2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
huriye048 canim snde sezeryan oldun yrn taburcu olacagim evde yapmami yada yapmamami onerdgn bsy var mi
Dikislerim yok yaniyo yatipkalkarken.
Ama sabit yatnca sknti yok

zeyzey3428 canım tebrik ederim.
Gözün aydın.
Simdi anneliği doya doya yaşa terfi aldın hayatta :)

Sana benim tavsiyem tuvaletten başka hiçbirşey için ( mecburi hastane vs hariç) bir hafta kalkma. Sağlık ocağına çocuk doktoruna acil durum olmazsa 1hafta sonra git hiçbirşey olmaz. Ben 3.gün gittim hastaneden öyle dediler diye. içim sallandı çok ağrım oldu. Geç de gitsek olurmuş. Millet sallamıyor önce kendi rahatı.

Sağa yat sola yat emzir. Yavaşça oturup 8arkanda kirlent yastiklarla yaslanarak emzir. Bol su iç. Çok yavaş kalk ve eğilme. Şimdi hastanede agri kesiciler kuvvetli.
Ben parolu günde 4e çıkardım. Tam 6 saatte bir iciyorum.

Hasta bezini bi kac gün daha kullanmani tavsiye ederim. Ben 3.gün kilot ve ped giydim. Kilot dikisimi çok acitti, zarar vermiş bile olabilir. Şimdi yüksek bel tayt giyiyorum ve bebek bezi kullanıyorum. Bakan yanında kalan olursa hiçbirşeyle ilgilenme bebeğin ve sen dışında.

Ani hareketlerden kaçın. Ayağını bile yavaş yavaş uzatip çek. Ağlamak istediğinde canın acıdığında ağla. İçinde tutma duygularını. Ama bebeğinle gülerek yumuşak tonda konuş ve gözlerine bakarak emzir.

Ben yanımda yatırıyorum ve altını yattığım yerden değiştiriyorum. Kucağımda uyutuyorum, dalarsa indiriyorum. (Kalbimi dinlesin sakinlessin diye ). Diğer çocuklarımda da öyle yaptım. Doysunlar anneye. Şimdi yanıma zor geliyorlar. Doymuşlar.

Yemeğini bile yatağında ye. Tuvalete gidip gelmelerin gunde 30dk eder o da günlük yürüyüş olarak yeter ilk hafta için. Önemli olan iç dikislerin sorunsuz kaynasin ve sonradan sıkıntı olmasın. Antibiyotik ve pansumanini aksatma.
Sağlık diliyorum sana ve bebeğine.. Öpüyorum sizi..

6 haziranda doğum yaptım arkadaşlar şuan bebeğim küvezde sarılık ve enfeksiyonu var dua edin ne olur çok kötü bi doğum tecrübesi yaşadım bu arada
Canım çok geçmiş olsun. Dua edeceğim. Hemen geçer inşallah. Normal mi yaptın sezaryen mi? Sen de bi an evvel toparlarsın umarım. Bebeğin iyileşip yanına geldiğinde bütün bunları unutacaksın. Ne enfeksiyonu oldu? Nasıl kapıyorlar anlamıyorum

Arkadaslar gunaydin.. Coook fena cati agrisi cekiyorum ve sanirim bebis asagiya indi.. 2 gece once ustumu degistirirken esim bi an bana bakti ve karnin asagi mi dusmus senin dedi ne anlama geldigini bilmeden.. Ve haftasonundan beri cok agrim var.. Ama bu sabah evin icinde yururken bile catir cutur sesler geliyor kasiklarimdan.. Acaba dogum yakin mi ya da normal dogum yapabilecek miyim bunca agri bi isaret olabilir mi?? Inanilmaz agresif kalktim bu sabah esim nasil kactigini bilemedi evden.. Offf..

Ne kdr guzel anlattin cok tsk ederm ilgin icin.
Iyi geldi bunlari okumak.
Cok sukur yanimda bakanim var bide ilk bebek oldugu icin daha cabuk iyilesmek icin firsat var.
Ben ikinci gun yuksek bel kulotla rahat ettim ped verdiler hasta beziyle tuvalete gir cik daha zorlandim.
Ck skr sadece dikiste yanma var oda yururken oluyo gecer ins bi an once.
Bol su iciyorum kahve iciyrm bide hosaf kati yemeye korkuyrm ztn doktr bgn bi kez pansuman yapcakmis bi daha gerek yokmus pansumana 7. Gun aile hekimi cgrdi ama blki ablam gtrr sadece ben cikmam ama hastaneden cagirirlarsa bnm iyiligim icin dgl mi bni muayene etckler galiba

Kızlar yarın sabah 8'de sezaryen olacağım. Hala çok üzgünüm Anesteziye acil karar vermem gerekiyor.

Spinal/Epidural mi yoksa genel anestezi mi?
Spinal/Epidural için dün görüştüm. Çok genç bir doktor vardı ve hiç güven vermedi bana. Sırtımda ödem varmış da ilkinde giremeyebilirlermiş. Hamileliğim boyunca hiç bir yerimde ödem olmadı nasıl sırtımda varmış anlamadım. Bir de bütün gebelerin bir derece olabilir. Bebek çıkana kadar uyanık kalıyorsun tek avantajı bu onun dışında genelden bir üstünlüğü yok dedi. Geneli tercih edeceğim sanırım. Siz ne diyorsunuz?

Kızlar bir de bu bebekler nasıl enfeksiyon kapıyor anlamadım. Doğumda mı kapıyor yoksa anne karnında mı?

Bazıları sezaryenden sonra çok ağrıları olmadığını söylüyor bazıları kabus gibi anlatıyor. Acaba başıma neler gelecek diye korku oldu bende

Vajinal doğumdan hiç korkmuyordum. Sanki her şey çok güzel olacaktı. gebito 'nun dediği gibi normal doğumu aşırı abartılıyor belkide. Doulalar, yok ilk saniye ten tene temas... Ne olacak ten tene temas olmazsa. Olmayacak ben de. Diğer bebeklerden şansız mı doğacak daha ilk saniyede?

Sezaryen olup da güzel bir deneyim yaşayan var mı?

zeyzey3428 canım ne güzel sütünde gelmiş , bende aptamilin çaylarından son gün içeyim diyorum , dün 1 tane hurma yedim belime ılık ılık ağrılar girmeye başlamıştı , gecede birkaç kez uyandım ama bir saattir dinliyorum kendimi iyiyim :) hastaneye birsürü hurma götüreceğim , zevkine vara vara tada tada yiyemedim resmen :))) sezeryan ağrısı için canım , hiç kalkmayacaksın 1 hafta bebeği emzirip yatacaksın gazını bile yardım edenin varsa onlar alsın :) neticede ameliyat geçiriyorsun ... Eğer kalkar günlük işlerini yaparsan 1 hafta sonra yığılıp kalırsın ablamdan biliyorum :)

Canim sana yazmak icin girdim 3 saat uykuyla seni merak ettim sen neden kendine en guzel gunlerini zehir ediyosun cok uzuluyorum sen boyle yazdikca biz bu bebeklere kavusmak icin neler cektik o igneleri yaparken gobegimiz kanamadi mi herkes sezeryan yada normal bebeklerini kucagina alip mis kokularini iclerine cekerken biz karsidan bakip icin icin aglamadik mi tedavi yollarinda kar kis yagmur dinlemeden hastane hastane dolasmadik mi bu bebekler mucizenin ta kendisi sen sadece onu koklayacagin ani dusun ona odaklan suan rabbim kolayligini vercek gecen sene bi suru arkadasim dogum yapti normal yapabilen bi kisi oldu hepsi ennnnnn fazla 10 gune toparlandi sen kac senedir bekledin bu cocugu ben kacsenedir bekledil 10 gunun lafimi olur bende coo normal dogum istiyorum 39 a kadar beklicek ondan sonra gelemzse sezeryan olcak hic kafama takmiyorum sende noluurrrrrr uzme kendini akisina birak rabbim ne derse o olcak allaha emanet ol dogum yapan arkadaslara hayirli olsun bekleyenleri rabbim hayirlisiyla evlatlarina kavusturaun insallahh

Benim Arkadaşlarım çok memnunlar canım , tek söyledikleri şey doğumdan 4-5 saat sonra şiddetli bir Ağrı giriyormuş 5 Sn lik işte o zaman doğum yaptığını anlıyorsun diyorlar :)) normal doğum yapan arkadaşlarımdan Bazısı keşke sezeryan olsaymışom diyende var, suni sancıyı basmalarına rağmen 1 gün sonra gelmiş bebek , bazısıda normalden çok memnun , bu bence tamamen kişiye Özel birşey , sezeryanın 1-2 hafta baş ağrısı ve o 5 Sn lik ağrısı dışında pek birşey duymadım , ha birde dikişler ilk 1 ay dikkat etmek gerekiyor :)) bence sezeryan olmakta o kadar kötü birşey değil ,gebeliğin başından beri doktorlar beni hep sezeryana yönlendirdiler, psikolojik olarak kendimi öyle hazırladım , 2 Seder önceki kontrolde nırmal doğurabileceğimi söyledi , 1 hafta düşündüm ve sezeryana karar verdim çünkü kendimi hep sezeryan diye şartlamıştım ...

Ck skur canim sutum iyiymis alttan muayene bitti smdi gece gunduz memis muayenesi yapiyolar bgn ckcaz ins hastaneden.
Gazimizi babamiz babannemiz ananemiz aliyo sagolsunlar 1 hfta cok csbuk gecsin istyrm
Bnm gazimda yatarken ckmiyo illa klozette oturcam rahat edemiyrm bska yrde
Off su yanmalar gecse bi

Canom hamileyken emzirme sütyenleri almıştım. Ek kopçalarla 6. kopçadan ilikliyordum. Doğumdan sonra ilk kopçadan ilikliyorum. Bşr haftada 5cm kadar daralmış sırtım ki ben orada ödem olduğunu hiç farkında değildim.

Ten tene temas her zaman bize ait. 1 dakika önce memenin üzerinde yatıyordu kuzu :) çok takılma doulalara. İnternette herkes bir yol tutturmuş işine bakıyor

Hayırlısıyla kucağına al inşallah canım.. Zaman nasıl geçiyor.. Benimde yarın yatış yapılcak fakülteye pazarda sezeryan var.. Spinal anestezi yapıyorlarmış hastahane bana öyle dendi.. Ben 2 kez ameliyat yaşamış biriyim geneli biliyorumda spinali ilk kez olcam.. Dün ebe ye sordum falan hemşireme sordum sağlık ocağında bunu olmuş kişilere sordum spinal rahat diyolar.. Heyecan yaparsan sakinleştirici vuruyolarmış..45 dk da bitti dedi birisi de bana.. Bebeği görmek sesini duymak güzel dedi.. Yine karar senin canım.. Narkozu atmak daha kolaymış öyle diyorlar bol bol kahve çay sıvı tüketicekmişsin spinalde.. 4 saate uyulukluk geçiyormuş diyorlar. Bildiklerim bu canım..

Ben 1 hafta tuvalete çıkamadım. Şimdi de dikişler yüzünden korkuyorum çok. Sezeryan dikişiyle mukayese edilir mi bilmiyorum ama ben de her pozisyonda oturamıyorum. Sürekli pis bi bölgeyi temiz ve kuru tutmaya çalışıyorum ki kanama ile bu iyice zorlaşıyor. Oturduğum kalktığım pozisyona göre batma oluyor

Canım çok haklısın. Perspektifimi kaybettim. Uzaktan bakınca son 5 senemin en güzel gününlerini geçiriyor olduğumu görebiliyorum. Şimdiye kadar çektiğim fiziksel acıyı düşününce sezaryen ne kadar kötü olabilir ki onun yanında. Heleki bebeğim yanımda olduktan sonra. Manevi acıyı söylemiyorum bile. Onu anlatacak kelimem yok. Çok teşekkür ederim mesajın için. Daha önce yazdıkların için de. Yeniden okudum hepsini. Sen de Allah'a emanet ol. Beni de dualarından eksik etme.

inşaallah geçer canım, ne güzel miss kokulu yavrun kucağında sağ salim :) darısı başımıza :)

Can'ım ben epidural sezeryen oldum.Amelitayhaneye girmemle çıkmam bir oldu anestezi doktoru çok iyiydi riskten falan da bahsetmedi hiç ağrı sızı hissetmedim çok şükür sedyeye yattım 5 dk sonra oğlumun sesini duydum sonra kokusunu.Ameliyattan sonrada çok az Ağrı'm oldu Allah a çok şükür ilk geceden kalktım bebeğimle hep ben ilgilendim kimseye bırakmadım yavrumu -ki sezeryen olurken en büyük korkum bebeğimle ilgilenememekti.Arada çok hafif Ağrı'larım oluyor ama doğum sancısı gibi olduğunu düşünmüyorum zaten ağrı kesici veriyorlar.Herşey çok güzel olacak merak etme sadece yavrunu kucağına aldığını düşün ve korkunu yen.Ben normal için çok direttim ama olmadı demek ki hayırlısı böyleymiş.Rabbim neyler neylerse güzel eyler unutma.

Bu mesajini okuyunca cok uzgun hissettim kendimi, ben de normal dogumu cok arzu ettigim icin cok iyi anladim seni ve butun hissini paylastim desem abartmis olmam. Malesef anesteziyle ilgili pek birsey soylemem cunku hic bilgim yok. Sadece genel anesteziyle dogum yapan bir arkadasim keske genel olmasaydi da dogdugu ani gorebilseydim dedi bir kere baska da birseyden bahsetmedi.
Ne sezeryanla dogum yapan anne eksik, ne de sezeryanla dunyaya gelen bebek bir sifir yenik. Aklindan at bu dusunceleri. Sadece bebeginin ve kendi sagligini dusun. Tabi ki hepimizin aklinda dogumla ilgili beklentiler ve hayaller var, bunlarin bir anda degismesini kabul etmek kolay degil, hele ki bu hormonlarla.. Ama onemli olan bebeklerimizi kucaklarimiza almaksa uyum saglamak zorundayiz. Saglikla al bebegini kucagina insallah, yarin bu saatlerde kucaginda olacak, ne kadar guzel :)

9ay canım sen baya zorluklardan gecmissin bebegine kavuşmak için şimdi doğum şekli çok önemli olmamalı. Allah bişeyi nasip etmiyosa vardır bir sebebi bizim şer bildiklerimizde Hayır vardır. Benim abimın eşi normal doğum yapacaktı sancisi gelmeyince suni sancı verdiler ve suni sancı bebeği strese soktu kalbi durmak uzereyken son anda sezeryana aldılar çok şükür ikisi de iyi.ve sezeryanda o kadar memnun ki bir sn bile acı olmadı ne doğumda ne de sonrasinda dedi. Sezeryan olup pişman olan da var çok memnun olan da normal doğum için de geçerli bu
Biraz bünyeye bağlı sanırım.ama normal doğum cok kutsallaştirildi.olmadığında da psikiloji bozuluyor ister istemez.önemli olan sağlıklı sıhhatli bebeginin sana kavuşması gerisi teferruat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…