2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Canım, arkadaşım da 3 cm Açıklık vardı , 10 gün sonra falan doğuma gitti , ha ablamda 5 cm Açıklık varmış hiç hissetmemiş Nişanda gelmemiş , akşamında Doğumu başladı ... Bence birazda yapı meselesi ... Inşaallah bu haftadan sonrada çok sıkıntı olmaz , biraz daha dursun bebiş diyorsan evde 1 hafta istirahat et belki 10 gün falan durur senin bebişte ...

Ben de kendimi böyle motive ediyorum. Belki sancı olmadan hissetmeden açılmam vardır. Bi muayene eder 5cm der diye hayal kuruyorum :)

Kızlar merhaba. Çalışan anne adaylarına bir sorum olacak. Ben 170 i aradım bana 32. Haftada doktordan aldığım çalışamaz raporumun sgk ya verilmesi sonrası dogum paramın bir kısmını alabileceğimi söyledi. Eğer is yerindeki muhasebeciniz sgk ya raporunuzu doğumunuzu beklemeden bildirirse alabiliyorsunuz dedi. Bende muhasebecimle konuştum geçen hafta 32. Hafta çalışamaz raporumi sgk ya götürdü teslim etti kaşelendi. Fakat e devlette ben hala göremiyorum bu raporu. Bitmiş bir rapor değil şuan doğum yapmadığım için rapor daha kapanmadı ama açıkta olsa orada çıkması gerekmiyormu sonuçta sgk daki bayan bunu sisteme girdi. Ben doğm paramın bi kısmını nasıl alıcam nereye gidip başvurucam ? Tamamını doğmdan sonra alıcaktım ben ama suan bir miktar paraya ihtiyaç var ve alabilseydim iyi olacaktı. 170teki müsteri temsilcileri alabileceğimi söylediklerinde sevinmiştim. Böyle birşy yapan varmı varsa yardımcı olablrse çok sevinirim.

• Beğen
Reactions: 9ay
Tesekkur ederim sagolasin. Bebegim bir hafta kuvozde kaldi o yuzden emzirme imkanim olmadi cok. 3 saatte bir sagmaya calistim sadece . Ama bugun doktor taburcu etti cok sukur artik oglum evinde :))) bize de surpriz oldu ben haftaya cikar diye bekliyordum ama geldi artik yanimiza. Emmesi de duzene girer insallah. Darisi basiniza saglikla kavusun umarim.

Çok sevindim.gözünüz aydın. Ama ezirmeyi ihmal etmeyin.daha çabuk toparlar. Dedigim grup çok faydalı bir grup.mutlaka takip edin.umarım ihtiyacıniz olmaz.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim

Kızlar merhaba. Çalışan anne adaylarına bir sorum olacak. Ben 170 i aradım bana 32. Haftada doktordan aldığım çalışamaz raporumun sgk ya verilmesi sonrası dogum paramın bir kısmını alabileceğimi söyledi. Eğer is yerindeki muhasebeciniz sgk ya raporunuzu doğumunuzu beklemeden bildirirse alabiliyorsunuz dedi. Bende muhasebecimle konuştum geçen hafta 32. Hafta çalışamaz raporumi sgk ya götürdü teslim etti kaşelendi. Fakat e devlette ben hala göremiyorum bu raporu. Bitmiş bir rapor değil şuan doğum yapmadığım için rapor daha kapanmadı ama açıkta olsa orada çıkması gerekmiyormu sonuçta sgk daki bayan bunu sisteme girdi. Ben doğm paramın bi kısmını nasıl alıcam nereye gidip başvurucam ? Tamamını doğmdan sonra alıcaktım ben ama suan bir miktar paraya ihtiyaç var ve alabilseydim iyi olacaktı. 170teki müsteri temsilcileri alabileceğimi söylediklerinde sevinmiştim. Böyle birşy yapan varmı varsa yardımcı olablrse çok sevinirim.

merhaba,

çok emin değilim ama sanırım doğumdan hemen sonra alınıyor ilk kısmı... yani doğuma kadar geçen haftaların parası doğumdan hemen sonra alınıyor. Rapor bittikten sonra da geri kalanı...

Merhaba arkadaşlar
Benimde dün kontrolüm vardı.Bugün 36+2 oldu.Dün ilk defa nst ye bağlandım.Zaten son haftalarda sancım vardı.Yalancı sancı dedikleri başlamıştı.Dünde sancı 20 ile başladı sonra belden bir ağrı vurdu ve sancım 88 leri buldu.Doktorum ultrasonla muayenede bebeğin gelmeye hazır olduğunu söyledi.Oğluş yüzünü rahmin dış duvarına dayamıştı ve yüzü tamamen içe dönüktü.Pazartesi tekrar nst+kontrol var.Karnım biraz aşağıda gibi.Bebeğimin hareketleri kıpır kıpır.Benim merak ettiğim bebek hemen gelir mi?Doktor her an hazırlıklı ol dedi.

• Beğen
Reactions: 9ay
Tebrik ederim seni canım. Bayılıyorum böyle şeyler duyunca, deterjan olayını ben çözemedim bir türlü, ne önerirsin. Amway alayım diyordum bulaşık ve çamaşır için ama ersag falan da diyorlar. Başka arkadaşlar da tavsiye verirse çok sevinirim.

Genel temizlikte Sodasan'ın portakallı konsantre temizliyecisini kullanıyorum. Sen neyi kullanıyorsun canım? Yanında zemin temizliği için sıkma pombası geliyor, toz almak için de spreyli şişe geliyor. Bebek odasının temizliği için de çok uygun. İçinde parfüm yok, portakal kabuğu yağının güzel kokusu var. Cam ve aynaları da çok iyi temizliyor. Mutfak tezgahını, dolaplarını her şeyi bununla siliyorum. En az 6 ay gidiyor.

Elde bulaşık deterjanı yine Sodasan'ın. Biberon ve emzik temizliğinde de kullanılıyor. Kesinlikle koku, kalıntı bırakmıyor.

Bulaşık makinesi için Marankinin borakslı deterjanını kullanıyorum ama memnun değilim. Su lekeleri bırakıyor. Onu da Sodasan'dan deneyeceğim.

Çamaşır için çok şey denedim ama Baby&Me hepsinden güzel çıktı.

Ersağ denemedim ama yeni bir Türk markası var. U Green Clean. Lavantalı sıvı organik el sabununu aldım. Çok güzel.

Bi limon muz cilel bnlar bile dogal degilki hani eskisi gbi tadi bile yok ama nyseki kotunun iyisi hic dglse hazrlarndan saglikli

Canım ben hepsini organik pazardan alıyorum. Orada artık ahbap olduğumuz insanlar var. Güveniyorum. Zaten düzenli olarak belediye, zabıta gelip kontrol yapıyor. Çok güzel ürünler. Biraz pahalı ama dışarıda yemeyip, aldıklarımı ziyan etmeyince ödenmeyecek gibi değil.

Bu arada benim bebiş ne baş aşağı gelişli ne makat gelişli dönüşü başaramamış yan yatıyor bildiginiz :)

Buna transvers duruşu deniyormuş :)

Bi tarafımda kafası bi tarafımda poposu sopa yutmuş gibi duruyor karnım bazen :KK70:
Bizim sipa da böyle duruyor.popo gobegin solunda kafa göbeği sağında. Ayaklar kendine çekik çoğu zaman.bazen aşağı uzatıyor nasıl hissediyorum o baskıyı
Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne halde.

P Pptyalardasolar canım öğrenince bana da söyler misin? Benim de paraya ihtiyacım var. Ziraat bankasına belli tarihlerde yatıyor ve eğer çekmezsen 6 ay sonra SGK'ya geri gidiyor diye biliyorum.

Ben de kendimi böyle motive ediyorum. Belki sancı olmadan hissetmeden açılmam vardır. Bi muayene eder 5cm der diye hayal kuruyorum :)

Canım sende mi aynı durumdasın? Hiç ama hiç ağrı, sızı, sıkıntı, basınç vs yok ben de. Sanki daha aylarca hamile olabilirim gibi.

Bu arada doktorumla bu pazartesi yine kordon konusu açıldı. Boyununa 1 kere dolandıysa sorun olmaz, 2 kere dolandıysa da halledebiliriz ama 2'den fazlaysa doğum esnasında kan akışı azalıyor sen de bebek streste diye sezaryana alıyorsun yada gerçekten bebek askıda kalıyor, gelemiyor dedi.

Senin son durumun ne?

Inşallah canım hakkında hayırlısı olsun sağlıklı olsunlar yeterki. Eğer dönerse sezeryandan vaz mi gececeksin?? Bir de dr .un halâ dönme şansı var dedi mi? Benimkisi 38 hafta oldu ters halâ
Amin canim sagligi daha onemli tabi kuzularin. Evet eger donerse cikip gelcem normalini beklicem. Aslinda doktorum acilma falan olmasaydi 39+ lari beklicekti ama hafif sancilarimda var riske atmak istemiyo acil sezeryandansa hizli dogum olursa diye planli olsun dedi. Oda uzuldu cok musait fizigin var cok rahat dogurursun diye diye muayene etti. Ama gercekten nasip meselesi hersey Allahtan. Senin doktorun ne diyo senle ilgili?

9ay 9ay alabilen icin ne mtlu tabiki sanslisin ama alamayan bnm gbi insanalr var.
O yzden napalim artk olanalrla sukredip beslencez :)

Bizim sipa da böyle duruyor.popo gobegin solunda kafa göbeği sağında. Ayaklar kendine çekik çoğu zaman.bazen aşağı uzatıyor nasıl hissediyorum o baskıyı
Yarın doktor kontrolüm var bakalım ne halde.

Aa hadi ya:)
Peki ayaklariyla kollariyle gerindigini hissediyor musun bazen bi acayip gorunuyor o zaman sagda bi cikinti solda bi cikinti:))

9ay 9ay alabilen icin ne mtlu tabiki sanslisin ama alamayan bnm gbi insanalr var.
O yzden napalim artk olanalrla sukredip beslencez :)

Zeyzey canim sen medipol Sefaköy hastanesine mi gidiyorsun ?
Doktorun kim memnunmusun.
Muayene ucretleri nedir?
Bir ark im bu aksam bebis haberi aldi cok bekledigi bir haberdi cok sevindik:)
Medipol Sefaköy yakin ona doktor ariyor kime gitsem die
Ben medipol megaya gidiyorum ama ona uzak kalir diye Sefaköydekine gidim dedim
Dur dedim topikten kizlar bilir

Tabiki ck buyuk guvence :) insan rahatliyo yani ama mesela yil 2016 ama gercekten hastaneye yetisemeyen insanlar var ve anliyrmki tetenoz asisi cok onmli

Cik cik hava ck sicak ama dikkat et eline su sisesi al cik gez:) bu arada catlama hizla devan ediyo karnim dahada buyudu naparsam yapiyn artk durmuyo )
Burada havalar pek iyi değil yağmurlu :) evdeki merdivenle yürüyüş işini halletmeye çalışıyorum. Hem çıksam da o kadar yürüyemem ki ya :/ 10 dk yürüdüm mü karnım davul oluyor çok şişiyor geriliyor. Bu da rahatsız ediyor beni. Ben de acayip çatladım çok sinir bozucu. Sol tarafım özellikle göbek deliğime doğru tırmandı çatlaklar. Dayanamadım lierac aldım paraya kıydım :):):) serumunu da aldım. Bilmem işe yarar mı :/

Genetik faktör canım doğduktan sonrası daha öenmli bence

İnşallah canım ya valla sabahtan beri düşün düşün napacagimi şaşırdım daha ne yiyeyim de ona yarasin diye düşünüyorum ama her şeyi yiyorum genetik sanırım dediğin gibi Eee annenin babanın boyu ne ki çocuğun olsun değil mi ? Haklisiniz kendimi boşuna yıpratıyorum.

Canım sende mi aynı durumdasın? Hiç ama hiç ağrı, sızı, sıkıntı, basınç vs yok ben de. Sanki daha aylarca hamile olabilirim gibi.

Bu arada doktorumla bu pazartesi yine kordon konusu açıldı. Boyununa 1 kere dolandıysa sorun olmaz, 2 kere dolandıysa da halledebiliriz ama 2'den fazlaysa doğum esnasında kan akışı azalıyor sen de bebek streste diye sezaryana alıyorsun yada gerçekten bebek askıda kalıyor, gelemiyor dedi.

Senin son durumun ne?

Hiç bir sancım ağrım yok hem de. 2 hafta önce geren biri vardı beni onunla görüşmeden önce ve görüştükten sonra sancım oluyordu gerginlikten. Az önce kocama gerilim filmi mi izlesek dedim belki korkudan sancı olur diye. 2 hafta önce hem adet ağrılarım hem bağırsak yumuşaklığım vardı şimdi o kadar iyi hissediyorum ki sanki 7 aylık falan hamileyim.

Ben de bi gün yüzü görerel çıkamadım hastaneden. Geçen cuma nst çok dalgalı çıkmadı 1 saat nstde kaldım. Cumartesi gene gel dedi cumartesi de aynı şey oldu. Pazar gittim iyi çıktı bir daha çağırmadı. Bugun salı rutin kontrol vardı. Tansiyonum 13e9 çıktı. Onu beğenmedi. Tüm gün tansiyon takibi taptım. Preeklemsi için sınırdasın dedi o olmasın diye dua ediyorum. Bu sıkıntılar olmasa aslında bebişle aynı bedende olmaktan çok memnunum ve gerçekten bir an önce gelmesini istemiyorum ama sıkıntılar olduğu için bir an evvel sağlıkla gelsin istiyorum. Dr 3 hazirana kadar beklerim sonra 1 gün beklemem dedi bugün, o da ben çok normal doğum istiyorum diye.

Yok sanmam o bebeğin bünyesiyle alakali bizde de ben kısayim eşim de çok uzun değil bebiş de minnak ama kilo olayını bilmiyorum neden Tombak olmuyo :)

Sorun da orda hadi boyu kısa :) o kadar şey yiyoruz kilo alsın diye ama yine de tombak değil :) anlayamiyorum :)

Tebrik ederim seni canım. Bayılıyorum böyle şeyler duyunca, deterjan olayını ben çözemedim bir türlü, ne önerirsin. Amway alayım diyordum bulaşık ve çamaşır için ama ersag falan da diyorlar. Başka arkadaşlar da tavsiye verirse çok sevinirim.
Biobellinda diye de bir marka var canım onun ürünleri de güzel iyi temizliyor.

Back
X