2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Mandalinam07 kolay gelsin canım taşınmak zahmetli. Bir yil içinde 2kez taşındım. Hele 4 ay önceki taşınma bana çok ağır geldi gebe olunca. Ne güzel yardım eden bi annen varmış. Benimki evime yerlesince geldi

Alla alla senin çocuğuna verdiğin ismi ne hakla değiştiriyormuş bak şuna hayret ettim valla ne ayıp şey

Canım baban tc kimlik numaranla ofisinde Çalışıyor göstersin gün kaybetmeden ...

Dr dan geldik kızlar
Benim sipa oğlan parmak ağzında hoplayip zipliyor kanala girmemiş niyeti de yok. Bi hafta süre verdi dr gelmezse biz haftaya getiririz dedi. Bide nasıl olabilir böyle birşey anlamadım bu hafta 300 gr almış kabus gibi. Halbuki farklı bişey yemiyorum hatta az bile yiyorum umarım dr yaniliodur. Bugünden itibaren bol yürüyüş ve her gün ılık duşa başlıyorum yoksa bu babası kilikli keyfini bozup gelmicek

Eheh güldum valla istemsizce :))
Ya bnm dr da boyunu soylemiyor surpriz olacak bize yani :)
Hiç boy söylemesi bugüne kadar doktorlarım :) Bi defa uzun olacak gibi duruyor dedi o kadar ben de merak etmedim biz orta boyluyuz yani Bebek de öyle olur ne bilim hiç takıldığım Bi konu diil

Ay aksiliğe bak çok sinir olurdum ben inşallah hallolur

benim annemde bu gece gelcek, doğumdan sonra daha çok ihtiyacım olacak diye hakkımı sona doğru sakladım :). iki hafta falan sonra da öğretmen kızkardeşim var bekar o gelecek seminer dönemini ve yaz tatilinin bi kısmını bloke etcem zavallının :))) ta Tekirdağ Çorlu dan Ağrı ya taşıncaz.

H history1985 moralini yüksek tut hayatım. Ölçümler tutmuyor. Aynı gün iki doktor ölçtü biri 2600gr dedi digeri 2900. Biri suyun bitmek üzere hemen suni sancı verelim dedi. Diğeri 5gün bol su iç gel bakalım dedi. 17gün geçti. Hala duruyoruz yani. 2900gr iyi. Benim kızım 47cm ve 2800gr doğmuştu. Normal doğurdum. Kordonu dolanmiş ultrasonda farkedemediler ve kakasini da yapmıştı. Doğunca midesini yikadilar. Farketseler sezeryan olurmuştu. Kızım 8yaşında ve gelişimi güzel. Dogduktan sonra iyi emdi sarılık olmadı ve güzel gelişti çok şükür. Beni yormadi. Güzel uyudu. Akıllıydı da. Oyun oynaya oynaya geze geze büyüttük. Kilosu önemli değil. Yıllar sonra unutursun bu kaygıları annesi...

kızlar çok okuyamıyorum. doğuran arkadaşlara hayırlı olsun. atladıklarım varsa haklarını helal etsinler çok giremiyorum bu aralar. bende bugün itibariyle 38+0 oldum. yavaştan doğumun hızlanması için araştırlamalra başladım. internette de dolanırken bişeyler buldum. belki işimize yarar. erkenmi davranıyorum bilmiyorum tabi. ama bende ne açılma var ne sancı. o yüzden hafiften el atiyim diyorum... yazıyı paylşıyorum burda.
Doğumu hızlandırmanın 7 yolu
Bebeğinizle sanki hiç karşılaşmayacakmış gibi mi hissediyorsunuz? O zaman vaktinde bir doğum için size önerdiğimiz yöntemleri deneyin.
  • Bebeklerin yüzde 95’i beklenen doğum tarihlerinde doğmuyorlar. Her on bebekten yedisi gecikiyor. Bu on bebekten 3’ü konumuna geçmek için neler yapabilirsiniz birlikte ona bakalım.
    Unutmayın, düzenli doktor kontrolünde giden bir hamilelik dönemi geçiriyorsanız endişelerinizi rafa kaldırabilirsiniz, doktorunuz doğumunuzun gecçikip gecikmediği ile ilgili en sağlıklı bilgiyi size verecektir.
    Bazı davranışların doğumu kolaylaştırdığı bilinir. Sizin gününüz doğum yapacağınız günü geçtiyse günlük hayatınız içinde hali hazırda yapmakta olduğunuz bazı davranışları sıklaştırarak doğuma geçişinizi kolaylaştırabilirsiniz.

1 Seks yapın
    Biliyoruz, kendinizi neredeyse bir fil gibi hissederken seks yapmak aklınıza gelen en son şey! Ama seks, son haftalarda doğumu kolaylaştıran en eğlenceli ve keyifli yollardan biridir.
    Orgazm, oksitosin salgılanmasını sağladığından rahim ağzının açılma kıvamına gelmesini sağlar. Oksitosin, normalde beynin hipofiz adı verilen bölgesinden salgılanan, temel görevi rahim kasılmaları ile sütün memeden dışarı atılmasını sağlamak olan bir hormondur.
    Doğum eylemini başlatmak amacıyla çoğu zaman suni sancı verilmesi olarak bilinen yöntem, aslında oksitosin verilmesi işlemidir.
    Sırt üstü uzanıp belinizin altını hafifçe bir yastıkla destekleyerek yapacağınız seksin ardından bir yarım saat kadar uzanın. Sonra da bedeninizde o an gerçekleşmekte olan hareketliliğin keyfini doya doya çıkartın.

2 Meme uçlarınıza masaj yapın
    Bu yöntem kan dolaşımınıza oksitosin pompalanmasını sağlar. Sütünüzü sağmakla benzer bir yöntem kullanarak göğüslerinize masaj yapın. Öncelikle kendinize rahat ettiğiniz bir yer bulun. İster yatağınıza uzanın ister rahat bir koltuğa kurulun. Ilık bir havluyu göğüslerinizin üzerine örtün ve beş dakika kadar ılıklığın bedeninize yayılmasını hissedin. Daha sonra her bir meme ucunuz ile oynayarak memelerinize on dakika kadar masajınızı yapın. Alternatif bir yol da göğüs pompası kullanmaktır. Her bir göğsünüze on beş dakika kadar uygulayarak aynı hissi yaratabilirsiniz.

3 Banyo ile rahatlayın
    Olumsuz düşüncelerin, endişe ve korkunun doğumu geciktirdiği bilinen bir gerçektir. Özellikle son haftalarınızı rahatlama tekniklerini uygulayarak ve kendinize vakit ayırarak geçirebilirsiniz. Bu dönemde keyfinizi yerinde tutmaya çalışın. Kendinizi şımartmaya çok sıcak olmayan ılık bir banyo keyfi ile başlayabilirsiniz. Küveti suyla doldurup aromalı banyo yağlarından istediğiniz birini suya karıştırın. Ayrıca güzel bir banyo keyfi en iyi müzikle pekişir, bu yüzden sevdiğiniz tür bir müzik, banyonunuzun akustik ortamında sizi iyice keyiflendirecektir. Sonrasında tek yapmanız gereken dikkatlice suyun içine kendinizi bırakıp bu rahatlatıcı ortamın tadını çıkartmak!

4 Bir fincan çay içer miydiniz?
    Papatya çayı ve böğürtlen yaprağı çayı, rahim ağzının açılma kıvamına gelmesine yardımcı olur. Papatya çayını tüm marketlerde bulabilirsiniz. Böğürtlen yaprağı çayını ise sadece iyi aktarlarda bulabilirsiniz. Bizim önerimiz her ne kadar bitkiler doğal ve sağlıklı olsalar da her şeyin aşırısının zararlı olabileceğini unutmamanız gerektiği. Bu tarz bitkileri hamileliğiniz boyunca çok fazla tüketmek, zamanından önce doğum gibi ummadığınız sonuçlar doğurabilir.

5 Yürüyüşe çıkın
    Yürüyüş, her şeye iyi gelir. Hamileliğiniz boyunca da kendinizi iyi hissettiğiniz bir aktivite olacaktır. Hele bir de şiş bacaklar ve ayaklardan şikayet ediyorsanız kesinlikle yürümeniz gerekiyor. Hiç öyle ‘Etrafta park yok ki, nerede yürüyeyim?’ gibi bahaneler bulup da evde oturmaya devam etmeyin. Evinizin çevresinde kendinize birkaç sokak ile sınırlayacağınız bir yürüyüş parkuru çizebilirsiniz. Birkaç tur bile atsanız size iyi gelecektir. Hareket doğal olarak bedeninizde oksitosin salgılanmasına neden olduğundan rahim ağzının açılma kıvamına gelmesi kolaylaşır.

6 Akupunktura gidin
    Rahim ağzının açılma kıvamına gelmesini kolaylaştıracak birkaç baskı noktası bulunur. Bunlardan biri ayak bileğinde bir diğeri ise el baş parmağı ile işaret parmağı arasındadır. Birkaç günlük bir akupunktur seansından sonra farklılığı siz de hissedeceksiniz. Ancak unutmamanız gereken nokta, bitkiler gibi akupunkturun da etkisinin güçlü olabileceği. Bu yüzden dikkatli olmanız ve 37 haftalık olmadan erken doğum riskini önlemek için bu yöntemi uygulamaktan kaçınmanız gerekebilir.

7 Masaj yaptırın
    Şımarın şımarabildiğiniz kadar! Eşinizden size masaj yapmasını isteyin. Dilediğiniz bir aromatik masaj yağını seçin ve ona verin. Özellikle karnınıza ve sırtınıza yoğunlaşmasını söyleyin. Hem böylece cinsel yaşamınızı da renklendirebilirsiniz.

Kızlar topiğimizde en çok sevdiğim şeylerden biri de paylaşımlarımızı tartışma adap ve üslubuna uygun şekilde devam ettiriyor oluşumuz. Tartışma dan kastım bildiklerimiz ve düşüncelerimiz faklı da olsa mümkün olduğunca bilimsel, seviyeli bir şekilde, sohbet havasında görüş, bilgi ve tecrübe aktarımında bulunmak. aksi şekilde hakaret içeren, benim bildiğim doğru tarzında yaklaşımlarla polemik ve kavga değil.o zaten adı üstünde kavga oluyor, tartışma değil . topiğimizin en başından beri burda sayılırım çok sık yazmasam da bu kadar kalabalık bir ortamda normal görülebilecek birkaç pürüz dışında ciddi bir sorun yaşamadan bu günlere geldik. başka topiklerde gözlemlediğim bebekler doğunca lohusalık psikolojisi ve annelik hassasiyeti ile meme, anne sütü ve biberon ,mama başta olmak üzere birçok konuda görüş ayrılıkları veya kimilerinin mecbur olduğu konularda kimilerinin rijit kırıcı yaklaşımları neticesinde polemikler ve kırgınlıklar olabiliyor. Umarım böyle yaşamayız biz. hepinizi seviyorum ve hepinizin ve de bebeklerinizin iyiliğini isterim sadece. Eminim sizlerde öylesinizdir.

H history1985 son zamanlarda dr nst ye bakıp normal diyor kilosu 3 e yakın, biraz üstünde, 3.5 a yakın falan diyor boyunu hiç söylemedi, kanala girmemiş dedi hala alttan muayene yapmadı. çıktı bile vermedi.ölçümlerde de 400 gr kadar fark olabilir + ve ya - diyor. doğum başlamazsa şu gün gelirsin diyor sık aralıklarla çağırıyor sadece. ben de güvenip önemli bir sorun old düşünmüyorum. bir sıkıntı yoksa başka çok takma bence sık sık kontrole git yeter inş . bir sorun olsa söyler ve müdahele eder bence dr.

Yakınmışın canım bizde ddirne güle güle hit bizim tayn çıkmadımiki yıl var daha kötü bi yer değil allahtan hayırlısı olsun bebekler iyi olsun tarihlrrde aynı nizim gelsinler rahatlaylm artık :) bizde yakdır yaldır ev arıyox bulamadık memlekette kaç ay oldu kararsızlıklar oldu olacak derken tam avantajımıza bir şey çıkmıyor daha nelerle karşılaşcaz bakalım doğum stresi ile beraber pek gitmiypr gibi :) ama yine de heyecanlı insan daha iyi koşullar sağlayacağı için seviniyor bebeğine allah yardımcımız olsun..

Canım baban tc kimlik numaranla ofisinde Çalışıyor göstersin gün kaybetmeden ...

Onun bi işe yarayip yaramayacagini yarin gorusecek babam sgk ile bakalim ise yariyorsa oyle yapacagiz, stajyer avukatin baska bir yerde sigortali olmasi yasak cunkuuu

Ay aksiliğe bak çok sinir olurdum ben inşallah hallolur

Yaa hic sorma valla doguma yakin ck ck fazla stresli seyler yasiyorum ya hayirlisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…