- Konu Sahibi DIPTISDIPTIS
-
- #1.861
olbey cim deneyimli bir anne olarak yazdıkların çok yardımcı oluyor, aktif olarak sık sık yazamasam da yazılanları fırsat buldukça okuyorum, önerilerin için çok teşekkürler. Yine deneyimlerinden faydalanmak istedim :) Anladığım kadarıyla göbek bağı düşene kadar bebişlerimize banyo yaptırmıyoruz, gerekirse yalnızca siliyoruz değil mi? Peki banyo vakti geldiğinde vücudunu yıkarken kullanmak için sabun-temizleyici önerin var mıdır? Genelde şampuanlar konuşuluyor ama vücut temizliği için nasıl yapmalıyız anlamaya çalışıyorum, mesela mustelanın konak önleyici yenidoğan şampuanını başına kullansak, ikisi bir arada olan şampuanı (saç ve vücut) da vücuduna kullansak olur mu ne dersin? Sünger kullanmamızı da önerir misin? Yoksa hiç sünger almaya gerek yok mu?
günaydın herkeseeeeeee............
dün ortaokul arkadaşlarımla buluştum 3 aylık bebeği olan bir arkadaşım da vardı. tabi tecrübeli anneleri bulunca deneyimlerinden faydalanmak için çoooook sorular sordum. dikkatimi çeken 3. ayını bugün dolduracak olan bebeğin 6-9 ay kıyafetleri giymesiydiben sadece 0-3 ay alışverişi yapmıştım 3-6 ayda al doğumdan hemen sonra vakit bulamayabilirsin alışverişe dedi çünkü 0-3 ay kıyafeti ilk 20 gün giymiş bebeği. sonra 3-6 aya kıyafete geçmişler. 2 aydan sonra da 6-9 ay giymeye başladık dedi.
bu kadar hızlı mı büyüyorlar
Ben de forumlarda bunu cok okumustum canim oyle yaptim. Ilk giyecekleri cok az aldim. En cok da 6-9 ayliklari giyerlermis. Bebege gore degisirmis tabi ama daha cok boyle yorumlar okudum. Bence de al elinde bulunsun. Bizimkinin kilosu onden gidiyor diye hastane cantasina 3aylik body ve 2no bebek bezi bile ekledim ben.günaydın herkeseeeeeee............
dün ortaokul arkadaşlarımla buluştum 3 aylık bebeği olan bir arkadaşım da vardı. tabi tecrübeli anneleri bulunca deneyimlerinden faydalanmak için çoooook sorular sordum. dikkatimi çeken 3. ayını bugün dolduracak olan bebeğin 6-9 ay kıyafetleri giymesiydiben sadece 0-3 ay alışverişi yapmıştım 3-6 ayda al doğumdan hemen sonra vakit bulamayabilirsin alışverişe dedi çünkü 0-3 ay kıyafeti ilk 20 gün giymiş bebeği. sonra 3-6 aya kıyafete geçmişler. 2 aydan sonra da 6-9 ay giymeye başladık dedi.
bu kadar hızlı mı büyüyorlar
3900gr doğmuş sadece anne sütü alıyor kof şişman değil boyuda uzun maşallah. arkadaşın 2. bebeği o bile deneyimliyim diye geçiniyordum giydiremediğim birçok kıyafeti oldu diyor. bence her bebek ayrı özellikte. benim ki tam günüyle uyumlu gidiyor ne şişman ne zayıf.masallah kac kilo dogmus ki bebisi? percentil egrileri var internette ordan buyume egrilerine bakabilirsin. normal olarak beklenen (genelde 3 ay dense de) 4-6 ay icinde bebegin dogum kilosunun iki katina cikmasidir. bunun saglikli buyume oldugu kabul edilir. ya da bebek hangi percentil degerde dogduysa her ay ayni percentilde olmasi beklenir. senin arkadasin bebisi muhtemelen 70-90 percentilde dogmustur, masallah diyelim...
ben sonrası için kıyafet almak istemedim. çünkü deneyimsizim ilk 0-3 ay kıyafetlere bakıp neyle rahat ediyorsak onlardan alma taraftarıydım. sonuçta her anne ve bebeğin ihtiyacı farklı.dün şok oldum. sanki bebek doğacak ve aldığım tüm kıyafetler küçük gelecek benim çocuk hastanede çıplak kalacakBen de forumlarda bunu cok okumustum canim oyle yaptim. Ilk giyecekleri cok az aldim. En cok da 6-9 ayliklari giyerlermis. Bebege gore degisirmis tabi ama daha cok boyle yorumlar okudum. Bence de al elinde bulunsun. Bizimkinin kilosu onden gidiyor diye hastane cantasina 3aylik body ve 2no bebek bezi bile ekledim ben.
3900gr doğmuş sadece anne sütü alıyor kof şişman değil boyuda uzun maşallah. arkadaşın 2. bebeği o bile deneyimliyim diye geçiniyordum giydiremediğim birçok kıyafeti oldu diyor. bence her bebek ayrı özellikte. benim ki tam günüyle uyumlu gidiyor ne şişman ne zayıf.
ben mothercare 3lü tulumlarından 3 paket aldım 0-3 ay. mothercare 1 adet de hastaneçıkışı aldım 0-3 aylık. 1 adatte cartersdan 0-3 ay beşli set aldım. yani toplam 0-3 aylık 11 tulum 3 tanede alt üst takım var. başka da bişey almadım bunlar yeter diye düşünmüştüm. deneyimli olarak sizce bunlara ek olarak ne alayım. kıyafet konusunu kafamda bitirmiştim. bebek doğunca duruma göre alacaktım ama dün kafam çok karıştı
Canım çok sağol, yazmışsın uğraşmışsın, önerilerin çok güzel. Ve bazı şeyleri zaman içinde beraber deneyimleyip öğreneceğiz gibi görünüyor, bakalım ilerleyen günler neler öğretecek bizlerecanim aslinda gobek bagi dusene kadar da yikanabiliyor. cunku oglumun 5. gun dusmus olsa da bazen 20 gune kadar uzayabiliyor o surec. e bir de yazin sonunda dogumlar baslayacagi dusunulurse silmek tabi ki ilk tercih ama gobek cevresi pansuman yapar gibi kurulanarak yikanabilir diye anlatmisti bize hemsiremiz. keza hastaneden cikmadan da yikamayi yapmisti bize egitim vermek icin.
tecrubeden ziyade aldigim derslerden bahsetmek daha iyi herhalde cunku simdi farkli dusundugum cok konu var. mesela biri sampuan konusu. oglum hastanede unibaby ile yikandi biz evde sebamed kullandik ilk banyosunda 5 gunluk gobegi dustu 6. gun evde yikadik. bacagindaki kuru bolgeleri farkedince mustelaya gectik. ama simdiki aklim sadece duru suyla yika gec diyor :) o kadar kucuk bebegin vucudunun ph dengesini bozmasam belki egzemalar ortaya cikmayacakti. yine banyodan sonra bebeyagi kullanmistik simdi duru su kurutmayacagi icin birsey kullanmam ve gozenekler kapanmamis olur diye dusunuyorum. bebis kokmazsa yari kirkina hatta belki kirkina kadar vucuduna sampuan falan dokundurmamayi denemek niyetim :))
oglumda muslin bezler yapilmisti yikma icin; boyun kolalti kasik gibi oyuntulari temizlemek icin guzel oluyor elin gibi hissedecegin ince birsey. sunger de olabilir tabi.
mustelanin 2in1 sampuanini sacina da vucuduna da kullanabilirsin. kopuk olan birikinti birakmiyor durulamasi kolay oldugu icin esprisi o ama konak yine olabiliyor benim deneyimledigim :)
o zamanlar gelsin insallah birlikte yasayip yeni yeni birsuru sey ogrenecegiz.. her an yazdiklarimdan yancizebilirim yani
Bende tam tersi takımlarını çok tuttum tulumlarını az aldım boyu uzun dediği için doktor genelde 3-6 ay arası tulum aldım. Baktık kilolu doğdu her gün çeşit çeşit giydirir tüm kıyafetlerini kullanırız sonrada demeyiz " kullanmadığım kıyafetleri oldu" diye3900gr doğmuş sadece anne sütü alıyor kof şişman değil boyuda uzun maşallah. arkadaşın 2. bebeği o bile deneyimliyim diye geçiniyordum giydiremediğim birçok kıyafeti oldu diyor. bence her bebek ayrı özellikte. benim ki tam günüyle uyumlu gidiyor ne şişman ne zayıf.
ben mothercare 3lü tulumlarından 3 paket aldım 0-3 ay. mothercare 1 adet de hastaneçıkışı aldım 0-3 aylık. 1 adatte cartersdan 0-3 ay beşli set aldım. yani toplam 0-3 aylık 11 tulum 3 tanede alt üst takım var. başka da bişey almadım bunlar yeter diye düşünmüştüm. deneyimli olarak sizce bunlara ek olarak ne alayım. kıyafet konusunu kafamda bitirmiştim. bebek doğunca duruma göre alacaktım ama dün kafam çok karıştı
oo güzel olacağa benziyo seçtiğin malzemelere bakarsak.alışılmışın dışında mavili bişey deil yaniErken dogum ihtimali varsa ve evde dinlenmek zorundaysan itinayla süs püs yapabilirsin Sizlere fikir olsun diye foto atıyorum tamamen zevk renk meselesi ama kafam dagiliyo boyle seylerle ugrasirken. Hepsi yarım yamalak ama aciklayim taki yastıgı,banner(isim yazacak URAS:) ,kapı süsü(daha cok isi var), kese(icine lavanta koyup kurdele ve ayıcıkla süslencek) minik kavanoz(şeker koyup süslencek) bitmiş hallerini de atarım umarım sıkılmazsam tabi :)Eki Görüntüle 1861090
Kolay gelsin canm güzel şeyler ortaya çıkacakmış gibi görünüyorErken dogum ihtimali varsa ve evde dinlenmek zorundaysan itinayla süs püs yapabilirsin Sizlere fikir olsun diye foto atıyorum tamamen zevk renk meselesi ama kafam dagiliyo boyle seylerle ugrasirken. Hepsi yarım yamalak ama aciklayim taki yastıgı,banner(isim yazacak URAS:) ,kapı süsü(daha cok isi var), kese(icine lavanta koyup kurdele ve ayıcıkla süslencek) minik kavanoz(şeker koyup süslencek) bitmiş hallerini de atarım umarım sıkılmazsam tabi :)Eki Görüntüle 1861090
Pembe mavi olayını pek sevmiyorum bakalım oldugu kadar :)oo güzel olacağa benziyo seçtiğin malzemelere bakarsak.alışılmışın dışında mavili bişey deil yanimerakla bekliyorum bitmişini
Yaptiklarim o kadar masrafsiz seylerki tabi benim zamanım bol ve dikis makinem bile yok bilmemde zaten kullanmayı elimde dikiyorum iste :) organizasyon sirketine vermeyi düsündüm hastane odasini sonra dedim benim neyim eksikKolay gelsin canm güzel şeyler ortaya çıkacakmış gibi görünüyorbenim malesef dinlenecek zamanım yok eylüle kadar çalışacağım ozamana kadar doğmazsa bebişim ondan sonra bişeyler yapabilirim el emeği göz nuru bende minik kolanya şişeleri süsleyeceğim ve badem kavanozları yapacağım fırsat bulursam, lavanta keseleri yapmak istedim ama boş keseler bile pahalı geldi bana, keseleri ben dikemem belki annemden yardım alabilirim henüz ona karar vermedim takı yastığı kapı süsü ve magnetlerimi de sipariş verdim ağustos ortasında geleceğini söylediler henüz çikolata, hastane süsü gibi şeyleri düşünmedim, ayyy ne kadar çok şey var
Bu gibi şeyleri yapmayı seviyorsan ek olarak yine yapabilirsin, bende aslında çok severim sadece zaman bulamıyorum, aslında ben dikiş olaylarını çok iyi bilirim, babam terzi benimYaptiklarim o kadar masrafsiz seylerki tabi benim zamanım bol ve dikis makinem bile yok bilmemde zaten kullanmayı elimde dikiyorum iste :) organizasyon sirketine vermeyi düsündüm hastane odasini sonra dedim benim neyim eksikbizimki eli kulaginda oldugu icin biyerden basladim bakalim zaten hayalim hemsireligi birakip bu tip biyer acmak :)
Kızlar herşey bitti bi o kaldı gibi aklıma takıldı bebek kurabiyesi yapacak veya yaptıracak mısınız? artık doğum için hazırlıklara geçeyim dedim çok detaya indiğimde etiketi süsü püsü çikolatası şekeri karton çantası derken baya bir fiyat çıkıyor ortaya sizler ne yaptınız?
Hahaha, ben de inada bindirdim, salyası aksa değiştireceğim artık ne yapayımBende tam tersi takımlarını çok tuttum tulumlarını az aldım boyu uzun dediği için doktor genelde 3-6 ay arası tulum aldım. Baktık kilolu doğdu her gün çeşit çeşit giydirir tüm kıyafetlerini kullanırız sonrada demeyiz " kullanmadığım kıyafetleri oldu" diyeherkesden bu lafı duyduğum için inadına tüm kıyafetlerini giydireceğim 1 saat bile olsa
Ooo herşey planlanmış alınmış çok güzeller maviş maviş, görsel olarak da göndermen çok iyi oldu bizde ilham alırız bınlardan bende artık bunlara geçeyim diyorum, bu aralar yapacaktım herşeyi ama iznim iptal olunca işe gitmek zorunda kaldım artık hafta sonları fırsat buldukça yapacağım bişeyler tabi önce güzel bir plan lazım. Dün bi bakim dedim ona buna şuna derken baya bi masraf oluyor bazen gerek var mı diyorum bazende içimde kalmasın yapayım diyorum kendimle gelgitler yaşıyorumCanım belki yazmışımdır daha önce de, ben paketli olarak hacı şeriften bir kutu lokum bir kutu çikolata beğenmiştim, onları sipariş edeceğiz.
Yetişkinler için kese ve bebek sabunu aldığım kraft çantalara konulup verilecek. 12 ağustostaki kontrolümüzde doktorumuz doğum için tarih verirse diye siparişleri bekletiyorum, etiketlerde tarih de yazsın diye.
Çantalara koymak için çocuklar içinde sosyete şekeri beğendim, bir de 4-5 çeşit kutu aldım, içlerine draje, jelibon, marshmallow koyacağım, o kutular için de etiketi internetten bulup tasarladım.
Evdeki ikramlar için de top kurabiye ve keklerden beğendim pastaneden, onlar için de ikram tacı aldım, kek ve kurabiyelerin etrafına geçenler var ya onlardan, bir de ikram çubuklarından aldım, üzerine batırmak için.
Paketli kurabiye almayı düşünmedim hiç, zaten tatlıyla hiç aram yoktur, pek sevmem, doğumgünlerimde çiçeksepetinden
gelen o hazır paketli kurabiyeler hep çok yapay, çok lezzetsiz gelir, bebekler için olanları hiç yemedim, araştırmadım, güzel olanları vardır muhakkak.
Ama dediğin doğru bunları parça parça aldım, epey bütçe tutuyor, o yorgunlukla bulaşık derdi olmasın diye, renkli kağıt tabaklar, kağıt bardaklar, renkli pipetler, peçeteler, kavonozlar vs. derken yekünde rakam büyüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?