- 30 Eylül 2015
- 743
- 1.112
- 113
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #42.421
Canım ben bebeğim bir türlü gelmeyince 40+5 ten sonra salı günü sezeryan olmak durumunda kaldım. bebeğim ve ben iyiyiz çok şükür. yani bir sağlık sorunu, komplikasyon vs yok. yoksa ben daha hala çok iyi sayılmam ama idare ediyorum. bebeğim yetiyor herşeyi unutmaya. Dediğin gibi yavrum gayet iyi gelişmiş uyanık, iyi emiyo bakımı zor değil . dün uzun tırnaklarını bile kestik mememi ve kendini tırmalıyordu çünkü.Mandalinam07 @Parker06 kızlar daha doğurmamışsınız. Sizi çok merak ediyordum. Size güzel bir şey söyleyeyim belki teselli olur. 40'ını dolduran bebek güçlü doğuyor. Emme refleksi kuvvetli oluyor (meme ucumdan küçük bir parça koparmış benim obur, ama kuşağa geldiği kadar kötü değil korkmayın), sarılık ihtimali düşük oluyor. İlk günler bakması nispeten daha kolay. İçinizi ferah tutun. Ben normal doğuramadım diye çok üzülmüştüm ya bebeğime baktıkça hiç fark etmediğini anladım. İnşallah sizin doğumlarınız istediğiniz şekilde olur. Her şeyden önemli bebeğiniz ve siz sağlıklı olun.
aynen ya sırf bu yüzden tek çocuk mu olsa diyorum şu anOh ne guzelmis ya
Keske benim de oyle olsaydi malum 3 4 cocuk dusunuyodum ya simdi kara kara dusunuyorum bi daha nasil sezaryen olacagim diye
benim doktorum bol yürüyüş ve pilates topunun üzerinde zıplama hareketi önerdi. pilates topu yoksa ki bende yok çömelerek yer sil dedi. belki sana da yardımcı olur.
Emdikten sonra yıkama canım. Onun tükrüğü ve süt çok iyi geliyor. Sağdığın Zaman mutlaka sütünden sür. Sarılık bütün bebeklerde olur. 5. Günden sonra değer düşmeye başlar. Cebelleş korkma emsin. Pompaladıklarını da ver.9ay canım ben meme uçlarıma emdikten sonra yıkayıp krem sürüyorum hemen yanlış mı yapıyorum :/
Bide benimki emmeyi umuttu cebelleşiyor saatlerce sonunda dayanamıyorum pompalıyorum çok az da sarılık çıkmıs cumartesi tekrar komtrole gitcez obyüzden cebelleşmekte istemiyorum karnı aç kalır diye
O ne işe yarıyor ki canımMeme ucu yarasi yasayan arkadaş lara sesleniyorum.
Avent göğüs kalkanini alin derim.
Ne kaybedersiniz vallahi bak. Cektiginiz acilarla verimli bir emzirme yasayamazsiniz ki.
Meme ucunun hava almasi lazim .
Göğüs pedleri kurutuyor ve yaralar iyilesmiyor.
Butun gun memeler acikta da gezilmiyor.
Bununla gogusleriniz hava alacak ve göğüs uclari iceri kacmicak.
Bana en az uc kişi onermisti ben cok memnunum. Sadece sicak havada koku yapmamasi icin hergün karbonat li suda yikayin.
Bugün eczacı ile konuştuktaEmdikten sonra yıkama canım. Onun tükrüğü ve süt çok iyi geliyor. Sağdığın Zaman mutlaka sütünden sür. Sarılık bütün bebeklerde olur. 5. Günden sonra değer düşmeye başlar. Cebelleş korkma emsin. Pompaladıklarını da ver.
Bugün eczacı ile konuştukta
Göğüslerin çok dolu olduğu için memeyi almakta zorlanıyordur dedi bide benim meme ucum yok nerdeyse
Önce onları boşaltıp göğüslerim rahatlayınca emzircekmişim
Şimdi pompalama yapıyorum hem bebeğimin karnı güzelce doysun sarılığı geçsin hemde göğüslerim boşalsın diye canım
Çok zor bu işler yaa
Canim hersey yolunda giderse kolay olur bence. 2.5 vardi suyum geldi gittim bi muayene oldum 5 6 cm olmus. Sonrada sancilar basladibenim de 4 cm açıklığım var. eğer kendi gelmezse çarşamba ya da perşembe yatırıp suni sancı verecek acaba ne kadar sürede doğumum gerçekleşir kolay olur mu diye merak ettim de. gerçi kişiden kişiye değişiyor böyle şeyler diyorlar ama. inşallah benimki de kolay olur
Ayy benim goguslerde hem kocaman hem ucu yok. Cok zorlaniyoruz. Sagiyorum bendeBugün eczacı ile konuştukta
Göğüslerin çok dolu olduğu için memeyi almakta zorlanıyordur dedi bide benim meme ucum yok nerdeyse
Önce onları boşaltıp göğüslerim rahatlayınca emzircekmişim
Şimdi pompalama yapıyorum hem bebeğimin karnı güzelce doysun sarılığı geçsin hemde göğüslerim boşalsın diye canım
Çok zor bu işler yaa
O ne işe yarıyor ki canım
Emzirirken yaraları acıtmıyor mu
Bide silikon meme ucundan farkı ne
Ayni bnde sicak suya batikon dokup otyrm 5 dk snra proctolog suruyrm ins gecer bnmdeCanım bende basurdan çok çektim doğum sonrası. Doktor sıcak suya otur dedi. Birde proctolog diye krem verdi onu kullandım. Hafifledi bayağı çok şükür.
Cnm ner icmiyrm ki en az3litre saf su ynnda da sut artirico cay rezene kayisi hosafi incir suyu elma hosafi neler ictm zeytinyagi ictm pamukla koydm ah bni anlarsn suanzeyzey3428 daha önceki dogumlarda makat sorunu yaşamıştım, çaresi sarı kantoron yağıyla islatilan pamuğu günde 3 -4defa makata yerleştirip en az yarim saat sonra wcye gitmek. Zeytinyağı da is görüyor. Bi de günde 5tane zeytin çekirdeği yutarsan rahatlarsin inşallah. Bol su içmen gerekiyor. Geçmiş olsun
Bnm goguslerm ck kucuk ama sut indkce buyuyo merk etme yani sni korkutmak gbi olmasn ama acilman hic yksa suni deneme derim suni yada gercek sanci ustunr sezeryan ck kotu ama direk sezeryan ck rahat bnce bide kiaiden kisiye degisiyo yan etkilerKizlar su anda 40+4 teyim. Zaten normal dogum istiyorum fakat burada sezaryan olan arkadaslari gordukce iyice korktum ne kadar zor seyler yasiyorsunuz allah yardimciniz olsun.. Benim doktorum gun verdi 41+2ye. Suni sanci vererek dogumu baslatacak. Ne sancim ne acilmam olmadigi icin sezaryana gitmesinden korkuyorum.
Bir de benim gibi gogusleri hic buyumeyen oldu mu? Sutunuz var mi nasil emziriyorsunuz? Goguslerim hala o kadar kucuk ki hic sutum olmayacak gibi geliyor hicbir degisiklik yok.
Snn kullandgn ilac neydi cnmCanım çok geçmiş olsun.basuru ilk sezaryen den sonra ben de çok şiddetli yaşamıştır inşallah buvsefer yaşamam.bir ilaç kullanmıştım krem gibi basur yerine sıkıyorsun.o çok iyi gelmişti tavsiye ederim.yoksa geçmiyor
Sevgili Sevgi sen nerede doğum yaptın? Ben Nurten hanımla Koruda yaptım. Her şey dört dörtlüktü.
Bende diğer koru da Hüseyin beyle yaptım doğumu hastaneden ve doktorumdan gayet memnun kaldim çok şükür bi şikayetim olmadı. Ama epidural i yapan kişi den mi benden Mi kaynaklı bu kadar ağrı çektim onu bilemiyorum
Tamma canım ben bakayım nettenCnm bunu emzirirken degil emzirdikten sonra takiyorsun.
Hava alan delikleri var.
Göğsün hava aliyor ve yaralarin iyilesiyor meme ucu iceri kacmiyor. Daha once foto atmistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?