- 18 Temmuz 2013
- 1.282
- 1.519
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.281
aşı birkaç gün gecikse de olur bence. bizim de tam gününde denk gelmiyor zaten hiç.Kızlar birşey danışmak istiyorum, oğlum cuma günü 6 aylık oluyor inşallah. ben aşılarını aile hekimliğinde yaptırıyorum. Ancak bu ayki dr kontrolümüz de cumartesi, kan sayımı falan bakılıyormuş bu ay. Şimdi şöyle sorayım, ben aşıları cuma mı yaptırayım ertesi gün doktora gideyim yoksa aşıyı iki üç gün öteliyeyim mi.
Canım ben kızıma elmadan başladım sınra armutta geçtim püre olarak sonra muz ve sonra yoğurt , şu an yoğurtu hergun Meyveli olarak veriyorum sebzeleri seçmiyor bal kabağını armuttan daha çık seviyor 1 Havuç rendesinş yiyor , bugun çeyrek patates 1 Havuç , 1 diş sarımsak 1 avuç beZelye 1 çiçek karnıbahar 1 yemek kaşığı Zeytinyağı haşlayıp püre Yaptım ve öok sevdi, ben mandalina portakal yerken heyecanlanıyor 1-2 dilim sorduruyorum yanında muz yiyemiyoruz maalesef ortalığı koparıyor , dün bizimle beraber sebzeli erişte yedi çok az tabi çok sevdi , bence meyveden başlamak hata değil , ben ve eşim neyş seviyorsak yiyorsak kızımda onu tatmalı yemeli ona özel yemek hazırlamayı düşünmüyorum bir taşına geldiğinde , kabak Salatalık vermedim sera olduğu zaten kendimizde tüketmiyoruz sera ürünleriniArkadaslar uzun zamandır giremiyorum buraya meyveyle baslamaniz bana gore büyük bir hata benim dr uma gore de öyle meyveyi çoğu bebek zaten sever ve yer önemli olan sebzeyi sevdirebilmek benim bebeğim de 6 ay 4 günlük ve havuç haşlayıp plastik süzgeçten gecirip uzerine havucun suyuncan ekleyip yediriyorum bugun ya da yarinda brokoliye gecicem.. once meyve verirseniz bebeginize sevzeyi sevdiremezsiniz... Bu dr umun soyledigi birseydi ve banada ćok mantıklı geldi
daha oda oda gezmeye başlamadı peşimden ama bulunduğumuz odada illaki parke olan yere gidesi geliyor :) terlikler çok ilgisini çekiyor özellikle resmen koşarak gitcek nerdenyse:)) temiz tutmaya çalışıyorum elimden geldiğince, sirkeli suyla siliyorum yerleri. peşinden koşturuyor yani daha şimdiden ben alıp halının üzerine koyuyorum o hoop tekrar halının dışına çıkıyor.iş yapmak daha imkansız hale gelecek zamanla. böyle yaniPeki sürekli peşinde koşturmak durumunda kalıyor musun? Sürekli yerleri süpürmek gerekiyor mu?
aynı şeyi ben de merak ediyorum :)İyi geceler kızlar malum kış aylarındayız burada rüzgar fırtına kuru bir hava var bebeğinin yüzü kırmızı kuru çatlak gibi bacakları da aynı nemlendirici bir krem kullanabilirmiyim sizler kullaniyormusunuz
CAnım bence bazen belli dönemde oluyor bebekler , benim kızımda bi ara hiçbir ek gıdayı yemiyordu 1 haftadır tekrar yemeye başladı , o dönem eahatsızlanmıştı diş ağrısı falan olduğu dönemdede iştahsız olabilirler yemiyorsa bırak zorlama ... Ilerisi için tiksinti oluşturabilir , benim kızda bu aralar mama içmiyor , sanırım ek gıdanın tadını Alınca sma kötü geliyor :))kızlar ben düşünüyorum da ek gıda işine erken mi başladım acaba? 5 ay dolunca başladık. tiksindirdim mi acaba çocuğu ek gıdadan diye düşünüyorum. ilk başlarda bu kadar zorlamıyordu beni ama bu aralar çıldırmak üzereyim. yoğurt dışında ne yese sevmiyor sevmiyorbir de 'püüüüffff' çıktı başıma. suratıma püskürtüyor ne versem. taneli şeyler yemeye alışsın diye çok pürüzsüz vermedim yiyecekleri. sebze çorbalarını rondodan geçirdim ilk zamanlar tabii evet ama meyveleri falan hep pütürlü verdim. şu an çorbaları da pütürlü bırakarak veriyorum, püskürtüyor. ağzına taneli mi geldiği için yapıyor diyerek iyice püre yaparak veriyorum yine püskürtüyor. yoksa iştahsız bir çocuk olduğu için mi böyle?. mesela biz yemek yerken hiç istekle bakmıyor yiyeceklere. kaşığı görünce ağzını açmıyor bile çoğu zaman ((
Sıkıntılı bir donemde de degil ki. Keyfi yerinde masallah. Zatwn kahvalti girisimlerine ara verdim. Mumkun degil yumurta ve peynire agzini acmiyor. Bizimki mamaya iyice dustu. Ek gidayi bitirmeden yarida birakiyoruz.sonra likir likir mama.. bi cocuk muzu bile sevmez mi yaa ayyyh delircem Allahim sabir ver bana.CAnım bence bazen belli dönemde oluyor bebekler , benim kızımda bi ara hiçbir ek gıdayı yemiyordu 1 haftadır tekrar yemeye başladı , o dönem eahatsızlanmıştı diş ağrısı falan olduğu dönemdede iştahsız olabilirler yemiyorsa bırak zorlama ... Ilerisi için tiksinti oluşturabilir , benim kızda bu aralar mama içmiyor , sanırım ek gıdanın tadını Alınca sma kötü geliyor :))
İyi geceler kızlar malum kış aylarındayız burada rüzgar fırtına kuru bir hava var bebeğinin yüzü kırmızı kuru çatlak gibi bacakları da aynı nemlendirici bir krem kullanabilirmiyim sizler kullaniyormusunuz
Bu konuda mustelanın ürünlerini öneriyorlarİyi geceler kızlar malum kış aylarındayız burada rüzgar fırtına kuru bir hava var bebeğinin yüzü kırmızı kuru çatlak gibi bacakları da aynı nemlendirici bir krem kullanabilirmiyim sizler kullaniyormusunuz
Yok iştahlı değil aslında meraktan sadece heyecanlanıyor yeni birşey tattığımda çok yemiyor ama 1 yemek kaşığı ANCA yiyordur olsun buna da şükür , biz baya minnakız gruptaki diğer kızların bebişlerine göre, bugun gündüz emmek istemedi beni bi ara acayip memeye dÜşmüştü , inşaallah başlamaz yine meme reddi ...Sıkıntılı bir donemde de degil ki. Keyfi yerinde masallah. Zatwn kahvalti girisimlerine ara verdim. Mumkun degil yumurta ve peynire agzini acmiyor. Bizimki mamaya iyice dustu. Ek gidayi bitirmeden yarida birakiyoruz.sonra likir likir mama.. bi cocuk muzu bile sevmez mi yaa ayyyh delircem Allahim sabir ver bana.
Bu arada masallah bebisine nazar degmesin hep istahli olsun insallah
Merhaba benim oğlumda da aynı problem oldu dr nemlendirici krem önerdi iki gün kullandım ki iyi bir kremdi ama çok fayda etmedi. Kv aloe vera sürdü yanaklarına (bitkinin içinden çıkan sıvıyı), akşamına kızarıklıklar yok olmuştu. Şimdi banyo yaptırdıktan sonra az az sürüyorum pamuk gibi oluyor.İyi geceler kızlar malum kış aylarındayız burada rüzgar fırtına kuru bir hava var bebeğinin yüzü kırmızı kuru çatlak gibi bacakları da aynı nemlendirici bir krem kullanabilirmiyim sizler kullaniyormusunuz
biz kan sayımızı geçen hafta kendi doktorumuza yaptırdık. Sağlık ocağına tekrar yaptırmıcam. damarları ince olduğıu için bulamadılar. onun la beraber ben de ağladım. çok zor ya. minicik kollarını ellerini mahvettiler. morardı resmen sağ kolundaki bulamadıkları damarcığı. en sonunda bilekten aldılar. yazık yavrulara. bizimde haftaya aşıları. ama ben yaptırmıcam isterse kan sayımı. o raporu götürcem yanımda. çok ağladı. morardı yavrumKızlar birşey danışmak istiyorum, oğlum cuma günü 6 aylık oluyor inşallah. ben aşılarını aile hekimliğinde yaptırıyorum. Ancak bu ayki dr kontrolümüz de cumartesi, kan sayımı falan bakılıyormuş bu ay. Şimdi şöyle sorayım, ben aşıları cuma mı yaptırayım ertesi gün doktora gideyim yoksa aşıyı iki üç gün öteliyeyim mi.
sanmıyorum tiksnmez. o günlerde sıkıntısı vardır ki yememiştir. pes etme. arttık bir kere ek gıdaya başladınmı bırakamazsın dedi. doktorum. sen yemeyi sevmeyince yemeğini kesiyo musun dedi. onu verme başka şey dene. yemezse başka şeyler ver dedi. ama yemek kesilmez yani. benm oğlan da mamayı bıraktı bırakacak. full ek gıda yiyo. dün örneğin sabah kahvaltısından sonra 30 cc mama yaptım içmedi. döktüm. öğlen 120 cc mama yaptım döktüm. bari tarhana yapim dedim. onu içti tabağı sıyırdı. ardından yine 30 cc mama yaptım döktüm. saat 4 gibi yine mama yaptım 40 cc içti gerisini döktüm. bizimle beraber tavuk çorbası içti biraz un helvası yedi. portakal yedi kalktı sofradan. dün resmen sadece akşam saat 9da yatmadan 180 cc mama içti. bu kadar. bugün napıcak kayın validemle merak ediyorum. bizi resmen masrafa sokuyo mama ziyanı yaparak diyo eşim.kızlar ben düşünüyorum da ek gıda işine erken mi başladım acaba? 5 ay dolunca başladık. tiksindirdim mi acaba çocuğu ek gıdadan diye düşünüyorum. ilk başlarda bu kadar zorlamıyordu beni ama bu aralar çıldırmak üzereyim. yoğurt dışında ne yese sevmiyor sevmiyorbir de 'püüüüffff' çıktı başıma. suratıma püskürtüyor ne versem. taneli şeyler yemeye alışsın diye çok pürüzsüz vermedim yiyecekleri. sebze çorbalarını rondodan geçirdim ilk zamanlar tabii evet ama meyveleri falan hep pütürlü verdim. şu an çorbaları da pütürlü bırakarak veriyorum, püskürtüyor. ağzına taneli mi geldiği için yapıyor diyerek iyice püre yaparak veriyorum yine püskürtüyor. yoksa iştahsız bir çocuk olduğu için mi böyle?. mesela biz yemek yerken hiç istekle bakmıyor yiyeceklere. kaşığı görünce ağzını açmıyor bile çoğu zaman ((
Oyyy maşaallah maşaallah yiyen çocuk kadar güzel bisey yoktur herhaldesanmıyorum tiksnmez. o günlerde sıkıntısı vardır ki yememiştir. pes etme. arttık bir kere ek gıdaya başladınmı bırakamazsın dedi. doktorum. sen yemeyi sevmeyince yemeğini kesiyo musun dedi. onu verme başka şey dene. yemezse başka şeyler ver dedi. ama yemek kesilmez yani. benm oğlan da mamayı bıraktı bırakacak. full ek gıda yiyo. dün örneğin sabah kahvaltısından sonra 30 cc mama yaptım içmedi. döktüm. öğlen 120 cc mama yaptım döktüm. bari tarhana yapim dedim. onu içti tabağı sıyırdı. ardından yine 30 cc mama yaptım döktüm. saat 4 gibi yine mama yaptım 40 cc içti gerisini döktüm. bizimle beraber tavuk çorbası içti biraz un helvası yedi. portakal yedi kalktı sofradan. dün resmen sadece akşam saat 9da yatmadan 180 cc mama içti. bu kadar. bugün napıcak kayın validemle merak ediyorum. bizi resmen masrafa sokuyo mama ziyanı yaparak diyo eşim.
Kullandığın krem yada ne işe isim verme şansın varmiBen kullanıyorum. Bebekler için olanlardan almıştım doktor tavsiyesiyle. Bir sıkıntısını da görmedim.
Yalnız değilsin canım benim kızım 6.5 aylık dönmüyor bile ayakta duracak yada oturacak başkası yok yaniya kızlar bir tek bnim oğlan emeklemeyek heralde. hep ayaklarının üstünde yere basmak istiyo. zıplıyo, ayaklarını dünden beri ileri atıyo. oturduğu yerde bile vücudunu zıplatıyo desteksiz oturuyo artık. biz alıştırmadık buna. kendi yapıyo, ağlarken gülerken sürekli durmadan. herkes yeter demeye başladı evde. yerde odan odaya geziyoruz zıplayarak.
yüz üstü 5 dakika sabrı yok yatmaya hemen sırt üstü dönüyo. ne yaptıysak olmuyo. istemiyo yüz üstü yatmayı. yatırınca ayaklarından ittiriyoruz ama o hemen sırt üstü atıyo kendini. nasıl alıştırdınız ya. bıktım zıplama olayından. kollarımız kopuyo. kucakta da istemiyo. illaki yere basacak.
yaaa. hiç niyeti yok biliyo musun gram kıpırdamıyo yüz üstü yatınca hemen sırt üstü atıveriyo popoyu. kollarıma dokununca acıyolar artık tutup yere bastırmaktan. zıp zıp. bu huy durup dururken nerden geldi anlamıyorum. camdan bakarken kucakta zıpzıp. kendi yatağında dönencesiyle oynarken bacaklar bi yukarı bi aşağı.Yalnız değilsin canım benim kızım 6.5 aylık dönmüyor bile ayakta duracak yada oturacak başkası yok yani
Kullandığın krem yada ne işe isim verme şansın varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?