- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.719
- 248
- 32
- Konu Sahibi deeplydisturbed
-
- #53.821
doğru biliyorsun canım da benimki çoğunluklaa mama içtiği için ben mama yerine ek gıda yesin çok istemiştim. ama yemiyor zaten. inat ve iştahsız, uğraştırıyor beni.
keşke ben de serbest çalışan olsaydım, ofise falan götürme şansım olurdu. napalım alışmak zorundayız bu düzene. çoğu çocuk böyle büyümek zorunda kalıyor. her ne kadar kendimi teselli etmeye çalışsam da içim iiçimi kemiriyor yaa, iyice alıştık birbirimize oğlumlahep dipdibeyiz
cnm. bu aylardan sonra artırma olmazmış. Ben de bildiğimden demiyorum :) doktorum öyle dedi. artık bebeğin 6. ayını doldurdu ve bıngıldak ileri seviyede gelişimi dedi. o yüzden artık 3 damla. komşu kızı 1 yaşında 1 damla veriyorlar. yani büyüdükçe damla artık azalıyor. doktor ne kdr derse okdr ver sakın cnm. vitaminin fazlası oldukça zararlıdır zaten. 3se 3tür. sakın fazlasını verme artık. kapanmaması lazım 2 yaşına kadar çoğu kitapta 2 yaş yazar. ama 1 yaşında da problem oluşturmuyormuş. yani 1 yaşından önce kapanmamalıA anneysenmutlusun canım buarada ben 3 damla veriyorum bazen unutuyorum ama genelde veriyorum geçen gün doktor baktı bıngıldagina gelişimi iyi dedi doktor artırırdı herhalde dimi birşey olsa
aynen oyalansın diye ben de arada yapıyorum. Dün bu konuyu burda kanuşunca doktora mail attım. Dedi ki. yerde önüne bir koca kase yoğurt koyun. elleri ile yoğurtla oynasın. yesin üstünü kirletsin. dedi Bu ay bebekler için en iyi aktiviteymiş. hafta sonu denicem. sonra hemen banyo :) çıplak yerde battaniye üstünde yapın dedi. sert bir zeminde.Benim bildiğim başka yok sepet ve şişeden başka evet dediğin gibi hep anlayabilecek zamanına yönelik bu aktiviteler ben de sıkılmasın evde oyalanacağı bir oyun bulayım diye sormuştum
:) sevindim. bi an korktum çünkü önemli ya kapanmaması :)Yok canım sakin ol:) Ben ilk 4 ay anne sütü dışında su bile vermedim, damla da vermedim yazlıktayız diye 2 aydır 5 damla önerdi o şekilde veriyorum. Yine de senin yazman iyi olmuş, okuyanlar yanlış anlayabilirdi belki.
Hımm ben de tam tersi zannediyordum doktor söylemeden artırmam canım sağolcnm. bu aylardan sonra artırma olmazmış. Ben de bildiğimden demiyorum :) doktorum öyle dedi. artık bebeğin 6. ayını doldurdu ve bıngıldak ileri seviyede gelişimi dedi. o yüzden artık 3 damla. komşu kızı 1 yaşında 1 damla veriyorlar. yani büyüdükçe damla artık azalıyor. doktor ne kdr derse okdr ver sakın cnm. vitaminin fazlası oldukça zararlıdır zaten. 3se 3tür. sakın fazlasını verme artık. kapanmaması lazım 2 yaşına kadar çoğu kitapta 2 yaş yazar. ama 1 yaşında da problem oluşturmuyormuş. yani 1 yaşından önce kapanmamalı
Canım ben şu anda doğumdan itibaren montessori diye bir kitap okuyorum. Bahsettiğin sepet aktivitesi orada da geçiyor karıştırırken rastlamistim. Fakat daha detaylı bilgim yok henüz yeni başladım. Bu kitapla güzel fikir edinebilirsin.6-12 ay arası uygulanabilecek montessori aktiviteleri bilenler varsa yazabilir mi?
Ben bir sepete değişik eşyalar koyma ve küçük şişelere değişik maddeler koymayı yaptım ikisi de çok ilgisini çekti
Özellikle sepet epey oyalıyor
aynen oyalansın diye ben de arada yapıyorum. Dün bu konuyu burda kanuşunca doktora mail attım. Dedi ki. yerde önüne bir koca kase yoğurt koyun. elleri ile yoğurtla oynasın. yesin üstünü kirletsin. dedi Bu ay bebekler için en iyi aktiviteymiş. hafta sonu denicem. sonra hemen banyo :) çıplak yerde battaniye üstünde yapın dedi. sert bir zeminde.
Canım ben şu anda doğumdan itibaren montessori diye bir kitap okuyorum. Bahsettiğin sepet aktivitesi orada da geçiyor karıştırırken rastlamistim. Fakat daha detaylı bilgim yok henüz yeni başladım. Bu kitapla güzel fikir edinebilirsin.
Güzele benziyor ben zaten montessori olayına çok ilgiliyim sağdan soldan eksik bilgi edinmemek için kitabını okumak istedim. Montessori gerçekten özgün ve kendi içinde felsefesi olan bir yöntem. Daha bu sabah başladım kitaba. Güzel uygulanabilir fikirlere rastlarsam burda paylaşırımKitabı almadım sağdan soldan fikir çalarım diye amagüzel mi kitap alayım mı
Pancar suyu ile bir kaşıkla pembe olur, nar suyu ile brokoli hepsi de renk verir canım boya kullanmaya gerek yok. Belki lezzetleri de hoşuna giderBanyo öncesi ben de deneyeyim :) hatta yoğurdu renklendiriyorlar gıda boyası ile bende gıda boyası var ama sağlıksızdır ya öyle değil mi
Aynen bizde öyleyiz :) 7 ay 2 günlüğüzKızlar iyi akşamlar biz bu aralar gezgic olduk ve yalnız mümkün değil dışarıya çıkamıyorum hazırlanıp balkona çıkınca dahi basıyor ağlamayı işe başlayınca çok zor olacak sanırım. 7ay 5 günlüğüz oturuyoruz oyuncaklarimizla oynayabiliyoruz. Kolarimizdan tutup yürüyoruz. Dönme yok emekleme yok diş hiç yok
bence de sağlıksızdır. Biz de normal hayatta kullanmıyoruzki. Ben hiç kullanmadım yemeklerde falan. Şeker hamurlu pastalar aldığımızda yeriz. Bence yapma cnm boya neticede. he bak mor lahanayı rendeleyince çıkan su ile renk verilebilir. Aklıma geldi.Banyo öncesi ben de deneyeyim :) hatta yoğurdu renklendiriyorlar gıda boyası ile bende gıda boyası var ama sağlıksızdır ya öyle değil mi
mamayı sevmez mi bayılıyor resmen :)))Formül mamayı seviyorsa devam edebilir aslında anne sütünün ikamesi ek gıda değil formül mama
Ne iş yapıyorsun
Kızlar isirilma sorunu yaşayan ve çözebilen oldu mubebegimin alttan bir dişi çıktığından beri emzirmek işkenceye dönüştü. Genelde verilen tavsiye sert bir şekilde yapmaması söyleyin emzirmeye ara verin vs. Ama bizimki anlamıyo ki daha küçücükler kızmam bile oyun zannediyor. Bu yaştaki bebege nasıl öğretilir acaba ısırmaması gerektiği
Ben de yaşıyorum maalesef.disi çıkmadı henüz kızım in ama yine de baya acıtıyor ,üstelik isirmiyor sadece birde çekip çekip uzatıyor , canımı fena yakiyor.tepkisiz kalamıyorum dayanılacak gibi değil. Serçe parmağı mla ayiriyorum mememden sonra tekrar veriyorum :)Kızlar isirilma sorunu yaşayan ve çözebilen oldu mubebegimin alttan bir dişi çıktığından beri emzirmek işkenceye dönüştü. Genelde verilen tavsiye sert bir şekilde yapmaması söyleyin emzirmeye ara verin vs. Ama bizimki anlamıyo ki daha küçücükler kızmam bile oyun zannediyor. Bu yaştaki bebege nasıl öğretilir acaba ısırmaması gerektiği
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?