- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #30.101
bebe yağı kullanıyordum, aklıma geldi benim de acaba o mu alerji yapıyor diye ama yok ara vermeme rağmen ilerlemeye devam etti. baya geceleri uyutmayacak kadar şiddetli kaşıntı ve döküntü yaşıyorum malesef. ben şimdiden alıştım günde 3-4 saatlik uykuyla yaşamaya.çatlak için yağ, krem vb bir ürün kullanıyor musunuz? bazı gebelerde oda kaşıntıya neden olabiliyormuş diye okumuştum. kullanıyorsanız birkaç gün ara vererek bir deneyebilirsiniz.
ilk çıkan kan pamukla siliniyor sonraki kanla ölçüm yapılıyor. Ben alkolle temizleyip mi parmağımı deleyim dedim yok dedi alkolde sonucu etkiler dedi ellerimi her ölçümden önce yıkayıp kuruluyorum sonra parmaktan kanla bakıyorum. Benim doktorum parmak farketmez dedi sonucu etkilemez dedi bana.Diyetisyenin verdigi liste bu canim..haftaya cumaya gidicem endokrine takip kitapcigi verdi oraya yaziyorum bakalim 1 haftalik olcumleri..ama sana sorum var parmaktan parmaga deger degisiyor ya..birde ilk cikan kan ile degilde sonra cikan kan ile mi alacakmisiz oyle bir bilgi ogrendim..birde parmagi en alttan sıkıcakmışız kan cikartmak icin..
İri olması gerekmiyor ki zaten bebeğin doğduğunda sağlığını tehlikeye düşürmeyecek kiloda olması önemli, bence artık doktorlar çok abartıyor, herkesin kilosu yapısı farklı, belki daha ince yapılı bir bebek olacak yani olamaz mı? strese sokuyorlar en güzel döneminde insanı.. Tabiki sağlıklı beslenmek önemli önce kendin için ama sütü içiyor yoğurt yiyemiyorsan bu dünyanın en büyük sorunu olmamalı benceDoktor yediğine içtiğine dikkat et dedi çok iri bir bebek değil dedi. İyi beslenmelisin dedi. Yoğurt önemli de iste midem bulaniyo yutkunurken. Ama dun sut alıp yoğurt yaptık yoğurt yicem artik.
Sagol canim allah razi olsun insallah hersey yolundadir bide bacagima gene kramp girdi varisim oyle sistiki patlicak suan
ben yeni başladım bi haftadır içiyorum nedenkine :)kızlar GYNo FERRO SENOL ya da ferro senol duadenal kullanan var mı?
canım ben sanırım bi 3 aydır gyno ferro senol içiyordum. hapım bitince tekrar yazdırmak için dr gittim. hapın ismini ve ne için kullanmak istediğimi sordu aile hekimim. ben de gebelik içinolduğunu ve adınında ferro senol gibi bir şey olduğunu söyledim -o anda aklıma tam ismi gelmedi-ben yeni başladım bi haftadır içiyorum nedenkine :)
duodenal vermiş bana onu kullanıyorum. bana bi yan etkisi olmadı hiç. rahatsızlıkta vermiyo. bide bundan önce hap içemiyorum diye maltofer kullanıyodum bu ondan daha etkiliymiş. demir içeriği yüksek. azcık kabızlık yapıyo sadece ama onada şükür. salata sebze vs hallediyorum.canım ben sanırım bi 3 aydır gyno ferro senol içiyordum. hapım bitince tekrar yazdırmak için dr gittim. hapın ismini ve ne için kullanmak istediğimi sordu aile hekimim. ben de gebelik içinolduğunu ve adınında ferro senol gibi bir şey olduğunu söyledim -o anda aklıma tam ismi gelmedi-
dr da bana FERRO SENOL DUADENAL I YAZMIŞ.. o da demi,r hapı ama ne bilim değiştirsem mi acaba
sen hangisini kullanıyorsun
İyiyim çok şükür canım, bugün de kontrolüm vardı bebişimi iyi görünce daha iyi oldum. :) kremalı makarna yüzünden azar işittim doktordan, haklı tabii :)HK77 coook gecmus olsun canim ya daha iyi misin peki?
benim bebeğim de erkek :) Allah hepimizin bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah. :) Yani yanında illaki yatırmayı düşünüyorsan mecbur birşey almak zorundasın. Ama çok pahalı birşey tercih etme derim. Çünkü dediğim gibi arkaşalarımın bebekleri var 6 aylık civarı o tahta beşiklere sığmıyorlar artık. fiyatları da 500 600 tl civarı. Daha iyi büyüyen karyola al. ileride kenarlarını çıkarım 3 4 yaşında yatağında yatmaya devam eder. 10 yaşına kadr kullanılıyor. Eltim büyüyen karyola almıştı. odasına kurdurmuştu ilk gnler. bebeği 4 aylık olunca çocuk doktoru odasını ayırabilirsiniz yoksa aklı ermeye başlayınca 5 yaşına kdr aranızdan çıkaramazsınız dedi. doktorun dedğini yaptı ve şimdi kızı 3 yaşında odasında ayrı yatıyo :) inşallah ben de öyle yapacağım.A anneysenmutlusun cevabın için teşekkür ederim :) boş odam var hatta küçük bi gömme dolap var.Sadece yatağını ve şifonyerini alacağız.Sizin bebişinizde sağlıkla huzurla uyusun büyüsün inşallah :)
Bizim bebişimiz erkek ve dediğiniz gibi çok hızlı büyüyorlar.Bakalım çok geç olmadan bu hafta sonu kararımızı versek iyi olacak .
Ben kullanıyorum canım gyno yu .. İkinci kutumda bitti 3 . Alcam yarın ben ilk aldığımda yazdırdım ama 2. Yazdırmadım 3 tl yada 8 tl bişi zatenkızlar GYNo FERRO SENOL ya da ferro senol duadenal kullanan var mı?
benim aile dostum olur, çok tecrübeli bir doktor güvenebilirsiniz, aynı zamanda inançlarına sıkı sıkıya bağlı olduğu için ben dahada çok güveniyorummerhaba bende medipol sefaköy tülay yorulmaz a gidiyorum sizce nasıl bir doktor ?
benimde 10 nisanda 32+0 oluyor ama pazara denk geliyor, o yüzden 8 nisanda cuma günü gidip yazdırıcam canım raporumudoublemom aslında kafam karıştı. Raporu 8 nisanda mı 11 nisanda mı almsk daha mantıklı doğum sonrasına 3 gün fazla aktarabilmek için? Bi araştırıp düşünmek lazım
oo geçmiş olsun tatlım. 32 de izne ayrıl istersen bu kadar zorlanıyorsanEvet cnm gecen hafta kontrolum vardi agrim var geceleri ck rahatszim dedim alttan uktrasonla bakti rahim agzin kisalmis dedi progestan verdi sabah aksam. Ama hala bi etkiaini bn yuzeyselde hiasetmoyrm hatta nefesim kesiliyo hala batmalarim var otururken ck agrim var kasintim vardi mantarimda olmus oda gecemdi gibi cars tekrar gisicem bakalim ne dicek smdi. 32 ye kdr rapor isticem tekrar cnku bu halde ise gtmek mumkun dgl
Ikideydi cnm randevum dktr sanci varmi dye nst ye soktu bni ck skur rahimsel bi agrim sancim yk ama rapora devam bn artk is hayatina sanirim agustosa kdr ara verdim bacagm ylda ck kasildi ama dedgni yaptm hep gece yatarken yukari kaldyrm yatakta yastktan bana yer kalmiyo :) risk devam ediyo ama yatarsan bi sorun yok dediayaklarını yukarı dik mutlaka fırsat buldukça ve ayak bileğinden sürekli oynat aşağı yukarı doktor demişti bana. benimde bacaklarım şişti valla ayaklarımdada şişme var biraz ayağıma olan ayakkabılar sıkıyo. kaçta randevun
Hadi geçmiŞ Olsn bu randevuyu da sıkntısız atlattın :))Ikideydi cnm randevum dktr sanci varmi dye nst ye soktu bni ck skur rahimsel bi agrim sancim yk ama rapora devam bn artk is hayatina sanirim agustosa kdr ara verdim bacagm ylda ck kasildi ama dedgni yaptm hep gece yatarken yukari kaldyrm yatakta yastktan bana yer kalmiyo :) risk devam ediyo ama yatarsan bi sorun yok dedi
Sagol canim suan normal raporluyum 4 nisanda gene 10 gunluk rapor verip 14 nisanda 32. Ye baslicak ama 1 hafta erkene ckti mecburen cnku rapor hakkm btiyo erken ise doncem malesef ama sut iznim olcak napalim hyrlisi olsunoo geçmiş olsun tatlım. 32 de izne ayrıl istersen bu kadar zorlanıyorsandoğum sonrası belki biraz ücretsiz izin alırsın
Sagol canim :) ck sukur moralim daha duzeldi Bugun anne kontrpl gunuydu :) tosbige bakmadi doktor p.tesi idrar tahlilim var onunla brlikte bakicak :) biraz daha buyusun bekleyelm ona bakmayalim dediHadi geçmiŞ Olsn bu randevuyu da sıkntısız atlattın :))
Napmış tosbik ne kadar büyümüş
Merhaba cnm
Benim de 28+1 de doktor kontrlüm var (bu cumartesi) 25+4 hafta içinde 1,60 gr dı bebeğim. Bakalım 3 hafta içinde kaç gr aldı çok merak ediyorum. Cnm bebek için uygun odan varsa bence odasını kur. Büyüyen karyolalardan tercih edebilirsin. Ben 3 kapılı gardrop, büyüyen karyola+yatak, şifonyer ve halı takımını 2.800 TL ye aldım. Bebek odamda daha önceden aldığım açılan koltuğum da var. Yani bebeğime ben yatak odasında bakmayacağım. ama sen kendi yanında bakacaksan tabiki sadece beşik veya büyüyen karyola alman yeterli. Fakat çevremde yeni doğum yapıpta bebekleri 5 6 aylık olanlar bu beşikleri hiç önermiyor. çünkü bebekler çabuk büyüyor. En fazla 9 aylığa kadar kullanabiliyorlar ki bebek iri gidiyorsa beşiğe sığma imkanı bile yok. Beşikler görüntüden ibaret sadece gösterişli oluyo :) Her 9 ay da bir karyola mı alacaksın. Geleceğe yönelik bence alışverişini tamamla cnm
Günaydın anneler :)
Eki Görüntüle 1805415 Eki Görüntüle 1805416 Eki Görüntüle 1805417 Eki Görüntüle 1805418
Bunlar brandroom üzerinden aldığım mothercare tulumlar ikisi 3-6 aylık biri 0-3 aylık. :) tanesi 27 lira civarı oluyor ki markasız tulumlarla nerdeyse aynı fiyat. Bütün arkadaşlarım mothercare ürünlerinden çok memnunlar. Ben de o yüzden genelde indirimdeki ürünleri takip etmeye çalışıyorum. Yoksa gerçekten yüksek fiyatları ki bu kadar hızlı büyüyen minikler için o kadar masraf çok çok gereksiz.
Eki Görüntüle 1805421
Eki Görüntüle 1805422
Eki Görüntüle 1805423
Bunlar da carter's ın indiriminden aldıklarım. üstteki 3 aylık diğerleri 6 aylık. Umarım gerçekten ebatları çok küçük gelmez de planladığım gibi giydirebilirim.
Eki Görüntüle 1805424
Bu da kuzumun uyku arkadaşı olcak inşallah :)))
Diğer eksiklerinin tamamını da c&a dan tamamlamayı planlıyorum. Body, yelek, bornoz falan gibi. Çünkü hem çok çok çok uygun fiyatları hem de organik ürünleriyle kaliteli ve güzel dizaynlı ürünleri satıyorlar. Alman markası orası da zaten. Yine h&m ve koton da başarılı yenidoğan ve ilk 9 ayda oralara da bakabilirsiniz. Kotonda da çok fazla indirim oluyor.
Araştırdım canım önceden de ama artik kaçıncı kutumu bitirdim olan oldu. Bebeğime yararı varsa önemli değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?