2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Alerji olabilir diye halimi kaldırdım rahatlar gibi oldu 1 hafta kadar Antalya da ailemin yanında kaldım iki gün k.validede ama bisey değişmedi buhar makinesi alicaz sanırım
buhar makinesi hiç bi işe yaramadı bizde burnumuz hep hırhır bende öyleyim kış gelince doğalgaz yapıyo
Iyi gunler iyi pazarlar hanımlar.umarım sizler ve bebekleriniz iyisinizdir.
Temmuz annesiyim ve suan mama sandalyesi arastiriyorum. Sizler neler kullaniyosunuz onerilerinize ihtiyacim var
ikea antilop

kızlar 6 ay üzeri için bebeğinize ne tür oyuncaklar aldınız? benimki 5 gün sonra 7 aylık, ne dönüyor ne oturuyor ne de emekliyor.. Gelişimini desteklemem için ne oyuncaklar önerirsiniz?
ben özel bişey almadım klasik 1 liralık minik plastik top plastik gitar filan var evde topu ona atıyorum bana at diyorum öğrettim bi kaç kereden sonra öğrendi oda atmaya çalışıyo yere yorgan attım üstüne yastık koydum yastığın üstüne yatırıp düştü düştü yapa yapa kendi dönmeyi öğrendi

Kanguru var mı cnm ben birini kanguruya diğerini bebek arabasına koyar evde gezdiririm diye düşünüyorum

Benim burcum da başak
Almıştım oğluma ama sevmedi bende sling almayı düşünüyordum.Bebek arabası da sorun zaten ayrı araba alsam ikisini birden Nasıl sürcem almasam diğeri de küçük illa ki ister.araftayım yani anlayacağın.

Kızlar merhaba :) geçen hafta fırtına gibi geçti, hem eşim hem de oğlum çok hastaydı.Baya birşeyler kaçırmışım, ikinci bebekler vs :) hayırlısı olsun hepimiz için.

Hastalığı hala tam atlamadık ama çok şükür daha iyiyiz. Yoğurt ve suyla ek gıdaya başladık. Tam 6 ayımız doldu, cumartesi kontrolümüz ve aşılarımız var. Ek gıda ile ilgili daha çok şey öğrenirim artık doktorumuzdan.

Benim sorunum bizim bıdık oturmayı sevmiyor :)) ya ayağa dikicez, ya da yatıp yuvarlancak, arası yok :) desteksiz zaten devriliyor da destekli olunca da kendini atıyor yana :) bu şekilde nasıl yemek yicez merak içerisideyim.

Evet aynen öyle sünneti ilk 10 gün içinde yaptırsaydık. ne lokal ne genel anestezi alacaktı oğullarımız. benm hep aileler karıştı. dkiş bile atılmıyodu. ucunu lazer ile yakacaklardı. kesim yok anestezi yok dikiş hiç yok. artık bunlar için çok geç. 1 yaşını bekliyoruz maalesef. 1 yaşında da hareketli olacak 6 yaşında da. bundan sonrası onları zaptedmek zor olacak bu konuda. bir arkadaşım oğlunu 1,5 yaşında sünnet ettirdi. lokal. 4 erkek doktor zor tutmuş. deli gücü çıkıyo o an dedi. şaşırdım çok.

Iyi gunler iyi pazarlar hanımlar.umarım sizler ve bebekleriniz iyisinizdir.
Temmuz annesiyim ve suan mama sandalyesi arastiriyorum. Sizler neler kullaniyosunuz onerilerinize ihtiyacim var
Annem "english home" den aldı 60 tl. ve o kdr güzelki. oğlum çok rahat oturuyo. benim kullandığım biraz pahalı. benm ki de kullanışlı ama fyatı uygun değil cnm. "Cam S2300 Campione Mama Sandalyesi" 400 tl civarıydı. ama hiç deymez.
annemin aldığı çok güzel. english home bakmalısın.

kızlar 6 ay üzeri için bebeğinize ne tür oyuncaklar aldınız? benimki 5 gün sonra 7 aylık, ne dönüyor ne oturuyor ne de emekliyor.. Gelişimini desteklemem için ne oyuncaklar önerirsiniz?
cnm ben henüz 6.ay oyuncakları almadım evde ne varsa onla oynuyor. ve 6.ayımız 22 aralıkta bitti. İş oyuncak da değil de tamamen bebekte bitiyor onu anladım. kaç kere oyuncakla kandırıp döndürmeye çalıştık. yaşadıklarımı anlatıyım bak:)
halının üstünde tırnaklarımı kesiyordum, baktım emziği düşmüş eşime seslendim gelip emziğini verir misin diye. eşim odaya geldi ve dedi ki Eymeni niye yüz üstü bıraktın. bir baktım yüz üstü koltukta duruyor( 23 Aralık ilk dönüş) :) (22sinde bitti ay :))
Baş ucunda otururken ayak ucuna geçmek için koltuktan kalktım. ve yüzüstü emekleyerek koltuktan aşağı ellerinin üstüne düşüverdi. ya başucundan ayakucuna geçmek için popomu koltuktan kaldırdım sadece, o esnada sırt üstü yatıyordu. ilk düşüşümüzü yaşadık yani. Bir anda, bir gecede 2 dişi çıktı ve bildiğin upuzun şu anda :) (23 24 aralık gibi oldu bu olay da:) n Ateş olmadı o yüzden anlamadım bile. Allahım'a şükürler olsun. Atlattık bunu şimdilik.
Yani dönme olayları tamamen bebeğe bağlı. oyuncakla falan ilgisi yok. o yüzden sıkma canını. hiç dönmeden yürüyenler var. misal ben :) ilk yürümüşüm sonra geri geri emeklemişim. dönme olayı hiç yok.

biz de yarın aşı için gidicez bakalım. 2 gündür oğlum poposunu kucaktan sıyırıp kendini arkaya atmayı öğrendi. istediği olmayınca. 7/24 zıplıyoruz artık herkes yeter diyo. oturduğu yerde de vücudunu zıplatıyo. halimiz nanay.

https://www.e-bebek.com/vib-pratik-katlanabilir-mama-sandalyesi-p-vib-ms01/ ben bide buna baktim netten ama bilemedim.katlanir olmasi hosuma gitti.bu tarz bisey kullanisli olurmu peki

Benimki de çok tembel ayakta durdurmaya çalışıyoruz durmak istemiyor oturtuyoruz sevişiyor babasıyla gülüyoruz artık bu 2 yasında yürür diyoruz ben çok normal karşılıyorum illa yürüyecek erken ya da geç farketmez :)

Canim seninkini harekete gecirmek icin hareketli ve sesli oyuncaklar almalisin sanirim. Pesinden gitmek isteyecegi seyler ne diye sorarsan o bebege gore degisir. Benimki e bebekten aldigim topu oynar uyku arkadasi almistim onu oynar sesli isikli telefon.
Benimki kucakta gezmekten yatmiyordu canim yere sert bir ortu at oyuncaklariyla oraya birak zamanla doner emekler. Ben kiyamayip yumusak yorgan koymustum ama hareket edemdi sert olmasi kaslari icin onemliymis. Yurutec sakincali ama benzer birsey alabilirsin bazi bevekler emeklemden yurur.
Elinden tutunca adimliyor mu onu gelistirmeye calis belkide diirek yurur

Diğeri doğduğunda mutlaka kanguruya alıştır ilk başta sevmiyorlar daral geliyor bebeklere ama sonra kanguruya alışıyor tekrar bebek arabası alma dediğim gibi birini kanguruda diğerini bebek arabasıdnda taşırsın

Ben oyun halısını çok oyuncaklı seçmiştim normalde oyun halılarında 3 4 oyuncak asılı oluyor benim aldığım modelde 8 oyuncak var 2si de büyük biri fil biri gergedan

Oyun halısı sayesinde kızım dönmeyi tutmayı uzanmayı iyice öğrendi

Başka oyuncak almadım henüz desteksiz oturmaya başlasın o zaman eğitici oyuncak almayı düşünüyorum

Şimdilik tv kumandası, kavanoz kapağı, su şişesi vs bunlarla iyi oynuyor

Öyle de düşünmüştüm aslında ama yalnız olursan her türlü zor olcak büyüyene kadar biraz yorcaklar bizi sanırım

Mama sandalyesinde güvenli hissedeceği için oturur bence. Önüne de bişeyler koyarsın, güzel de mamalar olursa ohh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…