2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
vorones Can'ım tecrübeli olmadığımız için çok yorum yapamıyoruz ama bildiğim kadarıyla emzik vermek iyi değil zaten güçleri az bide emzik emerken güç harcıyorlar ekstra yorulurlar zayıflarlar bence vermemeye çalış emzik

Insaallah ya hatirlat misin biz 2.500u odeyemiyorduk oldu mu 4.500

Valla artik guluyorum yani halimize moral bozmamaya calisiyorum
Aynen hatırlıyorum Can'ım ya o yüzden dikkatini çekti yazım
Ama hastane yapar bişiler bence merak etme

vorones aranıyorsa memeyi dayasa idin sen de canım. ilk günler emzik biberon vs vermeden kafa karışıklığı yaratmadan önce meme emme alışkanlığını oturtmak daha sağlıklı imiş. bir de genel olarak emme güdüsünün tatmini ve ağız diş çene gelişimi için anne memesi en ideali. tabi emzirmenin çok yorucu olduğu, göğüslerin yara olduğu dönemlerde rahatlatmak için emzik kullanmak da ölümcül bir hata değil neticede.

Mandalinam07 estagfurullah canim niye yanlis anliyim bldikelrimizi paylasmak herkese faydali olacaktir bi kitap okumustum hatta cok tuhaf gelmisti gece emzirmeyin diye bi konu vardi ve dedigin gbi buyumesi normal oluo tepki olrk emem refleksi bulunan bebekler icinmis annd sutu gece ck en faydali doneem giriyomus ama bebek istemediklce gene diyrm gelisimi iyi bebekler icin kendiniz uyandrmayn yaziyodu

İlk iki ay sadece seni emmesi daha doğru benim bildiğim emzik birkaç ay sonra benim yaptığım okumalardan bildiğim bu

O muhtaçlık hissi aylardır tek Can'ımı skan şey karakterime ters birilerinden bir şeyler istemek tabi ki bu birileri yabancı değiller evet seve seve bana destek oluyorlar biliyorum ama konduramıyorum kendime işte. Kafama koyduğumu kendi başıma halleden biriydim gücüme gidiyor :) havaların ısınması hoşuma gitti benim şimdilik skılmıştım marul gibi giyinmekten tiril tiril daha ferahım sıcak basmalarım da olmadı benim

yoğurda vs birşeye karıştırıp yesek olmaz mı ki
Olur ben bal ve tarçın karışımını kalıyordum. Bir kasede önceden hazırla istersen bir haftalık, mesela yedi kaşık çörek otu yağı, yedi kaşık bal, bir kaşık da tarçın. Hepsini karıştır, hergün bir kaşık ye..

bu arada ben daha yerleşik düzene tam geçemeden eşimin Ağrı ya tayini çıktı (askeri personel). doğumdan sonra taşıcam bir de ya. ben tam leyleği havada görmüş bir insanım. evimi temizletip düzene sokarken son zamanlarda ihtiyacım olmayacağını düşündüğüm şeyleri kolileyip kaldırcam bir yandan annemle.

Canım, geçenlerde arkadaşım ev ziyaretine geldi 2 çocuğu bar biri 2 biri 6 aylık, hastaneye emzik götür direk Ağzına ver Demişti, ilk bebekte vermediğime pişman oldum hiç uyuyamamıştım , emzik verince uyuyorsun biraz daha dinç oluyorsun Demişti , bende emzik aldım , yıkadım , çantaya da koydum verirmiyim bilmiyorum :)

Önemli olan kilosu değil ölçümleri. Doktorun Da olumsuz konuşmadıysa rahat ol

Aynen bu tarz okumalar ben de yaptım Can'ım çok memnun oluruz paylaşımlarından da :)

@Ysmnvlkn canım suyun aktigindan değil vücudunda su azalirsa bebeğin suyu da azaliyormus. Ben doktora sormuştum grip oldum çok hapsurdum ondan mı suyu azaldı acaba diye, hayır dedi. Bol su icmemi söyledi. Yaz aylarında olurmuş

Bebeğin hayrlı olsun. Sağlıkla büyüt.

İki günlük bebeğe enzik verilir, yenidoğana da verilir. Bu annenin tercihine kalmış. Bebeğin emzik alması da büyük şans.. Doyduktan sonra Annenin memesinde oynamak erine ağzına rmziğini verirsin.

Hem sütünün yetmesi em de bebeğin doyması sarılık olmaması için her iki saatte bir emzirexsksin. Uyuyorsa uyandıracaksın. 40 çıkana yani 6 haftayı atlatana kadar bu böyle... Ayrıca her ağladığjnda da memeni vereceksin bu süreçte.

Biberon verirsen memeni bırakır emzik değil. Çünkü memeden çekerken yoruluyor biberon kolaylıkla ağzına akıyor bunu gören bebek de biberon istemeye başlıyor... Emzikte sıkıntı yok..

Aynen bu tarz okumalar ben de yaptım Can'ım çok memnun oluruz paylaşımlarından da :)
şu miskinliğimi bi atabilsem. aslında tezle uğraştığım dönemlerde daha enerjim varken doğumlar başlamadan paylaşmaktı niyetim herkes rahat rahat girebiliyorken falan. malum doğum sonrası girmek okumak zor olacak arkadaşlara. ama tezi ve bebek alışverişini işlerimi bitirip boşa çıkınca artık iyice ağırşalıp hantallaştığım dönemlere geldi, kısmet olmadı. neyse böyle birileri birşey sordukça yazdıkça vesile ile paylaşırız inş. iyiki bu kulüp ve topikler var ya ben çok şey öğrendim bu gebelik topiklerinde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…