- 21 Ocak 2008
- 6.393
- 3.601
- 373
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.321
Ne güzel, bende o minicik kıyafetlerine bakmaya doyamıyorum, aldığım herşey bir yere dağıldı evde bende odası gelse de yıkayıp yerleştirmeye başladam artıkbenim de başta sepette kalacak aslında bende alayım pedlerden iyi olur, artık geri kalan bazı şeyler var onları da temmuza bıraktım tabi birde dağıtılacak şeyler var onlara da karar vermem lazım. Kafam karışıyor bilmediğim için hastane odasına neler götürecez bu dağıtılacak şeyler orda mı olacak lohusa şerbeti orada mı dağıtılıyor, çok abartmak istemiyorum ama çok sade de olsun istemiyorum, bilen yapan birileri barsa kafasındaki planı açıklasa belki bize de bir yol olur
ben de çikolatadan o nedenle vazgeçmiştim. istersen lokum vermeyi düşünebilirsin canım.Şerbeti evdede veriyorlar hastanedede denk gelmişliğim var. Hastanede 1 gece kalacağımız için ben evde vermeyi düşünüyorum. Benim dünden beri kafama takılan tek birşey var. Malum havalar manyaklık derecesinde ısındı. Hastanede çikolata vs vermeyi düşünüyordum. Bu sıcakta pelte olmaz mı onlar ya
Şuanda bile dehşet sıcak
Özellikle bu birkaç gün için uyarıyorlar yaşlı ve gebelere dışarı çıkmayın diyen duydum benÖyle canım gerçekten sıcaklıklar da git gide artıyor. Allah yardımcımız olsun
Ben de niyetlenmistim canim almaya. Gorumcem 2 ay önce doğum yapmıştı. Hiç kullanamadim Çocuğu içine koyunca basıyor çığlığı diyor. Her bebek sevmeyebiliyor demekki.kızlar bu babynest lerden alan var m gerekli mi kuş yuvası gibi bişey çok sevimli
Günaydınnnn,Ne güzel, bende o minicik kıyafetlerine bakmaya doyamıyorum, aldığım herşey bir yere dağıldı evde bende odası gelse de yıkayıp yerleştirmeye başladam artıkbenim de başta sepette kalacak aslında bende alayım pedlerden iyi olur, artık geri kalan bazı şeyler var onları da temmuza bıraktım tabi birde dağıtılacak şeyler var onlara da karar vermem lazım. Kafam karışıyor bilmediğim için hastane odasına neler götürecez bu dağıtılacak şeyler orda mı olacak lohusa şerbeti orada mı dağıtılıyor, çok abartmak istemiyorum ama çok sade de olsun istemiyorum, bilen yapan birileri barsa kafasındaki planı açıklasa belki bize de bir yol olur
Islak mendil hangi marka aldınız kızlar ben uni baby yenidoğan aldım
Eki Görüntüle 1849298
oo süpermişMERiN_ canım evin içine kadar sokuolar dert etme galoşlarla üstelik
Ben de unibaby yenidoğan 6 adet aldım, primadan çok memnundu herkes 7-8 tane de prima aldım, 1 paaket mustela aldım, markette denk geldikçe 1-2 paket dalin ve jhonsons baby de aldım ama onları cildiyle temas ettirmeyeceğim. Çok çeşitlendirmek de iyi değil diye okumuştum, alışkın olduğundan devam etmesi iyi, ilk etapta temizleme pamuklarıyla altını temizleyeceğim, unibaby yenidoğan ve mustela ile devam ederim, ilerleyen dönemde de prima olabilir, mustela mendilleri çok pahalı.Islak mendil hangi marka aldınız kızlar ben uni baby yenidoğan aldım
Eki Görüntüle 1849298
merhaba, aynı kararsızlığı bende yaşıyorum tiny love yi almayı düşünüyorum şuan en çok titreşim özelliğinden dolayı 4 moms da çok güzel ama onu almaya hiç niyetlenmedim :)) benim için aşırı pahalı... bide chicco nun bi modeli vardı balloon ana kucağı ben ikisi arasında kalmıştım ama şuan hiç mi almasan alsam mı almasam mı diye düşünüyorumGünaydın kızlar. Ne zamandır aklımda, ev tipi ana kucağı alacak mısınız? Ben bayağ düşünüyorum ama bir türlü karar veremiyorum. İlk başta 4 moms mamaroo istiyordum ama şu an o kadar para harcamak içimden gelmiyor. Gözüme çarpan diğer üründe tiny love 3'ü bir arada. Taşıma kapasitesi için 18kg diyorlar. Hatta bazı kişiler altına ek birşeyler koyup ilk zamanlar yatak olarak bile kullanıyormuş. Benim öyle birşeye ihtiyacım yok, yatak odası içinde yatak aldık biz. Bazılarıda böyle şeyleri bebek doğduktan sonra alın diyor, bebekler sevmeyebiliyormuş. İnanın karar veremiyorum. Siz neler düşünüyorsunuz?
Ben de epey baktım ev tipi ana kucaklarına ve doğum sonrasına bıraktım, "bebek hiç sevmedi, titreşimi açınca ağladı" diyen çok fazla yorum okudum, hem çok ucuz değil, hem hacimli, alır da kullanamazsam, bir de koyacak yer de bulamazsam , üzülürüm, doğum olsun, eşimle bebeğimle çıkar, bebeği içine oturtur deneme yaparız,, baktık minnoş sevdi, alırız diye düşündüm benmerhaba, aynı kararsızlığı bende yaşıyorum tiny love yi almayı düşünüyorum şuan en çok titreşim özelliğinden dolayı 4 moms da çok güzel ama onu almaya hiç niyetlenmedim :)) benim için aşırı pahalı... bide chicco nun bi modeli vardı balloon ana kucağı ben ikisi arasında kalmıştım ama şuan hiç mi almasan alsam mı almasam mı diye düşünüyorum
yok cnım ya maskonun altını üstüne getrdik içimize sinen bir model bulamadık ne yazıkki sizde foto varmı odanın fln :)Kararsızken adım atmak da iyi olmuyor, sonuçtan memnun da olabilirsin pişman da... Bence sen de "tam budur işte" diyemiyorsun daha, başka alternatifiniz yok mu elinizde?
Merhaba, güle güle kullansın cicilerini prensesin,Merhaba kızlar ben 31.haftaya girdim.inşallah ağustos sonu yada eylül ilk günleri bir kızın olcak.normal doğum düşünüyorum inş.kızıma park yatak aldık herkes daha kullanışlı olur dedi.E bebek magazasinda kraft marka calipso plus modelini çok beğendim kırmızısını aldık.Çok geniş.599 tl den 470 e düşmüş.tavsiye ederim.henüz arabasını almadık inş diğer aya alf az.ondada joue litetrax 3 tekerli arabasını beğendim ama almadık çok kullanışlı görünüyordu kapanması çok pratik fiyatı 700 tl internetten .henüz araba almayan anneler bakabilir.biberon ve emzik aldık avent marka.yalniz biberon cam değil mika sizce cam mi olmalı.2 tane 10lu hastane çıkışı almıştık.ekstra yanina yeni doğan olarak 2 tane sıfır kol alttan citcitli atlet,1 tane ip askılı alttan citcitli atlet,3 tane penye battaniye,4 tane yeni doğan patikli alt pijama,1 tane yeni doğan patiksiz pijama,4 tane şapka (sizce yeterlimi) fazla kullanmazsın diyorlar.4 tane yeni doğan çorap,6 tane mendil,5tane eldiven,kızlar birde bu üç zıbın dedikleri hastane ciksinin içinde var 2 adet.sizce ekstra ayrı almaya gerek varmı.simdi sizinle yeni doğan aldiklarimi paylaştım.3-6 ayda aldım.ama bu yeni doğan aldıklarım yeterlimi çünkü doktorumuz bebeğin kol ve bacak boyu haftasına göre önde dedi.uzun bacaklı olacakmış eşime çekmiş.bu durumda fazla alırsam.2.ayında olmamaya baslar mi yeni doğan aldıklarım.daha çok 3-6 aylık mi almalıyım.bu citcitli atletler patikli pijamalar olsun.kusura bakmayın uzun oldu.ama yardımcı olursanız sevinirim.hepinizden fikirlerini bekliyorum.sizce bunlara eklemelimiyim.
Bizimki kıyafet giyinme odasının modifiye hali oldu, dolap yerleştirmeleri vs bitsin atarım foto:)yok cnım ya maskonun altını üstüne getrdik içimize sinen bir model bulamadık ne yazıkki sizde foto varmı odanın fln :)
Sağol canım zaman ayırıp cevap yazdigin için tek tek cevap verdiğin icin.rabbim sana çok hayırlı bir evlat nasip etsin inş.gönlümden geldi çok içten söyledim.3-6 aylık ve 6- 9 ayliklardan da aldım da.sadece yeni doğan aldıklarımi detaylı yazdim.yeterlimi diye veya daha eklemem.gerekirmi diye.etrafında çok duydum heveslenip fazla alıp daha hic giydirmeden büyüklere geçenleri.ondan fazla alıp kalmasın diye.Merhaba, güle güle kullansın cicilerini prensesin,
Ben ilk bebek hevesiyle alışverişi abartanlardanım, hiç pişman değilim ama yıkaması ütülemesi yerleştirmesi epey zaman alıyorindirimde gördükçe , hoşuma gidenlerden aldım, 12-18 ay arası bile kıyafetler var içerisinde. Ama dediğin gibi 0-3 ay aralığındaki kıyafetleri kısıtlı tutmakta fayda var, ben öyle yaptım, ama en azından 10-15 adet alt ve üst olarak var, 25 +4 de bebişim 910 gramdı, doktorumuz önde gidiyor, eylülün ilk haftası doğum görünüyor dedi, babamız 183 boyunda 90 kg, ben de ufak tefek sayılmam:) gelişimi böyle devam ederse tombik bir bebek olabilir, 2,5 kg doğan bebek de var 4,5 kg da, orasını bilmeden 0-3 aylık kıyafetleri ne kadar süreyle giyeceğini kestirmek çok mümkün olmuyor, gerekirse ilk hafta her gün çamaşır yıkanır, bence 0-3 ay çok fazla almaya gerek yok ama en azından çamaşırın yıkanıp kuruduğu 1 günü hesap edip, 2-3 gün idare etmesi de önemli stokların, "yorgunluktan, uykusuzluktan gözümü açamıyordum, değil çamaşırı yıkayıp asmak kendimi yıkamaktan üşenniyordum" diyen de var, "elektrikler kesildi vs durumlarını da düşünün" diyen de var, aldıklarını sayıca toplamak gerekirse;
7 tane alt pijama(hastane çıkışı dahil)
3 tane kolsuz üst body+ zıbın ve bodyler(hastane çıkışı dahil)= 7 tane de üst
7 adet eldiven (hastane çıkış ıdahil)
6 tane şapka(hastane çıkışı dahil)
8 tane mendil(hastane çıkışı dahil)
5 tane penye battaniye(hastane çıkışı dahil)
eldiven, şapka, mendil, battaniye yeterli bence, ama " günde 7-8 defa kaka taşması, salya, kusmuk vs nedenden üst değiştirdiğimizi biliyorum " yorumuyla hemen her yerde karşılaştım, bu açıdan bakınca pijama ve body stoğun seni sadece bir gün götürür, bulunduğun şehri bilmiyorum, sıcaklık nasıl oluyor ama hastane çıkışı harici hiç yarım kol ya da uzun kol bodylerden almamışsın sanırım.
Üç zıbın dediğin şeyin içinde 2 tane olan ne anlayamadım canım.
Biberonları ben philips avent cam olanlardan aldım, joie litetrax 3 ve 4 modellerine biz de baktık , satış elemanı da çok övdü ama biz travel set bakıyoruz, ana kucağı ayrıca alınıyor joiede diye almak istemedik ama tekerlekleri vs.güzel ürün, karar verdiysen ne mutlu bizim en zor alışveriş kalemimiz chippolino ninada karar kıldık gibi biz de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?