- 7 Mayıs 2014
- 3.436
- 7.676
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #28.241
Kızlar yanlış hatırlamıyorsam ilk gebeliğimde 34-35. haftadayken makat gelişti doktor 35. Haftaya kadar dönebilir 35 haftadan sonrada dönebilir ama dönme ihtimali azalır demişti benimki 35 haftalıkken yada daha sonrasıydı baş gelişe döndü. Ben obez olduğum için ve normal doğumdan çok korktuğum için sezeryan oldum o pozisyonla alakalı değil zaten. Heleki daha 25-28. Haftalardayız genelde. Bu haftalarda daha çok dönerler çok erken daha. Ben endişelenmeyin derim
Kangru olarak ergobaby ve sling aldım.biberon ısıtıcı sterilizatör mikseri düşünüyo musunuz çok mu gereksiz kanguru aldınız mı oyun halısı olarak ne tercih ettiniz acaba :) tiny love fisher price iyi olarak duydum :)
Kızlar bunu düşünmek için belki çok erken ama bugünlerde yenidoğan sünnetini araştırıyorum.Eşim de, dur bi kucağımıza alalım sonra düşünürüz, hastanede karar veririz diyor. İki gündür yaptığım araştırmalarda genellikle olumlu yorumlar okudum, tabii ki olumsuz birkaç şey de okumadım değil. Acaba diyorum daha bu dünyaya alışmadan , daha emmeyi bile öğrenemeden ilk aşılar, giydirmeler huzursuz etmeler zaten sinir oluyorum bebekleri öyle görmeye, bir de üstüne sünnet ettirmek, çocuğun bilinçaltını harap eder miyiz diyorum?
Ama sonra yaptıranlara bakıyorum, kremle uyuşturuyorlarmış ve göbeği bile düşmeden sünnet derisi iyileşiyormuş. Hem idrar yolu enfeksiyonu riski olmuyor, hem de ileride anesteziye maruz kalmıyor hem de operasyonu hatırlamayacak olması beni rahatlatıyor.
Var mı ilk bebeği erkek olup bu deneyimi yaşayan arkadaşlar, yorumlarınız önemli.
HERŞEYDEN ÖNCE ALLAH SAĞLIKLA KUCAKLARIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN
Benim kızımda 7. Ay dolunca kafası aşağıya döndü ve sanki içimde çamaşır makinesi dönmüş gibi oldum. Tamam dedim artık geliyo pozisyonunu aldı, 2 gün sonra hooop yine eski pozisyonuna geldi ta ki 40. Haftaya kadar. Normal doğum yaptım 40+3 de ve kızım son hafta tekrar baş aşağıya döndü. Doktor son haftaya kadar normal diyor. Sıkıntı yok bence çok erken. Bir anda dönüyorlaro zaman kimse tedirgin olmasın dönende dönmeyende farketmiyo
Tamam canim sagolEvet, ben cumartesi sabah gideceğim doktora. Bugün telefonla aradım ama ulaşamadım, yaptırmamı istediği bir tahlil var mı acaba diye soracaktım. Cumartesi konuştuktan sonra yazarım sana da mutlaka :)
Bence erken degil canim arastirma zamani var sonucta. Bizde nasipse sünnet ettirmek istiyoruz ama detayli arastirma yapmadim ve dogar dogmaz olmasada 7günlük olduğunda düşünüyorum ama bakalim ozaman ne olur. Zaten simdi avrupada bile saglik icin dogan bebekleri sünnet ediyolar hatta bi doktor zorunluluk olmasi gerekiyo falan demis onemli bi konu yaniKızlar bunu düşünmek için belki çok erken ama bugünlerde yenidoğan sünnetini araştırıyorum.Eşim de, dur bi kucağımıza alalım sonra düşünürüz, hastanede karar veririz diyor. İki gündür yaptığım araştırmalarda genellikle olumlu yorumlar okudum, tabii ki olumsuz birkaç şey de okumadım değil. Acaba diyorum daha bu dünyaya alışmadan , daha emmeyi bile öğrenemeden ilk aşılar, giydirmeler huzursuz etmeler zaten sinir oluyorum bebekleri öyle görmeye, bir de üstüne sünnet ettirmek, çocuğun bilinçaltını harap eder miyiz diyorum?
Ama sonra yaptıranlara bakıyorum, kremle uyuşturuyorlarmış ve göbeği bile düşmeden sünnet derisi iyileşiyormuş. Hem idrar yolu enfeksiyonu riski olmuyor, hem de ileride anesteziye maruz kalmıyor hem de operasyonu hatırlamayacak olması beni rahatlatıyor.
Var mı ilk bebeği erkek olup bu deneyimi yaşayan arkadaşlar, yorumlarınız önemli.
HERŞEYDEN ÖNCE ALLAH SAĞLIKLA KUCAKLARIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN
:)) algilama düzeyi düşük olmali.benim 3 yaşındaki yeğenim annemle kavga ediyorlar. Bebeğe kim bakacak diye :))Teşekkürler teyzoslari. Ne güzelsiniz. Bak bu fotoyu başka biri söyle yorumladi valla helal olsun.... Yani bu akraba ve . Sanki ben ona al bak millet ne alıo sen de al demisim gibi cevap yazdı . Burası çok samimi...
Yengem hemşire, bir kaç ark.daha duydum da.benim kilo bölgem göğüs ve göbüş. Kalça,bacak,basen... hiç genişlemedi.sağlıklı kilo aliyorsun dediler.o yüzden çok takıntı yapmadım. Ama hala dikkat ediyorum.fazlasını almamak için. En fazla 13 kilo alsam ii diyorum :)biraz dikkat etmekte fayda var tabiki gereksiz kilolar başka sorunlara da sebep olabiliyor çünkü.. benim doktorun biraz kilo takıntısı var galiba
Evet canim arastirdim onu baya onemliymis ama devamli ve deriyi kanatcak kadar kasinti yaziyo bende bazi aksam hic yok bazen var ama sinir ediyo ama ihmale gelmez tabiki. Uyarin icin sagol ama pzrtesi kontrolum insallah onemli degildir hatta gecer ozamana
Bir çok tanıdığım erken sünnet ettiriyor ve daha çabuk iyileşiyor. Ama çocuk hareketlenmeden yaptırılması tercih ediyor.ark. 4. Ayda bebeği yaptırdı ,bebis hareketli geç bile kaldık diyor :)Kızlar kimse ilgilenmemiş bu konuyla, daha çok erken sanırım bunun kararı içün, ya da erken sünnet ettiren hiç olmadı galiba tecrübeli annelerimiz arasında.
Erken doğurmak kolaymı kız millet 40 ları geçiriyo :) 41 42 oluyo :)
biz kangurusunu aldık moje nin oyun halısıda bondigonun indirimde diye aldık civilden 89.90 dı fiyatıbiberon ısıtıcı sterilizatör mikseri düşünüyo musunuz çok mu gereksiz kanguru aldınız mı oyun halısı olarak ne tercih ettiniz acaba :) tiny love fisher price iyi olarak duydum :)
Çok güzel bi model ben de o siteden almayi düşünüyormHanimlar kollu ve uzun gecelik ararken soyle bir model gordum hosuma gitti. Lohusa sepeti diye bi yerde satiliyor benzer modeller de var.
Kızlar kimse ilgilenmemiş bu konuyla, daha çok erken sanırım bunun kararı içün, ya da erken sünnet ettiren hiç olmadı galiba tecrübeli annelerimiz arasında.
Oyun halısı diyorsunuz sanırım ben aldım :):):):) fisher price piyano olandan. İndirimdeydi. DayanamadımEvet daha erken sanırım ben alan arkadaşları görünce indirimdeyken falan alsam mı dedim şu an için bn de düşünmüyorum ama:))
Hadi yaBu modelleri avm de gördüm kumaşından ötürü her rengi iç gösteriyo
sekerin yine yuksek cikarsa seni dahiliyeye yonlendiriyor canim onun kontrolunde oluyorsun. diyetle haloln bisi zaten insuline gerek klacagini sanmamMerhaba Hanımlar,
Ben 2016 temmuz anneleri grubundanım. Gerçi haziran annesi olma ihtimalim de yüksek. Sizlere danışacağım birşey var. Muhtemelen şeker yüklemesi yaptırmışsınızdır. Bugün 50gr yükleme yaptırdım. Şekerim sınırın biraz üzerinde, 159 çıktı. Doktor 100 gr yükleme istedi. Off nasıl dayancam ona bilmiyorum. 3 saat boyunca saat başı kan alacaklarmış. O da yüksek çıkarsa diyet veya insüline kadar yolu varmış. Peki diyelim diyete başladım ondan sonra şekerin düştüğünü nasıl tespit edecekler? Bunun bir yolu varsa bu yüklemeyi neden yapıyoruz? Bu konuda bilgisi olan paylaşabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?