- 21 Ocak 2008
- 6.393
- 3.601
- 373
- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.721
Kızlar bebek bakım ürünleri olarak neler aldınız marka olarak sormuyorum. şampuan, pişik kremi aldım başka ne almak lazım?
burun aspiratörü almıştım onun için serum fizyolojik aldım. bebek temizleme pamuğu, ıslak mendil, bebek bezi, alt açması vs. bebe yağı bi ürünün hediyesi olarak geldi. onun dışında bişi almadım sanırım. biçok yerde okudum, kremler yağlar o kadar da tavsiye edilmiyor. pişik kremi yerine bile ısıtılıp asiditesi azaltılmış saf zeytinyağı kullanın diyen var. ben de denemeyi düşünüyorum. masaj yaparken ilerki aylarda bebe yağını kullanabilirim sanırım. burun aspiratörünü de tavsiye etmeyen doktorlar oluyormuş ama ben öğrendiğimde almıştım bile. çok gerekirse kullanırım artık.
Teşekkürler kızlar, o zaman bende losyon, bebe yağı ve sabun yok, losyon ve bebe yağını başlarda kullanmam diye almamıştım, sabunu nerede kullanacağımCanım sıralıyatım bendekileri
Şampuan
Losyon
Pişik kremi
Sabun
Tırnak bakım seti
Banyo süngeri
Fırça/Tarak seti
Burun aspiratörü
Biberon fırçası
Islak mendil
Alt silme pamuğu
Kullan at alt açma pedi
İyi oldu yazdığın bende artık bunu araştırıyordum, bende de şimdilik 3 çeşit emzik var, bende hepsini alsam mı ki yanımaDiğer konuya atmıştım burayada atayım
Bu bizim hastane çantamız. Bir çok malzemeyi kilitli buzdolabı poşetine koydum. Bazı eksikler var ama genel olarak tamamladım sayılır.
Bebek için;
3 adet 5li takım
2 adet çıtçıtlı body
2 adet alt
4 adet ince iç penye
4 adet ağız mendili
1 adet müslin bez
2 adet penye battaniye
1 adet nohut battaniye
1 paket alt silme pamuğu
1 paket yeni doğan ıslak mendil
3 adet kullan at alt açma pedi
1 adet Biberon
4 çeşit emzik(garanticiyim)
Emzik kutusu
Pişik kremi
Bebek bezi (daha almadım)
Kendim için;
3 pijama takımı
Terlik
1 adet göğüs ucu çıkarma aparatı
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Emzirme atleti (daha almadım)
Depend orta boy
Lohusa tacı
Eki Görüntüle 1856694
evet çok zorluk çekiyormuş ve aspiratör rahat ettiriyormuş diye ben de almıştım sonra öğrendim bazı doktorlar doğal yoldan kendi çabalayıp öğrenmeliymiş bebek diye bunu tavsiye etmiyorlarmış. yani bu burun tıkanıklığı özellikle ilk zamanlarda doğal bir süreç olarak görülüyor diye. abartmamak kaydıyla kullanmanın zararlı olacağını düşünmüyorum ben de zaten almış bulundum. aspiratör kullanılmasa da serum fizyolojik iyi oluyor diyorlar. kampanya varken alayım bulunsun dedim geçenlerde. sabun ben de almadım zaten şampuanı vücut şampuanı olarak da geçiyor.Teşekkürler kızlar, o zaman bende losyon, bebe yağı ve sabun yok, losyon ve bebe yağını başlarda kullanmam diye almamıştım, sabunu nerede kullanacağımbilmiyorum, banyo yaparken sadece şampuan minik vucuduna da yeter diye düşündüm, serum fizyolojik de ihtiyaç olursa alırım diye sonraya bırakmıştım. Burun aspiratörünü niye tavsiye etmiyorlar anlamadım burnunun tıkalı olup, nefes alamamasından iyidir diye düşünüyorum
canım son zamanlarda göğüs ucunun durumuna göre gerekli görürsen uç çıkartıcılardan al yanında bulunsun derim. ya da acil durumda eczaneden de alınabiliyormuş gerçi. fiyatı uygundu tam hatırlayamıyorum. süt sağma aletini ben de yanıma alıcam, yeni sipariş etmiştim daha gelmedi, gelince yıkayıp paklayıp yerleştircem. ama sanırım onlar uç çıkartmıyor, emin değilim. mama almıyorum, çok mecbur kalırsak, doktor da hangisini tavsiye ederse gidip alınır artık. umarım hiç gerek kalmaz. zaten çok mecbur kalmadıkça doktor tavsiye etmez. ben de küçük valize yerleştircektim ama iki ayrı çanta istediğim için bi sırt çantamı anne ihtiyaçlarına bi bebek bakım çantasını da bebek ihtiyaçlarına hazırladım ayrı ayrı.İyi oldu yazdığın bende artık bunu araştırıyordum, bende de şimdilik 3 çeşit emzik var, bende hepsini alsam mı ki yanımasüt sağma aleti lazım olur mu? Benim göğüs uçları yok denecek kadar küçük ya alamazsa diye korkuyorum ayrıca mama almak gerekir mi yoksa hastane mi veriyor, baktın hemen süt gelmedi lazım olur mu?
Bu arada valizin orta boy mu?
Göğüs ucu çıkartma pompasını aldım zaten, bebiş emsin süt gelsin diye her türlü şey varcanım son zamanlarda göğüs ucunun durumuna göre gerekli görürsen uç çıkartıcılardan al yanında bulunsun derim. ya da acil durumda eczaneden de alınabiliyormuş gerçi. fiyatı uygundu tam hatırlayamıyorum. süt sağma aletini ben de yanıma alıcam, yeni sipariş etmiştim daha gelmedi, gelince yıkayıp paklayıp yerleştircem. ama sanırım onlar uç çıkartmıyor, emin değilim. mama almıyorum, çok mecbur kalırsak, doktor da hangisini tavsiye ederse gidip alınır artık. umarım hiç gerek kalmaz. zaten çok mecbur kalmadıkça doktor tavsiye etmez. ben de küçük valize yerleştircektim ama iki ayrı çanta istediğim için bi sırt çantamı anne ihtiyaçlarına bi bebek bakım çantasını da bebek ihtiyaçlarına hazırladım ayrı ayrı.
hayırlı olsun çantanız canım. ben de yeni hazırladım şimdi eksiğim var mı diye karşılaştırdım. anne için çorap, iç çamaşırı, normal ped, havlu, çıkış için giysi, toka ayna vs ekliyorum ben bir de. fotoğraf makinesini de koydum bile.Diğer konuya atmıştım burayada atayım
Bu bizim hastane çantamız. Bir çok malzemeyi kilitli buzdolabı poşetine koydum. Bazı eksikler var ama genel olarak tamamladım sayılır.
Bebek için;
3 adet 5li takım
2 adet çıtçıtlı body
2 adet alt
4 adet ince iç penye
4 adet ağız mendili
1 adet müslin bez
2 adet penye battaniye
1 adet nohut battaniye
1 paket alt silme pamuğu
1 paket yeni doğan ıslak mendil
3 adet kullan at alt açma pedi
1 adet Biberon
4 çeşit emzik(garanticiyim)
Emzik kutusu
Pişik kremi
Bebek bezi (daha almadım)
Kendim için;
3 pijama takımı
Terlik
1 adet göğüs ucu çıkarma aparatı
Göğüs kalkanı
Göğüs kremi
Göğüs pedi
Emzirme atleti (daha almadım)
Depend orta boy
Lohusa tacı
Eki Görüntüle 1856694
Kızlar oda hazırlıklarımız bitti, daha önce de söylediğim gibi giyinme odamızı revize ettiğimiz için çok cicili bicili bir bebek odamız olmadı, mevcut düzene uyan bir şekilde büyüyen beşiği odaya koyduk, bir de mevcut giyinme dolabının sağına soluna (kurutma makinasını kapatmak için özellikle)dolaplar yaptırdık, bu işler bile beni yordu, her şeyi askıyla yerleştireyim istiyordum ama, bodyleri katlayıp çekmeceye merdivenli şekilde yerleştirdim, bizim odamızın ilk hali bu şekilde, sepet beşiğimiz de yatak odamızda olacak , henüz gelmedi ,gelince onu da fotolarım...
fotoları kırpmaktan bir hal oldular ama idare edin...
Sıfırdan oda kuracaklara kolaylıklar diliyorum...
İyi oldu yazdığın bende artık bunu araştırıyordum, bende de şimdilik 3 çeşit emzik var, bende hepsini alsam mı ki yanımasüt sağma aleti lazım olur mu? Benim göğüs uçları yok denecek kadar küçük ya alamazsa diye korkuyorum ayrıca mama almak gerekir mi yoksa hastane mi veriyor, baktın hemen süt gelmedi lazım olur mu?
Bu arada valizin orta boy mu?
hayırlı olsun çantanız canım. ben de yeni hazırladım şimdi eksiğim var mı diye karşılaştırdım. anne için çorap, iç çamaşırı, normal ped, havlu, çıkış için giysi, toka ayna vs ekliyorum ben bir de. fotoğraf makinesini de koydum bile.
DIPTISDIPTIS Evet ben de dependi eklemistim cantama orta boy. Umarim rahat ederiz bununla. Benim merak ettigim dogumdan sonra hemsireler gelip kanama vs kontrol ediyor diye gecelik oneriyorlar ya bu dependle o is daha mi zor olur acaba diyorum. artik deneyimleyecegiz bakalım.ama suyum gelirse hastaneye giderken de lazim olacak her turlu. Ben yine de rahat edemem belki diye camasir ve uzun ped de bulunsun cantamda dedim.
Güle güle kullanın canm, bende pelüş oyuncakları çok seviyorum, bazen diyorum sanırım bebiş için değil kendim için alıyorum
canım çok tatlış askıların,bende bunları carrefurda gördüm hadi bunlarıda alıyım dedim bu kadar bırakmışlar ama sanırım kıyafetinden çok askısı olcak diğerleriyleEki Görüntüle 1857053 Kızlar aldığım askılar geldi, tam istediğim gibi alt kısmının olmasını istemiyordum
Eki Görüntüle 1857062 buda askıdaki duruşu
teşekkür ederiz canım , aynen, bebişten önce oyuncaklarını eskitebilirim bileGüle güle kullanın canm, bende pelüş oyuncakları çok seviyorum, bazen diyorum sanırım bebiş için değil kendim için alıyorum
canım çok tatlış askıların,bende bunları carrefurda gördüm hadi bunlarıda alıyım dedim bu kadar bırakmışlar ama sanırım kıyafetinden çok askısı olcak diğerleriyle
Eki Görüntüle 1857077
teşekkür ederiz canım , aynen, bebişten önce oyuncaklarını eskitebilirim bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?