- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.341
Canım biz mersinde sıcak memlekette yaşıyoruz.doğum ağustos ortası yada sonu olcak.bizim burda kış geç geliyor kasım ayı dahi sıcak geçiyor bebek ilk 3 ayini sıcak geçirecek.sanırım ilk 3 ay uzun kol fazla giydirmem.yarim kol badiler altinada patikli yada patiksiz pijamalar.2 li iç zıbın demek istemiştim.bu hastane çıkışının icindede var beyaz iç zıbın diye geçiyor.Sağol canım zaman ayırıp cevap yazdigin için tek tek cevap verdiğin icin.rabbim sana çok hayırlı bir evlat nasip etsin inş.gönlümden geldi çok içten söyledim.3-6 aylık ve 6- 9 ayliklardan da aldım da.sadece yeni doğan aldıklarımi detaylı yazdim.yeterlimi diye veya daha eklemem.gerekirmi diye.etrafında çok duydum heveslenip fazla alıp daha hic giydirmeden büyüklere geçenleri.ondan fazla alıp kalmasın diye.
Aslinda en mantiklisi bu. Sanirim bende oyle yapacagim. Bunun dayanamadim oyun halisi aldim Tiny Love Gymini Tekmele & Oyna.Ben de epey baktım ev tipi ana kucaklarına ve doğum sonrasına bıraktım, "bebek hiç sevmedi, titreşimi açınca ağladı" diyen çok fazla yorum okudum, hem çok ucuz değil, hem hacimli, alır da kullanamazsam, bir de koyacak yer de bulamazsam , üzülürüm, doğum olsun, eşimle bebeğimle çıkar, bebeği içine oturtur deneme yaparız,, baktık minnoş sevdi, alırız diye düşündüm ben
Günaydın,Sağol canım zaman ayırıp cevap yazdigin için tek tek cevap verdiğin icin.rabbim sana çok hayırlı bir evlat nasip etsin inş.gönlümden geldi çok içten söyledim.3-6 aylık ve 6- 9 ayliklardan da aldım da.sadece yeni doğan aldıklarımi detaylı yazdim.yeterlimi diye veya daha eklemem.gerekirmi diye.etrafında çok duydum heveslenip fazla alıp daha hic giydirmeden büyüklere geçenleri.ondan fazla alıp kalmasın diye.
Siz ne giyiyorsanız bebeğe bir kat fazlası diyorlar, kasımda dahi siz kolsuzlarla geziyorsanız, bebişe de yarım kol body belki bir yelek yeterli olacaktır evet, lahana gibi giydirip isilik olmasın kuzucuklar tabiiCanım biz mersinde sıcak memlekette yaşıyoruz.doğum ağustos ortası yada sonu olcak.bizim burda kış geç geliyor kasım ayı dahi sıcak geçiyor bebek ilk 3 ayini sıcak geçirecek.sanırım ilk 3 ay uzun kol fazla giydirmem.yarim kol badiler altinada patikli yada patiksiz pijamalar.2 li iç zıbın demek istemiştim.bu hastane çıkışının icindede var beyaz iç zıbın diye geçiyor.
Güle güle kullanın canım, hitap ettiği yaş aralığı 0+ ay şeklinde yazıyor, kaç aylıkken oynamaya, tepki vermeye başlıyor ki bu halılarda, bana 3-4 aydan sonrası gibi geliyor. oyun halısı, ev tip ana kucağı, kameralı telsiz doğumdan sonrası gibi görünüyor bizde.Aslinda en mantiklisi bu. Sanirim bende oyle yapacagim. Bunun dayanamadim oyun halisi aldim Tiny Love Gymini Tekmele & Oyna.
Aynen canım bende çok aldım kıyafeti eğer kullanılmayan olursa çevremizde o kadar ihtiyaç sahibi var ki onlara veririz kardeşi olursa onlara kalır. Bizim akrabalarımız arasındada böyle değişimler çok olur. Onun için hiç ziyan olmaz inşallah.Günaydın,
Rica ederim canım, ben de tecrübeli bir anne değilim sonuçta, duyduklarımı, okuduklarımı yazdım. Güzel duan için de aminnn, Allah razı olsun, Rabbim hepimizin yavrularını sağlıklı hayırlı etsin inşallah. Dediklerin doğru, hiç giyemeden dolap bekleyen kıyafet olursa da yazık günah olur, biraz da bebekler kendi doğrularını kendileri bulduruyorlar sanırım, 1-2 haftadan sonra rutini görüp ona göre de hareket edilebilir, ilk bebek olunca, birincinin giyemediklerini 2. giyer diye bir umut da var içimdeşaka bir tarafa 2. düşüncesi henüz yok da, yaşım çok genç olsa 2-3 tane isterdim çok kardeşliliği severim. Bir de biz Konyaya yeni geldik, her şehirde vardır mutlaka da giymediğin, kullanmadığın eşyaları, kıyafetleri muhtara götürüyorsun, oradan ihtiyaç sahipleri alıyor. Eşimin abisi çocuklarının küçülenlerini veriyor, ziyan da olmuyor, ihtiyaç sahibine ulaşıyor, instagramda her gün kaç tane yayınlanıyor, "eşim işsiz, bebeğime kıyafet, beşik alamadık" diye, içim parçalanıyor Allah herkesin yardımcısı olsun.
doğru düşünmüşsün bende öyle yapayım bariBen de epey baktım ev tipi ana kucaklarına ve doğum sonrasına bıraktım, "bebek hiç sevmedi, titreşimi açınca ağladı" diyen çok fazla yorum okudum, hem çok ucuz değil, hem hacimli, alır da kullanamazsam, bir de koyacak yer de bulamazsam , üzülürüm, doğum olsun, eşimle bebeğimle çıkar, bebeği içine oturtur deneme yaparız,, baktık minnoş sevdi, alırız diye düşündüm ben
Ben kameralı telsizi aldım ama oyun halısı ve ana kucağını bende sonraya bıraktım, oyun halısını zaten harektlenmeye başlasın ancak kullanır birazda yavrularımızla alışveriş yaparızGüle güle kullanın canım, hitap ettiği yaş aralığı 0+ ay şeklinde yazıyor, kaç aylıkken oynamaya, tepki vermeye başlıyor ki bu halılarda, bana 3-4 aydan sonrası gibi geliyor. oyun halısı, ev tip ana kucağı, kameralı telsiz doğumdan sonrası gibi görünüyor bizde.
Bebişle gezmesi onunla bir şeyler alması da zevkli olur canım, biraz da hevesimiz o zamana kalsınBen kameralı telsizi aldım ama oyun halısı ve ana kucağını bende sonraya bıraktım, oyun halısını zaten harektlenmeye başlasın ancak kullanır birazda yavrularımızla alışveriş yaparız
Halamların tuhafiye dükkanı vardı küçükken, oradan hediyeler getirirdi halam bir de kuzenlerimin arasında da en küçük bendim, halamın kızlarının küçülen elbiselerini de bana getirirlerdi, nasıl mutlu olurdumAynen canım bende çok aldım kıyafeti eğer kullanılmayan olursa çevremizde o kadar ihtiyaç sahibi var ki onlara veririz kardeşi olursa onlara kalır. Bizim akrabalarımız arasındada böyle değişimler çok olur. Onun için hiç ziyan olmaz inşallah.
Doktorlar 2. ayını doldurduktan sonra izin veriyorlar genelde oyun halısı ve dönence için canım. Bende kameralı telsiz, ev tipi ana kucağını doğumdan sonrasına bırakacağım. Dönence işinide çoğu kişi alma diyor. Gereksiz olduğunu söyleyip duruyorlar. Onuda artık doktoru önerirse düşüneceğim.Güle güle kullanın canım, hitap ettiği yaş aralığı 0+ ay şeklinde yazıyor, kaç aylıkken oynamaya, tepki vermeye başlıyor ki bu halılarda, bana 3-4 aydan sonrası gibi geliyor. oyun halısı, ev tip ana kucağı, kameralı telsiz doğumdan sonrası gibi görünüyor bizde.
Paylaşmak güzel tabi zaten bebisler hemen büyüyor.eskimiyor kıyafetleri eşyaları..ama esim ilk bebek olunca çok hevesli kimsenin bişeyini kabul etmiyor kullanılmış..kızımın herseyini ben alayim diyor.bende anlayışla karşılıyorum.ama fazla fazla alıp da kalmasın derken asil ihtiyaçlarını almak istiyorum hep.maddi olarakda boyle ince düşünüyorum.çünkü doğumdan sonra ev almayı düşünüyoruz sıkışmayalım istiyorum.inşallah rabbim hepimizin gönlüne göre verir.daha çok eksiğim var .bebek arabası puseti ateş ölçeri.banyo seti şampuanı bebe yağı kremi daha aklıma gelmeyenler var.henüz hastane cantami da hazırlamadım.pijama gecelik bunlarda alınacak çok is var.birde park yatak için yatağını nasıl tercih etmeliyim karar veremedim.kalın ortopedik yatak mi yoksa ince yatak mi tercih etmeliyim.Halamların tuhafiye dükkanı vardı küçükken, oradan hediyeler getirirdi halam bir de kuzenlerimin arasında da en küçük bendim, halamın kızlarının küçülen elbiselerini de bana getirirlerdi, nasıl mutlu olurdumkullanılabilir durumda olanların geri dönüşümünü bir şekilde sağlamak güzel oluyor, eş,dost akraba, ihtiyaç sahibi, illa bulunuyor.
Anlıyorum canım, ilk heves olunca böyle oluyor tabii. Gereksiz harcama yapmaktansa bebeğin geleceği için biriktirmek, yatırım yapmak da istiyor insan, Allah herkesin yardımcısıı olsun. Listeni çıkarttıysan alışveriş kolay oluyor, çünkü ıvır zıvır, ıncık cıncık derken dünya kadar kalem çıkıyor, ben alışveriş tamam dedikten sonra 20 kalem daha yazdım listeye. Park yatak konusunda benim hiç fikrim yok maalesef canım, burada kullanan ve yeni alan arkadaşlar vardı.Paylaşmak güzel tabi zaten bebisler hemen büyüyor.eskimiyor kıyafetleri eşyaları..ama esim ilk bebek olunca çok hevesli kimsenin bişeyini kabul etmiyor kullanılmış..kızımın herseyini ben alayim diyor.bende anlayışla karşılıyorum.ama fazla fazla alıp da kalmasın derken asil ihtiyaçlarını almak istiyorum hep.maddi olarakda boyle ince düşünüyorum.çünkü doğumdan sonra ev almayı düşünüyoruz sıkışmayalım istiyorum.inşallah rabbim hepimizin gönlüne göre verir.daha çok eksiğim var .bebek arabası puseti ateş ölçeri.banyo seti şampuanı bebe yağı kremi daha aklıma gelmeyenler var.henüz hastane cantami da hazırlamadım.pijama gecelik bunlarda alınacak çok is var.birde park yatak için yatağını nasıl tercih etmeliyim karar veremedim.kalın ortopedik yatak mi yoksa ince yatak mi tercih etmeliyim.
Teşekkür ederim canım, dönence ben de almadım, listemde bile yoktu, o tip eğitici ya da duyusal tepkilerini takip amaçlı oyuncaklar konusunda bilgisizim biraz araştırma yapmam lazım sanırım.Doktorlar 2. ayını doldurduktan sonra izin veriyorlar genelde oyun halısı ve dönence için canım. Bende kameralı telsiz, ev tipi ana kucağını doğumdan sonrasına bırakacağım. Dönence işinide çoğu kişi alma diyor. Gereksiz olduğunu söyleyip duruyorlar. Onuda artık doktoru önerirse düşüneceğim.
bence de gerekli ihtiyaçlarını karşılamak, çok abartmamak lazım. insan zor tutuyor kendini tabi söz konusu bebişler oluncaPaylaşmak güzel tabi zaten bebisler hemen büyüyor.eskimiyor kıyafetleri eşyaları..ama esim ilk bebek olunca çok hevesli kimsenin bişeyini kabul etmiyor kullanılmış..kızımın herseyini ben alayim diyor.bende anlayışla karşılıyorum.ama fazla fazla alıp da kalmasın derken asil ihtiyaçlarını almak istiyorum hep.maddi olarakda boyle ince düşünüyorum.çünkü doğumdan sonra ev almayı düşünüyoruz sıkışmayalım istiyorum.inşallah rabbim hepimizin gönlüne göre verir.daha çok eksiğim var .bebek arabası puseti ateş ölçeri.banyo seti şampuanı bebe yağı kremi daha aklıma gelmeyenler var.henüz hastane cantami da hazırlamadım.pijama gecelik bunlarda alınacak çok is var.birde park yatak için yatağını nasıl tercih etmeliyim karar veremedim.kalın ortopedik yatak mi yoksa ince yatak mi tercih etmeliyim.
Aynen canım bebişlerimizle gezmek de ayrı güzel olur. Eşim doğsun artık diyor sabırsızBebişle gezmesi onunla bir şeyler alması da zevkli olur canım, biraz da hevesimiz o zamana kalsın
Az önce arkadaşım aradı oyun halısını kızı artık kullanmıyormuş zaten çok da kullanılmıyormuş ister misin dedi istemez miyim dedim, böyle paylaşımlar benim çok hoşuma gidiyorHalamların tuhafiye dükkanı vardı küçükken, oradan hediyeler getirirdi halam bir de kuzenlerimin arasında da en küçük bendim, halamın kızlarının küçülen elbiselerini de bana getirirlerdi, nasıl mutlu olurdumkullanılabilir durumda olanların geri dönüşümünü bir şekilde sağlamak güzel oluyor, eş,dost akraba, ihtiyaç sahibi, illa bulunuyor.
Benimki de aynı karnımı severken, "özledik artık gelsin" diyor, gelince göreceğiz bakalımAynen canım bebişlerimizle gezmek de ayrı güzel olur. Eşim doğsun artık diyor sabırsızbaşına gelecekleri bilmiyor şimdilik
Ohhh ne güzel bir ihtiyaç kalemi daha aradan çıktı, tam da yeni konuştuk, üzerine olmuşAz önce arkadaşım aradı oyun halısını kızı artık kullanmıyormuş zaten çok da kullanılmıyormuş ister misin dedi istemez miyim dedim, böyle paylaşımlar benim çok hoşuma gidiyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?