- 20 Mayıs 2009
- 1.674
- 2.496
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #41.321
Ne kdr guzel anlattin cok tsk ederm ilgin icin.
Iyi geldi bunlari okumak.
Cok sukur yanimda bakanim var bide ilk bebek oldugu icin daha cabuk iyilesmek icin firsat var.
Ben ikinci gun yuksek bel kulotla rahat ettim ped verdiler hasta beziyle tuvalete gir cik daha zorlandim.
Ck skr sadece dikiste yanma var oda yururken oluyo gecer ins bi an once.
Bol su iciyorum kahve iciyrm bide hosaf kati yemeye korkuyrm ztn doktr bgn bi kez pansuman yapcakmis bi daha gerek yokmus pansumana 7. Gun aile hekimi cgrdi ama blki ablam gtrr sadece ben cikmam ama hastaneden cagirirlarsa bnm iyiligim icin dgl mi bni muayene etckler galiba
Kaç dikişin oldu canım..benim normal doğumdan korkum hep bu yönde..o bölgedeki dikiş..bakımı..dediğin gibi kanamalı bölgeyi temiz kuru tutmak nasıl mümkün olur kiBen 1 hafta tuvalete çıkamadım. Şimdi de dikişler yüzünden korkuyorum çok. Sezeryan dikişiyle mukayese edilir mi bilmiyorum ama ben de her pozisyonda oturamıyorum. Sürekli pis bi bölgeyi temiz ve kuru tutmaya çalışıyorum ki kanama ile bu iyice zorlaşıyor. Oturduğum kalktığım pozisyona göre batma oluyor
Canım çok güzel anlatmışsın Allah bağışlasın çocuklarını hayırlı yazılar yazsın inşallahh♡@zeyzey3428 canım tebrik ederim.
Gözün aydın.
Simdi anneliği doya doya yaşa terfi aldın hayatta :)
Sana benim tavsiyem tuvaletten başka hiçbirşey için ( mecburi hastane vs hariç) bir hafta kalkma. Sağlık ocağına çocuk doktoruna acil durum olmazsa 1hafta sonra git hiçbirşey olmaz. Ben 3.gün gittim hastaneden öyle dediler diye. içim sallandı çok ağrım oldu. Geç de gitsek olurmuş. Millet sallamıyor önce kendi rahatı.
Sağa yat sola yat emzir. Yavaşça oturup 8arkanda kirlent yastiklarla yaslanarak emzir. Bol su iç. Çok yavaş kalk ve eğilme. Şimdi hastanede agri kesiciler kuvvetli.
Ben parolu günde 4e çıkardım. Tam 6 saatte bir iciyorum.
Hasta bezini bi kac gün daha kullanmani tavsiye ederim. Ben 3.gün kilot ve ped giydim. Kilot dikisimi çok acitti, zarar vermiş bile olabilir. Şimdi yüksek bel tayt giyiyorum ve bebek bezi kullanıyorum. Bakan yanında kalan olursa hiçbirşeyle ilgilenme bebeğin ve sen dışında.
Ani hareketlerden kaçın. Ayağını bile yavaş yavaş uzatip çek. Ağlamak istediğinde canın acıdığında ağla. İçinde tutma duygularını. Ama bebeğinle gülerek yumuşak tonda konuş ve gözlerine bakarak emzir.
Ben yanımda yatırıyorum ve altını yattığım yerden değiştiriyorum. Kucağımda uyutuyorum, dalarsa indiriyorum. (Kalbimi dinlesin sakinlessin diye ). Diğer çocuklarımda da öyle yaptım. Doysunlar anneye. Şimdi yanıma zor geliyorlar. Doymuşlar.
Yemeğini bile yatağında ye. Tuvalete gidip gelmelerin gunde 30dk eder o da günlük yürüyüş olarak yeter ilk hafta için. Önemli olan iç dikislerin sorunsuz kaynasin ve sonradan sıkıntı olmasın. Antibiyotik ve pansumanini aksatma.
Sağlık diliyorum sana ve bebeğine.. Öpüyorum sizi..
Çokkk heyecanlııı :))Eki Görüntüle 1844338 Kızlar sağolun mesajlarınız için. Yavaş yavaş içim rahatlıyor. Dün gece nefes alamıyordum. Korkum ve hayal kırıklığım bütün heyecan ve hevesimin üstünü örtmüştü. Şimdi yavaştan heyecanlanmaya başladım. Hatta şu an lohusa şerbetimi yapıyorum. Buna çok özeniyordum. Arada kendime yapar içerdim. Doğum tebriğine gittiğim zaman da çikolata, şeker, değil şerbet arardı hep gözüm. İkram ederlerse çok mutlu olurdum. Kendi şerbetimi içmek için dua ederek içerdim :) Allah'a şükürler olsun o gün geliyor.
Sağlıkla huzurla büyütmeyi nasip etsin Rabbim canımKızlar meraba ben doğurdum :) 6.6.2016 0ğluma kavuştum darısı başınıza inşallah. Ikimizde iiyiz çok şükür...
Gönlünü ferah tut canım, artık güzel günler bekliyor inşallah hepimizi. Şerbetini kaynat, hazırlıklarını yap keyfine bak. Ohh. Bebek hasretiyle yananlar için de içelim o zaman kendi şerbetlerimizi ki Allahım isteyen her kuluna nasip etsin..Eki Görüntüle 1844338 Kızlar sağolun mesajlarınız için. Yavaş yavaş içim rahatlıyor. Dün gece nefes alamıyordum. Korkum ve hayal kırıklığım bütün heyecan ve hevesimin üstünü örtmüştü. Şimdi yavaştan heyecanlanmaya başladım. Hatta şu an lohusa şerbetimi yapıyorum. Buna çok özeniyordum. Arada kendime yapar içerdim. Doğum tebriğine gittiğim zaman da çikolata, şeker, değil şerbet arardı hep gözüm. İkram ederlerse çok mutlu olurdum. Kendi şerbetimi içmek için dua ederek içerdim :) Allah'a şükürler olsun o gün geliyor.
Aynen canım.ben kendi istegimle Sezeryan seçtim allah pişman etmesin inşallah.gecen çok yakın bi arkadasim dedi ki aa sezeryan mi o zaman ben anne olucam deme hiç dedi ben de ben senden daha çok sıkıntı cekicem sen o gün sancı cekiyosun ben günlerce dikiş ağrısı cekicem kendimi de 7 kat kestircem dedim :))) hiç umrumda değil Kim ne düşünürse düşünsün.herkesin kendi tercihi.tek düşüncemiz sağlıklı olarak bebeklerimizin yanimizda olması.Evet kızlar ya insan normal doğurması gerektiği konusunda üzerinde bir baskı hissediyor sanki :/ doğum nasıl olacal diye sorulduğunda sezeryan dersen hımm diye burun kıvırıyorlar sanki. Kim sebep oldu bu duruma ya :):) doğum koçları ve doktorlar kendi reklamlarını yapabilmek adına normal doğumun hep büyülü an olarak gözlerde büyümesine sebep oldu sanırım. Yok ten tene ilk buluşma yok doğum sırasında rahimde salgılanan sıvı bağışıklığına iyi geliyormuş doğumdan hemen sonra gururlu yürüyüş filan. Geçen bir doğum hikayesinin altına birisi bu yazdıklarının normal doğuramayan hatta çocuk sahibi olamayan kadınların kendilerini eksik değersiz hissetmelerine sebep olabileceğini yazmış. Çok da doğru. Sezeryan ya da normal anne oluyoruz sonuçta bebeğimize kavuşuyoruz. Geçen eşim nankörsün gerçekten dedi bana :):):) sezeryan olmasın inşallah vs diyordum. Pco var bende hemen olmadı bebişimiz bir düşük yaptım filan. Onca zaman uğraştık bulduk derken kaybettik şimdi Allah sana bir evlat lutfetti sezeryan olmasın diye mi sızlanıyorsun hayırlısını dile dedi. Haklı da. Bir anda unutuyoruz elimizdekinin değerini. Tüp bebek aşılama ya da normal yollarla sezeryan ya da normal doğum nasıl olduğunun bir önemi yok. Onlar bizim kıymetlilerimiz olacak. Bunun tadını çıkaralım bence.
Canim dogum yapmissin Allah anali babali buyutsun hayirli evlat olsun. Gercektwnde harika bisey annelik :)Kizlar cok guzel bi duygu aneik arada9ay dogum yaotimi blmiyrm yada kmler yapti
Biz sut meme tutma konusunda sansliydik o kdr sanci ustune mucize bisey emzirmek evet spinal cok rahatti ama snrasinda ki agri zor braz dikis yeri yaniyo uattigim yerde gaz ckmjyo klozette cikarabiliyirm ama mucizeniz gelsn hayata yeniden doguyosunhz
İnsanlar bazen gerçekten ne dediklerini bilmiyor :):) ne demek kendine anne olucam deme :) normal doğurunca mı oluyormuş acaba annelik. Kulakları tıkamak lazım böyle laflara :)Aynen canım.ben kendi istegimle Sezeryan seçtim allah pişman etmesin inşallah.gecen çok yakın bi arkadasim dedi ki aa sezeryan mi o zaman ben anne olucam deme hiç dedi ben de ben senden daha çok sıkıntı cekicem sen o gün sancı cekiyosun ben günlerce dikiş ağrısı cekicem kendimi de 7 kat kestircem dedim :))) hiç umrumda değil Kim ne düşünürse düşünsün.herkesin kendi tercihi.tek düşüncemiz sağlıklı olarak bebeklerimizin yanimizda olması.
Öyleymiş :) ama umrumda oldu mu hiç olmadı ben büyüttüm onu içimde Allahın izniyle...Nasıl cikaracagima da ben karar veririmİnsanlar bazen gerçekten ne dediklerini bilmiyor :):) ne demek kendine anne olucam deme :) normal doğurunca mı oluyormuş acaba annelik. Kulakları tıkamak lazım böyle laflara :)
Canım tarif bekliyoruz :)))Eki Görüntüle 1844338 Kızlar sağolun mesajlarınız için. Yavaş yavaş içim rahatlıyor. Dün gece nefes alamıyordum. Korkum ve hayal kırıklığım bütün heyecan ve hevesimin üstünü örtmüştü. Şimdi yavaştan heyecanlanmaya başladım. Hatta şu an lohusa şerbetimi yapıyorum. Buna çok özeniyordum. Arada kendime yapar içerdim. Doğum tebriğine gittiğim zaman da çikolata, şeker, değil şerbet arardı hep gözüm. İkram ederlerse çok mutlu olurdum. Kendi şerbetimi içmek için dua ederek içerdim :) Allah'a şükürler olsun o gün geliyor.
Aynen..Doktor benim tansiyonumu bile ölçmuyo
Canım çok güzel anlatmışsın Allah bağışlasın çocuklarını hayırlı yazılar yazsın inşallahh♡
önceki doğumların normal olmuş benim de şuan normal doğum görünüyor büyük ihtimal.. tabii ki Allah bilir ne olacağını..ama ben sırf normal doğum kesi ve dikişinden korktuğum için sezeryan kararı vermekten korkuyorum..şimdi belki de herkesin dediği gibi sezeryan dikişiyle bir olur mu bu dikiş diceksin ama ben o bölgede hassasım işte..
Senin önceki doğumlarında kesi dikiş oldu mu ? ne kadar sürede iyileşti eski haline döndü
canım bazen belden değil kasıklardan girermiş sancı annemin dediğine göre, aralıkları düzenli ise bi görün dr a ne olur ne olmaz. ne durumdasın şu an?Kizlar benimde adet sancim ogleden sonra hafiften basladi gittikce artti cok fazla kasiklarim agriyo alttanda ara ara sanci vuruyo cok fenayim ama belim agrimiyo o yuzden gitmiyorum doktora. Adet sancisindan kivraniyorum yalniz napicm bilmiyorum. Bebegin hareketleride cok sert
"Anne olucam deme" ne demek yaa çok sinirlendimAynen canım.ben kendi istegimle Sezeryan seçtim allah pişman etmesin inşallah.gecen çok yakın bi arkadasim dedi ki aa sezeryan mi o zaman ben anne olucam deme hiç dedi ben de ben senden daha çok sıkıntı cekicem sen o gün sancı cekiyosun ben günlerce dikiş ağrısı cekicem kendimi de 7 kat kestircem dedim :))) hiç umrumda değil Kim ne düşünürse düşünsün.herkesin kendi tercihi.tek düşüncemiz sağlıklı olarak bebeklerimizin yanimizda olması.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?