2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canim devlette yaparlar mı bu testleri? Birde bunları yaptırmadan önce yemene dikkat ettin mi tatlı dan fln uzak durdun mu?

Canım, benim doktorum da şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorsan 3-4 günlük açlık tokluk şekeri ölçtür dedi. Bazı eczaneler bile yapıyorlar. Parmak ucundan kan alıp ufak bi aletle ölçüm yapıyorlar. Önce aç karnına sonra da yemekten 2 saat sonra dedi doktorum. Bikaç günlük değerlerimi göndericem ondan sonra tekrar değerlendiririz dedi. Tabi bir de hamilelik boyunca çok kilo almamış olman da önemliymiş. Geriye dönük 3/6 aylık ortalama kan şekeri değerleri için de aile hekimliğinde ölçüm yapıyorlar. (Ben yaptırdım ama doktorum hamilelikte bu değerlerin normalin üzerine çıktığını ve çok sağlıklı bir sonuç vermeyeceğini söyledi.) Yine aç karnına aile hekimine gidip kan şekeri testi istediğini söylersen kan veriyorsun, ertesi gün sonuçlar çıkıyor (bazı yerlerde belki bikaç gün sürebilir.) Ben aynı zamanda kan sayımı da yaptırdım. Demir, B12 seviyelerine de bakıldı. Midemi bulandırdığı için demir ilacını içemiyordum ama değerlerim düşmüş, mecburen kendimi biraz zorlayacağım

Gullbike @camomilla2011
Benim açlık tokluğa parmaktan değil tüp kandan bakıldı ve tokluk bi saat sonra bakıldı. Bi kaç arkadaşım daha aynı şekilde hemoglobin yaptırmış hepsinin normal çıktı değerleri. Bence önce bu testler yapılıp değrelere göre yükleme yapılmalı. ama şeker testleri çok önemli ihmal edilmemesi gerekir

Yaa bende 2 ay önce kuaförde yaptırdım kadıntemiz di de , ama tüm gozenekler resmen iltihap kaptı, sulu yara oldu 1 ay geçmedi acayip ağrıdı bide. Şimdi ne yaptıracağım hakkında bi bilgim yok, başka bi kuaföre mi gitsem acaba diyorum sonra tekrar öyle olursaçok kötü olur doğum sırasında da. Karar veremedim doğrusu. Lazer çok iyiydi yaa ama tüyler bitmeden bebisim geldi..

Bebek aşağıda olursa hep erken doğum oluyor diye duydum o yüzden takiliyorum bu kadar çok bu konuya.

Çok saçma takılma canım öyle söylentilere öyle bişey olsa doktorlar bu konuda uyarır benim kayınvaledimde 4. çoçuğunu doğrunaa kadar aşağıda taşımış 43. haftada doğmuş erken doğum o kadar kolay bişey değil.

zeyzey3428 dlrsordn kızlar şöyle bir şey olur mu? Ablam sezeryan olmuştu o gecelik al diyor normal doğum yapan bir arkadaşım da epizyon yapıldığı için sonrasında pansuman vs için rahat olur gecelik al diyor. Sanırım gecelik alcam ben. Bir de pijama alırım.

Eklentiler

• image.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 77
Valla ben cesaret edemiyorum senin de demekki cildin hassas jiletle falan halletmeye kalksan?

Seni cok iyi anliyorum cunku kaşinti bendede var. Ozellikle aksamlari ve hareketsiz kaldigimda oluyo bende sanki pirelenmis gibi farkli yerlerim kasiniyo. Esim dalga geciyo artik ama devamli oldumu cok sinir bozucu hale gelebiliyo gercekten. Benim doktorla randevum pzrtsi sen benden once gitceksin heralde eger sorarsan banada ne dedigini soylermisin? Muhtemelen normal dicek ama insan merak ediyo yinede

ben de gecelik alcam. hem normal doğum yapan hem de sezaryen yapan arkadaşlarım tavsiye ediyor. fotoğraftakiler güzelmiş. 1 takım pijama aldım yine bulunsun diye

Valla ben gecelikle rahat edebilceğimi düşünmüyorum bide kalın olmadığı sürece gecelik çok yapışıyo bide açılır vs. tedirginlik ablak sezeryan oldu pijama giydi çevremde pek gecelik giyen yok ama bunun modelleri çok sade ve kibarmış sen rahat edebileceğini düşünüyorsan al ama kumaşını görmeden alma canım.

canm biz tayinciyiz oda mantıksız ayrıca anlamayacak ki :) ileride yapıcam ama çok basit olmasın istiyorum dolap alıcam şifonyer halı perde büyük oda yapmak hem masraf hem ilerde zaten değiştirmek gerekicek :) ikeadan alıcam ben dolabını gayet iyi fiyat hem küçükken yeter de :) çarşıyada bi bakıcam ama önümüzdeki ay almayı düşünüyorum çok eksiği kalmadı zaten

çok güzelmiş cnm ben de böyle düşünüyorum bi de pijama brissine diye bi site var sen hangisinden baktın bunlara :)

İçim rahatladı canım ya. Korku sarmıştı beni Erken dogurucam diye. Neyse içim rahatladı en azından. Allah sağlıkla kucağımıza almak nasip etsin inşallah.

güzelmiş canım ama boyları kısa işte tam uzun bulamıyorum. bide yakası açık baya başörtüyle çekiştirmekle uğraşamam hiç o halimle .bencede gecelik iyi olur gibi.

ya bu arada benim sağ ayağım şişti böle olan varmı of

Ay evet ben de ikea dan alıyim ya.bak bu benim aklıma neden gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…