2016 Eylül Bebeklerinin Cicileri

Çok iyi yapmışsın canım, ben de bakayım videolara madem, ufaktan başlamak iyi olacak. Ben de en geç haftaya yıkamaya başlayıp ütüleyince yerleştireyim diyorum, bir de buradan arkadaşlar yoğun kanama oluyor hiç yeni takımları ziyan etmeyin deyince kafam karıştı, ben kullan at külotlardan almıştım, bir de gece için olan uzun pedlerden var ama sanırım yeterli olmayacak, depend hasta pedi-külodu filan dendi, kanama oranı herkeste aynı olacak değil ama yine de almam gerekir mi diye düşünmeye başladım. Bir de ben duş almadan rahat edemem, sanırım sezaryen olunca hemen duş aldırmazlar, normal doğum olursa duş için de malzemeler koyarım diye düşündüm, çantalarımızın köşede hazır olması en iyisi:)

Ahahah çok tatlısın. hayal değil canım ben eklemiştim ama iri kemik mi derler bilmem tahmin edilenden genelde 5-10 kilo fazla çıkarım tartıda. Bir bakıma iyi bir şey ama boya göre yine de çok fazla. :)
Yok yok gayet şanslısın, tartının ne gösterdiğinin önemi yok, gözle ne göründüğü önemli, bir de balık etliyim filan demişsin

Yoğun kanama ihtimaline karşı fazladan bir iki take pijama altlığı alınabilir canım ama henüz pijamasını batıracak şekilde kanaması olanı duymadım. Kullan at kilotlar almak daha mantıklı şuanda. Bu arada hasta pedlerini bir çok hastane veriyor, doğum yapacağın hastaneyi belirlediysen hem hasta pedlerini hem de bebek bezini verip vermeyeceklerini öğrenebilirsin. Ona göre düzenlersin çantanı.

Kizlar ilk gün tasma olabilir gercekden ben normalde kansiz biri olmama ragmen dogum yaptigim gün biraz tasmisdi yani normal dogumda cok kan pihtilari geliyor kocaman kocaman bu yuzden tedbiri elden birakmayin bizim burda normal dogumda 3 gün hastanede kaliniyor 2 takim görürürum zaten bebek icin herseyi hastane veriyor sadece eve giderken giyecegi elbiseyi goturuyorum

Benimde sezeryan olan arkadaslarim normal pijama giymislerdi

Doğru söylüyorsun canım ya nasıl bir sabah alıklığı ise, hastanedeysen hasta pedi bulunur yani değil mibaşkent üniv. hastanesine gidiyorum, muhtemelen veriyorlardır, detayları öğrenirim yine kuzum teşekkür ederim.
O zaman hasta pedi almayayım,
Anne için:
- 6 adet kullan at külot, 1-2 tane de normal külot.
- Bir kutu gece-uzun boy ped
- Bir kutu ince günlük ped
- 1 adet el havlusu
- 1 adet banyo havlusu
- Diş fırçası, macun, fırça, şampuan,sabun, krem, kolonya,deodorant, roll-on
- 2-3 adet pijama takımı-sabahlık
- 1 adet gecelik-sabahlık
- 2 adet Emzirme sütyeni
- 2 adet Emzirme atleti
- Çorap
- Terlik
- Göğüs pedi
- Süt sağma makinası ve biberonlar
- Eve dönüş için rahat kıyafet ve ayakkabı

Bebek için:
- 2-3 adet hastane çıkışı set(alt üst zıbın, body, tulum, eldiven, şapka,önlük, battaniye )
- 2 adet yelek
- 2-3 adet çorap
- Yeterli miktarda bebek bezi
- Bebek şampuanı, sünger,havlu, bebek yağı, kremi, losyonu (ihtiyaç mı hastane mi hallediyor bilmiyorum,sanırım hastene şampuansız yıkıyor)
- Araçla eve götürmek için ana kucağı

Listeyi tamamlamak ya da azaltmak mümkün, ilk aklıma gelenler...

Ben de birkaç noktaya değineyim. Süt sağma makineleri genellikle hastanelerde oluyor. Benim doktor ve ebemle doğum eğitiminde sağma cihazının olduğunu ve anneye kiralanabileceğinden de bahsetmişlerdi. Bunu da doğumunu yaptıracak ekibe sormanda fayda var canım. Bir de bebek yıkama ürünleri de hastanede oluyor. Temizleyip getiriyorlar sana. Benim tercihim ilk bir hafta yıkamamak, müslin beziyle yavaşça silme şeklinde olacak. Derideki verniks tabakasının ilk hafta kalmasının önemli olduğunu düşünüyorum. Kendi ebeme de söylemiştim, o da aynı şekilde temizliyormuş bebeği. Listede olmayan birkaç ürün söyleyeyim, bebek için 3-4 tane ağız bezi, lansinoh göğüs ucu kremi, unibaby pamuklu ıslak mendil, bir de ilk zamanlarda göğüs pedi yerine göğüs kalkanı kullanmak daha iyi demişti ebemiz. Aventin ikili kalkanları var, göğüs ucunun hava almasını sağlıyor. Bu sayede ilk günlerdeki yaralanmaların önüne geçiyoruz demişti. Ben de çantamı bitirdikten sonra listemi paylaşırım burada canım.

ben yeni sipariş geçtim daha elime gelmedi tabi ama henüz almayanlara da haber vermiş olayım, bu banyo seti indirimdeymiş. sevi bebenin, 5 parçadan oluşuyor, 34.90tl :
http://www.civilim.com/Store/ProductDetails.aspx?productid=239586
şeffaf olanını aldım ben. 90 tl üzeri kargo bedava olunca da diğer ihtiyaçlarından aldım. alışverişine fazla başlamamış arkadaşlar C ceren151115 , V vendetta42 indirimlere bi bakın derim; çıtçıtlı bodylerde ve mycey ürünlerinde de indirim vardı:

Süpersin canım, unibaby yenidoğan mendillerinden ve temizleme pamuklarından almıştım, onları da çantamıza koyarız.
phlips avent göğüs koruma kalkanı da almıştım, onları da koyarım, sol göğüs ucumda kuruluk başladı, lansinoh 2 haftadır sürüyorum, onu da yanımıza alırız.
Kocaman süt sağma makinasını ve temizlik ürünlerini yanımızda taşımamak en iyisi, hastanede bulunma ihtimali yüksek, ben de sorayım, onları da götürmemek en iyisi olur.
Yıkama konusunda ben de temizlik ajansız duru suyla yıkanıyor, verniks tabakası dış ortama adaptasyon ve bağışıklık için bir hafta -10 gün (göbek bağı düşene kadar) muhafaza ediliyor diye okudum, mothercare müslin kumaşlardan almıştım, onalrdan koyarım, bebek şampuanlarına gerek yok bence de.
Bir de ağız mendili evet.

Listem yavaş yavaş şekilleniyor, teşekkür ederim canım, sen de tamamlayınca bekliyorum.

bu arada ben de cicilerimizi yıkamaya başladım. unibaby deterjandan şimdilik memnun kaldım. deterjan ve yumuşatıcı kokuları beni rahatsız eder alerjik astımım olduğu için ama bu etmedi. hafif bi kokusu var, zaten iyi durulama yaptırdığım için pek kokusu kalmadı giysilerde. bütün işleri bitirmeye çalışıyorum. iyiki alışverişimi de önceden yapmışım yavaş yavaş diyorum çünkü antalya bu sene çok erken kavrulmaya başladı. haftaya 37 gösteriyor mesela ben bunu 45 hissederim yani dışarı adım bile atamam. sadece akşamları yürüyüş yapmaya çalışıyorum ama artık o da pek kolay olmuyor. birdenbire ağırlaştı vücudum .

Aynen en mantıklısını yapıyorsun. Ben temmuzda yıkarım vs diyordum ama açıkcası gözüm yemedi o sıcakta yıka ütüle. Bugün deterjan alacağım başlayayım yıkamaya. Antalya adana izmir cehenneme hoşgeldiniz tabelalı yerler

ben de yeni oluşturmuştum bi liste, şimdi karşılaştırdım. emzik, atılabilir alt açma, lohusa tacı, toka ayna vs, peçete şeklinde ekleme yapayım ama zaten çoğunu yazmışsın canım eline sağlık. en az 4 takım giysi almayı düşünüyorum bebek için. hatta yedek body ve altlar da olabilir. ben depend külod şeklinde olanlardan alıcam çünkü suyum geldiğinde de kullanmak istiyorum. bebişin ilk banyosu konusunda ben de acele etmeme taraftarıyım tabi doktoruma da danışıcam. sileriz bi güzel küçücük bedenini, ayy yerim onları, düşündükçe içim eriyor .

Kolay gelsin canım, ben de bu hafta ya da önümüzdeki hafta bitirmeyi planlıyorum, kurutmaya atmıyorsun değil mi kıyafetleri, asarak mı kurutuyorsun? bence de alışverişin bitmesi özellikle senin için iyi olmuş, geçen hafta alanyadaydık, antalya üeerinden dönelim dedik, dönerciler çarşısına gittik, o cadde boyunca yürürken herhalde terden 0,5 kg kaybetmişimdir, feci sıcaktı, şimdi daha da bunaltıcıdır,Allah kolaylık versin, yol boyunca en az 8 tane bebek arabalı bayan vardı, bu sıcakta göbekte taşımak mı, arabada taşımak mı diye aklımdan geçti hatta

O gün hastane koridorunda" emzik ve biberon teşviği ve teşvik edici reklam unsuru yasaktır, hastanemizde emzik, biberon kullanımına özendirme yasaktır" vs gibi pano vardı, çantaya emzik koymaya korktum o yüzden şaka bir tarafa emzik konusunda ben de hala emin değilim, doktorumuza soracağım onu. alt açmaları ekleyeyim ben de, kendime taç, tarak, ayna, toka ekleyeyim. Teşekkür ederim canım.
Yerim ben o kuzucukların küçük bedenlerini, eşimle tvde bebek çıkınca çıldırıyoruz, "gelse de yavrumuzuu öpsek" diyoruz , sorma benim de içim eriyor.

ayy ben de bu duş işini soracaktım. Normal doğumda malum terleniyor. Duş almadan yeni pijamalarımı giymek istemem. Acaba doğumdan hemen sonra duş alma imkanımız olur mu? Bunu hastane ile mi konuşmak gerekir?

Son düzenleme:
Listeler güzel olmuş kızlar. Bende kararsız kaldım ne zaman yıkamaya başlasam diye. Toz olur diye çekiniyorum. Hastahane çantam için tüm alışverişim tamam bayram dönüşü hazırlarım diye düşünüyorum. Bende gecelik olarak 1 tane pijama, gecelik ve sabahlık aldım Ten'den. Bunlar penye. Ek olarak resim çektirmelik ekru rengi gecelik sabahlık set aldım Ebru'dan. Yeter diye düşünüyorum. Ayrıca az önce kızım için sipariş ettiğim uyku arkadaşı geldi. Kollarının arasında da görürüm inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…