2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Evet canım sesi kalın bir de bağırıp duruyor :) geçenlerde yüzümü çizdi özellikle emerken saçımı yüzümü mahvediyor

Evet canım sesi kalın bir de bağırıp duruyor :) geçenlerde yüzümü çizdi özellikle emerken saçımı yüzümü mahvediyor

Galiba tepkisiz kalınmalı diye biliyorum ben çünkü kızmak ya da kaç çatmak acıdığını belli etmek bile onlar için oyun
Evet sanırım şu anda yapılabilecek tek şey çaktırmamak.. Her şeyi oyun zannediyolar.

Daha dişi çıkmadan ısırmaya başlayan bebekler diş çıkarınca tam bir yamyama dönüşüyor tecrübeyle sabit Çığlık bizimki de çok atıyor. Kendi seslerini kesfediyorlar. Hatta bebekler bazen sırf kendi seslerini dinlemek için ağlarmış :)

Yandık desene dişsiz vampirler şuanda dış çıkınca dusunemiyoruses keşfetme bizdede var ozmn bi ağlıyor ben bakınca başlıyor gülmeye daha neler öğreneceğiz bakalım

Galiba tepkisiz kalınmalı diye biliyorum ben çünkü kızmak ya da kaç çatmak acıdığını belli etmek bile onlar için oyun
bizimki kendi parmağını ısırıp ısırıp ağlıyo sürekli. Bağırmayı oyun sanıyo sizin bebişler, fakat bizim oğlana biraz farklı bir ses tonu ile Eymen demem bile suratını bi değişik yapmasına neden oluyo. kızdığımı hemen anlıyo. kaşları havaya kalkıp şaşkın şaşkın bakıyo, ağzını açıyo, gözleri kocaman oluyo. eşim nazik oğlan olcak galiba diyip duruyo. hiç bağırmıyoruz, en ufak farklı bir ses tonu ile adını söylememiz yeterli ciddi olmasına. ben de diyorum eşime. büyüyünce kızamıcaz, içimizde kalcak hep. bişey denmiyo ya. buzdolabına uzanıyo en basiti, Elleme onlar cız sakın Eymen diyorum. yüzüme dimdik bakıp dudak büküyo. bide ses tonumu yükseltsem yandık. dudağı bükülüp ağlamadan göz yaşı akıyo. kızdığınızı anlamamaları ne güzel işte

Merhaba 2016 haziran anneleri ben de Allah nasip ederse 2017 haziran annesi olacağım. İlk çocuğum olacak pek tecrübem yok bi de yazın doğum olunca ve sıcak bir memlekette yaşayınca ister istemez siz deneyimlilere sormak istedim. Evim klimalı çünkü çok aşırı sıcak bir ildeyim.
Klima illa açmam gerekecek . Nasıl şeyler almalıyım. Uzun kollu çıt çıtlı mı almalıyım. bebeğimin cinsiyeti erkek. Erkekler sıcağı da pek sevmiyor. yoksa yaza doğru nisan mayıs gibi delikli uzun kollu çıtçıtlılar mı almalıyım. Müslin bezinden çok bahsediliyor. Siz kullandınız mı? Kullanışlı oldu mu ?
Kısaca yaz bebeği annesi olarak en çok işinize yarayan şeyler neler oldu yazarsanız çok sevinirim.
Teşekkürler...

Hayırlı olsun, sağlıkla gelsin :)

Bebeğim haziran başında doğdu. O sebeple ilk günler uzun kollu çokça giydirdim. Patikli ince tulumlar çok işe yarıyor. İnce battaniyeler kullandım. Eldiven ve şapka çok kullandık. Temmuz ayına geçince gündüzleri hep kolsuz ya da kısa kollu badi giydirdim. Sadece bazı geceler patikli alt giydirdim.

Müslin bezi sadece mendil olarak kullandım. Omuz bezleri de kullanışlı ama.

Kızlar meraba, kahvaltıda neler veriyorsunuz bebişlerinize bir de hep aynı şeyler mi veriyorsunuz kahvaltıda

Kızlar meraba, kahvaltıda neler veriyorsunuz bebişlerinize bir de hep aynı şeyler mi veriyorsunuz kahvaltıda
Maalesef genellikle aynı şeyleri veriyorum haşlanmış yumurta sarısı bebe bisküvisi labne ıhlamur avakado artık farklı şeyler vermek istiyorum reçel eklicem ceviz vermeyi düşünüyorum

Maalesef genellikle aynı şeyleri veriyorum haşlanmış yumurta sarısı bebe bisküvisi labne ıhlamur avakado artık farklı şeyler vermek istiyorum reçel eklicem ceviz vermeyi düşünüyorum
İnsan ne vereceğini şaşırıyor canım kahvaltıda yenecek şeyler de sınırlı bir de, teşekkür ederim canım

Kahvaltı olayı sıkıntı valla değişiklik istiyorlar. Bende yumurta peynir bebe bisküvisi pekmez kaşık maması yumurtanın yanında mandalina suyu veriyorum az miktar(C vitamini ile birlikte yenirse daha faydalı oluyormuş)
Haftada 2 gün yarım ceviz içi ilave ediyorum kaşık mamasına
Ayva pişirip püre seklinde verdim bugün yani kahvaltı işte fazla seçenek yok henüz.
Dönüşümlü olarak bunları tüketiyoruz

Sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah bebeğinizi. Benim oğlum 6 haziran doğumlu Eskişehirde yaşıyoruz çok sıcak değildir ama haziranda bizi bunaltıcı kadar sıcak olduğu halde hastanede yenidoğan odalarında kombi yanıyordu. Özetle ne kadar sıcakta olursan ol kendisini hala anne karnında sanan bebeğin o sıcaklığı isteyecek.
Ben uzun kollu çıtçıtlı değilde iç dış zıbın giydirdim uzun kollu göbeği düşene kadar. şapka hatta ilk Birkaçgün eldiven mutlaka kullanmalısın. 20 günlük falandı kısa kollu kolsuz çıtçıtlı badi üzerine patikli uzun kollu tulum giydirdim. Ayaklarını mutlaka sıcak tut hiç çorapsız bırakma erkek çoçuk çok gazların üşürse daha çok gaz olur. 1aylıktan sonra şort vs giydirdim ben. Bir tavsiye daha şapkasını çıkartma sıcak diye yoksa özgürlüğe alışıyor kışın şapka takamıyorsun çok sıkıntı oluyor. O yüzden lastiksiz rahat şapka al birkaç tane ve mutlaka kullan

Aynı olsa da yararlı besinler :) ben de bir kaç güne başlayacam yazılanlara göre birkaç menü oluştururum artık sağol canım

Çok teşekkür ederim. Demek ki ikisinden de almam lazım. Tulumdansa patikli alt daha iyi anladığım kadarıyla. Müslinden bende bir kaç battaneyi ve ağız silme bezi yaptıracağım. Çok teşekkür ederim.
Siz de bebeğinizi sağlıkla büyütün inş

İç dış zıbın daha iyi sanırım. Tulum yerine patikli pijama altı ve üstü daha iyi olur gibi sanki. Tulumda alt değiştirirken sıkıntı gibi geldi.
Şapka ve gaz sorunu içinde önerilerinizi çok dikkate alacağım çok teşekkür ederim

Ben kahvaltida zorlanmiyorum ama bazen okadar.cok malzeme ile insna sasiriyor .. yulaf ezmesi yumurta labne cevize basladim burgu peynir yulaf unu biskuvi hepsini iiili 3.lu anca ama yumurtasini bitirir ekmegi cok seviyor ama 2. Dis yolda bu ay az almisiz az patates bazen hepsini ayri veriyorum bulamac sevmiyor scesitler artinca bazen ugrasiyosun ama o sevmiyor hemwn altanernatif bulamiyoe insan

Ya bizimde hep suphe vardi canim kaka kabiz giibii hep siyahliklar. Var doktora demeyi unuytum bi degisiklik olmadi dedim bir de .. ama hep inceledi yok dedi yine .. bu ay 300 bile olmaz heralde dis diyorum ne deyim verdiklerimide yiyor ama ..

Benimki de bulamaç sevmiyor çeşit yapmadım korkuyormuyum üşeniyormuyum anlamadım gitti. Bu akşam salatalık vardı boğazına kaçırdı öğürdü korktum bi anda o yüzden hep tedirginim

Ben kizima kahvalti ara ogun aksam corba gecede muhallebi yada kasik mamasi aksam cok yerse vermiyorum bazen sut icsin diye.. bie yemek kasigina ciktim simdi 2 koyuyorum.et tavukta verdim cok sevdi masallah yani siz ne kadar veriyosunuz kase olmadi ama yaklasik ekmegini falan saymiyorum .. siz ne kadar veriyosunuz bugun kahvalti yaptik sonra elma verdim sevmedi sonra patatesli peynirli top yaptim kendiside yedi bende verdim elimle aksamda kerevizli mercimek corbasi yaptim verdim gazda olmadi geceye dogruda muhallebi yedi iste biraz.. puturlu kati veriyorum resmen ceviriyo agzinda zorlanirsa su veriyorum. Dil kaslari icinde faydaliymis ileride zorlanmasin diye ama bilemedim .. hazimsizlik olmaz insallah..

Son düzenleme:
Benimki de bulamaç sevmiyor çeşit yapmadım korkuyormuyum üşeniyormuyum anlamadım gitti. Bu akşam salatalık vardı boğazına kaçırdı öğürdü korktum bi anda o yüzden hep tedirginim
Evet hem bulamac hem tatli nefret ediyor bizimki pekmez elma armut sevmiyor brokoli sarimsak ver aksama kadar yesin bide bizim yemeklerde gozu var ya.. onlaridaha cok seviyor ayri yapiyorum ben kizima.. tedirgin oluyorsundur canim birisini sevdimi insan ondan devam edesi geliyor .. yeni tatlari sevmeyince hayal kirikligi oluyo sanirim gecen annemin gazi ile bulamac yaptim öğürdu yediginide yemedi cocuk ben de yemek istemedim bir sey..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…