Bana da doktorum bahsetmişti. PrenaTest, Prenatal test vb. isimleri var bu testlerin arkadaşlar. Bu isimler firmadan firmaya değişiyor sanırım, o kısmını tam anlayamadım. Koldan alınan kan ile bebeğin dna incelemesi yapılıyor. Özellikle benim gibi yaştan dolayı riskli kabul edilenlerde daha kısa sürede ve daha doğruya yakın sonuçlar alınabiliyormuş. Bana söylenen 10. haftadan itibaren yapılabileceğiydi. Ben 2 gün önce kan verdim. Kanı yurtdışına (Almanya-Amerika) gönderiyorlar (henüz Türkiye'de bu incelemeyi yapamıyorlar maalesef), yaklaşık 2 hafta sonra da sonuçları gönderiyorlar, doktorunuz yorumluyor. Ben açıkçası 2'li test, 3'lü test, amniyosentez vb. aşamalardan geçmek yerine ve her seferinde bir şey çıkacak mı diye beklemek yerine ve tek seferde öğrenmek istediğim için tercih ettim, doktorlar da kararı size bırakıyorlar zaten, sadece konu hakkında bilgi veriyorlar isterseniz. DNA'ya bakıldığı için doğruluk oranı diğer testlere bakarak çok daha yüksek, aslında cinsiyeti de belli oluyor ama bunu yalnızca doktorunuza açıklıyorlar, doktorunuzun size açıklayıp açıklamaması da ona kalmış, etik nedenlerden bu şekilde yapılıyormuş. Daha yeni bilgiler bendekiler de, hazır konusu geçmişken aktarayım dedim :) Ama dediğim gibi en doğru bilgilendirmeyi doktorunuz yapacaktır zaten. Çünkü test baya bi tuzlu sayılır