- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
- 198
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.641
Ven valla oyuncak delisiyim son zamanlarda ayna aldim oyun matinin karsiisina isikli muzikli oyuncaklar aldim canim artik ilgilerini onlar cekiyor bir de kitaplar her bebek ayri olur birden yaparkızlar 6 ay üzeri için bebeğinize ne tür oyuncaklar aldınız? benimki 5 gün sonra 7 aylık, ne dönüyor ne oturuyor ne de emekliyor.. Gelişimini desteklemem için ne oyuncaklar önerirsiniz?
Cok sagol.canim Emmiyo bizimki sutu sagarak iciyo sanirim.hep genzine kaciyor tarhanayida daha sik deniycemsaol ama 1 ay oldu yaÇok geçmiş olsun canımbol bol emzir tarhana içir
Ooo bizde alası var :) önceden benmkide öyleydi şimdi22.30 da uyuyor ama bazı geceler oluyoki kıpır kıpır uyku arasında meme diye babasnın kolunu emiyo
Arkadaslar bebeginizin uyku düzeninde degisikler var mı? ¿ benim saat 20.00-20.30 gibi uyuyan kızım 23.00 e kadar uyanık kaliyor ne yapsam ne etsem de uyumuyir memede uyukluyor yatagina koydugum anda hoppp uyandi... Diş çıkardık 2 tane onun etkisi gecmistir diye düşünüyorum ve geceleri 2 defa uyanan kızım 4 defa falan uyaniyor şimdi sizde de var mı aynı durum?¿
Sağol Can'ım bizimki biraz sürpriz oldu ama nasipte varmış demek ki.Bende uzun bir süre düşünmüyordum aslında.Oğlum çünkü çok ilgi bekleyen bir Bebek şimdi ilerisi için kara kara düşünüyorum.Allah yardım eder inşaallah.Hqyirli olsun canim valla sana bir hayirli olsun jile yazamadim okuyupda bebisten yani :) ben dusunmuyorum acikcasi gorundugu uzre :) ama coook tebrik ederim inan o kadar ozledim ki kipirtilari tekmelwr heyecanlar son zamanlarin zor gecmesi bebegimden ayakkabi baglarina uzanamayisimi bile ozledim.. bunun icin bile deger masalllah diyorum habersiz birakma bizleri.
Bebeğine tv izleten anneler bir kere daha düşünün derim. Doktorumuz her gittiğimizde tv-tablet-telefondan bebeğimizi uzak tutup tutmadığımızı soruyor. Özellikle 2 yaşından önce önermiyor. İnternette gezindiğinizde de bununla ilgili bir çok makaleye rastlayabilirsiniz.
Tam oglumun uyku duzeninden bahsedecektim ki baktim cogu kisi ayni durumda :) 9 gibi uyuyor benimki en gec, ama sabaha kadar mikir mikir.. bi anda aglayarak kalkiyor, kucaga almadan susmuyor. Ya da meme hep agzinda dursun istiyor. Dogdugundan beri ilk kez sabrim tukendi gece sinirlerim bozuldu saat basi cigligiyla uyanmaktan.. 3 sefer esim geldi kucaginda uyuttu.. 9 bucuk kilo minik dana sirtim belim kalmadi artik..
Hastaliktan once kucakta uyumak nedir bilmezdi, en fazla iki kere emmeye kalkardi gece.. simdi canimiza okuyor.
ben çalışıyorum ama senin için evdeki kitap ve kartları araştırdım. sadece bir kitabımızı ve kartlarımızı buldum. bi tane daha kitap var pembe dışı. onunla daha çok ilgileniyo. kartlarla da oynuyo. harfler rakamlar renkler hayvanlar taşıtlar, şekiller, bitkiler karışık bir kart serisi.Sen de bana yollasana canım kitap :)
hiç sorma reklamı anlıyolar. yatakta yatarken oynuyoruz. sesler yapıyo. telefon bir çalıyo sesi kesiliyo. telefonla konuşurken bana bakıyo eller yumruk olmuş ses seda yok. sadece gözler kıpırdıyo vücut kitleniyo. annemle konuşuyosam hopörlörü açıyorum bak anneanne diyorum. telefonu azıcık yaklaştırınca hızlı hızlı nefes alıyo hiç ses seda yok. sessizce beni dinliyo. telefonu kapatıyorum kocaman bir iç çekerek başlıyo kıpırdamaya.Bizim tv açıkken hiç dönüp bakmaz ama reklam başlarken nasıl ayırt ediyor Anlamıyorum mümkün değil engelleyemiyorum bir iki reklam izliyor kapatıyorum. Yemek ve mama yerken tv açmam hiç alışmasın diye. Arada kırmızı balık falan açıp dinletiyorum sadece. Ama telefonu uzağına bırakıyorum onu görünce bir harekete geçiyor görmeniz lazım
çığlıklar emeklemeye çalışmalar. Bebeklerimizin maşallahı var kızlarbilmedikleri yok. Biraz daha büyüsün bizleri parmağında oynatacak yaramazlar
biz dün olduk. bu gece ya nasıl desem uyuyo gözlerini hiç açmıyo ama sürekli içini çekerek ağladı. sessiz sessiz. bilmiyorum bi acaip geceydi. 20.30da uyudu dayanamadı. ebe yarım fitil at ateşe karşılık belki olabilir demiş. ben de yarım fitil yaptım. her aşıdan sonra attım zaten. o yüzden hiç ateşlenmedi. belki de olcağı da yokturya neyse. ben attım.Kızlar 6.ay aşılarını yapan var mı? Ateş oluyor mu?
Bizimde alt kat dukjan canim kalin yorgana nevresim gecirdim iki kat yapip serdim uzerinede sert bbir pike var onu katladim koydum sende oyle yap. Yerde oynarken kalkmaya donmeye calisir hem kas gelisiminede iyi gelirevet ayağa kalkmaya çok meraklı ve adım atıyor, arada babaannesindeki yürütecine koyuyoruz onda da yürüyor canım.. Yere koymaya kıyamıyorum pek kış ya altımız dükkan üşümesin diye.. bana da emeklemeyecek gibi geliyor ama bakalım kısmet artık :)
Arkadaslar bebeginizin uyku düzeninde degisikler var mı? ¿ benim saat 20.00-20.30 gibi uyuyan kızım 23.00 e kadar uyanık kaliyor ne yapsam ne etsem de uyumuyir memede uyukluyor yatagina koydugum anda hoppp uyandi... Diş çıkardık 2 tane onun etkisi gecmistir diye düşünüyorum ve geceleri 2 defa uyanan kızım 4 defa falan uyaniyor şimdi sizde de var mı aynı durum?¿
Maalesef bizim kız alışan beri 23:00 o buluyoryani önceden en geç 21:30 da uyurdu
Ooo bizde alası var :) önceden benmkide öyleydi şimdi22.30 da uyuyor ama bazı geceler oluyoki kıpır kıpır uyku arasında meme diye babasnın kolunu emiyo
Maalesef bizim de uyku bu ara sıkıntılı. Diş yok henüz. Dişle ilgisi de yok bence. Ama bilmem neden düzen bozuldu.
Tam oglumun uyku duzeninden bahsedecektim ki baktim cogu kisi ayni durumda :) 9 gibi uyuyor benimki en gec, ama sabaha kadar mikir mikir.. bi anda aglayarak kalkiyor, kucaga almadan susmuyor. Ya da meme hep agzinda dursun istiyor. Dogdugundan beri ilk kez sabrim tukendi gece sinirlerim bozuldu saat basi cigligiyla uyanmaktan.. 3 sefer esim geldi kucaginda uyuttu.. 9 bucuk kilo minik dana sirtim belim kalmadi artik..
Hastaliktan once kucakta uyumak nedir bilmezdi, en fazla iki kere emmeye kalkardi gece.. simdi canimiza okuyor.
Kızlar bu 6.ay dönemi komple atak dönemi 7.aya girdimi rahatız inşallah :) bakalım zaman gösterecek bide bu atak 9.ayda gelecek karşımıza bakalım neler bekliyoKızlar merhaba , elden geldiğince forumu takip ediyorum, ben de haziran annesiyim, oğlum 30 haziran doğumlu..
Yarın 6.ay aşısı var.. son 1 Aydır maalesef oğlumun gece uykularında sıkıntısı var.. gece 5-6kez uyanıyor.. her defasında emzirerek uyutmaya çalışıyorum..Gözleri kapalı ağlıyor.Gazsancısı değil muhtemelen , aç da değil ama bu durum beni çok yıprattı.. gün içerisinde 2 saatte bir yaklaşık yarım saat uyur,geceleri de 10 gibi uyur.Ama gece 2den sonra çok sık uyanıyor.. belli bir uyku eğitimi maalesef edinemedik,hala kucağımda evin içinde gezerken uyuyor.. artık belim ve kollarım ağrımaya başladı.. ne yapacağım bilmiyorum, özellikle uykueğitimi veren annelere soruyorum , gece uykuları düzene giriyor mu ve nasıl başardınız ?
gün içinde bir bilemedin 2 kere 10 15 dk lık uykusu var daha hiç öyle 1 saat uyuduğunu bilmemCanim günduz uykulari nasil acaba gun icindemi cok uyuyor ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?