- 20 Mart 2016
- 2.053
- 2.563
- 133
- 34
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #39.681
Şanssızlığa bak ya
Bence ayarlar hastane mağdur etmez inşallah yani
Aynen hatırlıyorum Can'ım ya o yüzden dikkatini çekti yazımInsaallah ya hatirlat misin biz 2.500u odeyemiyorduk oldu mu 4.500
Valla artik guluyorum yani halimize moral bozmamaya calisiyorum
Ay hiç gulecegim yoktu hahaha valla alemsin :)) dur bakayım ölçülerine yaziyimBu son olcum tam olarak kac + kac iken fl kac cikti cnm?
Bnmki de bi tuhaf oldu bak 35+1 iken kilo 2.608 gr FL 7.23
37+1 iken kilo 3.22r gr FL 6.94
Boyu kisalmis yavrumun
Çok şükür tabiki cnm ben acaba bi sorun mu var ki diye üzüldümH history1985 sıkma canını Can'ım ya sağlığı iyi bunu düşün öncelikle kilosu gelir yerine
İlk iki ay sadece seni emmesi daha doğru benim bildiğim emzik birkaç ay sonra benim yaptığım okumalardan bildiğim buMayis annesi miyim haziran mi bilemedim. Tam muhatap alinamiom yahu. Bi sorum var orda acil cevap yazan bulamadim. Ben 31 mayis annesiyim
Kızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm
O muhtaçlık hissi aylardır tek Can'ımı skan şey karakterime ters birilerinden bir şeyler istemek tabi ki bu birileri yabancı değiller evet seve seve bana destek oluyorlar biliyorum ama konduramıyorum kendime işte. Kafama koyduğumu kendi başıma halleden biriydim gücüme gidiyor :) havaların ısınması hoşuma gitti benim şimdilik skılmıştım marul gibi giyinmekten tiril tiril daha ferahım sıcak basmalarım da olmadı benimkızlar herkes gibi bende bebeğimi merak ediyorum kucağıma alıp koklamak emzirmek istiyorum fakat ben en başından beri kendimi 40lı haftalara göre şartlandırdığım için ay niye doğmadı bi doğsa vs psikolojisine hiç girmedim henüz çok şükür. benim sorunum bu kadar kilo alımı (16 ya yaklaştım ben) ve ağırlık merkezinin değişmesi vs nin getirdiği hantallık başkasına muhtaç olma, evimin yemeği temizliği vs hiçbirşey yapamama hissi (yaparsam çok basit şeyler yapıyorum çorba gibi gerisine eşim yardım ediyor, bulaşıklarım birikiyor eşim topluyor çoğu zaman, çorabımı eşim giydiriyor, pantolonumu ve çoraplarımı eşime çıkarttırıyorum, ayakkkabılarımı ona düzelttiriyorum vs). çok bunaltıcı ya. birde sıcak oldu 2 gündür. yatamıyorum uykumu alamayınca başım ağrıyor iyice sersem gibi oldum olan gücüm ve düşünme yetimde gitti sanki.
gerçekten kilolu insanların Allah yardımcısı olsun sürekli böyle ağırlık taşımak zormuş.
Olur ben bal ve tarçın karışımını kalıyordum. Bir kasede önceden hazırla istersen bir haftalık, mesela yedi kaşık çörek otu yağı, yedi kaşık bal, bir kaşık da tarçın. Hepsini karıştır, hergün bir kaşık ye..yoğurda vs birşeye karıştırıp yesek olmaz mı ki
Canım, geçenlerde arkadaşım ev ziyaretine geldi 2 çocuğu bar biri 2 biri 6 aylık, hastaneye emzik götür direk Ağzına ver Demişti, ilk bebekte vermediğime pişman oldum hiç uyuyamamıştım , emzik verince uyuyorsun biraz daha dinç oluyorsun Demişti , bende emzik aldım , yıkadım , çantaya da koydum verirmiyim bilmiyorum :)Mayis annesi miyim haziran mi bilemedim. Tam muhatap alinamiom yahu. Bi sorum var orda acil cevap yazan bulamadim. Ben 31 mayis annesiyim
Kızlar hala hastane deyiz. Bişi sorcam . Bizim yavrucak yatağına uyumak için girince ağzını gezdiriodu ben de emzik verdim cuk cuk onu emio. 2 günlük bebege emzik verilir mi . O emin nce ben kıskanıyorum galiba bi de beni almada die korkuyorm
Önemli olan kilosu değil ölçümleri. Doktorun Da olumsuz konuşmadıysa rahat olMoralim çok bozukdoktordan geldik geçen haftadan veri bebisim sadece 20 gr civarı kilo almış 2940 ti 2960 civarı olmuş ama ben 2 kilo almışım üstelik hep süt yoğurt ceviz muz yedim ama bana kilo olarak döndü niye böyle kilo almadı bilmiyorum doktor onemsemedi kilosu fena değil dedi ama benim içim hiç rahat etmedi
Aynen bu tarz okumalar ben de yaptım Can'ım çok memnun oluruz paylaşımlarından da :)canım sağlıklı ve hareketli bir bebekse talebe bağlı emzirme öneriliyor (bebek istedikçe sinyal verdikçe yani). bebeğin açlık sinyalleri ise ağlamadan önce dudaklarını yalaması emmeye çalışması, ağzını açıp dilini çıkarıp durması, ağzını kocaman açarak kafasını sağa sola çevirmesi aranması, ellerini parmaklarını ağzına götürüp emmeye çalışması, birinin kucağında ise yanağını boynunu kolunu kıyafetini nereyi bulursa emmeye çalışması, kendini yana doğru atarak memeye doğru emme pozisyonu almaya çalışması gibi ipuçları, bu sinyallere cevap alamazsa geç bir belirti olarak ağlaması imiş. Mümkün mertebe ağlamadan farkedip beslemek bebeğin daha az hava yutması, daha kaliteli bir emzirme ve daha az emme sorunu demekmiş. zaten ilk haftalar bebeklerin midesi küçük (ilk gün bir bilye kadar, 10. güne doğru pinpon topu büyüklüğüne erişiyormuş), kolostrum (halk arasında ağız sütü) denilen ilk süt ise sindirimi kolay bir süt olduğu için gece ve gündüz otomatikman sık sık acıkıp emmek istiyormuş bebek. bebeğin sık emmesi hormonları harekete geçiriyormuş bu da annenin süt üretimini tetikliyormuş ileriki günler için.
ama şekeri düşerse ve sürekli uyuklarsa ihtiyacını belli edemiyor oh ne güzel bebek uyuyor diye anne de farketmeyip beslenme aralığı çok açılırsa şekeri düştükçe iyice halsiz düşüp uyuyan, ne yaparsan yap zor uyanan bebekler için bu dediklerimiz. Annenin bu durumda uyanık olup beslenme aralığını çok açmadan beslemesi gerekiyormuş sarılık olmaması için.
Kızlar bir de bebekler tek acıkınca değil susayınca sıvı ihtiyacı olduğu içinde emiyormuş malum yaz geldi. anne kokusu için çok kalabalık ışık gürültü gibi uyaranlara maruz kalınca rahatlamak için, bizim gün içinde su hariç içecekler, meyve, çikolata cips atıştırmalıklar vs gibi açlık haricinde keyif için tükettiğimiz şeyler, rahatlamak için yaptığımız bir çok aktivitenin yerine bebeklerin bildiği tek bir çözüm var ANNE KOKUSU SICAKLIĞI KALP ATIMI VE MEME, MEME , MEME.. YİNE MEME...dolayısı ile bebişlerimize anlayışlı olup bol bol emzirmeye çalışalım inş. bu onların beslenmesi kilo alması yanında anne ile güvenli bir bağ kurması ve psikolojik gelişimi için de çoook önemli. tabiki her konuda olduğu gibi bundada teori ile pratik her zaman uymayabilir. Ne kadar yorulup bunalsak da Allah hepimize sabır versin bu konuda inş
Zeyzey ben emzirme ile ilgili çok şey okuyup izledim. senin mesajın vasıtası ile de genel olarak bildiklerimi paylaşmaya çalıştım. yanlış anlama sakın canım. bundan sonra da ara ara paylaşmaya çalışacağımherkes faydalansın diye bu konuyu çok önemsiyorum onunla alakalı sadece.
Mayis annesi miyim haziran mi bilemedim. Tam muhatap alinamiom yahu. Bi sorum var orda acil cevap yazan bulamadim. Ben 31 mayis annesiyim
Evet bana da bugün son haftalarda kilo ölçümü doğru olmaz artık hata payı artıyor dedi.Son haftalarda buyumeleri yavaslior duruyor artik hem ultrasonlarda hep yanilma payi oluyor bence cok da onemseme
şu miskinliğimi bi atabilsem. aslında tezle uğraştığım dönemlerde daha enerjim varken doğumlar başlamadan paylaşmaktı niyetim herkes rahat rahat girebiliyorken falan. malum doğum sonrası girmek okumak zor olacak arkadaşlara. ama tezi ve bebek alışverişini işlerimi bitirip boşa çıkınca artık iyice ağırşalıp hantallaştığım dönemlere geldi, kısmet olmadı. neyse böyle birileri birşey sordukça yazdıkça vesile ile paylaşırız inş. iyiki bu kulüp ve topikler var ya ben çok şey öğrendim bu gebelik topiklerindeAynen bu tarz okumalar ben de yaptım Can'ım çok memnun oluruz paylaşımlarından da :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?