2016 Eylül Bebeklerinin Cicileri

Kızlar bebek bakım ürünleri olarak neler aldınız marka olarak sormuyorum. şampuan, pişik kremi aldım başka ne almak lazım?

Canım sıralıyatım bendekileri
Şampuan
Losyon
Pişik kremi
Sabun
Tırnak bakım seti
Banyo süngeri
Fırça/Tarak seti
Burun aspiratörü
Biberon fırçası
Islak mendil
Alt silme pamuğu
Kullan at alt açma pedi

Teşekkürler kızlar, o zaman bende losyon, bebe yağı ve sabun yok, losyon ve bebe yağını başlarda kullanmam diye almamıştım, sabunu nerede kullanacağım bilmiyorum, banyo yaparken sadece şampuan minik vucuduna da yeter diye düşündüm, serum fizyolojik de ihtiyaç olursa alırım diye sonraya bırakmıştım. Burun aspiratörünü niye tavsiye etmiyorlar anlamadım burnunun tıkalı olup, nefes alamamasından iyidir diye düşünüyorum

İyi oldu yazdığın bende artık bunu araştırıyordum, bende de şimdilik 3 çeşit emzik var, bende hepsini alsam mı ki yanıma süt sağma aleti lazım olur mu? Benim göğüs uçları yok denecek kadar küçük ya alamazsa diye korkuyorum ayrıca mama almak gerekir mi yoksa hastane mi veriyor, baktın hemen süt gelmedi lazım olur mu?
Bu arada valizin orta boy mu?

evet çok zorluk çekiyormuş ve aspiratör rahat ettiriyormuş diye ben de almıştım sonra öğrendim bazı doktorlar doğal yoldan kendi çabalayıp öğrenmeliymiş bebek diye bunu tavsiye etmiyorlarmış. yani bu burun tıkanıklığı özellikle ilk zamanlarda doğal bir süreç olarak görülüyor diye. abartmamak kaydıyla kullanmanın zararlı olacağını düşünmüyorum ben de zaten almış bulundum. aspiratör kullanılmasa da serum fizyolojik iyi oluyor diyorlar. kampanya varken alayım bulunsun dedim geçenlerde. sabun ben de almadım zaten şampuanı vücut şampuanı olarak da geçiyor.

canım son zamanlarda göğüs ucunun durumuna göre gerekli görürsen uç çıkartıcılardan al yanında bulunsun derim. ya da acil durumda eczaneden de alınabiliyormuş gerçi. fiyatı uygundu tam hatırlayamıyorum. süt sağma aletini ben de yanıma alıcam, yeni sipariş etmiştim daha gelmedi, gelince yıkayıp paklayıp yerleştircem. ama sanırım onlar uç çıkartmıyor, emin değilim. mama almıyorum, çok mecbur kalırsak, doktor da hangisini tavsiye ederse gidip alınır artık. umarım hiç gerek kalmaz. zaten çok mecbur kalmadıkça doktor tavsiye etmez. ben de küçük valize yerleştircektim ama iki ayrı çanta istediğim için bi sırt çantamı anne ihtiyaçlarına bi bebek bakım çantasını da bebek ihtiyaçlarına hazırladım ayrı ayrı.

Göğüs ucu çıkartma pompasını aldım zaten, bebiş emsin süt gelsin diye her türlü şey var ablamında benim gibiydi çok zorlanmıştı en sonun süt sağma pompası alıp, çoğu zaman sağıp vermişti, çok da yara olmuştu aklıma onlar gelince her türlü tedbiri aldım mamayı bende ilk 6 ay verme taraftarı değilim ama ne olur bilemeyiz, dediğin gibi doktora sorup o anda da alınabilir.
Doğum çantası içinde orta boy valiz almıştım, ama sonradan aklıma bebeğin kıyafetleriyle kendi kıyafetlerimi ayrı yerleştirmek geldi, acaba kendi kıyafetlerimi o valize koymayıp başka bir çanta mı yapsam diye düşünmeye başladım

hayırlı olsun çantanız canım. ben de yeni hazırladım şimdi eksiğim var mı diye karşılaştırdım. anne için çorap, iç çamaşırı, normal ped, havlu, çıkış için giysi, toka ayna vs ekliyorum ben bir de. fotoğraf makinesini de koydum bile.

Gule gule kullanin insallah. Ben halınızı begendim.merak ettim. Hangi marka ve model soyleyebilir misiniz. Birde ebat ve fiyat

Valla canım emzik işini şansa bırakamadım hepsini aldım yanıma. Uç maalesef bende de yok, bunlara ek olarak emzirmek için silikon uçlardan alıcam. Mama kolay iş diye düşünüyorum. Lazım olursa yollarız kocişleri.
Valizi hepsiburada dan almıştım kabin boy diye geçiyor ama yanına minik bir el çantasını ek yapacağım muhtemelen.

Saol canım. İç çamaşırına ihtiyaç duymadım çünkü depend zaten bir çeşit çamaşır. Pedden daha iyi. Kilot şeklinde hasta bezi. Havlu, giysi, tarak, diş macunu/fırçası, çorap el çantamda olacak yazmayı unutmuşum listeye
Zaten fotoğrafçı olduğumdan ekipmanım olmazsa olmaz yanımda

Birde kızlar bu listeye ek olarak bazı tavsiyelerde geldi. Facebookta bir gruba yazmıştım ve ek tavsiyeler şunlardı

Şarj aleti
Çatal kaşık ve çay kaşığı
Süt sağma pompası
Silikon göğüs ucu
Yelek/Hırka
Makyaj malzemesi
Süt için kuru incir
Mama
Kaynamış soğutulmuş su
Nescafe (sezeryan olacaklar için)

DIPTISDIPTIS Evet ben de dependi eklemistim cantama orta boy. Umarim rahat ederiz bununla. Benim merak ettigim dogumdan sonra hemsireler gelip kanama vs kontrol ediyor diye gecelik oneriyorlar ya bu dependle o is daha mi zor olur acaba diyorum. artik deneyimleyecegiz bakalım.ama suyum gelirse hastaneye giderken de lazim olacak her turlu. Ben yine de rahat edemem belki diye camasir ve uzun ped de bulunsun cantamda dedim.

Canım normal doğum ise gecelik daha iyi olur. Depend zaten ped gibi birşey, kenarından sıyırıp bakabilir.

Haha ben önce bir ikeadan aldım 30 tane şimdi bunları aldım 20 tane saklarım artık büyüdükçe kullanırım seninkilerde çok tatlı keşke devamı olsaymış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…