- 22 Ekim 2015
- 1.361
- 1.622
- 133
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #39.721
Sağol cnm ben yanından akışı yavaşlıyor ondan kilo almıyor bebekler diyolar ya ondan şüphelendım ama doktor da bişey demedi dediğin gibi İnşallah sağlıkla kavusuruz bebislereH history1985 son zamanlarda dr nst ye bakıp normal diyor kilosu 3 e yakın, biraz üstünde, 3.5 a yakın falan diyor boyunu hiç söylemedi, kanala girmemiş dedi hala alttan muayene yapmadı. çıktı bile vermedi.ölçümlerde de 400 gr kadar fark olabilir + ve ya - diyor. doğum başlamazsa şu gün gelirsin diyor sık aralıklarla çağırıyor sadece. ben de güvenip önemli bir sorun old düşünmüyorum. bir sıkıntı yoksa başka çok takma bence sık sık kontrole git yeter inş . bir sorun olsa söyler ve müdahele eder bence dr.
Ay cnm inşallah çok sağol çok moral verdinH history1985 moralini yüksek tut hayatım. Ölçümler tutmuyor. Aynı gün iki doktor ölçtü biri 2600gr dedi digeri 2900. Biri suyun bitmek üzere hemen suni sancı verelim dedi. Diğeri 5gün bol su iç gel bakalım dedi. 17gün geçti. Hala duruyoruz yani. 2900gr iyi. Benim kızım 47cm ve 2800gr doğmuştu. Normal doğurdum. Kordonu dolanmiş ultrasonda farkedemediler ve kakasini da yapmıştı. Doğunca midesini yikadilar. Farketseler sezeryan olurmuştu. Kızım 8yaşında ve gelişimi güzel. Dogduktan sonra iyi emdi sarılık olmadı ve güzel gelişti çok şükür. Beni yormadi. Güzel uyudu. Akıllıydı da. Oyun oynaya oynaya geze geze büyüttük. Kilosu önemli değil. Yıllar sonra unutursun bu kaygıları annesi...
Aaaaaa çok kötü denk gelmiş canım. Metin bey ne dedi bu duruma? Yaparlar vs dedi mi? İnşallah gıcıklık çıkarmazlar. Stajı uzatamıyor musun acaba? Babanın yanında yapıyorsun ya tarihi farklı gösterme filan olmuyor mu ya da biter bitmez babanın yanında çalışmaya başlamış gibi yeni sigorta başlamıyor mu? Öyle bir şey oluyorsa sigorta işini halleder öyle sezeryan olursun. Birkaç gün sonraya alırsın olmazsa sezeryanı. Sezeryan 3000se normal ne kadar acaba. Ayyy paraları döktük resmennnR r0s3n bizim doktorun sezaryen ucret 3bin olmuş cnm veee olaya bak basimiza neler geldi
Ben stajyer avukatim benim stajim 3 haziranda bitiyor ve bittigi gibi benim SSK devlet tarafindan kesiliyormus biz saniyoruz ki normal sigorta gibi bitse de sagliktan yararlanma 1 ay devam ediyor.. etmiyormus..
Benim eşimin sigortası yok bu kdr az bi gun kala sigorta yaptirmasi da fayda etmiyor belli bi sure gecmesi gerekiyormus
Sigortasız kaldigimiz icin ameliyat ucreti 4.500 liraya cikti
Cuma sigorta bitiyor pazartesi dogum var
Doktorla konustuk bakalm yarin medicanayi arayacaz cuma gunu giris yapsak ucreti ogun sigorta henuz bitmemisken yatirsak pazartesi ameliyat olsam olmaz mi diye
Ahahah fesatlığa bak :):):) hadi kız halaya benzer filan diye şakayla takılır da ismini değiştirmek fesatlık olmuş sanki biraz :) biz de kayınbabamın ismini koycaz ya kv ve görümce yanına bir isim daha ekliyor işte hüseyin emre filan gibi o nerden çıktı filan diyoruz seninki fesatlıktan değiştirmiş ama benimkilerin mantığını anlamadım :):):)Ben kizima rahmetli kardesimin ismini veriyorum ya gül ismi ben de gülsîma (gülyüzlü) koyuyorum ya
Görümce bugün kızım için elif gül dedi
Niyeymiş kardeşine benzesin diye gul yüzlü ismini koydunuz ya kızlar halaya benzer bana da benzeyecek o yüzden elif gül diyo (kendi elif işte)
Ya sinirlerim tavan yaptı resmen
Ben rahmetli kardesime saygisizlik olarak algiladim bunu
Sinir görümcek
Hiç de halasına da benzemiyo benim kizim gayet de bana benziyo agzi burnu bana benziyo kulagi da
Sinir görümcek
Bugune kdr bir kere yegenim nasil dememis bana elif gül diyo
Bidaha derse hayirdir elif sen öldün de haberim mi yok ismini cocuga vermişiz dicem
Aaaaaa çok kötü denk gelmiş canım. Metin bey ne dedi bu duruma? Yaparlar vs dedi mi? İnşallah gıcıklık çıkarmazlar. Stajı uzatamıyor musun acaba? Babanın yanında yapıyorsun ya tarihi farklı gösterme filan olmuyor mu ya da biter bitmez babanın yanında çalışmaya başlamış gibi yeni sigorta başlamıyor mu? Öyle bir şey oluyorsa sigorta işini halleder öyle sezeryan olursun. Birkaç gün sonraya alırsın olmazsa sezeryanı. Sezeryan 3000se normal ne kadar acaba. Ayyy paraları döktük resmennn
Canım doktor bir şey demediyse çok kafana takma. Basküle koyup da tartmıyorlar sonuçta. Belli ölçümler sonucu tahmini kiloyu söylüyorlar. Ben memleketteki doktora gitmiştim 2150 demişti bir hafta sonra kendi doktoruma gittim 2090 gr demişti. O zaman benimki zayıflamıştı bu durumda :) yani demem o ki doktor sıkıntı görmediyse sen de kafana takma canım. Sağlıklı olsun da zayıf olsun. Nasıl bizler birbirimizden farklıyız bebişlerimiz de farklı.Moralim çok bozukdoktordan geldik geçen haftadan veri bebisim sadece 20 gr civarı kilo almış 2940 ti 2960 civarı olmuş ama ben 2 kilo almışım üstelik hep süt yoğurt ceviz muz yedim ama bana kilo olarak döndü niye böyle kilo almadı bilmiyorum doktor onemsemedi kilosu fena değil dedi ama benim içim hiç rahat etmedi
Eeee çatı müsait değilse haydi sezeryana mı diyecek?emr6 benmde cuma yapacak her seferinde yapmıyolar heralde doğumda yapcam dedi ama doğum olmazsa cumaya kadar cuma yapacak olursa dopum zamanı yapacam dedi
Ahahah fesatlığa bak :):):) hadi kız halaya benzer filan diye şakayla takılır da ismini değiştirmek fesatlık olmuş sanki biraz :) biz de kayınbabamın ismini koycaz ya kv ve görümce yanına bir isim daha ekliyor işte hüseyin emre filan gibi o nerden çıktı filan diyoruz seninki fesatlıktan değiştirmiş ama benimkilerin mantığını anlamadım :):):)
Amaaaan çok karışmış :) eee peki normal sigorta başlatıldığında onun için de belli bir süre istemiyorlar mıymış? Ssk ssk değil mi ya orada stajyerlik ssk sı mı yazıyor. Fark ne ki yani.Metin bey de hastaneye sorun kabul ederlerse cumaya ben giris yaptiririm diyor da iste bakalim yarin belli olacak her sey babam da iste hemen pazartesi sigorta yapsa bana olur mu onu ogrenecek yarin staj uzatmayi sorduk olmuyo diyorlar ne cozum dusunduysek hep olmuyo cvbi aldik surekli bi sgk bi barolar birligi bi sosyal hizmetler bi medicana sureklo bi yerlere gidiypruz bi yerleri ariyoruz bi turlu cozum bulunamadi
Bi de bugun zaten bu stajyer avukat ssk sı dogumu kapsamiyodu dediler yeni bi sey daha cikti yani staj bitmemis dvm edio olsa da dogumda gecerli olmayacakti ssk diyolar iyice kafam karisti
Stajyer avukatlar baya magdur oluyor ya
Evet biz de tam tersi biz illa koyalım diyoruz resmen :):) insanlar da şaşırıyormuş kendilimizden koyuyoruz diye :) Sağ canım Allah uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin. Eşim taaaa biz lisedeyken derdi bir gün oğlumuz olunca babamın adını koyalım diye. Hiç itiraz etmedim ben de :) kp i sevmeseydim belki durum farklı olabilirdi bilmiyorum :):)Evet resmen fesatlık ya rahmetli kardesimin ismini koymami kiskaniyor yuh ya ne deyim bu es ailesinden birileri moralimi bozmasa boyle ozel gunlerde olmaz yani ille bir sey olacak
Normalde gelinler kp ismi yanina bi isim daha olsun dye tutturur kv ler kabul etmez szde de tam tersi :)
Ya snn kp vefat mi etti etmedi mi ben anlamadm vefat etti dye onun ismini koyuyosunuz dye biliyodum ee dogum sonrasi kv kp gorumce kaalacak diyosun kp sag mi dgl mi snn ben anlamadim
Amaaaan çok karışmış :) eee peki normal sigorta başlatıldığında onun için de belli bir süre istemiyorlar mıymış? Ssk ssk değil mi ya orada stajyerlik ssk sı mı yazıyor. Fark ne ki yani.
Evet biz de tam tersi biz illa koyalım diyoruz resmen :):) insanlar da şaşırıyormuş kendilimizden koyuyoruz diye :) Sağ canım Allah uzun ömürler versin başımızdan eksik etmesin. Eşim taaaa biz lisedeyken derdi bir gün oğlumuz olunca babamın adını koyalım diye. Hiç itiraz etmedim ben de :) kp i sevmeseydim belki durum farklı olabilirdi bilmiyorum :):)
Kııız her avantajı kıl payı kaçırıyorsun sanki. Bence belli bir süre ödeme yapılmış olması gerekir bence çünkü kabul olsa eşine yapılınca da kabul olurdu diye düşünüyorum. Aslında hastane istese bir şekilde kılıfına uydurur da :)Evet epey karisikyanii babam bana hemen pazartesi sigorta yapsa belli bi sure gecmesi gerekmiyo mu mesela ne bileyim prim yatmasi gerekiyo diye biliyorum bi sure
Bizim sigortayi turkiye barolar birligi yapiyor o nedenle farkli oluyormus
Ssk min dogumu kapsamamasi kadar sacma bir sey yok eger oyle bir sey varsa cumadab giris yapmak da fayda etmeyecek
Bir de barolar birliginin konya medicana ile anlasmasi var ama prof doktorlari kapsamiyor
O da hiç ismim konulsun vs diye böbürlenmedi belki bunun da etkisi olmuştur bende. Hep soranlara dedesinin değil peygamber efendimizin torunun ismi deyin ahlakını ondan alsın dedi. Yani başkalarına benim adımı koyuyorlar vs diye hava yapmadı :) mecburmuşuz gibi bir durum olmadığı için itiraZ etmedim belki de. Çünkü eşim tek erkek ve bebeğim ilk torun olacak inşallah. O yüzden başkası olsa belki benim adımı koyun vs diye çekişebilirdi :)Kp yi seviyosun ya ondan ismi hos geliyo sana ben mesela oglum olsa kpnin ismini koydurmam:) buyuk konusmayayim da esim de istemez o da babasina hep kirgin cunku cocuklugundan beri:)
Eeee önce neden bakmıyor ki belki uygun değil ona göre sezeryan ayarlanır. Doğum başlayıp sancı çektikten sonra aaaa uygun değilmiş sezeryan yapalım demesi değişik geldi :)
Canım söylediğin şey sadece stajyer avukatlar için değil herkes için geçerli , yani bir kişi 2 kurumda tam gün Çalışıyor gösterilemez sistem çakışacağından otomatikman cezai işleme tabii tutulur, stajyer avukatlığın Sigorta'sı bittiğinde yeni bir başlangıç yapılarak Çalışıyor gösterilecek, neyse zaten muhasebeciniz bilir bunları :)Onun bi işe yarayip yaramayacagini yarin gorusecek babam sgk ile bakalim ise yariyorsa oyle yapacagiz, stajyer avukatin baska bir yerde sigortali olmasi yasak cunkuuu
Yaa hic sorma valla doguma yakin ck ck fazla stresli seyler yasiyorum ya hayirlisi
Şanslısın artık böyle doktor bulmak zor :):) hayırlısı olsun inşallah canım. Normal olursa çok iyi tabi de olmazsa da yapacak bir şey yok sağlıklı doğsunlar da :)R r0s3n yok canm öyle yapmıyo önce bakacak uygunsa açılma veya yumuşama varsa suni sancı verecek ama değilse sezeryana alacak. Ama o zmana kadar su veya kanama yada sancı olursa önce bakarız ona göre karar veririz dedi. Sezeryana çok karşı bi dr. Açıkcası buda işime geldi benm normal istiyorum çnkü cuma bakacak belki pzt atarm dedi ama bende onu istemiyorum aman Rabbim ne verirse hayırlı versin sağlıklı doğsunlarda doğum şekline takılmıyorum normal olursa fena olmaz tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?