- 24 Şubat 2016
- 738
- 2.009
- 113
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.241
sorma canım ben artık takip bile edemiyorum ne kadar aldığımı, şu tartıyı da dayanamayacağım çöpe atıcam ya da kırıcam nerdeyseTakvimime bakar mısınız, "anneler artık haftada 200-400 gram alırlar" diyor, ben bu hafta(8 günde) tam 400 gram aldım, yani üst limitten mi gidiyorum
Sen bana sor hergün dua ederek tartiliyorum. Ozellikle dikkat ediyorum yedigime ictigime ama kilo oluyorum. Vucudumuz acaba odem mi biriktiriyor. Bebisine masallah canim. Benim kizda en son 3 gun ondeydi. 2 hafta onde gitmesi problem mi oluyormus? Allahtan geri gitmiyor onu dusun. Bobregide gececek ins. Gecmezse sikinti oluyormuymus dogdugunda?sorma canım ben artık takip bile edemiyorum ne kadar aldığımı, şu tartıyı da dayanamayacağım çöpe atıcam ya da kırıcam nerdeyse. bugün de doktora gittim kontrol için, biraz moralim bozuldu açıkcası. doktor benim kilomla hiç ilgilenmiyor nedense ama bebişim 26 olması gerekirken 28 hafta 3 günlük çıktı, doktor gözleri fal taşı gibi açıp dikkat et yemene içmene dedi. sanki korkunç bi durum görmüş gibiydi tepkisi hiç anlamadım, aşırı kötü bişi mi bu acaba. burada sen de dahil birçok arkadaşın bebişi önden gitmiyor muydu? 26 hafta 1 günlüğüz şuan ama kilomuz 1200gr civarı. eskiden ne yiyiyorsam hemen hemen onu yiyiyorum öyle aşırı bi iştahım da yok ki benim. bu arada böbrek açıklığımız bizim büyümeye devam etmiş, 12 mm olmuş ne yazık ki. ama hala umutluyum, geçici bir durum olacağını düşünüyor, dua ediyorum. bizimki de elleriyle gizledi yüzünü, ne güzel renkli fotomuz olacaktı ama yayamazımın ellerinden ve burnuşundan başka bişi ayırt edemedim.
sağol canım. evet bu durum erkek bebeklerde olabiliyormuş ve eğer doğumdan sonra ilk idrarıyla geçmezse küçük bir operasyon gerekebiliyormuş. kendiliğinden geçen de var ama. o yüzden hala umutluyum. bende odem çok fazla, alyansımı hepten çıkardım zaten. ayaklarım bacaklarım davul oluyor, avuçlarımı kapatamıyorum bazen. görenler o kadar kiloyu nereme aldığımı soruyorlar aslında ben de şaşırıyorum, anlaşılmıyor dışardan. şimdi tek umursadığım bebişin kilosu ama, doktorumuz pek bi endişeli davrandı anlamadım acaba bugün biraz başı yoğundu ondan mı böyle davrandı. artık şekerim çıkmasa da meyveyi epey azaltmam lazım. tuzu da öyle. ama tansiyonumu da bunlarla düzenliyordum ne yapacam bilmem, tansiyon diplerde çünküSen bana sor hergün dua ederek tartiliyorum. Ozellikle dikkat ediyorum yedigime ictigime ama kilo oluyorum. Vucudumuz acaba odem mi biriktiriyor. Bebisine masallah canim. Benim kizda en son 3 gun ondeydi. 2 hafta onde gitmesi problem mi oluyormus? Allahtan geri gitmiyor onu dusun. Bobregide gececek ins. Gecmezse sikinti oluyormuymus dogdugunda?
Ooo tamam bobregi takma. Gecicek ins, gecmezse bile cok basit bir operasyon gibi duruyor. Kiloda senin kesin odem ozaman. Bebegim kilosunu belki basi kalabalik diye oyle davrandi sanirim. Yoksa baska birsey derdi herhalde. En azindan meyveyi az porsiyon tuket. Aslinda onunda fazlasinin bize kilo aldirmaktan baska birsey degil. Tansiyon sikinti olunca en azindan tuketirsin canim. Allah yardimcimiz olsun, bu gunleri sikintisiz atlatalim inşsağol canım. evet bu durum erkek bebeklerde olabiliyormuş ve eğer doğumdan sonra ilk idrarıyla geçmezse küçük bir operasyon gerekebiliyormuş. kendiliğinden geçen de var ama. o yüzden hala umutluyum. bende odem çok fazla, alyansımı hepten çıkardım zaten. ayaklarım bacaklarım davul oluyor, avuçlarımı kapatamıyorum bazen. görenler o kadar kiloyu nereme aldığımı soruyorlar aslında ben de şaşırıyorum, anlaşılmıyor dışardan. şimdi tek umursadığım bebişin kilosu ama, doktorumuz pek bi endişeli davrandı anlamadım acaba bugün biraz başı yoğundu ondan mı böyle davrandı. artık şekerim çıkmasa da meyveyi epey azaltmam lazım. tuzu da öyle. ama tansiyonumu da bunlarla düzenliyordum ne yapacam bilmem, tansiyon diplerde çünkü.
çok teşekkür ederim canım, ben de moralimi bozmamaya çalışıyorum doktoruma rağmen. her halde ters anına rastgeldikOoo tamam bobregi takma. Gecicek ins, gecmezse bile cok basit bir operasyon gibi duruyor. Kiloda senin kesin odem ozaman. Bebegim kilosunu belki basi kalabalik diye oyle davrandi sanirim. Yoksa baska birsey derdi herhalde. En azindan meyveyi az porsiyon tuket. Aslinda onunda fazlasinin bize kilo aldirmaktan baska birsey degil. Tansiyon sikinti olunca en azindan tuketirsin canim. Allah yardimcimiz olsun, bu gunleri sikintisiz atlatalim inş
umarım canım. ben de 10-11 kilo almışım ama keşke beni azarlasaydı dedim yani bebişin kilosu çok önde olunca normal doğum da olmuyor ama daha erken bence de biraz dikkat edersem inşallah değişecek bu durum diyorum. senin kilo alımın da bence çok değil. işte doktordan doktora da değişiyor hep fikirler. yaz günü de meyve güzel oluyordu ama napalım dikkat edicez artık.ajenjo kilolu olsa bi olmasa bi benimde doktorum benim aldığım kiloya takık, suana kadar 8 kilo aldım en son azarladı valla onun korkusundan hergün tartıya korkuyla çıkıyorum,üzülme yani birde son ay kilo alımı duruyormuş bazı hamilelerde hatta kilo kaybı bile olabiliyormus bebekde normal kiloda doğar elbet...
TSK ederim canım,evet birdenbire oldu doğum sancıları cekiyormusum ama anlamadım çünkü çok kucuklerdi 22 haftalıkken doğum yaptim ikisi de bir gün yaşayıp vefat etti.allah sizin yavrularinizi korusun.siz korkmayın benimkilerin nedensiz yere suları çoğaldı polihidroamnioz teşhisi konuldu o yuzden erken doğum oldu ama prof bile 38. Haftaları görürsün ikizlerde normal bu demişti ilaç kullanmana bile gerek yok demişti.kader işte.
çok sağol canım ben de şimdi araştırıyorum geçmiş yıllarda doğum yapan bir bayan şöyle söylemiş: "canım bu bünye ve yapı meselesi bende gebeligimde çok kilo aldım 56 hamile kaldım ve 85 le doguma girdim 25 gün oldu dogum yapalı hastaneden ilk çıktıgımdA 78 idim dün sabah çıktım tartıya 69 olmuşum çogu şişliktir doktorumla görüştüm bu normalmi die evet normal demekki ödemlerin inmiş dedii."ajenjo Ya cok haklısın aslında ama mesela eşimin kuzenin eşi geçenlerde doğum yaptı kızın bebeği ufacıcıktı kızda az kilo almış ama sezeryandı,aradan 2 hafta geçti diğer kuzeni doğum yaptı 4000 kiloymuş bebek kızda 25 kilo aldı ama artık gelmek bilmediği için çocugu sezeryanla aldılar... Yani cocuk kilolu die normal doğum olmaz die bence kendini üzme kalça genişliğide önemli,meyvede 1/2 porsiyon dediğin gibi geçirmemeliyiz...benimde evdeki tartım medikal olanlardan kemik kas vs ölçüo 51 dim düşük oldu bunalımdan 53 oldum dikkat etmeme ragmen şimdi 61 im sabahları ama annemin hep dediği bişey var hiç bi zaman senin çok yemenle az yemenle çocuk kilo almıyor ben az yedim sen 3600 doğdun der hep... Bazı doktorlar umursamıyor bazıları çok katı arası yok bence sende cok kilo almamışsın ben hep diorum alınan fazla kiloların sebebi vücudun yağ eksikliğinden bebeği koruyan tüm o tabakalar için haliyle doğdukdan sonra hepsi gitcek üzme sakın canını
Geçen sabah ben de onun için ağladım. Bu tekmeleri birkaç ay sonra hissedemeyeceğim diye. Sling bağlayabilir miyim acaba diye endişeleniyorum. Yoksa ben de listeye eklerim mutlaka.İnstagramda doğum hikayelerini okuyorum, özellikle sezaryene giderken , "içimden bebeğimi çıkarmasınlar" diye ağlayanlar çok fazla, insan aynı bedende olmaya alışıyor gerçekten, bu wrap slinglerle de aynı bedende gibi oluyorsun yine minnoşlarla. Sling, kanguru, puset, port bebe, sineklik, yağmurluk ihtiyaçlarımız duruyor hala, babamız haftaya hindistana gidiyor bir haftalığına, dönünce halledeceğiz inşallah:)
Kıyamam yaaGeçen sabah ben de onun için ağladım. Bu tekmeleri birkaç ay sonra hissedemeyeceğim diye. Sling bağlayabilir miyim acaba diye endişeleniyorum. Yoksa ben de listeye eklerim mutlaka.
Yatak odamızdaki baskül benim de baş düşmanım bugünlerde hiç sormasorma canım ben artık takip bile edemiyorum ne kadar aldığımı, şu tartıyı da dayanamayacağım çöpe atıcam ya da kırıcam nerdeyse. bugün de doktora gittim kontrol için, biraz moralim bozuldu açıkcası. doktor benim kilomla hiç ilgilenmiyor nedense ama bebişim 26 olması gerekirken 28 hafta 3 günlük çıktı, doktor gözleri fal taşı gibi açıp dikkat et yemene içmene dedi. sanki korkunç bi durum görmüş gibiydi tepkisi hiç anlamadım, aşırı kötü bişi mi bu acaba. burada sen de dahil birçok arkadaşın bebişi önden gitmiyor muydu? 26 hafta 1 günlüğüz şuan ama kilomuz 1200gr civarı. eskiden ne yiyiyorsam hemen hemen onu yiyiyorum öyle aşırı bi iştahım da yok ki benim. bu arada böbrek açıklığımız bizim büyümeye devam etmiş, 12 mm olmuş ne yazık ki. ama hala umutluyum, geçici bir durum olacağını düşünüyor, dua ediyorum. bizimki de elleriyle gizledi yüzünü, ne güzel renkli fotomuz olacaktı ama yayamazımın ellerinden ve burnuşundan başka bişi ayırt edemedim.
Çok güzel görünüyor halısı, çok beğendim, güle güle kullanın canım... sadelik ruhumu dinlendiriyor benim de...Eki Görüntüle 1847206
Sana katılıyorum canim. Bende fazla renkli sevmeyenlerdenim. Bebegin mobilyasi beyaz'ın 1 2 ton kırık hali. Perdeyide aynı renk zebra stor yaptirdim. Az perdeci gezmedim. Bebek odasi deyince hemen cizgi film karakterli gosteriyorlar. Ben istiyorum ki onu daha sonra kendisi secsin kizim. Hali da ayni sekilde. Yine en sade olarak çilekten aldim. Halı tonu en azından cibinliği ve uyku setiyle aynı oldu. Görseli ekleyim, buldum en soft bu olabildi. Haftasonu tüm masko'yu dolaştık eşimle
Tamam şimdi anladım, böyle süpersinemnur Yok kuzum olcaz marmarisden son haftalarda mecbur döncem ve inşallah doğuma bile girsin istiorum en büyük desteğim gözüme baksa yeterli,eşimin yıllık iznini doğumdan sonra kullancak 1 ay yanımızda olcak annelerimizden öte bizim çocugumuz bize alıssın ve biz biran önce ona alışalım die annem sadece 1 hafta yanımızda kalcak sonra tamamen yalnızız
çok sağol canım, ben de inanıyorum, düzelecek inşallah. Amin canım, bütün prens ve prensesler sağlıkla gelsinler kucaklarımıza, sonra da gülücükleri eksik olmasın güzel yüzlerindenYatak odamızdaki baskül benim de baş düşmanım bugünlerde hiç sormaher sabah korka korka çıkıyorumüstüne, haftanın 3-4 günü stabil, sonra 100 g, 100 gram geliyor, anlamadım ben bu işi, benim de iştahım aynı, artış ya da azalma yok, ama işyerinde maalesef ramazanda yemek çıkmadığı için, biraz daha idare modunda geçiştiriyorum, sabahları kahvaltımı ediyorum, akşamalrı da eşimle iftarı sanki ben de oruç tutmuş gibi yiyorum maşallah, hatta eşim çorbayla birkaç parça atıştırmayla yetiniyor, ben maşallah güzel güzel yiyorum canım benimki 10 gün önde çıkmıştı son kontrolde ama geçen ay neredeyse her sabah kaşarlı tost, yoğun olarak muz ve günde 2 tane ceviz yemiştim, ve sanırım ondan dolayı direkt yansıdı, ayran süt, yoğurt severim zaten, hep tüketirim, bu haftalarda önden gitme olabiliyor zaten diye biliyorum ,sonuçta doktorun ölçümüyle, el hassaslığıyla da alakalı bir şey, bence hiç önemsenecek bir şey yok, 25+4 günlükken 907 gramdı , 10 gün kadar önde dedi(27. hafta gibi görünüyordu), 1200 gram ölçümle 28. hafta demesi tutarlı bence ama kafaya takılacak, korkulacak bir durum değil bence. Bu haaftalarda geriden önden gidebiliyor, son haftalardaki durumu önemli diye biliyorum. Sonuçta her bebekte aynı kiloda doğmuyor ki, ablam ve abim 2 kg doğmuş, ben 4 kg, diğer abim 4,5 kg, değişiyor sonuçta, takma hiç kafana. Böbreği için de çok dua et canım, ben de ediyorum, düzelecektir inşallah, ben inanıyorum, genelde hamileliğin son haftalarında düzeliyormuş zaten ya da doğumu takip eden süreçte, Rabbim korusun yavrularımızı, acılarını göstermesin, öperim.
ben de almadan önce araştırmıştım canım baby&me önerilen bir ürün evet daha da uygundu fiyatı. bi yerde içerdiği bir maddenin zararlı olduğunu okumuştum, şimdi maddenin adını unuttum. o yüzden en azından yenidoğan için unibaby daha iyi olur diye düşünüp bi kampanyada aldım 12li paketlerden. 12x40 diye geçiyor. hangisi gerçekten en iyisidir bilmek olanaksız gibi. mümkün olursa evdeyken yıkamayı veya ıslak pamukla temizlemeyi düşünüyorum, inşallah yapabilirim. bebek temizleme pamuğu da aldım ben. dışarda ve acil durumlarda ise unibabyye devam ederim memnun kalırsam sanırım.Kızlar bugün mothercare e gittim, sezon indirimi başlamış. Ama her üründe yoktu. Bir %50de çok az ürün vardı. Bazı 3lü tulumlarda ve 5li bodylerde de %40 vardı. Outlet mağazasında çok daha uygun olduğu için bir paket tulum, 1 paket body, 2 de tekli tulum alıp çıktım. Bu arada outlet mağazasında şuan küçük bedenler yok. Ben 2-3 aydır bakıyorum, bir türlü gelmedi. Gelince haber veririm burdan. Başkası gidip görürse o da haber versin:)
Ayrıca yarın n11 de annebebek kategorisinde %11 indirim var, bakabiliriz.
Bir de ıslak mendil danışacağım size. Baby&me nin de pamuk ve sudan olan yenidoğan mendilleri var ve unibabynin yarı fiyatına. Acaba onun kadar iyi midir? Bir fikriniz var mı? Sonuçta poposunu silip atacağız:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?