- 15 Şubat 2011
- 7.018
- 13.025
- 248
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #45.521
Hayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini Can'ımmerhaba arkadaslar, ben de 28 haziranda dogumumu epidural sezaryen olarak gerceklestirdim. dogumla beraber bir de kist ameliyati olmusum. hastanede 5 gece kaldim. ilk 3 gece yalnizdim cunku annemin vizesi yetismedi, son iki gunu de annemle gecirdim hastanede.
fransa'da ozel bir hastanede dogum yaptim. burada bebek ilk geceden itibaren sizinle kaliyor ve butun ihtiyaclarini siz karsiliyorsunuz. yikama, yedirme, alt acma, ust degistirme vb...
zordu ama imkansiz degildi, basardim.
ancak hastanede 4 gece uyumadigimi itiraf edebilirim.
dogumla beraber ev tasidigimiz icin hastaneden cikar cikmaz bunlarla alakali oldum. annem de bu pazartesi geri dondu, simdi bebek ve buyuk oglum ile tek basima ilgileniyorum.
yalniz kalmaktan korkmayin, oluyor bir sekilde.
cok tesekkur ederim, bilmukabeleHayırlı olsun güle güle büyüt bebeğini Can'ım
Kizlar sizin bebekleriniz emzik emiyor mu ben cok istiyorum emsin ama sadece acken aliyordu simdi hic almiyoremzigimizin markasi avent shoothe genelde bebekler seviyormus aslinda
Ben de öyle düşünüyorum anneme güveniyorum diye öyle sanırım..yanımda yatırmayı çok seviyorum yatarken emzirmeyi ama çok korkuyorum Allah korusun üstüne yatarsam diye artık başımın çaresine bakıcam evimi özledim..Annen olduğundan öyle
Sorumluluğu alınca uyanırsın.
Yanında yatır bi kaç ay kalkıp yatması zor oluyor gece, hem huzurla uyur
Yapabilirsin. Çare bulursun, annesin çünkü
Aynen bence de ondan rahatım inşallah canım..Canım hiç endişelenme , bende ilk Başlarda korkuyordum , geceleri sürekli ben bakıyorum uyanıyorum 2 Sn sonra ıhh yapmaya hareket etmeye Başlıyor , annelik iç güdüsü , şimdi annen var diye rahatsın , tek olsan o içgüdü devreye girer
prima yesil sari paketli bezler kokuyor.superselma canım idrarın kokusu nasıl? Yani benimkinde de koku var ama ben bez kokuyor diye düşünüyorum :/
superselma canım idrarın kokusu nasıl? Yani benimkinde de koku var ama ben bez kokuyor diye düşünüyorum :/
Ben oldum olasi elimin altinda kalabalik olmasindan nefret etmisimdir. 28 haziranda dogum yaptim, sansima esim 4 gun dogum izni kullandi uzerine bayram tatili denk geldi. Bebegim 2 gunluk oldugundan beri gunduzleri hep esimle beraber baktik. Bebegim 4 gunluk olduktan sonra sadece geceleri yatiya gelen kayinvalidemi de gonderdik. Bu hafta basindan beri de esim ise donunce tek bakiyorum bebegime.Ben de öyle düşünüyorum anneme güveniyorum diye öyle sanırım..yanımda yatırmayı çok seviyorum yatarken emzirmeyi ama çok korkuyorum Allah korusun üstüne yatarsam diye artık başımın çaresine bakıcam evimi özledim..
Günde kaç kez kusması normal? Ben kusuyor diye sürekli araştırma yapıyorum :/ alerji mi reflü mü enfeksiyon mu diye abartıyor muyum acabakokusu ilaç gibiydi salı sabahı.
Yani usutunce kokar ya ssnki öyle gibi
Önümüzdeki çişlere bakicaz artık
pazartesi günü aşı olmuştu.
bugün ayırt edemedim.
Bekleyen çiş zaten kötü kokuyor, onu biliyorum.
yedigimle bile değişiyor koku da bugün kızım söyleyince kıllandım ille ben degistirecem dedi. Sadece çişti.
Bezi de dün 2noya geçti değişti yani.
Emin değilim. Huzursuz değil aslında. Sabah ve akşam uyku öncesi sürekli ağlıyordu zaten.
Ya bende dün anneme sordum , dün ilk defa yüzüme net olarak baktı , kırlent desenleriyle kavga etti :))) ne zaman Aggu diyecek dedim , 6. Ayda der dedi o zaman 40 ı çıkmadan Aggu magu demeye başlayacaklar :))) biz daha 28 günlüğüz :)Canım uyku gecikince bizimki de yapıyo
Herşeyi deniyorum inan, kendi sakinlesince susuyor hu hu diye söylenip emip uyuyor.
ona değil de eşime uyuz oluyorum, yok huysuzmuş falan, bebeğe laf sayıyor, hep gülsün istiyo..
Bu arada ilk defa dün gözlerime bakarak aggu dedi çook hoşuma gitti ben de
Aggu aggum hakkum
bu ilgi benim hakkım
Bu sutler benim hakkım
Diye tekerledim birşeyler
Sohbet ettik bebişimle yani..
Canım benim bebekte ya 2 güne bir , yada günde bir kez yapıyor , şimdiye kadar bir kere günde 2 kez yaptı , Dediğin gibi kaka yapmadan önceki 3-4 saat çok yorucu oluyor hele son beş dk sı , bizim genelde memeyi emerken yapıyor , meme ucumu büküyorKizlar bebegi benimki gibi gunde bi kez kaka yapan varmi yapmiyo bi turluyaptiginda da kabiz degil sulu ayni sekilde ama cok fazla yapiyo. Tum gunde yapmaya calisiyo. 4.gunumuz bu sekilde. Napicam bilmiyorum
Hepmi oyleydi canimCanım benim bebekte ya 2 güne bir , yada günde bir kez yapıyor , şimdiye kadar bir kere günde 2 kez yaptı , Dediğin gibi kaka yapmadan önceki 3-4 saat çok yorucu oluyor hele son beş dk sı , bizim genelde memeyi emerken yapıyor , meme ucumu büküyor
Ne guzel anlatmissin gaza geldim valla:) yapicam ben bunu insallah. Gunde 30 gr gayet iyi kampin ise yaramis. Dedigin gibi bi tek ilk gun zor gececektir disimi sikicam. Senin de azmini tebrik ederim..3 gün yaptık ama 1. günün sonunda emmeme problemi ortadan kalkmıştı. İlk gün mama vermeyince ağlıyor. Sen de aç mı bırakıyorum diye ağlıyorsun. Ama geçiyor. 2. Gün çok rahat geçti. Ağlamadık güzelce emdi. Üçüncü günü öylesine yaptık aslında gerek yoktu. Bir hafta sonra tartıldık günde 30 gram almıştı. Mama ile günde 40 gram alıyordu. Hafta sonu yeter. sütünün yetmemesi gibi bir şey olamaz merak etme yeter
2. Gün hastanede 3 kez yaptı , onun dışında genelde 2 güne bir Dediğin gibi Sıvı , eşim günde 3 kez veya 3 güne bir kez normal dedi, bu arada biz hiç gaz ilacı kullanmıyoruz , gaz ilacı kullanıldığında yada rezene kimyon su gibi anne sütü veya mama haricinde birşeyler verildiğinde günde 2-3 kez yapıyorlarmış ...Hepmi oyleydi canim
Ayy benim bebegimde artik gozlerime bakıyor taniyor gibi. Cok mutlu oldum.Canım uyku gecikince bizimki de yapıyo
Herşeyi deniyorum inan, kendi sakinlesince susuyor hu hu diye söylenip emip uyuyor.
ona değil de eşime uyuz oluyorum, yok huysuzmuş falan, bebeğe laf sayıyor, hep gülsün istiyo..
Bu arada ilk defa dün gözlerime bakarak aggu dedi çook hoşuma gitti ben de
Aggu aggum hakkum
bu ilgi benim hakkım
Bu sutler benim hakkım
Diye tekerledim birşeyler
Sohbet ettik bebişimle yani..
Canim gaz ilaci bende kullanmiyorum artik muskat veriyorum omu yapiyo acaba bilmiyorumki normal yani dimi bole olmasi2. Gün hastanede 3 kez yaptı , onun dışında genelde 2 güne bir Dediğin gibi Sıvı , eşim günde 3 kez veya 3 güne bir kez normal dedi, bu arada biz hiç gaz ilacı kullanmıyoruz , gaz ilacı kullanıldığında yada rezene kimyon su gibi anne sütü veya mama haricinde birşeyler verildiğinde günde 2-3 kez yapıyorlarmış ...
Uykusuz gidiyor :)) allah hepimizin yardımcısı olsun kazasız belasız büyütelim bebeklerimizi de gerisi boş.. Sen nasılsın? Bebişin nasıl?hoş geldin canım. bayağıdır yoksun sen. nasıl gidiyor
İstersen koy ben bebek deterjanından koymuştum azıcık o kadar..Sadece deterjanla mı.. Yumuşatıcıda koysam olur mu.
Ya da serum fizyolofiklerden brunoşarsan damlat açılsın canım. Hastalık yoksa duş aldırmak da burnunu açar..Bebeğimin uyurken burnu tıkanık sanırım hafiften ses geliyo.. Burun aspiratörü aldım bebedordan o tek başına işe yarar mı denicem şimdi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?