmayin cunku cati muayenesiyle rahim agzi yetmezligi cok farkli seyler alakasi bile yok cati muayenesi doguma yakin haftalarda normal doguma vajinaniz musaitmi bebek gecermi diye bakiliyor
Ben sadece sizleri bilgilendirmek istiyorum ozellikle tam da olcumun yapilmasi gereken haftalara geliyoruz ne olursunuz dikkat edin
Bu arada bende izmirdeyim kent hastanesi namik demire gidiyorum insallah burdaki herkes miadinda saglikla sihhatli dogumlar yapar
1 gun daha bitti kaldi 2 gun ctesiye merakla bekliyorum annesinin kuzusunu Dogduktan sonra yanimda tasiyamadigim icin keske icime sigdirabilsem dermiyim ki acaba