- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #28.161
banaaa da geceli gündüzlüü uyku yok mide bulantısı ve bebişşşş tekmeleri :)Günaydın bu arada herkese iyi pazarlar. Benim kuzu haftasonu annesine alarm lik yapıp 6 da uyandırıyor sağolsunhaftasonu uykular haram oldu
Canim devlette yaparlar mı bu testleri? Birde bunları yaptırmadan önce yemene dikkat ettin mi tatlı dan fln uzak durdun mu?
ben de aynayla hallediyorum o işi :) hormonlardan mıdır bilmem tüylerim o kadar yavaş uzuyor ki bi ağda iki ay idare ediyor maşallahHeleki hamile halinde tabiki kimse cesaret edemez. ama arkadaşım aynayla alıyorum kendim dedi ben denedim olmuyo
Canım, benim doktorum da şeker yüklemesi yaptırmak istemiyorsan 3-4 günlük açlık tokluk şekeri ölçtür dedi. Bazı eczaneler bile yapıyorlar. Parmak ucundan kan alıp ufak bi aletle ölçüm yapıyorlar. Önce aç karnına sonra da yemekten 2 saat sonra dedi doktorum. Bikaç günlük değerlerimi göndericem ondan sonra tekrar değerlendiririz dedi. Tabi bir de hamilelik boyunca çok kilo almamış olman da önemliymiş. Geriye dönük 3/6 aylık ortalama kan şekeri değerleri için de aile hekimliğinde ölçüm yapıyorlar. (Ben yaptırdım ama doktorum hamilelikte bu değerlerin normalin üzerine çıktığını ve çok sağlıklı bir sonuç vermeyeceğini söyledi.) Yine aç karnına aile hekimine gidip kan şekeri testi istediğini söylersen kan veriyorsun, ertesi gün sonuçlar çıkıyor (bazı yerlerde belki bikaç gün sürebilir.) Ben aynı zamanda kan sayımı da yaptırdım. Demir, B12 seviyelerine de bakıldı. Midemi bulandırdığı için demir ilacını içemiyordum ama değerlerim düşmüş, mecburen kendimi biraz zorlayacağım
ben de aynayla hallediyorum o işi :) hormonlardan mıdır bilmem tüylerim o kadar yavaş uzuyor ki bi ağda iki ay idare ediyor maşallah
Bebeğin yukarı çıkmasına niye bu kadar takıldın :)
Aynı bende bu durumdayımBende 10 kilo almışım ama nasıl aldım inan anlamadım, normalden fazla hiç yemiyorum hatta az yediğim için çok acıkıyorum.. Zaten kilolu başladım çok mutsuzum bu durumdan
Yaa bende 2 ay önce kuaförde yaptırdım kadıntemiz di de , ama tüm gozenekler resmen iltihap kaptı, sulu yara oldu 1 ay geçmedi acayip ağrıdı bide. Şimdi ne yaptıracağım hakkında bi bilgim yok, başka bi kuaföre mi gitsem acaba diyorum sonra tekrar öyle olursaçok kötü olur doğum sırasında da. Karar veremedim doğrusu. Lazer çok iyiydi yaa ama tüyler bitmeden bebisim geldi..Canim ben kuaförde daha önce yaptırdım iki defa üstelik gayet temiz yerlerdi ama ikisinde de alerji mi yaptı ne oldu bilmiyorum alt bölgem şişti iltihap topladı nerdeyse ameliyat olacaktim inanılmaz acılar çektim ve şimdi cesaret edemem seni de korkutmak istemem herkeste öyle olacak die bişey yok ama dikkatli olmakta fayda var
Bebek aşağıda olursa hep erken doğum oluyor diye duydum o yüzden takiliyorum bu kadar çok bu konuya.
Valla ben cesaret edemiyorum senin de demekki cildin hassas jiletle falan halletmeye kalksan?Yaa bende 2 ay önce kuaförde yaptırdım kadıntemiz di de , ama tüm gozenekler resmen iltihap kaptı, sulu yara oldu 1 ay geçmedi acayip ağrıdı bide. Şimdi ne yaptıracağım hakkında bi bilgim yok, başka bi kuaföre mi gitsem acaba diyorum sonra tekrar öyle olursaçok kötü olur doğum sırasında da. Karar veremedim doğrusu. Lazer çok iyiydi yaa ama tüyler bitmeden bebisim geldi..
Seni cok iyi anliyorum cunku kaşinti bendede var. Ozellikle aksamlari ve hareketsiz kaldigimda oluyo bende sanki pirelenmis gibi farkli yerlerim kasiniyo. Esim dalga geciyo artik ama devamli oldumu cok sinir bozucu hale gelebiliyo gercekten. Benim doktorla randevum pzrtsi sen benden once gitceksin heralde eger sorarsan banada ne dedigini soylermisin? Muhtemelen normal dicek ama insan merak ediyo yinedeGünaydın anne adayları :)
Sanırım ilk üç aydaki mide hassasiyetlerim tekrar başladı. Öyle yoğun bulantı değil ama kokuları daha keskin almaya başladım sanki.. Dün akşam yemek yiyemedim mesela.. Çok fazla yersem benim de midemde çok fazla yanma oluyor tek seferde az yemeye ve ara öğünleri atlamamaya çalışıyorum. Yoksa çok acıkıp kontrolden çıkmış gibi yiyorum :)
Bu cumartesi oğlum 25+0 olacak ve o gün kontrolümüz var. Doktor şeker yüklemesi yapalım demişti ama ben istemiyorum yaptırmayacağım. Açlık tokluk kan şekerim alt limite yakın değerlerde bir problem olsa iyi kötü sinyal verirdi diye düşünüyorum.
Bebeklerin nerede durduğunu konuşmuşsunuz inanın ben de hiç anlamıyorum. Çünkü sanki içeride dans ediyor gibi her bir taraftan vuruyor bazen, hiç anlayamıyorum :)
Benim son bi kaç gündür en büyük sıkıntım kaşıntı.. Ama göbek kaşıntısı değil sadece.. Sırtım kollarım ellerim.. bütün vücudum kaşınıyor akşamları özellikle.. Acaba mı diyerek bebek yağı sürmeyi filan da bıraktım hep ama geçen gün ellerimi eşimin sakalıyla kaşıdım resmen, kızdı bana :) Bu cumartesi doktora soracağım, akşamları kaşınmaktan yoruldum artık.
ben de gecelik alcam. hem normal doğum yapan hem de sezaryen yapan arkadaşlarım tavsiye ediyor. fotoğraftakiler güzelmiş. 1 takım pijama aldım yine bulunsun diyezeyzey3428 dlrsordn kızlar şöyle bir şey olur mu? Ablam sezeryan olmuştu o gecelik al diyor normal doğum yapan bir arkadaşım da epizyon yapıldığı için sonrasında pansuman vs için rahat olur gecelik al diyor. Sanırım gecelik alcam ben. Bir de pijama alırım.
Valla ben gecelikle rahat edebilceğimi düşünmüyorum bide kalın olmadığı sürece gecelik çok yapışıyo bide açılır vs. tedirginlik ablak sezeryan oldu pijama giydi çevremde pek gecelik giyen yok ama bunun modelleri çok sade ve kibarmış sen rahat edebileceğini düşünüyorsan al ama kumaşını görmeden alma canım.zeyzey3428 dlrsordn kızlar şöyle bir şey olur mu? Ablam sezeryan olmuştu o gecelik al diyor normal doğum yapan bir arkadaşım da epizyon yapıldığı için sonrasında pansuman vs için rahat olur gecelik al diyor. Sanırım gecelik alcam ben. Bir de pijama alırım.
canm biz tayinciyiz oda mantıksız ayrıca anlamayacak ki :) ileride yapıcam ama çok basit olmasın istiyorum dolap alıcam şifonyer halı perde büyük oda yapmak hem masraf hem ilerde zaten değiştirmek gerekicek :) ikeadan alıcam ben dolabını gayet iyi fiyat hem küçükken yeter de :) çarşıyada bi bakıcam ama önümüzdeki ay almayı düşünüyorum çok eksiği kalmadı zatenAy dolap dedin de dolap şart galiba. Ben bunları askıda ona özel bi alanda olsun istiyorm. Bebek odasını sonra yapiyim diodum . Park yatak aldık. Ne yapsam acaba.ya . Dolap şifonyer istiorm ayrı ayrı satılır mi acaba . Şöyle basit ucuz bişi alsam ne yapsam . Sen nasıl yaptin
ben de aynayala idare ediyorumbaya yorucu oluyor ama ne yaparsın ben ileriki haftaları düşünüyorum asıl :)Heleki hamile halinde tabiki kimse cesaret edemez. ama arkadaşım aynayla alıyorum kendim dedi ben denedim olmuyo
çok güzelmiş cnm ben de böyle düşünüyorum bi de pijama brissine diye bi site var sen hangisinden baktın bunlara :)zeyzey3428 dlrsordn kızlar şöyle bir şey olur mu? Ablam sezeryan olmuştu o gecelik al diyor normal doğum yapan bir arkadaşım da epizyon yapıldığı için sonrasında pansuman vs için rahat olur gecelik al diyor. Sanırım gecelik alcam ben. Bir de pijama alırım.
Çok saçma takılma canım öyle söylentilere öyle bişey olsa doktorlar bu konuda uyarır benim kayınvaledimde 4. çoçuğunu doğrunaa kadar aşağıda taşımış 43. haftada doğmuş erken doğum o kadar kolay bişey değil.
güzelmiş canım ama boyları kısa işte tam uzun bulamıyorum. bide yakası açık baya başörtüyle çekiştirmekle uğraşamam hiç o halimle .bencede gecelik iyi olur gibi.zeyzey3428 dlrsordn kızlar şöyle bir şey olur mu? Ablam sezeryan olmuştu o gecelik al diyor normal doğum yapan bir arkadaşım da epizyon yapıldığı için sonrasında pansuman vs için rahat olur gecelik al diyor. Sanırım gecelik alcam ben. Bir de pijama alırım.
Ay evet ben de ikea dan alıyim ya.bak bu benim aklıma neden gelmedi.canm biz tayinciyiz oda mantıksız ayrıca anlamayacak ki :) ileride yapıcam ama çok basit olmasın istiyorum dolap alıcam şifonyer halı perde büyük oda yapmak hem masraf hem ilerde zaten değiştirmek gerekicek :) ikeadan alıcam ben dolabını gayet iyi fiyat hem küçükken yeter de :) çarşıyada bi bakıcam ama önümüzdeki ay almayı düşünüyorum çok eksiği kalmadı zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?