2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
kızlar 6 ay üzeri için bebeğinize ne tür oyuncaklar aldınız? benimki 5 gün sonra 7 aylık, ne dönüyor ne oturuyor ne de emekliyor.. Gelişimini desteklemem için ne oyuncaklar önerirsiniz?
Ven valla oyuncak delisiyim son zamanlarda ayna aldim oyun matinin karsiisina isikli muzikli oyuncaklar aldim canim artik ilgilerini onlar cekiyor bir de kitaplar her bebek ayri olur birden yapar

Hareketli oyuncaklarada bayildi normalde baya sikilgan bir bebek emekleme oyuncagi mothercare ve fil aldim donuyor kendi etrafinda yakalayip kolunu kirdi bile :) egitici kopekcik playskool toplar dusunuyorum ama erken mi bilmem yurutec yerine prego hoppala ileride ilk arabam aktivite masasi ve elektirik supurgesi fisher priceden simdilik bunlar yinede yetisemiyoruz sikiliyor kavanoz kapaklarına mama kasiklarina kaliyoruz yine :)

Maalesef bizim de uyku bu ara sıkıntılı. Diş yok henüz. Dişle ilgisi de yok bence. Ama bilmem neden düzen bozuldu.

Bebeğine tv izleten anneler bir kere daha düşünün derim. Doktorumuz her gittiğimizde tv-tablet-telefondan bebeğimizi uzak tutup tutmadığımızı soruyor. Özellikle 2 yaşından önce önermiyor. İnternette gezindiğinizde de bununla ilgili bir çok makaleye rastlayabilirsiniz.

Tam oglumun uyku duzeninden bahsedecektim ki baktim cogu kisi ayni durumda :) 9 gibi uyuyor benimki en gec, ama sabaha kadar mikir mikir.. bi anda aglayarak kalkiyor, kucaga almadan susmuyor. Ya da meme hep agzinda dursun istiyor. Dogdugundan beri ilk kez sabrim tukendi gece sinirlerim bozuldu saat basi cigligiyla uyanmaktan.. 3 sefer esim geldi kucaginda uyuttu.. 9 bucuk kilo minik dana sirtim belim kalmadi artik..

Hastaliktan once kucakta uyumak nedir bilmezdi, en fazla iki kere emmeye kalkardi gece.. simdi canimiza okuyor.

Sağol Can'ım bizimki biraz sürpriz oldu ama nasipte varmış demek ki.Bende uzun bir süre düşünmüyordum aslında.Oğlum çünkü çok ilgi bekleyen bir Bebek şimdi ilerisi için kara kara düşünüyorum.Allah yardım eder inşaallah.

A Aaaksy seninki gene uyuyomuş biz doğduğumuzdan beri bi hafta sadeve 9 da uyur saat başı kalkardı şimdi gece 1 2 uyuyo yarım saatte bi uyanıyo

Hangi doktor önenirki zaten?
Şuan kendini düşün hamileyken doğum yaptığında şuan... ne zaman uzak kaldın ki onu da uzak tutasın... Ben özellikle izletmiyorum ama telefonla konuşuyorum... haber izliyorum ve oda hep yanımda zaten uyumuyo mecbur bakıyo...

Çalıştığım için en iyi ben anlıyorum seni hasta olduktan sonra huy değişiyo... Hiç bi yerim tutmuyo. Artık yanıma alıyorum yatağa odasına gidip gelmekten usandım. 6 ayına kadar kendi odasında uyuyan bebek şimdi yanımda yatıyo.e onu rahatsız etmiyim diye iki büklüm kalıyorum gece emziriyorum belim tutmuyo artık. benimkide 9,850 çıktı kolum ağrıyo artık pazu yaptım. özlüyo kuzucuklar bizi

Sen de bana yollasana canım kitap :)
ben çalışıyorum ama senin için evdeki kitap ve kartları araştırdım. sadece bir kitabımızı ve kartlarımızı buldum. bi tane daha kitap var pembe dışı. onunla daha çok ilgileniyo. kartlarla da oynuyo. harfler rakamlar renkler hayvanlar taşıtlar, şekiller, bitkiler karışık bir kart serisi.
bitane de almak isteiğim var. içinde havyanlar var 3 boyutlu oyuncaklı. bulursam alıcam.

hiç sorma reklamı anlıyolar. yatakta yatarken oynuyoruz. sesler yapıyo. telefon bir çalıyo sesi kesiliyo. telefonla konuşurken bana bakıyo eller yumruk olmuş ses seda yok. sadece gözler kıpırdıyo vücut kitleniyo. annemle konuşuyosam hopörlörü açıyorum bak anneanne diyorum. telefonu azıcık yaklaştırınca hızlı hızlı nefes alıyo hiç ses seda yok. sessizce beni dinliyo. telefonu kapatıyorum kocaman bir iç çekerek başlıyo kıpırdamaya.

Ya bu arada bebeklerinizin en sevdiği oyun ve oyuncak ne. ben söliyimmi bizimki ne :) Yatakta sırt üstü yatıp ağız bezlerini yüzümüze atıp nefessiz kalma oyunu. hiç bıkmadan tüm gün oynuyo ya. bezi yüzüne koyuyo. çırpınma hareketi yapıp horoz gibi ötüyo. sonra bezi alıp inceliyo sonra yine yüzüne koyup horoz gibi ötüyo. olayımız bu. gezmeye çıkarken bile yanımıza bir sürü bez alıyoruz. bebek arabasında bile böyle oynuyo. nefessiz kalma oyunu. oyuncakla işi yok. giydirirken çok ağlıyo. artık bezi yüzüne atıyorum ağlamasın diye giydirirken çareyi böyle buldum. horozum benim diyorum ona. emziğinin sapı ile konuşuyo dedede diye.

Kızlar 6.ay aşılarını yapan var mı? Ateş oluyor mu?
biz dün olduk. bu gece ya nasıl desem uyuyo gözlerini hiç açmıyo ama sürekli içini çekerek ağladı. sessiz sessiz. bilmiyorum bi acaip geceydi. 20.30da uyudu dayanamadı. ebe yarım fitil at ateşe karşılık belki olabilir demiş. ben de yarım fitil yaptım. her aşıdan sonra attım zaten. o yüzden hiç ateşlenmedi. belki de olcağı da yokturya neyse. ben attım.
kafa sağ sol sağ sol. gözler kapalı iç çekmeler. gaz çıkarmaya çalışır gibi bacakları zıplatmalar.

Kızlar merhaba , elden geldiğince forumu takip ediyorum, ben de haziran annesiyim, oğlum 30 haziran doğumlu..
Yarın 6.ay aşısı var.. son 1 Aydır maalesef oğlumun gece uykularında sıkıntısı var.. gece 5-6kez uyanıyor.. her defasında emzirerek uyutmaya çalışıyorum..Gözleri kapalı ağlıyor.Gazsancısı değil muhtemelen , aç da değil ama bu durum beni çok yıprattı.. gün içerisinde 2 saatte bir yaklaşık yarım saat uyur,geceleri de 10 gibi uyur.Ama gece 2den sonra çok sık uyanıyor.. belli bir uyku eğitimi maalesef edinemedik,hala kucağımda evin içinde gezerken uyuyor.. artık belim ve kollarım ağrımaya başladı.. ne yapacağım bilmiyorum, özellikle uykueğitimi veren annelere soruyorum , gece uykuları düzene giriyor mu ve nasıl başardınız ?

Bizimde alt kat dukjan canim kalin yorgana nevresim gecirdim iki kat yapip serdim uzerinede sert bbir pike var onu katladim koydum sende oyle yap. Yerde oynarken kalkmaya donmeye calisir hem kas gelisiminede iyi gelir

Maalesef bizim kız alışan beri 23:00 o buluyor yani önceden en geç 21:30 da uyurdu

Ooo bizde alası var :) önceden benmkide öyleydi şimdi22.30 da uyuyor ama bazı geceler oluyoki kıpır kıpır uyku arasında meme diye babasnın kolunu emiyo

Maalesef bizim de uyku bu ara sıkıntılı. Diş yok henüz. Dişle ilgisi de yok bence. Ama bilmem neden düzen bozuldu.

Kızlar bu 6.ay dönemi komple atak dönemi 7.aya girdimi rahatız inşallah :) bakalım zaman gösterecek bide bu atak 9.ayda gelecek karşımıza bakalım neler bekliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…