- 18 Temmuz 2013
- 1.282
- 1.519
- 333
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.261
off ek gıda işi zor valla. aslında nette falan çok güzel tarifler öneriler var. ama uygulamaya gelince yapamıyorum. yaptıklarımı yemiyor bir de ona sinir oluyorum, o kadar uğraşıyorum yani çöpe gidiyor yemeden :/Kızlar valla bu ek gıda olayı bana kafayı yedirdi. Zaten mutfak işinde pek pratik değildim. Şimdi hepten elim ayağıma dolanıyor. Aslında ilk denemelerimiz çok başarılı geçti. Gayet iştahla yedi bebeğim. Ama hazırlık aşaması resmen beni strese sokuyor. Ben de hipp in kavanoz mamasından verdim 1-2 gün. Sonra ne, nasıl yapacağım hiçbir fikrim yok.
Bu arada alakasız olarak doğum sonrası depresyonu geçiren var mı aranızda? Ben bir süredir kendimi epey kötü hissediyorum. Yardım almayı düşünüyorum aslında ama emzirdiğim için de çok kararsız kalıyorum. Var mı aranızda benim gibi olan?
(Umarım yoktur)
Tamamdır hoşgeldinMeraba temmuz annesiyim de buraya da yazıyorum :)
pazarda dilimlenmiş satılıyor bizim burda. az az miktarda alıyoruz bittikçe. ben çorbalarının içine karıştırıp veriyorum.Kızlar bal kabağını nasıl yapıyorsunuz birde nasıl.sakliyorsunuz bende butun bir kabak var ama sakla yöntemini bilmediğim için hala duruyor. Ve 2 ay oldu kızımın boğazları hala dolu hala öksürük var antibiyotik kullanıyoruz ama.sanirom o da fayda etmedi :-(
mantıken doğru dediğin ama ben meyveyle başladım ve meyve sevmiyor. zorla yiyor. hoş sebzeyi de zor yiyor benimki. en sevdiği yoğurt.Arkadaslar uzun zamandır giremiyorum buraya meyveyle baslamaniz bana gore büyük bir hata benim dr uma gore de öyle meyveyi çoğu bebek zaten sever ve yer önemli olan sebzeyi sevdirebilmek benim bebeğim de 6 ay 4 günlük ve havuç haşlayıp plastik süzgeçten gecirip uzerine havucun suyuncan ekleyip yediriyorum bugun ya da yarinda brokoliye gecicem.. once meyve verirseniz bebeginize sevzeyi sevdiremezsiniz... Bu dr umun soyledigi birseydi ve banada ćok mantıklı geldi
benimki başladı emeklemeye bir haftadır. dediğin gibi ilk önce geri geri gitti sonra tam gaz ileriBebeği emeklemeye başlayan oldu mu?
Benim kız çabalıyor ama ilerleyemiyor, geri gidiyor
Bebek tarhanası satılıyor canım, içinde tüm kış sebzeleri de var vitamin deposu, yoğurdu falan saymıyorum bile. Hatta bazılarında meyve de katılıyor bombastik yani :)bizim büyükbanne sadece yoğurtla yoğurup yaptı kızıma ama ben içirmicem ya tarhana bana çko boş geliyo onun yerine yoğurt çorbası ver daha faydalı
Ben de yumurta vermedim cumartesi kontrolümüz var sorucam doktora. Peyniri yumuşak mı seçiyorsun, bir de pınar falan gibi pastörize olmalı di mi. Ben de artık peynir vermek istiyorumYumurta sarısı erken geldi bana ya bi kere denedim ama bi daha vermedim yoğurt peynir devam :) sen baya hızlısın maşallah
Ben de öyleydim şimdi haftasonu plan yapıyorum, hergüne birini çağırıyorum birileri olunca oğlum da çok mutlu oluyor ben de evin işini rahatça yapıyorumoff ek gıda işi zor valla. aslında nette falan çok güzel tarifler öneriler var. ama uygulamaya gelince yapamıyorum. yaptıklarımı yemiyor bir de ona sinir oluyorum, o kadar uğraşıyorum yani çöpe gidiyor yemeden :/
doğum depresyonu değil de sanki, küçük bir bebekle eve kapanmanın verdiği gerginlik var bende. 7/24 evde ve bebeğimleyim. ev işleri bir yandan mızık mızık çocuk ağlaması bir yandan. yani bebeğimden yakınmış gibi de olmak istemiyorum çok şükür benimle olduğu için ama bunaldım bayağı. seninki de böyle bir şey mi? gerçekten depresyon olduğınu düşünüyorsan yardım şart tabii ki.
Sağol canım :)Tamamdır hoşgeldin
off ek gıda işi zor valla. aslında nette falan çok güzel tarifler öneriler var. ama uygulamaya gelince yapamıyorum. yaptıklarımı yemiyor bir de ona sinir oluyorum, o kadar uğraşıyorum yani çöpe gidiyor yemeden :/
doğum depresyonu değil de sanki, küçük bir bebekle eve kapanmanın verdiği gerginlik var bende. 7/24 evde ve bebeğimleyim. ev işleri bir yandan mızık mızık çocuk ağlaması bir yandan. yani bebeğimden yakınmış gibi de olmak istemiyorum çok şükür benimle olduğu için ama bunaldım bayağı. seninki de böyle bir şey mi? gerçekten depresyon olduğınu düşünüyorsan yardım şart tabii ki.
Bu ay aynı şeyi bende düşünüyorum 2 gün üst üste çocuk helak olacak gibiKızlar birşey danışmak istiyorum, oğlum cuma günü 6 aylık oluyor inşallah. ben aşılarını aile hekimliğinde yaptırıyorum. Ancak bu ayki dr kontrolümüz de cumartesi, kan sayımı falan bakılıyormuş bu ay. Şimdi şöyle sorayım, ben aşıları cuma mı yaptırayım ertesi gün doktora gideyim yoksa aşıyı iki üç gün öteliyeyim mi.
benimki başladı emeklemeye bir haftadır. dediğin gibi ilk önce geri geri gitti sonra tam gaz ileriseninki de yakındır bence 1 aya kalmaz emekler bence.
Kızlar birşey danışmak istiyorum, oğlum cuma günü 6 aylık oluyor inşallah. ben aşılarını aile hekimliğinde yaptırıyorum. Ancak bu ayki dr kontrolümüz de cumartesi, kan sayımı falan bakılıyormuş bu ay. Şimdi şöyle sorayım, ben aşıları cuma mı yaptırayım ertesi gün doktora gideyim yoksa aşıyı iki üç gün öteliyeyim mi.
ben birkaç gün geç yaptırdım 6. ay aşısını, doktor sorun olmaz dedi.. Tahlilleri de yaptırdık o günKızlar birşey danışmak istiyorum, oğlum cuma günü 6 aylık oluyor inşallah. ben aşılarını aile hekimliğinde yaptırıyorum. Ancak bu ayki dr kontrolümüz de cumartesi, kan sayımı falan bakılıyormuş bu ay. Şimdi şöyle sorayım, ben aşıları cuma mı yaptırayım ertesi gün doktora gideyim yoksa aşıyı iki üç gün öteliyeyim mi.
çağıracak kimsem yok burda maalesef. ancak eşim bakarsa ben iş yapabiliyorum ya da evden çıkabiliyorum. o da çalışıyor malum kısıtlı yani vakti.Ben de öyleydim şimdi haftasonu plan yapıyorum, hergüne birini çağırıyorum birileri olunca oğlum da çok mutlu oluyor ben de evin işini rahatça yapıyorum
evin dağınık haline alışmamız lazım canım. ben de gördükçe sinirler tepeme çıkıyor ama yapacak bir şey yok olduğu kadar. ki normalde çok tertipli düzenli de değilimdir ama ben bile sinir oluyorum düşün yani. ben özellikle misafir geleceğinde çok sinirli oluyorum. amaan dağınık görsünler olsun diyemediğim için, işleri de yetiştirmekte zorlandığım için çok gergin oluyorum.Aynen. Harfi harfine uyguluyorum ama hemen hepsi çöp oluyor.
Evet, bende 7/24 evdeyim. Aslında ev hayatını da severim ama düzen sevdam ve bebekle gelen düzensizlik beni zorluyor. Farklı faktörlerin birleşmesiyle de depresyon bende kaçınılmaz oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?