2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Anneliğin sezaryen yada normalimi olurmus ya ne cahilce bi muhabbet. Ben oglum icin onun sagligi icin en cok korktugum ameliyat masasina yattim hayatimda ilk defa nester yedim ve onu gorebilmek ugruna genel anestezide istemedim. ameliyathaneye girdigimde korkudan ve soguktan titriyodum kendimi kasmışım anestezi doktoru bikac kez soktu igneyi. Ayrica kocaman bir kesiyi hicbi kadin istemez vucudunda ama olsun oglumdan hatira bana. Bunlari yasamak hicte kolay degil cok ama cok cesaret isteyen bisey ve oglum icin olmasaydi yapamazdim eminim.Normali bende istedim tabiki ama hayirlisi dedim hep buymus oda. Simdide hic aklima gelmiyo normalmis sezaryenmis falan gecti gitti oglum saglikli yanimda Allahima şükürler olsun. İsteyen herkese hayirlisiyla versin Rabbim

"o zaman ben anne olucam deme " nasıl bir cümledir , nasıl bir arkadaştır o Şahıs suratına şaplatmak Lazım sonrada "Aaa istemeden oldu hamilelik halleri " deyip kenara çekilmek gerekir :)))) Allah sağlıkla sıhhatle nasip etsin inşaallah , benim normal doğumla alakalı çok kötü tecrübem olduğu için hocanın sezeryan yapalım seni demesi işime geldi açıkçası :))

Anladım canım teşekkürler cevabın için

9ay canim hic korkma dogum bu elbette zorluklari var ama denildigi gibi yuzune baktinmi herseyi unutcaksin gor bak. allah saglikla kavustursun en onemlisi o. Sana tavsiyem ilk yuruyusten yarim saat once agri kesici yaptir agrin olsada olmasada ozaman cok rahat yurursun acilirsin ve biraz agrin basladimi agri kesici iste ben dayanmaya calisiyodum ama ne gerek varki kendine eziyet oluyo insanin. İnsallah cokta cabuk toparlanirsin guzel seyler dusun

Hahah :) lohusa depresyonu deyip hadlerini bildirmek lazım

Maalesef cnm çocuğu alttan çıkarınca sadece annelik oluyo onlara göre.Aman hiç umrumda değil valla sağlıklı olsunlar yeter. O küçük elleri bi tutalım gerisi hikaye.

Nasıl bi kötü tecrüben oldu canım

Ay ben de şaşırdım yani aylarca özenle taşımak yetmiyor mu anne olmak için?

Normal doğum işin kolayı. Sezeryan oldum ya şimdi bu bebek daha kıymetli benim için. O kadar acıyla emek veriyorum ona.

Tabi ki her kadın normal doğumu tatmak ister ama kismette olmazsa canı sağolsun bebeklerin. Her normal doğum da bir değil. Ben ilkinde kendi sancımla tek ıkınmada dogurdum ama ikincide 3-4kere kuvvetli ıkındım da doğurdum, ayrıca ebeden yardım aldım kısa süre sancı da aldım, ebe tecrübeliydi, oğlumun başı tam kanalda değilmiş eliyle dışardan hafifçe ittirdi ve kısa sürede doğdu. Başaksehir Tıp Cerrahi Merkezinde gündüz ebesiydi adı da sanırım Zelihaydi. O yardımcı olmasa benim ikinci doğum sezeryan olacaktı veya daha uzun sürecekti. Çok şükür ikisi de kısa sürdü. Tabi ben sakin ve uyumluydum. Bana yardım edin fikir verin dedim hep.

Maalesef cnm çocuğu alttan çıkarınca sadece annelik oluyo onlara göre.Aman hiç umrumda değil valla sağlıklı olsunlar yeter. O küçük elleri bi tutalım gerisi hikaye.
Aynen canım salla gitsin..ellerini tutmak..ayaklarını öpmek.. kokusunu içine çekmek yeter kii bak yine duygulandım şimdi ..bugünlerde bebeğim aklıma geldikçe gözlerim doluyor

ağzına vurmalık bi arkadaşmış o tam. boşver böyle dengesiz konuşanları kim kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle doğum yapsın, mecburiyetten istemediği seçimi yapmak zorunda kalanlar da hayırlısı buymuş desin yavrusuna odaklansın. inş ben de diyebilirim bunu

Ben mecburen sezaryen oldum kalbimde aritmi oldugu ve goz retinamda sıkıntı ıkınmaya engel oldugu icin

Normal dogum tabi ki zor bunu kimse inkar etmiyor lakin sezaryen kolay mı sanki?

Neresi kolay ben anlamadım acıkcası evlat sahibi olmanin her turlusu cok zor

6 haziranda yavrum dunyaya geldi ben daha bugun ilk defa altini degistirdim acı icinde, gece ilk defa emzirebildim yavrum dikislerime tekme atiyor surekli aci icinde, aglaya aglaya kucagima aldim cunku ameliyattan cikinca bebegi kucaginda bile tutamiyorsun bunlar kolay mi? Bebegime ben bakamadim kac gundur ananesi bakiyor, bebegin agladignda kalkip onu alamamak, birilerinin onu benim kucagima vermesini beklemek, sen haric herkesin kucagina almasi ama senin alamaman, koskoca olmuşuz altını annenle hemşirenin degiştirmesi kolay mi

Son düzenleme:
canım bazen belden değil kasıklardan girermiş sancı annemin dediğine göre, aralıkları düzenli ise bi görün dr a ne olur ne olmaz. ne durumdasın şu an?
canım dünkü kadar değil ama hala kasıklarım ağrıyor. ama dün duramıyodum sancıdan. geçti. benimki kandırıyo beni galiba. alıştırma yapıyoruz oğlumla yaramazlıkta üstüne yok zaten poposu bi dk durmuyo.

Diyorlardı da inanmıyorumdum son ay en zoruymuş. Allah'ım güç kudret versin hepimize... Annelik neden kutsal anlıyor insan. İnşallah hepimizin doğumları kolay olur.
Amin İnşallah. Allah umarım hepimize istediğimiz gibi bir doğum nasip eğler İnşallah. Annelik gerçekten çok kutsal nelere katlanıyoruz, ki annem iki tane birden nasıl taşımış annem ile görüştüğümde hep bunu söylüyorum Nasıl dayandın diye.
bnm bebeğim de bayağı aşağı inmiş. net ölçüm yapamıyorum dedi doktor. kilosunu tahmini bir ölçüm le söyleyebilirim dedi. 3.450 gr dedi. Alttan muayenede rahim ağzı çok yumuşamış, ön ve arka çatın doğuma uygun yan yandaki çatıların biraz sert ama ön ve arka ile kurtarabiliriz dedi. Bebek doğum esnasında bir dönme şekli yapıyomuş yani dönerek çıkıyomuş. nst de çok sancı çıktı ve hiç birini hissetmiyorum. Ayın 20sine kadar beklicez artık dedi doktor.

Basi da 35.5 dgdu iyi mi blmiyrm ama sknti olsa sylerlerdi gliba
Rabbim tum bebislerimizi bize bgslasin
Amin inş
Normal doğum için dedim cnm.bebeğin başı çıktıktan sonra gerisi kolay demişti bir arkadaş.benim ilk kızım 3500 gr 35 cm.ikinci de 3800gr 37 cm doğdu (maşallah). Normal olsa ikinciyi zor çıkarırmışım diyorum

Normal isteyenlerin çoğu sezeryan olduk kadere teslim olmak gerekiyor gerçekten. Ben bi saat içinde doguracakken ayağı dolaninca sezeryan a girdim ama bebegimin hayatından daha önemli degil. Kac gündür de maalesef xok acı çekiyorum epidural yüzünden wc ye iki buklum gidip geliyorum kambur gibi baş boyun sırt ağrısı. Ictigim Kahveler oğlumu ishal yapti kivrandi geceden beri. Ben bi ay da çekmeye razıyım yeterki o iyi olsun.
Evet sezeryan sonrasi çok kötü olabiliyor bende olduğu gibi ama olmayanlarda var. Ama ben çektiğim acılar inşallah günahlarıma kefalet tir diorum ki karşılığında bi melek verildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…