- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.141
Çok şık bence hiç de pişman olmazsın. Senin üzerinde lohusa pijama olacak di mi? Eşinde ne olacak? Hiç düşünmemiştim bunları. Ona da bizimkilere uygun bir tişört düşüneyim bari:)Ya ne bileyim moralimi bozdular. Soft tonlar daha iyi olur sonra resimlere bakip pisman olma dediler. Bende inat hepsini giydirip giydirip cektircem
canım bence sen onlara hiç aldırma, ben normalde her şeyde soft tonları severim ama fikir olarak böyle şirin renkli cicileriyle fotolar çekilmesi benim bile tam tersi hoşuma gitti. bebek fotolarında renkli ve esprili detaylar çok hoş oluyor bence sen istediğin gibi, içinden geldiği gibi yap, başkaları niye karışır hep anlamam ki zaten, başka işleri mi yoktur bu insanların.. çok güzelmiş bu arada cicileri, güle güle giysin güzel kızın.Ya ne bileyim moralimi bozdular. Soft tonlar daha iyi olur sonra resimlere bakip pisman olma dediler. Bende inat hepsini giydirip giydirip cektircem
aynen canım ben o korkuyu yaşıyorum iki gündür. normalde dışarı çıkacak diye düşündüğüm kıpırdak yaramazım iki gündür sadece çok hafif hareketler yapıyor. neyse ki çarşamba kontrolüm var. sabrediyorum ama çok merak ediyorum niye birden duruluverdi böyle. çok şükür senin bebişin de tekrar hareketlenmiş. sağlıkla gelsinler inşallah.Kızlar dün yazılan bi çok şeyi okudum ama cevap vercek psikolojim yoktu cuma ve cumartesi hemen kasık bölgemde ağrı vardı bu sebeptenmidir bilmem bebiş sürekli kımıldadı tekme attı nerede okusam rahim genişler dedikleri için panik yapıp gitmedin doktora pazar günü ağrı kesildi ama kızımız bu sefer gün içinde hiç kımıldamadı eşime belli etmesemde aslında baya üzüldüm onada söleyince gitti geldi kızıyla dakikalarca konuştu onada hiç tepki vermedi aksam kalsiyum ve magnezyum sandozlarını içince kımıldamaya başladı çok şükür bugünde aynı hızla devam edio Allah şükür. @sinemnur 2 isimde güzel ne eski ne yeni her döneme uyuyo bence...poyraz,rüzgar var izmirde çok bi dönemde yeliz,yelda isimleri çok moda olmuş valla isimleri gibi hepsinin kaderide güzel olsun... @CennetBahcesi53 bu yağdanda bakayım canım zira hemen göbek altım kremlememe ragmen kasınıo ve acıo ....Tour Guide yatağı cidden çok güzelmiş kızının güle güle kullansın canım .... Birde burdan bi ark demişti ebebek mothercare falan haziran sonu bayramda vs indirimde olcak dedi ki bi bildiği varmış sordum evet dediler bende o zaman dönence almaya karar verdim,fisher price yada tiny love arasında kaldık onada eşim karar vercek diğer eksikler vs...kamera için 6.ayı bekliorum motorolanın bi modeli var 300 küsürdü indirimde ondan beğendi babası,birde ilk dönemde aslında oyun halısıda alcakdım o da tiny loveun bi modeli ama hastanenin yeni doğan ünitesinden sorumlu ebeyle konuştuk hemen ihtiyacı yok dedi 2/3 ay geçsin dedi... O da ertelendi bölece,ayak ve kollarına takılan çıngıraklı oyuncaklar var ondan alcaz...belki arabaya takılan çıngıraklı oyuncaklardan alırız...bizde gelişmeler böle gebe okuluda çok şükür bı cumartesi bitti, @sinemnur sezeryan bantınıda ordaki ebe söledi canım inşallah herkesin öle olur sıcakda insan cok duş almak ister...birde aklıma gelmişken normal ped kanı içine çektiği için kontrol sırasında çok memnun kalmıolarmıs pamuklu pedler var biz onlardan kullanıoruz dediler.
Aynen bende ekru renk sabahlik ve gecelik olucak. Esimde cok guzel tonlu acik pembe koton gomlek aldik, altina beyaz keten pantolon.Çok şık bence hiç de pişman olmazsın. Senin üzerinde lohusa pijama olacak di mi? Eşinde ne olacak? Hiç düşünmemiştim bunları. Ona da bizimkilere uygun bir tişört düşüneyim bari:)
Cok sagol canimcanım bence sen onlara hiç aldırma, ben normalde her şeyde soft tonları severim ama fikir olarak böyle şirin renkli cicileriyle fotolar çekilmesi benim bile tam tersi hoşuma gitti. bebek fotolarında renkli ve esprili detaylar çok hoş oluyor bence sen istediğin gibi, içinden geldiği gibi yap, başkaları niye karışır hep anlamam ki zaten, başka işleri mi yoktur bu insanların.. çok güzelmiş bu arada cicileri, güle güle giysin güzel kızın.
Biz bugün kararlaştırdık oda takımımızı yarın da siparişi vereceğiz ama senin dediğin gibi değil beşik için ayrı yatak alıyorsun büyüdüğünde büyük yatak alıyormuşsun. Gerçi beşik haliyle bile 6 yaşına kadar kullanır baya geniş ve büyük, yatağın boyutunu 90-190 verdim büyüdüğünde bir yetişkin rahat yatabilsin diyeYok yatak ayni bizim kullandigimiz yataklar gibi. Iki yatakta ayni boyda. Sonradan cikan komidinlerin alti bos dolayisiyla ilk once kucuk sonra buyuk olmuyor. Direk buyuk olarak kullanilan yatak kullaniliyor.
Ben aziz bebeden 10 lu aldım yenidoğan diğer 10 lu be 5li bebettodan aldım, cartersdan üç tane üçlü takım almıştım 0-3 ay, hiç bilemiyoruzki nasıl doğacağını kaç kilo olacağını aldığımız şeyleri ne kadr kullanacağını Allah bilirKızlar hastahane çıkışını yeni doğan mı, 0-3 ay mı aldınız? Bende carters 2 tane yeni doğan var ama renkleri ikisininde mor oldu. 1'i hediye gelmişti. 1 tane düz daha sade birşey alayım diyorum. Mothercare bakicam. Alan var mi oradan? Nasil oluyor oraninkiler, ve ne kadar ucreti?
Aynen canım kesin yaptıracağım karar verdim artık bu arada mobilyacıya gittik bugün hatırlarsan yarım daire şeklinde cibinlik yaptırmayı düşünüyordum, gösterdim onlar pek yapmıyorlarmış ama kendisi de mağaza için düşünüyormuş, ben model gösterince onu da yaparız dedi hem bize de model olmuş olur filan dedi, bakalım 1 aya ancak gelirmişBeğendiğin kapı süsü çok güzel ama çok beğendim, sonra daima kapıda durabilecek bir şey, mevlüt,kutlama, misafirler gidince çıkartılacak bir şey değil, 200 tl biraz tuzlu ama güzelmiş yani, içine sindiyse al kuzucuk ya, ilk hevesimiz napalım, azıcık zıvanadan çıksak da napalım heves iştemagnetlerini görmedim sanırım, kaçırdım mı yoksa fotoğraf işi güzel olmş, bari oradan bütçe yaparsınız,aramızda profesyonel fotoğrafçılar var DIPTISDIPTIS duymasın
İçine sindiyse o olsun zaten canım hem dediğin gibi selim tuna beraber rahat söylenebiliyor, benim arkadaşın kızının adı elif sahra biz iki ismi kullanıyoruz elif ya da sahra desek garip geliyorBen de iki isim koyarsam ikisini de söyleme ve söyletme taraftarıyım, selim tuna ağızdan bir çırpıda çıkıyormuş gibi geliyor bana ya da içime sindi öyle olsun istiyorum
Bugün fena sıcak vardı ama baya dolaştık başka yerlere baktık en sonunda beğendik, resimdeki oda olacak ancak beşiğin korkuluklarını düz yaptıracağım, dolabın ve şifonyerin çizgileride çapraz değil artı şeklinde olacak, ekstradan şifonyerin üatüne raf yaptıracağım. Bize bunun fiyatını 4000 tl dediler ama bir arkadaşı araya soktuk 3750 ye düştüler yarın siparişi vereceğiz inşallahCanım benim siparişi verdiniz mi, hayırlı olsun, fotosu var mı?
Bende içine takmayı düşünüyorum, hatta dışarı takanlar için sanırım korumalıkları göstermek amaçlı takmışlar diye düşünmüştümGüle güle kullanın canım,çok güzel görünüyor, biz de büyüyen beşik aldık, yatak odası için de bir tane de sepet beşik.
Ben büyüyen beşiğin uyku setinde yan korumalarını içeriden taktım, bazı fotolarda ön tarafa gelen yan korumayı dışarıdan takmışlar, öyle olunca parmaklıkların arasına ellerini sıkıştırma riski var gibi geldi, sanırım ön kısmı asansörlü diye o şekilde indirip kaldırması kolay oluyor diye yapılıyor ama ben içeriden taktım, bu konuda görüşünüzü merak ettim. Bir de 2. Fotoda şifonyer yanında tekrar raf var, o ayrı sanırım, beşikte monte değil çünlü ilk fotoda.
Kızlar bebek telsizi aldınız mı bu arada, tavsiyeniz olan bir marka model var mı? philips avent, siemens seçeneklerine baktım ama hiç de anlamıyorum, neyine bakıp almak lazım, siz neye göre tercih ettiniz ya da edeceksiniz.
ben henüz almadım fakat araştırma içerisindeyim phılıps güzeldir diye düşünüyorum ablam wee diye bir marka kullanıyor ve çokta memnun sanırım bende wee alacağım .
Ben bir ara çok baktım sanırım kameralı telsiz bakıyorsun dimi, bunun için wee nin telsizlerinde oldukça güzel yorumlar var, C ceren151115 de söylemiş, ben şöyle güzel bir kampanya olursa alırım diye düşündüm, ilk aylarda benimde yanımda olacak ama gündüzleri, akşam üstü odada uyurken bizde başka odada olursak rahatlıkla duymak için ihtiyaç olur diye düşünüyorum
emeğine sağlık canım ya bende ekran fotosu aldım. normal doğum için ne dediler ben çok korkuyorum dayanabilir miyim yapabilir miyim diye@sinemnur sorma bende içten içe bi telaş yaptım hani hareketlensin die açıkcası göbeğimi bile zıplattım oynattım resmen rahatsız ettim ama hareket etmedi belkide çok yorgun düştü ondan die düşündüm hep,ebe de canım depend gibi bişey dedi bizim evde kullandıklarımızı deil,biz temin edioruz siz evde normal pede geçiosunuz dediler ben buraya eğitimde neler dediler kısaca yazayım bilen bilmeyen yararlansın olur ya karşılasırsak bişeylerle daha ihtiyatlı yaklaşırız...
Su bazlı yağlar kullanılmasını tembih ettiler bepanten gibi
Allah korusun sarılık olurlarsa eğer ilk kafadan başlıyormuş en sonda kafadan bitiyormuş(belirtileri çok uyur ve yemek hemez)
4/5 saatte bir çişini yapmalı yapmıyorsa yeterli beslenmiyor demekmiş
Bebeklerde hafif irkilmeler olabiliyormuş 1/2 aya geçer dediler
Islak mendil yerine ıslak pamuk kullanmayı tercih edin dediler
En geç 3 saatte bir bez değişikliği(günde 4/9 kez tuvaletini yapar)
Beslenmeden önce altını değiştir ve göbek kordonunu kontrol et (etil alkolle %90) 20 günden sonra düşer
Batikon kullanmayın
Yatma pozisyonlarını 2 saatte bir değiştirin
15 dak 4/5 saat arayla odayı havalandırın
20 saatte uyuyabilir 2 saatte emzirmek için uyanmasını beklemeyin
İlk 20 gün güneşle temas etmesin sabah ve akşam saatlerinde dışarı çıkarın
Gece ve gündüş arası ses farkı olsun
Verniks doku koltuk altından yok olduğu zaman banyo yaptırın
Beslenmeden 1.5 saat sonra masaj ve banyo yaptıeabilirsiniz
Kanguru bakımı 30 dak aşmasın
İlk 2 hafta kilo kaybı yaşayabilir normaldir eğer devamında almıyorsa problem
15 er dak arayla emzirilen gögüs değiştirilsin bitene kadar emmesi sağlansın ileriki zamanlarda 1er saatte bir değiştir
Sütlerini saklıycaklar oda sıcaklığında 3 saat buzdolabında 3 gün buzlukda 3 ay buzun kendi kendine çözülmesi gerekli
Yemek vs ile ilgili bilgilerde verdiler ayrıca normal doğum sezeryan dahil buraya o kadar bilgiyi yaz yaz bitmez mrk eden yazsın detaylıca anlatırım arkadaşlar
Hadi hayirlisi olsun, guzel gunlerde kullanin inşBiz bugün kararlaştırdık oda takımımızı yarın da siparişi vereceğiz ama senin dediğin gibi değil beşik için ayrı yatak alıyorsun büyüdüğünde büyük yatak alıyormuşsun. Gerçi beşik haliyle bile 6 yaşına kadar kullanır baya geniş ve büyük, yatağın boyutunu 90-190 verdim büyüdüğünde bir yetişkin rahat yatabilsin diyeayy çok heyecanlıyım yaa
Kızlar bebek telsizi aldınız mı bu arada, tavsiyeniz olan bir marka model var mı? philips avent, siemens seçeneklerine baktım ama hiç de anlamıyorum, neyine bakıp almak lazım, siz neye göre tercih ettiniz ya da edeceksiniz.
İsim konusunda hala kararsız bakalım:):):)
ped konusunda da biraz detay olacak da ben de orkid markayı haşır huşur diye sevmiyorum, molped daha pamuklu geliyor, ebenin dediği başka bir şey mi ki canım ya.
canım ya oda çok sevimli gözüküyor perdeleri falan bizde haftaya alaağız işalah 1 ayda gelir dediler :) perde nerde yaptıracağım onu bilemiyorum işte
Çok uyguna getirmişsin gecelik ve pijamayı, çok da güzel görünüyor, benim istediğim gibi sade ve şık güle güle kullan canım. Oda da artık bebek odası olmaya başlamış perdelerde gelince bebeğin huzurla sağlıkla yatsın uyusun odasında
Eki Görüntüle 1846144 Eki Görüntüle 1846145 İşte bunlar new born carters olanlar. Hastahanede foto çekimi olucak. Sanki pek resimlik olmadı dimi? Bir tanede düz renklerde 0-3 ay mothercare mi alsam?
Güle güle kullan canım, gecelik güzelmiş gerçekten. Odanın bitmiş halini de hevesle bekliyorum, epey kolayladın sen, ilk foto senden gelsin hadi
Çok güzel olmuşlar canım. Güle güle kullansın prens. Darısı başımıza:)
Trendyol hangi kampanya?
DIPTISDIPTIS yanlış hatırlamıyorsam kraftın bebek arabasını almıştın, kraft twist deco mu kraft twist eco muydu aldığın model canım,kraftın sayfasına bakıyorum travel sistemlerde deco modeli var, internette hem deco hem eco modeli var, farkı ne dersen ben anlayamadım, kraft twist modelde eco, deco, air, xx, rlx seçenekleri var, ben görünüş olarak ve çift, büyük tekerlek olmasından rlx model ibeğendim, sen tercihini neye göre yapmıştın? zaten eco,deco ve rlx modelleri çift ön tekerlekli diğerleri tek tekerlekli., ağırlık olarak büyük fark yok yine de en hafif 12,3 kg ile rlx en hafifi.
Bugün fena sıcak vardı ama baya dolaştık başka yerlere baktık en sonunda beğendik, resimdeki oda olacak ancak beşiğin korkuluklarını düz yaptıracağım, dolabın ve şifonyerin çizgileride çapraz değil artı şeklinde olacak, ekstradan şifonyerin üatüne raf yaptıracağım. Bize bunun fiyatını 4000 tl dediler ama bir arkadaşı araya soktuk 3750 ye düştüler yarın siparişi vereceğiz inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?